Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

Bende çok seviyorum ama eşim pek sevmiyo zor tuttum kendimi ama yapmadım...
Kestaneyi fazla kaçırdım yaa :KK17::KK17:
Bizim burda ala balık tesisi var canım ordan alıyoruz onunda buğulaması güzel olmuyo mısır unlayıp kızartıyorum...hamsiyide hamsi kuşu yapıyorum azcık yağda kızartıyorum yada buğulamasını yapıyorum...senin yaptığın balığın resmi hala gözümün önünde sen mısır unlayıp fırına atıyosun dimi hiç yağlamadan

Menüm iyiydide akşam bozuldu...

Sana diyecem diyecem unutuyorum diğer topikte muhammedömer vardı ya onunla görüşüyorum gün içinde bana havuç yememi söyledi yumurtanın çatlamasına yardımcıymış sende yee canım...ve ben bu ay incir kürüde yaptım

yavv kuzummm havuçç iyidee bizde pko varya onada zarar şekeri yüksek diyee...ama yesek bişi olmaz heralde tedavi sürecindee...ben salatalarda yıyorumm valla...ama eşimede yedircem erkegede iyiymişşş..

kv ankaraya gitmeden pazar yapar inşallah aldırıcamm bolcaa...

evet aynı kazartmaya hazırlar gibi hazırlıyorr...tepsiye diziyorumm..yanlarınada patatess...biraz kendini çekince silikon fırçalar varyaa onlarla yağ sürüyorum üstlerine yada istersen tereyağ koy ben koymadımm..ohh çıtır çıtır kızartmadan hiç fark yok dene bi kere..

Gözümüz aççç miğdeyide dilediği kadar doldurmuyoruzki her istediğini yemiyoruzki

off ne bilimm yaa...doyuyorum aslındaa..ama canım sıkılıyorr..ozamanlardada hepp bişilerr kemiresim geliyorr...ben mutluyken pek yiysim gelmezz...

amaşimdi meselaa.. kandil simidii olsaa...yanında çayyyy...ayy ayyyyyyyy

yavv kuzummm havuçç iyidee bizde pko varya onada zarar şekeri yüksek diyee...ama yesek bişi olmaz heralde tedavi sürecindee...ben salatalarda yıyorumm valla...ama eşimede yedircem erkegede iyiymişşş..

kv ankaraya gitmeden pazar yapar inşallah aldırıcamm bolcaa...

evet aynı kazartmaya hazırlar gibi hazırlıyorr...tepsiye diziyorumm..yanlarınada patatess...biraz kendini çekince silikon fırçalar varyaa onlarla yağ sürüyorum üstlerine yada istersen tereyağ koy ben koymadımm..ohh çıtır çıtır kızartmadan hiç fark yok dene bi kere..
Aman be waw okadarcıkta yükselsin artık napalım doğal şeker o :KK66:
Sen hiç pazara gitmiyomusun çık gez hem kafan dağılır hemde hareket olur...bende gidemiyorum burdaki pazarda toplasan 5 tezgah vardır manavdan alıyorum yada eşime sipariş veriyorum
Eşime balık siperişi verdim yarın gelirse balık alıcak deniycem canım böyle ama hamsi alırsa farklı yaparım eşim nasıl isterse :KK16::KK16::KK16:

off ne bilimm yaa...doyuyorum aslındaa..ama canım sıkılıyorr..ozamanlardada hepp bişilerr kemiresim geliyorr...ben mutluyken pek yiysim gelmezz...

amaşimdi meselaa.. kandil simidii olsaa...yanında çayyyy...ayy ayyyyyyyy
Aynıyız canım... OOOO ben saymaya başlamıyayım ama düne göre daha iyiyim...unutmadan glukofenimide içeyim:KK30:

WAW cım şu fırında balığı deneyeceğim yarınki menümüz balık inş.:KK34:
aynı bensin sende..sürekli birşeyler yemek istiyorum hatta bir ara tokum midem bulandığı halde tıkınıyordum..
:KK37:
işte bu duygusal açlık..yediklerimizi tatmadan çiğnemeden mideye indiriyoruz..
yazılarını paylaştığım diyetisyende aynı şeyi söylüyor..öncesinde tabak tabak yiyip birşey anlamadığı yiyecekleri şimdi canı istediğinde tadını çıkara çıkara yiyor ve bir tabakla doyuyor..
yediklerimi çok çiğnemeye çalışıyorum..
önceki mantığımı da değiştirdim artık
80-89 kg topikte 20 kg verdim küçük kızımı emziriyordum ve her cuma kendime bolca ödül veriyordum emzirdiğim için ödüller + olarak dönmüyordu hiç sporda yapmadım..
demek istediğim ödülün zıddı cezadır..cuma harriç diğer günler beyin cezalı sinyalini aldığı için diyet sendromuyla kendimi kasıyordum..verilen tavizler çorap söküğü gibi geliyordu..diyetisyenin dediği gibi;
BATTI BALIK YAN GİDER..
:KK31:yada haftaya toparlarım..belli bir zamana sıkıştırırsak hep diyorum sonunda patlama yaşarız ve o zahmetle verilen kilolar o kadar kolay geri geliyorki...
ben kendime zaman biçmiyorum..ayda 5 kg vereceğim yada yaza kadar zayıflayacağım..düğüne kadar..vs.
yeme alışkanlığımı düzenliyorum..herşeyi yerim..ama artık gerçekten yemek istediğim de yiyeceğim..
destan yazmışım neyse..kendimi iç sesimle nasıl motive ediyorsam bu size yansıyor
:KK16:

