İsveç diyeti mi??? Sakın haa... Hatta koşarak kaçın oradan
Şok diyet sınıfındadır İsveç diyeti. Tartıda eksi gösterir evet... Ama giden vücuttaki suyla kas kütlesinden olur. Kas hücrelerinin kaybedilmesi de hiç iyi değil sonuçta. Ayrıca kalp de kas kütleden oluşur... Ona da aşırı yük biner. Yağlar olduğu gibi kalıyor bu diyette. Vücut ayarınızı bozmayın derim. Hele bizim gibilerin durumunda bu daha da riskli.
Anammmmm vazgeçtim
Kilolardan olayım derken canımdan olmayayım
Offf yaa insan şu kilolar yüzünden bazen ne kadar çaresiz oluyor kilo verebilmek için saçma şeylere bile umut bağlayabiliyor :26:
Rabbim inşallah bize şu kilolardan bir an önce kurtulmayı nasip ederde bizlerde şu dertten tamamen kalıcı olarak kurtuluruz
Aminnnnnnnn
cecommmmm maşallahh...romann olmuş yinee :) kızz sen ekrana bakarak yazabiliyorsundur artık güzel döktürüyorsunn... valla sorma akşamm bi ara geldiler işte sonra gittilerr....ama ben dediğin gibi naz cilve yapamıyorum yaaa..ben birazz höt hötümm..ağladığımı bile görmez o benimm...öyle cilvelerdende hiç anlamamm..o bana bir laf eder ben ona bin laf eder ceker kapımı giderim odadann...
valla senin kızda senden iyi derlerr alıyorr maşallahh...tam anasının kızı olacakkk..daha şimdiden senden taktik alıyor napabilirim diyee...herşey gönlüne göre olsun inş..
yaww işte bu annelerde niyet önemlii...senin evin huzurlu olsun diye çabalıyorrr..benim kv şimdilikk iyi şkür...ama eltim dertlidir irazz..daha bende cocuk yok diye heralde pek görmeyiz biz birbirimizi aynı binada olmamıza ragmenn..benim annemde benim gibi biraz soğuk nevaledirr...öyle yemeği sorar ne ister diyede pek sevmezz böle ahh damadım şöle iyi böle iyi diye kaşlar hep çatıktırr...babam daha yumuşaktır bizim taraftaa...ama burdada benim kv diline maşallahh..beni milletin içindede olsa ayrıda olsaa ayy gızımm...balım bu benim..son beşigim..ömrüm onların olsunn yüzümüzü gözümüzü öperr...ben başlarda gösteriş yapıyor diyordum sonra alıştımm normal halii...
bazen ineriz aşağı annesi yatar eşim yanına uzanır sarılırr..diğer oğlu gelir atlar yatagaa..sarmaş dolaş yatrlar şenlik curcunaa...anammmm ben daha annemle öyle bişi hayatta yaşamamışımm...bizimkinin bacağında bi sivilce çıksa anasına açar gösterirr anne yaaaa baksana ne oldu diyee...ben hönkkk daha ben anneme sırtımda çıban çıksa açıp göstermemişimdirr acısından gebersemdee..ne bilemm iştee bizdede böle...
kızz senin annenin diyeti nee ??napeyyy...?? ama sendeki kiloyu kesinn farkeder hiç resim eklemeyeydin bu halini görmeseydii o zaman direk farkeder şaka maka az kilo değilkkiii..gidene kaadarda biraz daha verirsin inşş..ama o isvec diyetini felan düşünme bencee...
