waw söylediğin için sağol şimdi baktım
senin sonuçlar nasıl??
benim iyi ama finaller daha önemli ve daha çalışmaya başlamadım 3 hafta varrr
kızlar yılbaşı ve bunun benzeri batı adetlerine ehemmiyet vermek dinimizce asla caiz değildir..asli kaynaklar mevcuttur.
Peygamber Efendimiz(a.s) onlara benzeyen bizden değildir buyuruyor..bu konuyu es geçmeyelim..amaaan ne olacak demeyelim..onlar bizim bayramlarımızı kutluyormu?en kutlu gününüz ailenizle en mutlu huzurlu geçirdiğiniz gündür..
bu günü her gün gibi geçirelimm
kızçelerimmm.....yediklerimi yazayımm bi değerledirin bakalım...
sabah erken kaltım eşime kahvaltı hazırladım ama sonra yine uyuyakalmışım..evv serindi sıcak yatakdaa
kahvaltıı...
2 tam bugday ekmeğiyle tost..
yarım salatalık..
yarım yumurta..
1 bardak açık şekersiz çay..
ara da...
sütlaç çekiyordu yaa canımama yapmıcam diyordumm...kv yapmışş...güzeldi az şekerli yapar..ama üzüm koymuştu içine garipdi :)
1 kase sütlaçç..
öğlen...
salata...
1 kaşık yeşil mercimek..
2 kasık bulgur..
full karışık salata yaptımm...
akşama balık aldımmm...(anam resmen balık yer oldum be yaa....şaka gibii))
salata ve balık yerim..
3 kase daha sütleç varrryine canım çekiyorr...meyve yemiyim ben bugünn...
kızçelerimmm.....yediklerimi yazayımm bi değerledirin bakalım...
sabah erken kaltım eşime kahvaltı hazırladım ama sonra yine uyuyakalmışım..evv serindi sıcak yatakdaa
kahvaltıı...
2 tam bugday ekmeğiyle tost..
yarım salatalık..
yarım yumurta..
1 bardak açık şekersiz çay..
ara da...
sütlaç çekiyordu yaa canımama yapmıcam diyordumm...kv yapmışş...güzeldi az şekerli yapar..ama üzüm koymuştu içine garipdi :)
1 kase sütlaçç..
öğlen...
salata...
1 kaşık yeşil mercimek..
2 kasık bulgur..
full karışık salata yaptımm...
akşama balık aldımmm...(anam resmen balık yer oldum be yaa....şaka gibii))
salata ve balık yerim..
3 kase daha sütleç varrryine canım çekiyorr...meyve yemiyim ben bugünn...
Bizde geçen akşam bi çocuğumuz olsa yatağımıza gelse aramızda uyusa diye hayal kuruyoduk...görümcemin kızıda aynı senin cimcime gibi annesini ve babasını uyutuyo kendisi sonra uyuyo öğlen uyumayıncada akşam huysuz oluyo...
Ben akşama bişey yapmıycam ama sanırım eşimin istekleri var tutturmuş karşılıklı içeriz diye Allahım bana sabır ver diyorum mahsustan beni sinir etmek için yapıyo
Kızlar siz glukofeni yada benzeri ilacı nasıl kullanıyosunuz...Ben bugün 1000mg la başladım hatamı yaptım acaba...Bugün temizlik yapıcam inşallah dün ceyranda kaldım sırtım ve göğsüm ağrıyo...
Polikistik Over Sendromu (PCOS) Nedir?Doğurganlık yaşına gelmiş kadınların yüzde 5 ile 10unu etkileyen endokrin rahatsızlığıdır (hormonsal dengede bozukluk). İlk kez 1935 senesinde S tein ve Leventhol tarafından ortaya çıkarılan PCOSun belirtileri başta regli düzensizliği olmak üzere, vücutta yüksek seviyede androjen (erkeklik hormonu) salgılanması ve insülin direncidir. Hormonsal dengesizlikten dolayı bir sürü ufak kist (polikist) yumurtalıkların etrafı nda oluşur. Androjen hormonunun fazlalığı, kadınlarda aşırı derecede tüylenmeye yol açtığı gibi, akne ve benzeri cilt sorunlarıyla birlikte düzensiz regli oluşumuna da neden olur. PCOS olan kadınların yüzde 50yle 70inde insülin direnci görüldüğünden kilo vermeleri olukça zorlaşır. Esasında bu bir kısır döngüdür. PCOS kilo vermeyi zorlaştırır, hatta kilo almayı tetikler. Kişi kilo aldıkça da PCOSun vücuttaki olumsuz etkileri daha da artar. Bundan dolayı erken yaşlarda teşhisi çok önemlidir, çünkü ona göre gerekli tedbirler alınabilir. Bazen ergenlik çağındaki çocuklar kilolarını korumakta zorlanırlar ve hızla kilo almaya başlarlar. Ne kadar dikkat ederlerse etsinler bir türlü engel olamazlar. Bunun üstüne birçok anne ya kendisi, çocuğu üzerinde diyet uygulamaya kalkışır, ya da diyetisyen diyetisyen gezinip