elocan kestaneyi benim canımda istiyor son zamanlarda..
:KK23:
yalnız kestane karbonhidrat bakımından çok zengin..bir taneciğinde 23 kl var..
afiyet olsun yaramasın..yarına dengelersin...bol bol su iç

bugünkü menümsa
sabah
yoğurtlu kür
azıcık simit
peynir
çay bisküvi
öğle
yarım tabak makarna
yoğurt
peynir
çay
ara
meyve
akşam erken yedim
yoğurtlu kür
nohut
salata
1 d.ekmek
ara
azıcık kepekli tost çay
bir kaç badem fındık
yatarken yoğurtlu kür

3lt su 25 dk tempolu yürüyüş
:KK8:
sabah wc ye gittiğim halde karnım şiş..sanki regl olacak gibiyim hemde tatlı krizlerim çoktu bugün..
boğazlımın kötü olmasına rağmen sporumu yaptım ve çook mutlu oldum
:KK1:birazdan kürümü yapıp yiyeceğim...:KK37:
bu şişlikle tartı bana eksi göstermez..ya acaba kür ödem mi yaptı??
:44:
yarın malum tatiliz..güzel bir kahvaltı hazırlamayı düşünüyorum..şuan açım da..
:KK31:

kızlar bir araştırmamı daha size aktarmak istiyorum..lise çağlarında 8 li rakamları ilk defa gördüğümde ki diyet hiiç yapmadım sabahları kahvaltıdan önce bir bardak sulandırılmış greyfurt suyu içtim inanın farkına varmadan 10 kg vermiştim..
yoğurt kürünü yaptıktan sonra haftaya greyfurt yemeye başlamayı düşünüyorum..yemeklerden önce bir bardak sulandırılmış içeceğim..yoğurtlu kürden çok daha iyidir..
yalnıııızzzz....bir sorum var araştırdım cevabını buldum sanırım greyfurtla (bazı ilaçların)düzenli ilaç alımı olmuyor..metformine etkisi var mı birde ben hipotroidden dolayı levotiron kullanıyorum
metformine ve levotirona etkisi yok..

GREYFURT VE KİLO VERME

Bir tam greyfurtta yaklaşık 80 kalori olduğunu biliyoruz. Fakat greyfurtun asıl marifeti yağ yakıcı etken göstermesi. California bölgesinde bulunan bir klinik uzun zamandır greyfurtla zayıflamakonusunu inceliyor. Elde edilen bilgilere göre ise yemeklerden önce yenilen bir yarımgreyfurt kilo almayı önlemenin yanında vücuttaki yağ yakımını hızlandırıyormuş.

Greyfurt ile nasıl zayıflayacaksınız?
Greyfurt ile zayıflama için birkaç önemli nokta belirteceğiz, unutmamak gerekir ki tıka basa yiyerek ve üzerine de greyfurt tüketerek zayıflama sağlayamazsınız. Greyfurtsadece sizin zayıflamanıza metabolizma hızını artırarak etki eden bir meyvedir. Bu yüzdengreyfurt takviyesi mutlaka bir diyet eşliğinde uygulanmalıdır. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeğinden önce yarım bardak greyfurt suyu içerek bu takviye sağlanmaktadır. Önemli bir nokta ise greyfurt suyunun kesinlikle şekerlendirilmeden tüketilmesi gerektiğidir.

AYRICA KIZLAR HİPOTROİDLE İLGİLİ ÇOK GÜZEL BİR BİLGİ BULDUM..YARARINIZA OLABİLİR..KANINIZDA TSH DEĞERLERİNİZE MUTLAKA BAKTIRIN..Aşağıdaki yazıyı okuyunca daha iyi anladım..iki kiloyu tetikleyen hormon bozukluğu bende mevcut..en kısa zamanda dahiliye ye gidip tsh tekrar kontrol ettireceğim birde SELENYUMa baktıracağım..
bizim ekstra olarak metabolizmamı hızlandırıcı şeyler yapmamız lazım..