Sorma canım bizde aynı eşinle olduğu gibiyiz annemle
Hatta hala her sene Türkiyeye geldiklerinde sabah eşimi işe uğurlar sonrada kızlarımıda fiştikleyip anamların yatağına atlarım
Babam her defasında len kıracaksınız bu yatağı sonunda diye söylenir
Koca kadın oldun hala bizim aramıza giriyorsun hatta kendin yetmiyormuşsun gibi çocuklarınıda alıyorsun diye takılır bana
Biz babama çekmişiş o sırnaşıklık konusunda
34 - 35 senelik evliler ama hala annem bulaşık yıkarken babam gider anama sarılmaya kalkışır kadında her defasında git başımdan iş yaparken sevmiyorum biliyorsun diye babamı kovalar
Bizim sırnaşmamıza birşey demez aksine hoşuna gider ama Babama torun torba sahibi oldun hala çocuk gibisin der
Babam birde anneme asla ismiyle seslenmez
aşkım, canım cicim der devamlı hatta bir kaç senedir nereden çıktıysa Börtü Böcüğüm kelimesine takmış
hatta bazen damatların yanında söyleyince annem bozuk atar babama ayıp değilmi çocukların yanında diye
ama umuru olmaz babamın ne yapayım seviyorum der
Valla Annemin uyguladığı diyet şekli sayılmaz aslında
Az ve sık tabi sadece sağlıklı yiyecekler tüketilir Annemlerde birde devamlı yürüyüş
Kadın bazen sabah kahvaltısından önce ekmek almaya gider ( ki en yakın market annemlere 20 dakika yürüyüş mesafesinde
) Ehliyeti var arabada kapının önünde ama ne gerek var yürümüş olurum hem benzinide hesaba katarsak ekmek daha pahalıya gelir der
Hayatta aylık alışveriş yapmaz
hep günlüktür o bahaneyle her gün en az bir kere yürümüş oluyorum diyor
bir şeymi unuttu biraz dinlenir tekrar çıkar
hiç üşenmez
Hele bir iki tane mağaza var her gün gider onlara
diyorum neredeyse kapının anahtarlarını verecekler sana sen erkencisin nasılsa Teyze aç tükkanı hesabı
amannn ne yapayım her gün bir iki parçaya indirim yapıyorlar bazen sizlere birşeyler buluyorum alıyorum diyor
Hele birde İKea maceraları var komşusuyla
fix her cumartesi sabahı arkadaşıyla birlikte 1 saatlik yolu yürüyerek kahve içmeye gidiyorlar oraya
genelde birşey almadanda dönerler yine yürüyerek
biz oradayken genelde arabayla oraya gidiyorz baya uzak diye ama tek olduğunda yürüyor ne gerek var spor oluyor bana diye
Kilo veremiyor ( benden zayıf ama yine çok zayıf sayılmaz
) ama istediği herşeyi yiyor ve kilo almıyor o yürüyüşler sayesinde
)
Şimdi kızım orada kalacak ya 45 gün kadar o arada sıkılmasın diye her gün biz kızımla mağazaları gezeriz, ormanda yürüyüş yaparız, bisikleti var orada son gittiğimizde babam almıştı kullansın diye onu sürer, buradan patenlerini götürecek onları kullanır, Ormanın içinde büyüklerin bile kullanabilecekleri çok güzel bir oyun parkı var oraya gideriz, planör uçakların olduğu yeşillik kocaman bir arazı var orada dolaşırız falan diyordu annem
Yani anlıyacağın yediğinin fazlasını yaktıracak kadar çok yürümüş olucak eee yaşıda ufak olduğu için çok çok güzel kilo verip döner oradan
Hatta şimdi aklıma geldi evde iki tane uçurtması var cadının birini yanımıza alırız orada dedesiyle uçurtma uçurmayada giderler biz döndükten sonra
Akşam olunca artık yorgunluktan baygın düşecek kıvama gelir
birde annem ona her gün ödül olarak 1 tane tatlı birşey yemesine izin veriyor ama bir şey dediysemde ufak birşey yani büyük bir çikolata alıyorsa onu kaç sıra varsa o kadar günde bitirme şartıyla
tabi okadar yürümeye o kilo vermeye devam ediyor tatlıda yese
oda tabi benim büyük cadının işine geliyor
Bu arada evet tahminim doğru ben artık ekrana bakmadan 10 parmak yazabiliyorum
Zaten okulda bilgisayar dersinde 10 parmak yazmayı öğrenmiştik
Eşimde hep der ulen elin işte gözün oynaşta misali bir yandan Tv izliyorsun bir yandan yazmaya da devam ediyorsun diye
Nasıl şaşırmıyorsun diye de takılır bana
ama genelde yazdıklarımı bitirdikten sonra kontrol etmeme bile gerek kalmıyor çünkü yazarken bile yanlış olup olmadığını anlıyorum
ona göre yine bakmadan silip yeniden yazıyorum
nadiren hata oluyor tabi
Tam Adliye yazıcısı olacak hatunmuşum
yaz kızım