Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

çok sagol canım allah razı olsun

hoşgeldin canım bende bugun eldim buraya waw uzun zamandır tanışıyoruz zaten bende çocuk için 3,5 sene uğraştım 66 kıloydum doktor agittiğimde bana zayıfla dedi eşimdede sorunlar çıktı şuan 62 kıloyum inş. hepimiz bebişlerimize kavuşucaz :) çıtır anneler olacaz :)9

aminnn canımmm...benimde en düşüğü 65 dii 75 i görsem yeterr banaa...sonra bebek şişirsinn biziii....

ahhh canim bebis olsunda derdimiz kilo olsunn...insallahhh birgun bebegimize hatta bebeklerimize kavusacagiz :)))

tesekkurler ilgin icin tatlim...benim vajiyi atlatmadan once de yaklasik bir sene ayda 15-20-25 gun sadece damla damla kanamalar oluyordu ama hastaligi atlatmadan gidemiyordum jinekologa. malum alttan muayene yapacak ama daha iliski olmayinca istemiyordum. neyse atlattim sukur hatirlamak bile istemiyorum. bi kac ay daha gitmedim maddi manevi dertlerden sonra en sonunda ocakta gittim doktor pko oldugumu soyledi. zayiflamalisin dedi. bu kiloyla hamile kalirsan 30kilo alirsin ve veremezsin felan dedu... neyse oncd adet sokturucu tarlusal verdi ve ardindan adet duzenlemesi icin dogum kontrol degilde bebek istedigim icin climen verdi ama ne ise yarayacagini soylemedi. kayseride yasinni almis deneyimli bi doktordu gittigim. ve bu uc dort ayda kilo ver ve zamana birak bebegi dedi. eger kendiliginden olsun diye bekleyemeyiz derseniz igne yapalim dedi. devlet karsiliyprmus ama benim bagkur borcum olunca karsilamaz devlet. korktum yani benim dogal olarak bebegim olmazmi dedim olabilir dedi belki dogal belkide igneyle ama olur bi sekilde dedi... once yikildim... sonra pkolularin gebe kalmasi yuzde bes ihtimal diye okudum dunyam yikildi... sonra kendime geldim dahada arastirdim ve okadar cok kadinin pkolu olup bussuru bebisleri oldugunu duyunca nesem yerime geldi ALLAH im sen buyuksun dedim... neyse climemi uc ay kullandim. en son gecen ay kullanip 20sinde hastalandim ve ilac bitince bu ay hic bisi yapmadim ve 19unda 2gun once yine adet oldum... bi uzuldum bebis denedik olmadi diye bide sevindim kendiliginden adet oldum diye... simdi isi akisina birakiyorum biraz maddi olarak belki bir iki ay gidemem doktora... ama bu saglik diyorum olmazsa bir ay daha bekler bulur busurur giderim dokto arada yasim 28 boy 1,78 kilo 99 diyelim... 98 -99 arasinda yani...

Son düzenleme:

hosbulduk canim... nerde bi yazi okusam pkoyla alakali genelde su yaziyor... vucut agirliginin yuzde 5i 10u arasinda kilo verince cok hamile kalan oluyormus... yuzde besini vererek hamile kalan bile cokmus yani

Tatlım o konuyu kafana takma. PKOS suz, kist,regli derdi falan olmayan, sağlıklı sınıfındaki bir kadının bile bir adet dönemi boyunca hamile kalma şansı %20-%25 en fazla öyle %80-%100 değil yani Gördün mü, fazla fark yokmuş O yüzden üzülme, tedavilere devam et, gerisini de oluruna bırak

Son düzenleme:
hosbulduk canim... nerde bi yazi okusam pkoyla alakali genelde su yaziyor... vucut agirliginin yuzde 5i 10u arasinda kilo verince cok hamile kalan oluyormus... yuzde besini vererek hamile kalan bile cokmus yani

evet canım onun için zayıflamamız lazım :)

Benim içim kazınıyor onunla yaa :26: Ara öğün olarak kullanıyorum bazen

biraz eklemeler yapsan içine meyveler mesela ? ay ne bilim :26:
ben geçtiğimiz yaz bu sayede 8 kg verdim hemde hiç spor yapmadan sadece yemek yemeyim taşımayayım hemde biraz zayıflayayım diye
şimdi ciddi zayıflayayım die sporla yapıyorum 5 günde mucize olmadı tabi ama bu cuma şu kaçamakları yapmazsam güzel sonuç bekliyorummm