Zayıflama ve Tiroit ilişkisi

Troit yetmezliği metabolizmayı yavaşlatan ve bu nedenle kişilerde önceki kilolarına göre %15-30oranında kilo alınmasına neden olan bir hastalıktır. Bu nedenle tiroit bezi yetmezliği tedavi edilmeden kilo vermek çok zordur. Tiroit hormon ilaçları (Levotiron veya Tefor gibi) ile hastaların çoğunda tedaviyle birlikte kilo verme oluşursa da hastaların% 17’si kilo veremez. Özellikle menopozdaki kadınlarda bu durum daha sık görülür. Hem menopoz hem de tiroit yetmezliği kilo vermeyi engeller.

Tiroit bezi yetmezliği olmadığı halde kilo vermeye çalışan kişilerde belirli bir kilo verdikten sonra kilo kaybının azaldığı veya durduğu bir dönem oluşur. Bu durum vücudun kendini koruma mekanizmasıdır. Vücudumuz daha fazla kilo verilmesine direnç göstermeye başlar. Bu direnç tiroit hormonlarının azalmasıyla olabildiği gibi bazı başka hormonların salınmasının artması ile de oluşur. Kalori alımı yani yenilen gıda alımı azaldıkça vücudumuzda bulunan T4 hormonunun T3 hormonuna dönüşümü azalır ve sonuçta hücrelere giren ve etkili olan T3 azaldıkça metabolizmamız yavaşlar ve kilo veremeyiz.

Kalori alımı azaldıkça yani diyet yaparken az yemek yedikçe vücudumuzdaki yağlardan salgılanan Leptin isimli hormon kanda azalır. Azalan leptin hormonu ise beyindeki iştah merkezini uyararak iştahı artırır ve gıda alınmasını sağlar.

Kilo vermeyi engelleyen hormonlardan birisi Ghrelin hormonudur. Bu hormon mideden salgılanmakta ve kana karışarak beyine ulaşıp yemek yemeyi artırmaktadır. Kilo vermek için diyet yaparken bu hormon kanda artmakta ve daha fazla kilo verilmesini engellemektedir. Bu hormonun salgılanmasını önleyecek bir ilaç ise henüz yoktur.

Bazı minerallerin eksiklikleri de kilo vermeyi engeller. Manganez, krom çinko, kalsiyum ve magnezyum eksikliği özellikle çok önemlidir. Bu minerallerde saptanan eksikliklerin tedaviyle düzeltilmelidir.

T4 hormonunun T3’e dönüşmesinde selenyum minerali de etkili olduğundan kilo veremeyen kişilerde selenyum eksikliği olup olmadığına bakılması gerekir. Selenyum eksikliği varsa bu eksiklik giderilir. Ayrıca çinko, demir, bakır mineralleri de T4’ün T3’e dönüşümünde etkilidir. Bu minerallerde eksiklik olup olmadığına da bakılması gerekir.
Omega-3 alımını artırmak kilo vermede faydalı olabilir. Omega-3 yağ asitleri tiroit hormonlarının hücrelerdeki etkisini artırmaktadır.

Kanda insülin hormonu yüksek ise kilo vermede sıkıntılar oluşur. İnsülin yüksekliğini azaltmanın önemli bir yolu şeker yükü yüksek olan karbonhidratları yememektir. Beyaz ekmek, şeker, makarna, patates, kek, tatlı, çikolata gibi şeker yükü fazla gıdalar insüin hormonunu kanda iyice artırarak kilo vermenizi önler. Bu gıdalar yerine tam buğday unundan yapılmış ekmek (köylü ekmeği gibi), kepekli makarna, nohut, kuru fasulye, mercimek, bezelye, sebze ve meyvelerle beslenmek gerekir.

Tiroit yetmezliği olan hastalarda metabolizma yavaşladığından alınan karbonhidratların (unlu, şekerli gıdaların) sindirilmesi veya parçalanması ve kandaki şekerin hücrelere girmesi zorlaşır. Bu nedenle vücut daha fazla insülin salgılayarak kan şekerini düşürmeye çalışır. İnsülin arttıkça da iştahta artma ve kilo alma oluşur. İnsülin hormonundaki yükselmeler gün içinde kan şekerinde düşme yaptığı için de yorgunluk, baş dönmesi, bitkinlik, öfkelenme, birden sinirlenme, bağırma ve açlık hissi oluşur. Sizde bu belirtiler varsa kan şekerinizde düşmeler oluyor demektir. Bunu anlamak için 3-4 saatlik şeker yükleme testi yaptırmanız gerekir.

Stresli kişilerde stres hormonu dediğimiz kortizol artmaya başlar ve artan kortizol hormonu da kan şekerini yükseltir.

Yukarıda söz edilen faktörler hipotiroidili bir hastada kilo almaya, kan şekerinde düşmelere neden olur. Eğer kilo veremezseniz ileride bu defa şeker hastalığı gelişir.
Bu nedenle karbonhidrat ve yağdan fakir bir beslenme ile ve egzersiz yaparak kilo vermeyi denemelisiniz.

