Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

merhaba canım...
Bende hafta sonunu full yemekle geçirdim tabiii bana artı olarak dönmüş :)
Bugün ayakta durmaya gözümü açmaya dermanım yok kendime gelemiyorum bitürlü

Benim doktorum kilolara takık gerçi benden kilolularda vardı gittiğimde bi kadınıda diyetisyene yollamıştı diyet yapmadığını söylüyodu...Ne diyeyim hayırlısı inşallah
Ohh yee gitsin akşama dikkat edersin...İğneyi nasıl vurucaksın hep aynı tarafamı sağlı sollumu

yaww dr bişi demedi..ama iğnenin kullanım şekillerinde aynı doku zedelenmesin diye aynı yere yapmayın diyor..bi sağ bi sol diye düşünüyorum..ama dur diğer topikteki kızlara sorayımm....
yedim gitti zatenn...

canım sende hastasında direniyorsun resmenn...dikkat et kendinee...

hava çook soğuk yaaa hiç spor yapasım yok böyle bir miskinlik çöktü havadan mı nedir. ayyyy bütün diyetleri oku bütün kürleri oku bir hal oldum . havalar ısınsa belki daha hareketli olurum.

Eskiden o topigimiz çok hareketliydi aninda bütün sorularina cevap bulabiliyodun...Aysun yeni asilama yapti oda iğne kullanmisti osana yardimci olur canim...
İyiyim aslinda grip falan yok sadece halsiz mutsuz gucsuzum

halsizlik mi var canım geçmiş olsun. bende hala adet olmadım şişkinlik çook var ve çok sık sık acıkıyorum. galiba hafta sonu midemi büyüttüm. adet olamamak kötü yaaa bunaldım.

hava çook soğuk yaaa hiç spor yapasım yok böyle bir miskinlik çöktü havadan mı nedir. ayyyy bütün diyetleri oku bütün kürleri oku bir hal oldum . havalar ısınsa belki daha hareketli olurum.

Evet halsizlik var canim...adet olamadin ya onun sikintisinida yasiyosundur...bende bugün hic doyamadim hemen midemizi kucultmemiz lazim...bugün suda icemedim...sobama kömürü doldurdum odam sicacik oldu ama mutfağa gidemiyoruz çok soğuk...
Facebook kullaniyosan orda bi grup var İsveç diyeti yapanlar diye orda çok güzel diyet listeleri var bide çok hareketli biyer tavsiye ederim

Facebook kullanmiyorum canim . Bir adet olsam rahatlayacam. Cumaya kadar bekleyecem olmazsa dr bir gideyim.

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrr

Ben geldimmmm ama posam çıktı resmen
Hesapta annemle pazara gidecektik ama kızkardeşim arayıp çocuklar çok kötü okulada göndermiyeceğim doktora gitmem lazım diyince bizde annemle merak ettik kuzuları ve atlayıp gittik kardeşime
Birlikte götürürüz çocukları dedik ama vardığımızda bir baktık ki çocuklar gayet iyi
Ay bakma şimdi böyleler ölüyorlar öksürükten dedi tabi o arada benim kuzu öksürmekten helak oluyordu :26:
Hadi istediği hastaneye götürdüm ama oraya varıncada aaa burası kalabalık daha çok mikrop kaparlar dedi muayene ettirmeden hadi geri döndük
Başka bir hastaneye götürelim dedi hadi yine yollara düştük ve bu seferde gittiğmiz hastanede sigortalıya belli bir sayıdan sonra bakmıyorlarmış diye muayene ettirmeden çıktı

Resmen kafayı yiyecektim
Ulen o süre içinde bir kere bile öksürmedi çocukları ama kardeşim pipirik ille göstereceğim diyor ama bir yandanda hastane beğendiremiyoruz en sonunda annem kızdı bak ablanın kızı seninkilerden beter ama gıkı çıkmıyor yazık günah yürü eve geçelim bir kahve içelim bari dedi
Gittik kahve içmeye anam benim yeğenler öyle bir kudurdularki öyle böyle değil yani
Yarım saat oturduk ama beynim şişti Valla evde otursaydım bari temizliğimide yapar birazda keyif yapardım neyse yarın artık ama ben kızkardeşimi tanıyorsam ( pipiriklik konusunda ) akşama kesin eşi işten gelince yine inat edip çocukları bir doktora gösterir

Nasıl yorulduysam ve gerildiysem benim büyük kız babasını çaktırmadan aramış annem baya bir yorulmuş gerginliği yüzüne yansıyor demiş oda sağ olsun hemen telefon açıp aşkım akşam için birşey yapma hiç dinlen ben gelince tost basarız olmazsa diye birde temizliğime yardım edecekmiş
Adam tabi biliyor nasıl eşini gevşeteceğini temizlik derdindende kısmen yırttım sayılır

