Allah bağışlasın canım. Kilo verebildiğin için şimdilik glukofen e ihtiyaç duymamışlardır. PKOS da genelde yumurta takibi yapıyorlar ya da kadın bekarsa veya çocuk düşünmüyorsa doğum kontrol hapı veriyorlar. Sana ne dediler? İlaca gerek yok mu dendi? Mutlaka bir tedavi başlanıyor da :44: Gerçi benim geçen seneki doktorum kilo ver öyle gel dedi, tedaviye başlamadı, sonradan öğrendim ki başka dertlerim de varmış benimBöyle bir durum mu yoksa?
Hadi hayırlısı canım... Sıkma kendini, stres yapma. Adet tarihini bekle, ondan 5-10 gün sonra bir test yaptır, bakalım ne oldu. İnşallah olmuştur gerçi. Bu arada, şu sıra fazla eğilip kalkma, bir şey için dolaba rafa, oraya buraya uzanma, ağırlık kaldırma.
kızlar haklısınız strese yer yok artıkk
bu arada bılmıyorum dr nıye salladı benı ıns kıst olmamıstır yaaa
lutfen olmasın cok dua ettım
bu arada hamıs haberlerı alıyorum moralım cok bozukkızlar
inşallah Allah sana da nasib eder stres yapmamaya Allah ın takdirine bırakmaya çalış.ne kadar zor olsada
kızlar haklısınız strese yer yok artıkk
bu arada bılmıyorum dr nıye salladı benı ıns kıst olmamıstır yaaa
lutfen olmasın cok dua ettım
bu arada hamıs haberlerı alıyorum moralım cok bozukkızlar
yav ne bılıyım canımı sıkıyorum ısteya bı arkdasım var oda pko kendılıgınden adet olamıo ama
dushaston mu ne onadan kullanıo yanında klomen catlatma ıgnesı 4 yıldır olmuyo
o benm kafamı acayıp takmamı saglıo en yakın arkadasım bıde
bu ara gorusmuyorum kafam karısmasın dıe ama
yınede korkuyorum ya olmazsa sorusu kafamı kurcalıyor
tesekkurler ilgin icin tatlim...benim vajiyi atlatmadan once de yaklasik bir sene ayda 15-20-25 gun onra kendime geldim dahada arastirdim ve okadar cok kadinin pkolu olup bussuru bebisleri oldugunu duyunca nesem yerime geldi ALLAH im sen buyuksun dedim... neyse climemi uc ay kullandim. en son gecen ay kullanip 20sinde hastalandim ve ilac bitince bu ay hic bisi yapmadim ve 19unda 2gun once yine adet oldum... bi uzuldum bebis denedik olmadi diye bide sevindim kendiliginden adet oldum diye... simdi isi akisina birakiyorum biraz maddi olarak belki bir iki ay gidemem doktora... ama bu saglik diyorum olmazsa bir ay daha bekler bulur busurur giderim dokto arada yasim 28 boy 1,78 kilo 99 diyelim... 98 -99 arasinda yani...
aynıı şeyleri yaşamışız bende doktora bile gidemiyorkennn ve hatta 6 ay önce felan gidebildim alttan ultrason ayy çıktım ağlaya ağlayaa ...
sinirlerim bozuldu
neyse geçti hepsiii
inşallahh güzel anneler olduğumuzda her şey çok daha güzel olacakk
sevgili waw bana yazdığın mesaj için tekrar teşekkür ederimm burada sizlerle olmak güzel
daha çok güzellikler paylaşacağız inşalahhh
yawww biz seni nasıl kurtarıcazz bu bitter çikolatanın elindenn...anamm sen ne bitterci çıktın kızzz...yeme btter cış o cısss..Bu arada akşam yemeğim tavukgöğsü+mantar+ bol biber sotesi bir porsiyon yanında yağsız ve bol yeşil salata
üzerine aynı çayımtarçınlı yeşil çay vee üç parça bitter sonraaa vicdan azabı ve 20 dk hızlı yürüyüş :)
tabi anca 2 kareyi belki harcadım
kociş geldi ona dönmeliyim iyi geceler kızlarr yarın görüşürüz inşallah
ohhh cecoma maşallahhh....kızz amma spor yapmışsınn cuma günü sonuçları merak ediyorumm...listeyi alt üstedicenn..Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr
Hele şükür sonunda gelebildim
Bugün Spor salonunda inanılmaz yoruldum çok şükür
Normalde 20 dakika koşu bandı + 10 dakika yatay bisiklet + 10 dakika Cross trainere biniyordum ama ikidir bunlardan sonra tekrar koşu bandında 20 dakika fazladan yürüyorum