İyi beslenmenize ve egzersiz yapmamıza rağmen zayıflayamıyorsanız doktorunuz size bazı ilaçlar verecektir. Bu ilaçlar zayıflamanıza yardımcı olur.

Hipotiroidili hastalarda selenyum desteği almak T4 hormonunun T3’e dönüşümünü artırarak dokulardaki tiroit azlığını veya metabolizma yavaşlamasını artırmaya faydalı olabilir. Bu nedenle selenyum ölçümü yaptırınız. Eksiklik varsa doktorunuz size selenyum desteği için ilaç verecektir.
Kilo veremeyen tiroit yetmezlikli hastalarda T4 (Levotiron veya Tefor) ve T3 ilaçlarını birlikte almak bazen faydalı olabilir. TSH hormonunu 1.5-2.5 arasında tutacak şekilde doktorunuz bu ilaçları ayarlayacaktır.

Yukarıdaki önlemlere rağmen kilo veremeyen kişilerde altta yatan diğer nedenleri araştırmak gerekir. Bunlar depresyon, stres, uyku bozuklukları, bazı mineral ve vitamin eksikleri ve gıda allerjileri olabilir. Özellikle selenyum, çinko, ve demir eksikliği varsa bunların tedavisi kilo vermeniz açısından çok önemlidir.

Bazen TSH hormonu normal olduğu halde kilo veremeyen hastalarda anti-TPO antikoru yüksek olabilir. Anti-TPO antikor yüksekliğinde tiroit bezinin çalışmasında hafif bozukluklar olabilir. Çok hassas TSH ölçümleri ile bu durum anlaşılabilirse de gizli tiroit yetmezliğin tanısı için TRH testi yapılabilir. TRH sonrası 25nci dakikada TSH 15’den yüksek çıkarsa tiroit bezi az çalışıyor demektir.
Özetle; tiroit yetmezliği olan kişiler kilo veremiyorsa şu nedenler araştırılır:

1. İlaç yeterince alınıyor mu? TSH düzeyi istenen seviyede mi? TSH düzeyi 1-1.5 düzeyine indirmekle kilo verme sağlanabilir.
2. Gıda allerjisi olup olmadığını araştırmak gerekir. Gıda allerjisi varsa kilo vermede sıkıntı olur.
3. Kanda insülin düzeyine bakılır. İnsülin yüksek ise ona yönelik tedaviler uygulanır.
4. Kalori azaltılmasını yeterince yapmamış olabilirsiniz
5. Selenyum, B vitamini, yağ asitleri, magnezyum ve kalsiyum eksikliğiniz varsa kilo veremezsiniz
6. Psikolojik stres varsa düzeltilmelidir. Stresi olan kişilerin kilo vermesi zordur.
7. Kanda anti-TPO antikoruna bakılır. Yüksek ise ona yönelik tetkik ve tedaviler yapılır.
8. Diğer hormon bozuklukları olup almadığı araştırılır (Kortizol eksikliği, yumurtalık kistleri, prolaktin hormon yüksekliği, kan kalsiyum azlığı gibi).

yaw ben hindinin ingilizce de adının TURKEY oldugunu yeni duydummm...ilgimi çektii ..paylaşım dedim..

$1538913_10153650888180717_1973525036_n.jpg

bende pko luyum dogum yapali 8 ay oldu kilolarimi veremedim.suan 75 kiloyum hedefim 58 olmak 2 ayda bir adet oluyorum oda coook az ve kisa surede bitiyor. Yarin bende basliyorum her gun ne yedigimi yazacam.

hoşgeldinn canımm..hadi bakalımm yarınn bekliyoruzz senideeee....

$1533886_575079402577749_533499061_n.jpg

kızlarrr..rabbim hep güzell şeyleriii kutlamayı nasipp etsinnn...insanlar değer verdikleri şeylerle değerlenirlerrr....bu dünyaya gelme amacımız belli..allah amacımıza uygun yaşamayı nasip etsin hepimizee..

bu mubaret toprak fethedildi..rabbim o topraklara gidip yüz sürmeyi nasip etsinn..öyle büyükk..öyledeğişik bi duyguki...kuranın indiği mağraya gidiyorsunn...dağğ toprakk..üstüne bişi gelmemişşş başka yapı ve diyorsunkii..benim peygamberimm buraya ayak basdı ve ben şuan oraya ayak basıyorummm...

rabbim banada tekrar gitmeyii...gitmeyenlerede en kısa zamanda oraları görmeyi nasip etsinn...