Allah razı olsun canım Çarşamba günü sebze pazarına gidiceğim ama olmadı eşime söylerim manavda bulursa alsın diye ayak altına, göğsüne ve sırtına vicks sürünce rahatlıyor biraz şükürler olsun
Nasıl birşey anlamadım tam geçti diyoruz yine kızışıyor ve öksürük krizine tutuluyor :26:
İnşallah bir an önce geçerde kurtuluruz çünkü inan artık o öksürdükçe benim içim parçalanıyor elimden de gelen birşey olmayınca

Amannnnnnnn dert ettiğin şeye bak kuzum zaten erken saatte yemişsin şu ana kadar hepsini eritmişsindir sen
Eniştede maşallah ne güzel eve servis yollamış anam benim kaç haftadır canım Pizza istiyor ama bir yandan direniyorum almamak için çünkü kendimi biliyorum oturup eşimle bir güzel koca pizzayı yeriz sonrada keşke yemeseydim diye üzülürüm o yüzden uzak durayım bir müddet daha ama eninde sonunda yiyeceğimmmmmmmmmmmmmm

sabah bir peynirli küçük poaça, bir saat sonra bir tane daha, birkaç saat sonra bir yeşil çay, akşam sebze yemeği bir tabak yanına ekmek, şimdi şekersiz nescafe... birazdan yine ders çalışmaya başlayacağım inşaallah, artık ağzım ne kadar boş durabilirse... evimi özledim ayrıca, eşimle yemek yemeyi. bunalımlardayım sanırım ben ya

kızlar hepinize selam olsun..
kandiliniz mübarek dualarınız kabul olsun inş.
biraz geç oldu ama..
sonunda regl oldum..2 gündür kaçamaklarım oldu..yarından itibaren yürüyüşe kaldığım yerden devam inş.
bugün küçük kızımın doğum günü aslında gece doğdu tam kandilde..peygamber efendimiz (sav) ile onun doğum gününü birlikte kutladık..büyük kızıma pazl aldım 500 parça..kızım 5 yaşında tabi zorlanıyor yapmakta..küçük kızıma da pepeli yapboz aldım ayrıca oyun sandalyesi ve pasta aldım..iki gündür pastadan birazcık yedim ayrıca kandil simidi..
ders çalışmaya başladım malum sınavlara çook az kaldı
ya bu glifor 3 gündür öldürdü beni mide bulantısı ve halsizlik..ishal olmadım aksine kabız oldum

waw
Allah şifa versin..ayrıca eşinin jestini es geçme yani...
dua ettim sana Rabbim hayrlesin..

cecoo kuzuşuna da geçmiş olsun..bal-zencefil-çörekotu kesinlikle tavsiyemdir..

aykurt
hamiş bizi unuttun hamile kalınca..şaka yapıyorum sağlıkla tamamına erdirsin Rabbim..ayrıca kilolu hamile kalanlar çok kilo almazlar..bebeğe bişicik olmaz merak etme..bende 82 kg ile hamile kaldım 93 kg ile doğurdum..bana kızmış gibi geliyor

elocan
müsterih ol canım..zamanı gelince olacaktır..

ada sporu bırakmamak lazım..ara verince soğukluk oluyor..

Kızının yeni yaşını da kutlarım canım, Allah mutluluklarını göstersin hayırlı etsin. Amin.

sormaa yaaa pko ve diyet uzmanı oldumm..eğer okumakla kilo verilseydiiii incecik olmuştum şimdiiiiiiiii...bu ara bi durgunluk var hepimizdee...çabucak geçsin inşallahh...
Eskiden o topigimiz çok hareketliydi aninda bütün sorularina cevap bulabiliyodun...Aysun yeni asilama yapti oda iğne kullanmisti osana yardimci olur canim...
İyiyim aslinda grip falan yok sadece halsiz mutsuz gucsuzum

sağolsun yardımcı oldu aysunnnn...mutsuz ve güçsüz olmakk yokkk...az kaldı tedavine hemde çok azz..şimdi sen ne düşünüyorsun..kendinizmi deneyeceksiniz aşılamamı..klomenmi iğnemii...

ayyyyyy ayyyyyyyyyy ben okurken yoruldumm..kardeşine iyi sabretmişsinizzz :) :) o hastaneden o hastaneyee..rabbim şifa versin tümm kuzularaaaa..

kız bende ne zmandır istiyordumda tutuyordum kendimii..gecenlerdede gittim ama almadım pizza ince hamurlu pide aldım yedimm...

off benimde ders çalışmam lazımm...ingilizceden hiçbirşey anlamıyorumm....

yaww bu ara hepimizde bi bunalımlılık var farkındamısınızz..hepimiz dağıldıkk..dolunayın etkiside olabilirrrr...inşallah toparlarızz...

yaww eşin nerde sen nerdesinnn ??niye ayrısınızzz???

sağoll canımm....

kuzununda doğum günü kutlu olsunn..sağlıklı bi yıl diliyorumm...

Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrr

Yine ben geldimmmm
Anam bende sonunda galiba şifayı kapmak üzereyim :26: Akşam yemeğinden sonra bir tuhaf oldum birden titreme geldi resmen dondum ama şükür şu anda iyiyim
Eşim sağ olsun sıcak süt yaptı şimdi bana ballı hemide
Ya bu haftasonunuda atlatayımda ondan sonra bir kaç gün iyice dinleneceğim
Bugün dışarı çıktım baya bir koşturmaktan halsiz düştüm diye de olmuş olabilir eşim hatta tembihledi iki gün yat dinlen perşembe bak halama gidiceksin cumada birlikte temizliğimizi bitiririz dedi yarın tüm gün dinlenip çarşambada işlere girişeceğim inşallah

canım ben okulu bitiremedim sınavlar için konyadayım, eşimi evde bıraktım sınavlara geldim, o da Allah razı olsun burada not ararken ve de hocalar sınav öncesi son dersi işlerken yabancı kalmayayım diye erken gönderiyor, ilk sefer de zor gelmişti ama bu kez daha zor geldi sanki.yaklaşık 20 gün ayrı kalmış olacağız bu sınav döneminde.

HAYIRLI SABAHLAAR KIZLAAR..
Biraz vakit varken gireyim dedim..
bugün ablam annemlere geliyormuş sende kreş çıkışı gel dedi..gidesim yok karar veremedim
dün akşam çocukları yatırdıktan sonra film izledik eşimle..ders çalışamadım

waw
bu fimi tavsiye ediyorum;

GHAJİNİ..

BENİM ADIM KHAN IN OYUNCUSUYMUŞ.BEN HİÇ BENZETEMEDİM AMA OYMUŞ..MUTLAKA İZLE YORUMLARINI YAZ

Konu Ay takvimine göre kilo kontrolü/beslenme olunca en kısa ve en basit şekliyle şöyle özetleyebiliriz: “Bedenimiz Ay’ı taklit eder ”
Bu da ne demek şimdi? :)

Bu, şu demek: Ay büyürken biz de büyümeye ve genişlemeye fazlasıyla elverişli oluruz; Ay küçülürken biz de küçülmeye daha yatkın oluruz.
Ay’ın 28 günlük döngüsünü, insan ömrüne benzeterek anlamaya çalışabiliriz aslında. Bu dört haftaya tek tek bakalım şimdi.

Yeni Ay’ı doğmak üzere olan bir bebek gibi düşünelim. Dikkat etmişsinizdir, Yeni Ay gecelerinde Ay’ı göremeyiz, gökyüzü karanlıktır. Ertesi gün yepyeni, pırıl pırıl bir hilal doğar. Bir hafta boyunca gelişimine devam eden Ay, yarım daire şeklinde görünür ve ilk öğretmenlerimizin sesinden ”İlk Dördün” kavramını hatırlarız. Evet! Tıpkı bizim hızla gelişerek “gençlik” çağımıza ulaşmamız gibi…
Ay’ın kalan yarısını tamamlayıp Dolunay olması için bir haftaya daha ihtiyacı vardır. Yine gelişimine devam eden ve kendini tamamlayıp yusyuvarlak görünen Dolunay’ı, bizim “orta yaş” dönemimize benzetebiliriz.

Buraya kadar olan, yani Yeni Ay’dan Dolunaya kadar geçen ve ayın sürekli büyüdüğü bu iki haftalık süreye Büyüyen Ay Fazı deniyor. Bu dönemde sadece Ay ve biz insanlar değil, tüm canlılar daha hızlı gelişiyor. Bitkilerinizi gözlemleyin; büyüyen ay fazında nasıl hızlı bir biçimde yaprak çıkardıklarına ve uzadıklarına şahit olacaksınız. “Sağlıklı Yaşam İçin” başlıklı yazımı hatırlayın! O yazımda açıkladığım sebeplerle birlikte, tıpkı bitkiler gibi bizde hızla büyümeye/gelişmeye açık oluruz. Dolayısıyla farkına bile varamadan kendimizi birkaç kilo almış olarak buluruz. Sonra da şöyle düşünürüz: “Aslında her zaman yediğim kadar yemiştim, niye kilo aldım? Su içsem yarıyor sanki!”
Evet siz aynı miktarda yediniz ama Ay bu süreçte yediklerinizi 2 ile çarptı! Üstelik depoladı!