Yani tam 1 saat sırf cardio yaptım ve sonrasındada bir 20 dakika diğer aletlerde çalıştım 3er set
Yarında inşallah evde ebru şallıyla Plates videosunu yapacağım 1 saatBundan sonra böyle devam edeceğim inşallah
Evde sebzem kalmadı o yüzden yarın akşam üzere pazarada çıkacağım inşallah
Akşam yemeğine kız kardeşim bize gelirsiniz diyordu oradan da yırttımrahat rahat kendime vakit ayırabilirim gündüz
İki gündür yeşil çayı ihmal ediyordum ama birazdan hemen kendime kocaman bir kupa yeşil çay yapacağım inşallah
Suyumuda yatana kadar bol bol içeceğim
İnşallah cumaya eksi bildirim yaparım
r
Kızlar ben geldımm
bugun yolda yururken anıden basım dondu ınanamadım test tte yapmak ıstemıyorum
kasıklarımda ara ara agrı oluyo o kadar ınsallah tuturmusuzdur
bırde esım perhızdene yazıkkı bızım ıs yattı 3 gun olcak yarın urolojıye gdıp sperm testı vermesı gerekıyor
drumu aradım dun acmadı acmayınca msj atıyoruz bıze donuyor
dedım kıst olusmusmu olusmamısmı bakmıcakmısınız dıye gerı donmedısınırlerım bozldu resmen
nasıl gıdıyor ıncelme calısmaları kızlarr
arkadaşlar ben 21 yaşında evlendim 2 ay sonra hamile kaldım merdivenden düştüm bebek öldü kürtaj
düşüklerden sonra kimseye belli etmesemde çok üzülmüştüm pko yu da duyunca benim bebeğim olmaz diye düşünmüştüm.ama rabbim nasib edecekse buna hiç bir şey engel olamıyor.evliliğimin 3 senesi geceleri hep ağlıyordum.ama bu dünya imtihan dünyası herkez birşeylerle imtihan oluyor.önemli olan sabredip imtihanı kazanmayı beklemek .tabii tedavilerine bakıp yani tedbiri alıp takdiri Alllah a bırakarak.
selametle
şşşşş dana onun nasibinde yokmuşş demekkiiiii....bunlar nasip işii..takip edersinn o güne denk getirmek için uğraşırsınn ama nasip değilse olmazz...bazende hiç umursamazsın ama bebiş olur onun nasibi o vakittir..o yüzden biras rahatlat kendinide eşinidee...nasibimdae varsa olacak yoksaolmucak dee...yav ne bılıyım canımı sıkıyorum ısteya bı arkdasım var oda pko kendılıgınden adet olamıo ama
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr
Hele şükür sonunda gelebildim
Bugün Spor salonunda inanılmaz yoruldum çok şükür
Normalde 20 dakika koşu bandı + 10 dakika yatay bisiklet + 10 dakika Cross trainere biniyordum ama ikidir bunlardan sonra tekrar koşu bandında 20 dakika fazladan yürüyorum
Yani tam 1 saat sırf cardio yaptım ve sonrasındada bir 20 dakika diğer aletlerde çalıştım 3er set
Yarında inşallah evde ebru şallıyla Plates videosunu yapacağım 1 saatBundan sonra böyle devam edeceğim inşallah
Evde sebzem kalmadı o yüzden yarın akşam üzere pazarada çıkacağım inşallah
Akşam yemeğine kız kardeşim bize gelirsiniz diyordu oradan da yırttımrahat rahat kendime vakit ayırabilirim gündüz
İki gündür yeşil çayı ihmal ediyordum ama birazdan hemen kendime kocaman bir kupa yeşil çay yapacağım inşallah
Suyumuda yatana kadar bol bol içeceğim
İnşallah cumaya eksi bildirim yaparım
Canım aramıza hoşgeldin
Baya sıkıntılı bir rahatsızlığı atlatmışsın çok şükür ve inşallah pkoyuda çok güzel kilolar verip geride bırakacaksın bizlerle birlikte inşallahhhhh ...Aminnnnnnn
Kilolarımız birbirine yakın ama tabi ben boydan fakirim1.54 cmcik
Canım inşallah verdikce adetlerinde düzene iyice giricek ve Rabbim sanada kendiliğinden hamile kalmayı nasip edecektir
Ben ikinci bebişimi istediğimde Doktor bana pko var sende çocuğun olmaz tedavi olmadan demişti hatta ben sanki hiç çocuğum yokmuş gibi ağlayıp durmuştum bir daha çocuğum olmayacak diye