Ben de pratikliğini seviyorum aslında. Bir şeyler yemeliyim (öğün vakti geldi) - Ne yesem? - Mısır gevreği var - Oldu o zaman modu Ama işte dediğim gibi çabuk acıkıyorum. Bir şeyler eklemek şart. Belki şu olabilir dediğin gibi, kahvaltıda domates-salatalık, öğlene doğru meyve gibi. Aslında bizim gibi kilo vermek isteyenlerin öğün azaltıp öğün miktarını 6-8 arasına çıkarmamız gerekiyor. Spor da yapıyorsan meyve suyu-soda karışımı kullan. Ben vişneyle karıştırıyordum mesela. Terliyoruz ya, giden minerali o karışım karşılıyor.

waw ben salataları övgüye almıştım canım benim ahh ahh
yeyip yeyip sonra spor hehe yaa fazlalıkları yemeden dursak ahh :)
inşallah arkadaşım birgün olur kendi kebabını kendin tarif edersin yağsız tuzsuz hehe
buyur gel arkadaşım biz misafir severiz ...

al al canım benim yoğurdunu kendin yapıyorsun değil miii birde kefirini mayalaa karıştır ikisinden yarı yarıya üzerine special k çikolatalı hehe neli olacak wawım ben çikolatacıyımmm :) tövbe Yarabbi diyetin bile hehee devam

Sabah güzel kahvaltı yapıyorum ben 2 dilim tam tahıllı buğday ekmeği ile tost içinde domates peynir kocaman oluyor arada yumurta giriyor devreye hehe - bal bi çay kaşığı üzerine.... yarım saat sonra çubuk tarçınlı yeşil çay ara öğün Türkkahvem :) 12:30 standart yemek saatim :)
pratik oluyor yoğurdunu kefirini kendin mayalarsan ikisi bir arada çok tok tutuyor haberiniz olsun evet insülini yavaş yavaş salgılamalı pankreas bizde bence öyle şok diyetler falan bizi mahveder. Sodamı sade içebiliyorum çok şükür limon sıkınca daha iyi oluyormuş bir yerde okudum ama anımsayamadım

Hoşgeldin Arkdaşım Rabbimiz hepimize kolaylıklar versinn
vaji çok beterdi bak çok şükür sen de atlatmışsınn
5 kg maşallah yine iyi arkadaşım dahada çok gidecek bu kilolar inşallah

aynıı şeyleri yaşamışız bende doktora bile gidemiyorkennn ve hatta 6 ay önce felan gidebildim alttan ultrason ayy çıktım ağlaya ağlayaa ...
sinirlerim bozuldu
neyse geçti hepsiii

bende pkolu bebişlileri okudukça ümitleniyorum Rabbimizin bizler için uygun gördüğü bir zaman olduğuna inanıyorum
tevekkül ...
bu zamana kadar bizde elimizden geleni yapacağız

inşallahh güzel anneler olduğumuzda her şey çok daha güzel olacakk

sevgili waw bana yazdığın mesaj için tekrar teşekkür ederimm burada sizlerle olmak güzel
daha çok güzellikler paylaşacağız inşalahhh

aminnn canımmm...benimde en düşüğü 65 dii 75 i görsem yeterr banaa...sonra bebek şişirsinn biziii....

ahhh canim bebis olsunda derdimiz kilo olsunn...insallahhh birgun bebegimize hatta bebeklerimize kavusacagiz :)))

aminnnnnnn inşallahhhhh

Aminn Ceco inşallahhhhhh hepimiz 2013- 2014 de fıstık gibi anneler olacağız hehe
maşallah çok hareketli bir hayatın var çok aktifsin bacım spor bitti bende dinlenme sonra uyku modunda olacağım

Bu arada akşam yemeğim tavukgöğsü+mantar+ bol biber sotesi bir porsiyon yanında yağsız ve bol yeşil salata
üzerine aynı çayım tarçınlı yeşil çay vee üç parça bitter sonraaa vicdan azabı ve 20 dk hızlı yürüyüş :)
tabi anca 2 kareyi belki harcadım
kociş geldi ona dönmeliyim iyi geceler kızlarr yarın görüşürüz inşallah

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrr

Hele şükür sonunda gelebildim
Bugün Spor salonunda inanılmaz yoruldum çok şükür
Normalde 20 dakika koşu bandı + 10 dakika yatay bisiklet + 10 dakika Cross trainere biniyordum ama ikidir bunlardan sonra tekrar koşu bandında 20 dakika fazladan yürüyorum
Yani tam 1 saat sırf cardio yaptım ve sonrasındada bir 20 dakika diğer aletlerde çalıştım 3er set