durur. Fakat nedeni bilmeden çözüme ulaşmak imkânsızdır ya da ulaşılan çözümler her zaman geçici olmaya mahkûmdurlar. Bu yüzden gerekli doktorlara yönlendirmek açısından diyetisyenlerin rolü çok büyüktür. Nas ıl Bir Beslenme Programı İzlenilmelidir?Yapılan birçok araştırmaya göre PCOS olanların düşük doymuş yağlı ve yüksek lifli gıdalarla beraber düşük glisemik indeksi olan besinler tüketmelerinde fayda vardır. PCOSlu kişilerin canları, olmayanlara göre daha fazla karbonhidrat çeker. Bundan dolayı yetişme çağındakiler karbonhidratı sınırlamakta zorlanıp uzun vade de kilo alabilirler. Diyetisyenlerin, hem aileleri hem de çocukları tam buğdaylı gıdaları tüketmeleri konusunda eğitmeleri gerekir. Her 3-4 saatte bir şeyler yemek ve her öğün ve ara öğünle birlikte yeterli protein almak kan şekerini dengelemek açısından çok önemlidir. Polikistik Over Sendromu Olduğunu Nasıl Anlarız? · Düzensiz regli dönemleri · Yemeden önce baş dönmesi, halsizlik, asabiyet durumları yaşamak, fakat yedikten sonra daha iyi hissetmek · Hipoglisemi · Belli laboratuar değerlerinin sonuç lar ının normal seviyelerin dışında çıkması· Özellikle yüz bölgesinde aşırı tüylenme yaşama · Yoğun karbonhidrat yemek isteği duyulması · Dirseklerin kuruması · Vücutta kir şeklinde koyu lekelerin oluşması · Egzersiz ve diyete rağmen kilo verememe · Saç Kaybı · Karın bölgesinde aşırı yağlanma Gerekli Klinik Testler · LH · FSH · DHEA-sulfate · Total ve Free testosterone · Açlık kan şekeri· Açlık insülin · HbA1C · C-reactive proteinTransvajinal Pelvis Ultrason |
KADIN ve ŞİDDET denilince ak ıllara genelde hemen fiziksel şiddet gelir. fakat çoğu zaman insanlar söz ile yapılan şiddetleri şiddet olarak algılamazlar, algılayamazlar ya da algılamakta zorluk çekerler.Ben sizlere bu yazımda beslenme ile ilgili kadınlara, erkekler ve kendileri tarafından uygulanan şiddetten bahsetmek istiyorum. Evlenirken çok sevdiği karısı kilo almaya başladıkça kimi erkek bu durumdan aşırı rahatsız olur. Bu sefer sürekli karısına 'hadi kilo ver, ne zaman kilo vereceksin, şu haline bak , evlendiğimizde ben seni alırken böyle miydin? Böyle olacağını bilseydim almazdım!...' Sanki manavdan iki kilo domates almıştı. Karşında duran bir insan var, senin de bundan haberin var m ı peki? Ya da başka bir konuyla ilgili karısına çok kızmıştır, ve onun canını nas ıl acıtacağını o kadar iyi bilir ki, hemen şöyle der: 'Sen ne kadar spor yaparsan yap, bacakların kalın ve hiçbir zaman Ayşe'nin bacakları gibi ince ve düzgün olmayacaktır.' İşte o an kadının bittiği andır!Biz kadınlar ise bu konuda o kadar hassas ve kırılganızdır ki, karşımızdaki böyle davranınca hemen suçlanarak: 'Evet biliyorum, bir an önce vermeye çalışacağım, elimden geleni yapacağım' deriz. Ya da içten içe kızar, her ne kadar kilo vermeyi kendimiz de istesek tepkisel olarak daha fazla yer, kilo almaya devam ederiz. Hatta şöyle erkekler bilirim, tanırım ki karısına sözleşme imzalatır: 'Eğer altı ay içinde karım Necmiye 10 kilo verirse ona istediği arabayı alacağım.' Karıs ı kilo vermediği sürece de araba alınmaz. Kilo verememiş olmanın cezasını kadın çekmelidir. Her an karısını ufacık birşey yerken görürse de hemen hatırlatır: 'Arabayı unut, sen bu gidişle duba gibi olacaksın şu haline bak, bırak araba almayı yakında kendine elbise almakta zorlanacaksın.'Eğer bu yazıyı yazarken abarttığımı düşünenler varsa yanılıyorlar, bilakis burada birçok başkalarından tecrübe etmiş olduğum ağır sözler de yer almamaktadır. Bir de kilolu eşlerini aldatan erkekler vardır. Bunlar esasında bitmiş bir ilişkinin ardından eşlerini aldattıklarını kabullenmek yerine sürekli eşlerine son senelerde ne kadar kilo aldıklarından, bakımsız ve sıkıcı olduklarından ve daha birçok başka konulardan şikayette bulunurlar. Amaç eşlerine