Tam endokrinden randevu alıp tahlillerimi yaptırdım ve ikinci randevuya gitmeden iki gün önce hamile kaldığımı öğrendimDoktor aşılamamı yoksa tüpmü diye sormuştu hatta yok doğal yoldan dediysemde kadın inanmadı baştan olamaz imkansız diye tutturdu bende Allah istedikten sonra hiç birşey imkansız değil demiştim
Yani diyeceğim o ki Rabbim ol dedikten sonra hiç bir şey önünde duramaz
Sen ilk etapta kilo vermeye caba sarf et sonra RAbbim nasılsa vakti zamanı geldiğinde sanada o özlemini çektiğin mucizeyi verecektir
Birde kilolu hamilelikte ille 30 kilo alınacak diye birşey yok canım ben 108 kiloyla hamile kalmıştım ikinciye ve 103 kiloydum doğuma girdiğimdehee birincide 26 kilo alıp 91le doğuma girmiştim o ayrı yani bu beslenmeyle ilgili bir şey ben birincide çok sağlıksız beslenmiştim ( abur cubur dondurma turşu ) ama ikincide çok dikkatli beslendim ( protein ağırlıklı sebzeyle destekli ) ve kilo alacağıma 5 kilo vermiştim
Yani o konuda tedirginlik yaşama ama tabi en güzeli verdikten sonra hamile kalmak sonuçta o süreci çok çok rahat geçirebilmek içinKiloluyken hamile kalanlarda artık o dönemin tadını abartmadan çıkartırlarsa eminim fazla kilo almazlar
s.a
benimle kimse konuşmadığı için pek giresim gelmiyor siteye.bende pko luyum 31 yaşındayım 10 yıllık evliyim 2 çocuğum var biri 7 diğeri 3,5.mart ayı gibi başladım diyete şimdiye kadar 12 kilo verdim .12 daha vermek istiyorum inşallah.glukofen de dahil hiç bir ilaç kullanmıyorum ben. arkadaşlar ben 21 yaşında evlendim 2 ay sonra hamile kaldım merdivenden düştüm bebek öldü kürtaj oldum.8 ay sonra yine hamile kaldım oda düştü ikisinede kendiliğimden hamile kalmıştım.1 yıl sonra hamilelik için yeniden doktora gittim çünkü korkuyordum artık düşükten o zaman bana pko olduğumu doğuştan olduğunu söyledi zor hamile kalırsın dedi ama ben kendiliğimden iki kez hamile kaldım hiç belirtimde yoktu adet düzensizliği ve kilo düşüklerden sonra başladı genetik olmasına inanamadım.bide bilmiyordum ne olduğunu netten okuyunca çok korktum.ama sonra bir doktor beni rahatlattı çok kadında var dedi klomenle hamile kaldım daha ilk kullanımda ilk oğlum 7 yaşında ikincide de klomen kullandım ondada ilk kullanımda o da 3 yaşında.yetmedi doğumdan 6 ay sonra hiç adet olmamıştım nede olsa olmaz diye sadece bir kez korunmadım onda da hamile kalmışım bilmiyordum tabiki hamile olduğumu kendimi korumadım çünkü düşüğe yatkın bir bünyem var o yüzden düştü kilo verirsem inşalah birde kızım olır diye istiyorum.yaşım çok geçmeden kilo verip hamile kalıp inşaaalah bir daha almamak istiyorum.
uzun lafın kısası psikoloji çok önemli hiç tahmin etmediğim düşünmediğim zamanlarda hamile kaldım.hamilelik beklentim olmadığı için de stres yoktu ve bu durum herşeyi değiştiriyor hamile kalmak kolaylaşıyor.
düşüklerden sonra kimseye belli etmesemde çok üzülmüştüm pko yu da duyunca benim bebeğim olmaz diye düşünmüştüm.ama rabbim nasib edecekse buna hiç bir şey engel olamıyor.evliliğimin 3 senesi geceleri hep ağlıyordum.ama bu dünya imtihan dünyası herkez birşeylerle imtihan oluyor.önemli olan sabredip imtihanı kazanmayı beklemek .tabii tedavilerine bakıp yani tedbiri alıp takdiri Alllah a bırakarak.
selametle
kızlarrr öldümm bittimm anamm gündüzden berii bitmedi yaa işler..çamaşır as..yemek yap mutfagı toparlaa...sarma malzemesi hazırla mutfagı topla..bitmiyor kadınların işi yaaa...