Dolunay Fazı da aynı şeyi yapacak o gün; hem de son bir telaşla biraz daha abartarak! İşte bu sebeple dolunay günleri yağlı beslenmekten uzak durmak hatta detoks yapmak tavsiye edilir.
Bu iki haftalık süreçte kilo vermek kolay olmayacağı için diyetlerden beklenen sonucu almak çok zor görünüyor. Bunu bilmeden yaşanan bu tecrübeden zihninizin çıkartacağı olumsuz yargı ise uygun dönemlerde bile kilo vermeniz konusunda sizi kısıtlayacaktır. Belki de bu tecrübeniz sonucunda umudunuzu yitirip, bir daha denemeyeceksiniz bile…

Peki, bizim Orta yaş dönemimize benzettiğimiz Dolunay sonrasında neler olacak? Tahmin edeceğiniz gibi bundan sonraki –yani kalan- iki haftada gelişim oldukça yavaşlayacak. Yusyuvarlak görünen Ay yavaş yavaş gerileyip küçülmeye başlayacak ve ilk hafta sonunda yarım daire şeklini alacak. Son Dördün..
Kalan bir haftada ise daha da incelecek ve bize tekrar hilal olarak görünüp veda edecek. Tabi ki yeniden ve muhteşem bir biçimde dönmek üzere:)

Dolunay Fazı’nın ardından yaşanan bu küçülme dönemi, Küçülen Ay Fazı olarak adlandırılıyor.
Bu süreçte biz canlılarda benzer biçimde davranacağız. Bitkilerin büyüme hızı düşecek; biz enerjimizde bir azalma hissedeceğiz belki, iştahımız biraz daha sakinleşecek, bedenimiz –eğer yardım edersek- Ay gibi incelebilecek.

Bu bilgilerden yola çıktığımızda diyet yapmak için en uygun dönemin Küçülen Ay Fazı olduğunu -Dolunay’ın ertesi gününden itibaren gerçekleşen süre- görüyoruz.
Doğru zamanda ve o günün beslenme şeklini dikkate alıp ölçülü davranarak, istediğiniz sonuca rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Buna birde tempolu yürüyüş ya da sevdiğiniz bir egzersizi dahil ederseniz eminim her şey istediğiniz gibi gelişecektir:)

Ay takvimine ve günün beslenme türüne uygun, ölçülü beslenerek; Küçülen Ay Fazı’nda da diyet yaparak kilo verilebilir dedik. Peki ya amacımız kilo vermek değil de kilo almak ya da sağlıklı beslenmek ise? Gelişim çağındaki çocuklarımıza doğru bir beslenme programı uygulamak ise?
Bu durumda yine o günün gıda türüne göre bir beslenme programı hazırlayıp uygulayabilirsiniz. Bedeninizin ihtiyaç duyduğu besinleri doğru günde tüketerek Ay takviminden en iyi biçimde faydalanabilirsiniz. Bu takvim dahilinde, sizin için zararlı olan ya da uzak durmak istediğiniz besinleri yine kendi günlerinde kısıtlı tüketerek sağlığınızı kontrol edebilirsiniz.

Sonuç olarak, Ay takvimine göre beslenerek durumu lehinize çevirmeniz mümkün.
Sağlıkla, Mutlulukla ve Sevgiyle kalın:)

Haklisin canim spora ara verince insanin yapasi gelmiyor.

Kizlar bisey soracam sizlerde adet olmayinca basiniz coook agriyormu ben adet olmayinca cok basim agriyor. Kizlar adet olmak icin verilen ilaclar kilo yapiyor mu?dr bana kilo verirsen adet olursun dedi ama kilo birden verilmiyor? Dogum kontrol hapi istersen kullan dedi bende kullanmadim kilo alirim diye. Baska bir ilac varmi adet olmak icin kilo yapiyormu haftaya dr gidecem zaten

kızlarr sınavlara agırlık vermem gerekiyor birazz ondann acık uzak kalabilirimm..

sen emzirmiyordun dimii...ben doğum kontrol hapı içmiyorumm...söktürücü olan tarlusalı içiyorum..6 gün sabah akşam içiyorum bittikten 3 gün sonra adet oluyorumm...kilo aldırmıyorr...doğum kontrol hapı uzun sürüeyor yaa..bide iştah açıyor diyorlar ondan kilo alınıyor...yani ben tarlusalle adet oluyorum hep..

anammmmmm...zor olmalıı allah yardımcın olsunn...bende alışmışımeşime anneme gidip 1 gün kalsam arıyorum adamıı yanımdaa...allah yardımcın olsun inşallah biter derslerinn...nerde ne yiyorsun kuzum sen...aman kilo alma dengesiz yemee..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…