kendilerini iyice kötü hissettirmektir. Esasında ha dayak atm ışsın ha da bu sözlerinle kadınları dövmüşsün ne fark eder? hatta kimi zaman bir kadın için söylenen bir sözün yarası öyle ağırdır ki tokat atarak yapmış olduğunuz kızarıklık, morluk geçse bile kalpte açılan bir yara hiç kapanmamak üzere oracıkta kalıverir. Erkekler kendilerini suçlu hissetmek yerine karısını suçlu hissettirmeyi tercih eder. Bunu da sözsel tacizlerle çok güzel yerine getirirler.Bir de kadınlar vardır ki kendi kendilerine tacizde bulunurlar. Başkalarının bu işi görev edinmesine gerek yoktur. Kilolarından ve görüntülerinden o kadar muzdariplerdir ki, her an beyinlerinde bir ses: 'Bak, iğrenç oldun, şu haline bak, her tarafından yağlar fışkırıyor, kilo verene kadar hiç elbise almayacağım, haa tabii sen öyle deli gibi yemekler ye, ondan sonra da üzül, yok almayacağım hiçbir şey ve hiçbir yere de gitmeyeceğim, gör bakalım...! 'Daha geçen sene ne iyi duruyordum, offf selülitlerim felaket oldu, bu halde tabii kimse seni beğenmez, bu yaz kilo vermeden sana tatil filan yok, al bakalım cezanı.' Bu insanın kendine uyguladığı taciz değildir de nedir? Aynı zamanda sürekli hayatı ertelemekten başka birşey değildir. Biz kendimizi o kadar beğenmeyip sevmeyiz ki sonra da başkaları bizi beğenmeyip sevmedi mi üzülür söyleniriz. Kendimize o kadar ağır konuşuruz ki ruhumuzu en derinlerinden incitiriz. Sonra bekleriz ki başkaları bize iyi davransın. Tüm bunların üzerine en büyük cezayı da daha fazla yiyerek veririz.Artık bence uyanış zamanı geldi. Erkekler, kadınlara yapacağınız en acıtıcı tacizlerden birisi onun görüntüsüyle ilgili ağır konuşmanızdır. Kadınlar, kendinize yapacağınız en büyük taciz, ruhunuza ilettiğiniz negatif mesajlar ve duyarsızca yediğiniz bir ton yemektir. Artık kendinize ve etrafınıza daha iyi olmanın zamanı geldi de geçiyor bile... Şiddetli kadınlar en büyük şiddeti kendilerine uygularlar. UYANIN!!! |
İyyim canım sırtım ağrıyo biraz okadarİyisiyle kötüsüyle bir seneyi daha arkamızda bırakıyoruz
İnşallah yeni yıl bir öncekinden çok daha güzel geçer ve en önemlisi hepimiz ailemiz ve tüm sevdiklerimizle sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl geçiririz....
Herkese iyi senelerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Rabbim gönlünüzden geçenleri bu yıl hepinize hayırlı olarak sunar inşallah....Aminnnnnnnnnnnn
Ya bende yapmadım birşey aslında her zamanki gibi akşam yemeği ( tavuk patates diye tuturdu eşim ) daha sonrada zaten kuru yemiş ve meyveyle PTT yaparız olur biter
Benimkide dün diyordu bira alayım sanada diyetabi biliyor ben kaldıramıyorum iki birayla maymuna dönüyorum
Canım çok geçmiş olsun
İnşallah şu anda daha iyisindir
Gayet güzel canim menun...bende birazdan bilgisayara acarim ozaman yazarim...
Bende bugün balik aldircaktim eeşime unuttum yarin buranin carsi günü taze gelirse aldircam
Benimde canim un helvasi istiyoooii
Kızlar bugünki yediklerimi yazayım
Sabah
1 yumurta ( bir tatlı kaşığı yağa kırdım)
1 kkk peynir
yarım domates
taze soğan
2 dilim ekmek
ara
tarçınlı süt
elma mandalina
öğlen
1 kase çorba
1 diim ekmek
salata
Akşam
çok az çorba
tavuk sote
biraz yoğurtlu havuç
1,5 dilim ekmek
Birazdanda kestane
Bende çok seviyorum ama eşim pek sevmiyo zor tuttum kendimi ama yapmadım...ayy bayılırım un helvasınaaa...ama sonrası vijdann azabıııı....balık yaptımm güzldii..sen nasıl pişiyorsunn ??
menunn süperrmişş canımm..maşallah..bende ne zamandır yogurtlu havuçdan isiyorum pazardan alırsakk yapıcamm..
ERANİSAAAA....paylaşımlarınn harikaydıı..inanırmısın hepsini okudumm...teşekkürlerrrr...
Gözümüz aççç miğdeyide dilediği kadar doldurmuyoruzki her istediğini yemiyoruzkiyaaa açç değilimm..ama canımm bişilerr yemek istiyorr heppppppp..ruhumm açç sanırımm benimdeeeeeeeee........