perşembe günü kv geliyor umredenn...onun için sarma yaptımm eşimle beraber bi tencere sardıkk garibim benden korkusunaa sesinide çıkartamadı sardı maşallahh...kv nin kız kardeşi gelmiş bugün asağı evi silmiş tülleri yıkayıp asmışş..birass tiriplerle..kp de bize söyleyip durdu biz iki kötü gelin olduk yinee :) ama bizde eltimle konuşmuştuk eltimin yardımcısıyla çarşamba temizlicektikk..yarın yine inp bişi kalmışsa yapıcaz bakalımm..
bende yarın yemekleri yapıcamm..oyy oyyy ben sınavlarıı ne zamann çalışacaksamm bilmiyorumm...annemlerde geliyor valla onlara bişi yapamıcam halam var orda o halledecek artık yemek işini..düşünüyorum ama aklıma bişide gelmiyorr...
işte bende böle durumlarr..herkeze iyi gecelerr....allah rahatlık versinn...acil bi çıkış yapıyorum eş başımdaa :)
kızlarr neler ettim bi özet geçimm....
öğlenn
4 bardak su..
6 yemek kaşığı kabak yemeği...
1 dilim ekmek...
1 kase cacık...
akşam...
1 tavuk but 3 dilim patates...
1 kaşık yoğurt..
yeşil salata..
ekmek ve pilav yemedim çünkü akşam dolma sardım sararken onlardan lüpletttimm :):)
biras öncede..bi avuç leblebi..2medine hurması..bide çay içtimm...
işte özet bölee...ve su..
s.a
benimle kimse konuşmadığı için pek giresim gelmiyor siteye.bende pko luyum 31 yaşındayım 10 yıllık evliyim 2 çocuğum var biri 7 diğeri 3,5.mart ayı gibi başladım diyete şimdiye kadar 12 kilo verdim .12 daha vermek istiyorum inşallah.glukofen de dahil hiç bir ilaç kullanmıyorum ben.
yav ne bılıyım canımı sıkıyorum ısteya bı arkdasım var oda pko kendılıgınden adet olamıo ama
kızlarrr öldümm bittimm anamm gündüzden berii bitmedi yaa işler..çamaşır as..yemek yap mutfagı toparlaa...sarma malzemesi hazırla mutfagı topla..bitmiyor kadınların işi yaaa...
perşembe günü kv geliyor umredenn...onun için sarma yaptımm eşimle beraber bi tencere sardıkk garibim benden korkusunaa sesinide çıkartamadı sardı maşallahh...kv nin kız kardeşi gelmiş bugün asağı evi silmiş tülleri yıkayıp asmışş..birass tiriplerle..kp de bize söyleyip durdu biz iki kötü gelin olduk yinee :) ama bizde eltimle konuşmuştuk eltimin yardımcısıyla çarşamba temizlicektikk..yarın yine inp bişi kalmışsa yapıcaz bakalımm..
bende yarın yemekleri yapıcamm..oyy oyyy ben sınavlarıı ne zamann çalışacaksamm bilmiyorumm...annemlerde geliyor valla onlara bişi yapamıcam halam var orda o halledecek artık yemek işini..düşünüyorum ama aklıma bişide gelmiyorr...
işte bende böle durumlarr..herkeze iyi gecelerr....allah rahatlık versinn...acil bi çıkış yapıyorum eş başımdaa :)
A.Selam Ceco Maşallahın var arkdaşımmmm hem spordaki azmin harika hem bebiş durumun kilo vermek hamileyken hemde süperrr
maşallah okudukça imrendim harika Allah esirgesinnn ayyy inşallah bizlerde senin gibi sürprizlerle karşılaşırız
canimmm sende mi vaji atlattin cok buyuk sabir isi eslerimizden ALLAH im razi olsun... Rabbim isterse hersey atlatiliyo kuzum insaallah ALLAH im hepimizin yardimcisi olur da bebeklerimize kavusuruz...Hoşgeldin Arkdaşım Rabbimiz hepimize kolaylıklar versinn
vaji çok beterdi bak çok şükür sen de atlatmışsınn
5 kg maşallah yine iyi arkadaşım dahada çok gidecek bu kilolar inşallah
aminnnn canim... ALLAH imiza siginip o ne zaman takdir ederse sabretmeliyiz...aynıı şeyleri yaşamışız bende doktora bile gidemiyorkennn ve hatta 6 ay önce felan gidebildim alttan ultrason ayy çıktım ağlaya ağlayaa ...
sinirlerim bozuldu
neyse geçti hepsiii
bende pkolu bebişlileri okudukça ümitleniyorum Rabbimizin bizler için uygun gördüğü bir zaman olduğuna inanıyorum
tevekkül ...
bu zamana kadar bizde elimizden geleni yapacağız
inşallahh güzel anneler olduğumuzda her şey çok daha güzel olacakk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?