Aman be waw okadarcıkta yükselsin artık napalım doğal şeker o :KK66:
Sen hiç pazara gitmiyomusun çık gez hem kafan dağılır hemde hareket olur...bende gidemiyorum burdaki pazarda toplasan 5 tezgah vardır manavdan alıyorum yada eşime sipariş veriyorum
Eşime balık siperişi verdim yarın gelirse balık alıcak deniycem canım böyle ama hamsi alırsa farklı yaparım eşim nasıl isterse :KK16::KK16::KK16:

hadi bakalımm yarın balık günü sizde demekkii...afiyet şeker olsun..yok yaww eşim izin vermez pazara..bende pek sevmem kalabalık olur diye...ama eşimle gittim bi kaçkere hele sosyete pazarlarına bayılırım...ama burda kv yapıyor pazarı sağolsunn...o olmazsad a marketten alırız eşimle..

Aynıyız canım... OOOO ben saymaya başlamıyayım ama düne göre daha iyiyim...unutmadan glukofenimide içeyim:KK30:

ayyyyyyy ne oldu bize bölee yaaaaaaa.....duygusall açlık çekiyoruzz galibaa...
WAW cım şu fırında balığı deneyeceğim yarınki menümüz balık inş.:KK34:
aynı bensin sende..sürekli birşeyler yemek istiyorum hatta bir ara tokum midem bulandığı halde tıkınıyordum..
:KK37:
işte bu duygusal açlık..yediklerimizi tatmadan çiğnemeden mideye indiriyoruz..
yazılarını paylaştığım diyetisyende aynı şeyi söylüyor..öncesinde tabak tabak yiyip birşey anlamadığı yiyecekleri şimdi canı istediğinde tadını çıkara çıkara yiyor ve bir tabakla doyuyor..
yediklerimi çok çiğnemeye çalışıyorum..
önceki mantığımı da değiştirdim artık
80-89 kg topikte 20 kg verdim küçük kızımı emziriyordum ve her cuma kendime bolca ödül veriyordum emzirdiğim için ödüller + olarak dönmüyordu hiç sporda yapmadım..
demek istediğim ödülün zıddı cezadır..cuma harriç diğer günler beyin cezalı sinyalini aldığı için diyet sendromuyla kendimi kasıyordum..verilen tavizler çorap söküğü gibi geliyordu..diyetisyenin dediği gibi;
BATTI BALIK YAN GİDER..
:KK31:yada haftaya toparlarım..belli bir zamana sıkıştırırsak hep diyorum sonunda patlama yaşarız ve o zahmetle verilen kilolar o kadar kolay geri geliyorki...
ben kendime zaman biçmiyorum..ayda 5 kg vereceğim yada yaza kadar zayıflayacağım..düğüne kadar..vs.
yeme alışkanlığımı düzenliyorum..herşeyi yerim..ama artık gerçekten yemek istediğim de yiyeceğim..
destan yazmışım neyse..kendimi iç sesimle nasıl motive ediyorsam bu size yansıyor
:KK16:

elocan kestaneyi benim canımda istiyor son zamanlarda..
yalnız kestane karbonhidrat bakımından çok zengin..bir taneciğinde 23 kl var..
afiyet olsun yaramasın..yarına dengelersin...bol bol su iç

canım balık harika oluyor öncede tuzluyorum ama ununada açık tuz atıyorumm...acık fırında kendini çekince fırçayla yağ sürüyorum..ben hamsi ve istavrit yaptım..ice kızart çıtır çıtır oluyor..yanlarınada patates tuzla att..ohh missss...

bu ara canavar var gibi içimdee..devamlı yemek istiyorum..duygusal açlıktır belkide benimkii...

kızlar bir araştırmamı daha size aktarmak istiyorum..lise çağlarında 8 li rakamları ilk defa gördüğümde ki diyet hiiç yapmadım sabahları kahvaltıdan önce bir bardak sulandırılmış greyfurt suyu içtim inanın farkına varmadan 10 kg vermiştim..
yoğurt kürünü yaptıktan sonra haftaya greyfurt yemeye başlamayı düşünüyorum..yemeklerden önce bir bardak sulandırılmış içeceğim..yoğurtlu kürden çok daha iyidir..
yalnıııızzzz....bir sorum var araştırdım cevabını buldum sanırım greyfurtla (bazı ilaçların)düzenli ilaç alımı olmuyor..metformine etkisi var mı birde ben hipotroidden dolayı levotiron kullanıyorum

GREYFURT VE KİLO VERME

Bir tam greyfurtta yaklaşık 80 kalori olduğunu biliyoruz. Fakat greyfurtun asıl marifeti yağ yakıcı etken göstermesi. California bölgesinde bulunan bir klinik uzun zamandır greyfurtla zayıflamakonusunu inceliyor. Elde edilen bilgilere göre ise yemeklerden önce yenilen bir yarımgreyfurt kilo almayı önlemenin yanında vücuttaki yağ yakımını hızlandırıyormuş.