Yarında inşallah evde ebru şallıyla Plates videosunu yapacağım 1 saat Bundan sonra böyle devam edeceğim inşallah
Evde sebzem kalmadı o yüzden yarın akşam üzere pazarada çıkacağım inşallah
Akşam yemeğine kız kardeşim bize gelirsiniz diyordu oradan da yırttım rahat rahat kendime vakit ayırabilirim gündüz

İki gündür yeşil çayı ihmal ediyordum ama birazdan hemen kendime kocaman bir kupa yeşil çay yapacağım inşallah
Suyumuda yatana kadar bol bol içeceğim
İnşallah cumaya eksi bildirim yaparım

Canım aramıza hoşgeldin
Baya sıkıntılı bir rahatsızlığı atlatmışsın çok şükür ve inşallah pkoyuda çok güzel kilolar verip geride bırakacaksın bizlerle birlikte inşallahhhhh ...Aminnnnnnn
Kilolarımız birbirine yakın ama tabi ben boydan fakirim 1.54 cmcik

Canım inşallah verdikce adetlerinde düzene iyice giricek ve Rabbim sanada kendiliğinden hamile kalmayı nasip edecektir
Ben ikinci bebişimi istediğimde Doktor bana pko var sende çocuğun olmaz tedavi olmadan demişti hatta ben sanki hiç çocuğum yokmuş gibi ağlayıp durmuştum bir daha çocuğum olmayacak diye
Tam endokrinden randevu alıp tahlillerimi yaptırdım ve ikinci randevuya gitmeden iki gün önce hamile kaldığımı öğrendim Doktor aşılamamı yoksa tüpmü diye sormuştu hatta yok doğal yoldan dediysemde kadın inanmadı baştan olamaz imkansız diye tutturdu bende Allah istedikten sonra hiç birşey imkansız değil demiştim
Yani diyeceğim o ki Rabbim ol dedikten sonra hiç bir şey önünde duramaz
Sen ilk etapta kilo vermeye caba sarf et sonra RAbbim nasılsa vakti zamanı geldiğinde sanada o özlemini çektiğin mucizeyi verecektir
Birde kilolu hamilelikte ille 30 kilo alınacak diye birşey yok canım ben 108 kiloyla hamile kalmıştım ikinciye ve 103 kiloydum doğuma girdiğimde hee birincide 26 kilo alıp 91le doğuma girmiştim o ayrı yani bu beslenmeyle ilgili bir şey ben birincide çok sağlıksız beslenmiştim ( abur cubur dondurma turşu ) ama ikincide çok dikkatli beslendim ( protein ağırlıklı sebzeyle destekli ) ve kilo alacağıma 5 kilo vermiştim
Yani o konuda tedirginlik yaşama ama tabi en güzeli verdikten sonra hamile kalmak sonuçta o süreci çok çok rahat geçirebilmek için Kiloluyken hamile kalanlarda artık o dönemin tadını abartmadan çıkartırlarsa eminim fazla kilo almazlar

Kızlar ben geldımm
bugun yolda yururken anıden basım dondu ınanamadım test tte yapmak ıstemıyorum
kasıklarımda ara ara agrı oluyo o kadar ınsallah tuturmusuzdur
bırde esım perhızde ne yazıkkı bızım ıs yattı 3 gun olcak yarın urolojıye gdıp sperm testı vermesı gerekıyor
drumu aradım dun acmadı acmayınca msj atıyoruz bıze donuyor
dedım kıst olusmusmu olusmamısmı bakmıcakmısınız dıye gerı donmedı sınırlerım bozldu resmen
nasıl gıdıyor ıncelme calısmaları kızlarr

Canım sen kendini hiç kasma Rabbim inşallah hayırlısıyla sizlere en kısa zamanda o müjdeyide vermeyi nasip eder Aminnnnnnn
Belki doktor çok fazla yoğun olduğundan size dönememiştir bence sen tekrar ara yarın doktoru eğer dönmezse
Valla şimidilik iyi gidiyor inşallah çabalarımızn karşılığını tartıda görürüz cuma sabahı

Hadi hayırlısı canım... Sıkma kendini, stres yapma. Adet tarihini bekle, ondan 5-10 gün sonra bir test yaptır, bakalım ne oldu. İnşallah olmuştur gerçi. Bu arada, şu sıra fazla eğilip kalkma, bir şey için dolaba rafa, oraya buraya uzanma, ağırlık kaldırma.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…