Greyfurt ile zayıflama için birkaç önemli nokta belirteceğiz, unutmamak gerekir ki tıka basa yiyerek ve üzerine de greyfurt tüketerek zayıflama sağlayamazsınız. Greyfurtsadece sizin zayıflamanıza metabolizma hızını artırarak etki eden bir meyvedir. Bu yüzdengreyfurt takviyesi mutlaka bir diyet eşliğinde uygulanmalıdır. Kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeğinden önce yarım bardak greyfurt suyu içerek bu takviye sağlanmaktadır. Önemli bir nokta ise greyfurt suyunun kesinlikle şekerlendirilmeden tüketilmesi gerektiğidir.

bunu deneyebilirrmmmmm....evet bunda bende katılırım sanaa....ama okadar çok şey yiyip içiyorumki vucut yeret dicek...

hergün 2 kupa hayıt suyu....

2 bardan infolikk...

yeşil çayy...

ilaçlarr...

selamun aleyküm kızlar..:21:
sabah güzel bir kahvaltıdan sonra ev işiyle meşgul oldum ve daha yeni oturdum..eşimin dışarıda işleri vardı birazdan gelir..akşama balık yapacağız..yemekten sonra da bir akrabasına gideceğiz..
dün yatarken yoğurt kürünü yemedim..sabah aç karnına yedim..çok şişiriyor beni..
:KK15:sabah tartıldım geçen haftaya göre 400 gr fazlam var..yoğurt bitene kadar kürü yapacağım..

GREYFURT VE KİLO VERME

Canım bu greyfurtu bende duymuştum geçen hafta sonu baktım ama burada bulamadım
hadi bakalımm yarın balık günü sizde demekkii...afiyet şeker olsun..yok yaww eşim izin vermez pazara..bende pek sevmem kalabalık olur diye...ama eşimle gittim bi kaçkere hele sosyete pazarlarına bayılırım...ama burda kv yapıyor pazarı sağolsunn...o olmazsad a marketten alırız eşimle..

ayyyyyyy ne oldu bize bölee yaaaaaaa.....duygusall açlık çekiyoruzz galibaa...

canım balık harika oluyor öncede tuzluyorum ama ununada açık tuz atıyorumm...acık fırında kendini çekince fırçayla yağ sürüyorum..ben hamsi ve istavrit yaptım..ice kızart çıtır çıtır oluyor..yanlarınada patates tuzla att..ohh missss...

bu ara canavar var gibi içimdee..devamlı yemek istiyorum..duygusal açlıktır belkide benimkii...

bunu deneyebilirrmmmmm....evet bunda bende katılırım sanaa....ama okadar çok şey yiyip içiyorumki vucut yeret dicek...

hergün 2 kupa hayıt suyu....

2 bardan infolikk...

yeşil çayy...

ilaçlarr...
Bugün balık günü bizde hatta eşim arkadaşlarıyla balık tutmaya gitti ama ben pişirebilirmiyim bilmiyorum belim çok ağrıyo günboyu yattım :KK50::KK50:

selamun aleyküm kızlar..:21:
sabah güzel bir kahvaltıdan sonra ev işiyle meşgul oldum ve daha yeni oturdum..eşimin dışarıda işleri vardı birazdan gelir..akşama balık yapacağız..yemekten sonra da bir akrabasına gideceğiz..
dün yatarken yoğurt kürünü yemedim..sabah aç karnına yedim..çok şişiriyor beni..
:KK15:sabah tartıldım geçen haftaya göre 400 gr fazlam var..yoğurt bitene kadar kürü yapacağım..
Canım ben artık yapmıyorum yoğurt kürünü bendede bi değişiklik olmadı kullandığım bir hafta boyunca...

Sabah
1buyuk bardak ilik su
1 buyuk bardak yesil cay
Kahvalti
2 y.k lor peynir
1 yesil zeytin
1 siya
Maydanoz
1.5 dilim t.budayli ekmek
2 kupa siyah cay (sekersiz iciyorum caylarimi seker sevmem cayda ve kahvede)
Bugun gec kalktim malum tatildi esim evdeydi kahvaltiyi saat 10.00da yaptim
oglen
saat 15.30
3yk bulgur pilavi
Firinda 1adet tavuk baget
1dilim t.bugdayli ekmek
suan cay iciyorum daha bisey yemem su icerim

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr :KK3:

Herkese hayırlı akşamlarrrrrrrrrr :KK3:

İnşallah yeni yıl bizlere hep güzellikler getirir ve şu pis kilolardan kurtuluruz :KK34:

Bugün sabah çok geç uyandım cadı kızım sağ olsun dün gece yine uyumamak için direnince :KK53:
Nasıl bir bünyeyse hiç uykusu gelmiyor :KK53: Ablamız yeni yıla uyuyarak girdi :KK1:
Biri yatmak bilmez biri kalkmak bilmez :KK1: bunlarin bir ortasını bulamamışız :KK1:

Gece çok şükür fazla abartmadan atlattım :KK1: Kahvaltımızla öğlen bir oldu gibi ama tabi iyice sersem gibiydim. Öğleden sonra annemlere gittik ve akşam yemeğimizi orada yedik :KK34: tabi saat 5de :KK1:
Yemekten sonra kan şekerim fazlamı yükseldi yoksa geceden uykusuz kaldığımdanmıdır nedir resmen oturduğum yerde uyumuşum :KK1:
Eşimde hadi kalk gidelim madem uyuyorsun dedi :KK1:
Eve gelince 2 saat uyumuşum hatta hala esniyorum :KK1:
Bu cadı benim dengemi bozdu resmen yaaa :KK52::KK52::KK52::KK52::KK52:

Hayır birde ukala hanımım :KK1: kız sen nasıl bir çocuksun yatıp uyumuyorsun dedim de bana anne ben orjinal bir çocuğum diyor :KK60: artık nerden orjinal kelimesini duyduysa :KK1:
Sabahta ben yataktan kalkınca sanki onu terk ediyormuşum gibi yataktan attı kendini :KK60: resmen patates çuvalı gibi düştü yataktan peşimden aceleyle gelmeye çalışırken :KK60:

Yarın eşimin yengesinde gün var :26:
Aslında hiç canım istemiyor ama mecbur gidiceğim :KK53: inşallah fazla zararlı şeyler çıkmazda çok az ucundan yerim :KK34:

bende pko luyum dogum yapali 8 ay oldu kilolarimi veremedim.suan 75 kiloyum hedefim 58 olmak 2 ayda bir adet oluyorum oda coook az ve kisa surede bitiyor. Yarin bende basliyorum her gun ne yedigimi yazacam.

Aramıza hoşgeldin :KK3:
Bİrlike inşallah şu kilolarımızdan kurtuluyoruz :KK34:
Gazamız mübarek olsun :KK34:

Bende yeniym arkadaslar,4 yil olacak martta evleneli..sizi okuyodum surekli ama yazmak,dahil olmak istedim.bendede pko var ve en son 4 ay once seker yuklemesi yaptirdm gizli seker cikti.aclik 110,ilk saat 177 idi.4 ayda saglijli beslenmeye calisarak 98 kilodan 90 a indim.2 aydir adetm duzeldi.eger subatin ortasina kadar 5 kilo daha verebilirsem yeniden yukleme yaptirucam eger dusmusse direkt tup bebek insallah..tabi bu 8 kilo oyle boyle gittide simdiden sonrasi zorluyo..

Kizlar oncelikle 2014 insallah kg larin gittigi sagligimizin duzeldiggi bebis hbrlerimizin ar arda geldigi hayirli bir yil olur.

Kızlar siz glukofeni yada benzeri ilacı nasıl kullanıyosunuz...Ben bugün 1000mg la başladım hatamı yaptım acaba...Bugün temizlik yapıcam inşallah dün ceyranda kaldım sırtım ve göğsüm ağrıyo...
gecmis olsun canim
Canim metformin icerikli ilaclara birden baslanmiyo bildigim kadariyla dr bana 1hafta 5002 hafta 750 sonra 1500 e cikarmisti dolayisiyla hic sorunum olmamisti ama cok nadir hipoglisemi yapiyordu. Simdi kendi insiyatifimle gunde2000 e cikarttim

Çok geçmiş olsun inş ilerlemeden atlatirsin
tesekkur ederim canim kocam aksam geldi cok guzel kusburnu ihlamur ve bicok sey koymus icine karistirdi iyi geldi en azindan dun gece cok iyi gecti yeni yila daha iyi girdim

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr :KK3:

Herkese yılın son gününden kocaman bir günaydınnnnnnnnnnnnnnn :KK16::KK16::KK16::KK16::KK16:

İnşallah Yeni yıl hepimize sağlık ve huzur getirir :KK34: gönlümüzden geçenleri hayırlı olarak önümüze sunar Rabbim inşallah....Aminnnnn

Gece sağ olsun küçük cimcime yine tam formundaydı :KK1:
Uyumamak için inat etti hatta kuçağımda yatırıp sallamaya çalııştım ama o keyif yaptı ve dakika çenesi durmadı :KK1:
Bizim Film planlarıda hayal oldu :KK1: En sonunda eşimde dellendi hadi yatalım bari dedi :KK1: ve cadı aramıza yatıp bıdı bıdı konuşmaya devam etti :KK1: kız uyusana dedikçe uykum yokki, ben konuşcağım, kimse beni susturamaz diye tutturdu durdu :KK1: sonunda hangimiz önce uyudu onuda hatırlamıyorum :KK60: ama en azından uykumu aldım biraz daha erken yatınca :KK34:

Bugün Annemlere gitmiyorum :KK34: Eşim öğlende eve geliyormuş o yüzden o gelene kadar biraz etrafı toparlamak istiyorum :KK34: Yeni yıla temiz gireyimde bütün senem pis geçmesin :KK1: o işin şakası tabi ama dağınıklık olunca bana geliyorlar :KK1: evde tek başımıza oturacağız diye de salmanın anlamı yok nasılsa :KK34:
Akşamda büyük ihtimal abartmamak için yemek yapmıyacağım :KK1: salata tarzı şeyler düşünüyorum oda çok az yaparım sonra günlerce ziyan olmasın bitireyim bari diye uğraşıyorum :KK1: Bir tek milyöfden kızım börek yapsana diye tutturdu onuda ufak ufak yaparım hem yemesi kolay olur hemde benimde gözüm doyar ve fazla yemem :KK34:

Anam daha kahvaltı etmeden akşam yemeği düşünüyorum :KK60: neyse hemen birşeyler yiyeyim sonra yine buralardayım :KK1:

Allah razı olsun canım :KK16: İnan samimiyetini yazılarından alıyorum :KK34:
Rabbim seninde gönlüne göre verir inşallah....Aminnnnnnnnnnn

Dediğin gibi biraz kendimi iki günde olsa serbest bırakacağım :KK34: Şu Glukofenide düzenli olarak içmeye başlıyayım yine :KK19: tek eksiğim o ve su şimdi düşününce ama senin dediğin o intolerans testinide gerçekten bir ara yaptırsam iyi olucak. Daha evvel düşünmüştüm onu yaptırmayı ama baya bir pahalıya yapılıyordu diye mecbur vazgeçmiştim. Bakalım belki daha uygun bir yer bulurum :KK34:
Eşimde hep söyleniyor kasma bukadar kendini diye çünkü biliyor 10 gün çok kasarsam patlama olunca daha beter olucağımı :KK1:

Allahın izniyle yeni yılda herşeyin çok daha güzel olacağına inanıyorum :KK34: hepimiz için inşallah...Aminnnnnnnnnnn

YOk anam nerdeeee cadı bizi uyuttu :KK1:
Neyse bugün öğlende onu uyutmayacağım birde bol bol oyun oynarım ki yorulsun sonrada yeni yıla uyuyarak girsin cadı :KK1: şaka bir yana ama arada insan baş başa birşeyler yapmak istiyor :KK34:

Allah hepinizden razı olsun :KK19: Topikçe benim için seferber oldunuz :KK34:
Onuda netten bir araştırayımda belki dediğin gibi bana uygundur :KK34:
:KK54::KK54::KK54::KK54::KK54: şu depresyondann çıksam belki daha rahat vereceğim :KK34:
Amiiiiiiinnnn :-)
Canim bayiliyorum senin cimcimlerine , sen en iyisi annene birak ole zamanlarda relax bisekilde zaman ayirirsiniz esinle :-) bu arada bence iki gun degilde haftada 1gun kendini odullendirebilirsin dr bana ole demisti, diyet degil saglikli beslenme ve spor demisti, ama bence sen once su diyet kelimesini lugatindan cikar, strese sokan o bence
Slm kızlar siz hiç uyumuyormusunuz saat kaçlara kadar yazışmışsınız. Ne güzel. Ben spora ve rejime devam :))) hadi bakalım. Bebek içinde bir iki ay ara vermeyi düşünüyorum. Sonra tekrar tedavi ve çalışmalara başlıcaz :) Nasip artık.

yağmurlu_ist Gürcistana pasaporta gerek yok nüfus cüzdanınla girebiliyorsun. Bizde pasaport vardı ama sadece nüfus cüzdanlarımıza baktılar. Güzel bir uygulama. İnşallah Trabzon, Artvin, Rize gidip görebilirsin çok güzel yerler.
insallah canim

hadi bakalım şu yogurt kürünü takipdeyimm işe yarar inşallahh..bu hafta belli etmesede haftaya belli olurr etkisi...

glukofen deme bana bu ara yaaa...ben onu bırakan gibi gabızz oluyorummm...1 hafta sürüyor odaa..vee bende artıkk basurr da varrrrrr:KK14::KK14::KK14: hangi hastalıktan korktuysam başıma geldii...

2 gündür içiyorumglukofen yine ama günde 1 alıyorumm..çünkü şimdi metformin içerikli başka bi ilacada başlıcammm..o yüzden 1 e düşürdüm...ama yinede glukofenden vazgecemiyorum...çünkü benim tatlı krizlerimi tamamenn önlüyorr yaaa...karın ağrısınada alıştım artık 2 gün çekiyorumm...ama şunu diyim gabız problemi olanlar muhakkak her sabah ılık suyla kayısı yemelii..benim oda bittii..onuda almam lazımm...
Hangi ilaca basliyorsun canim ek olarakmi basliycaksin

İyisiyle kötüsüyle bir seneyi daha arkamızda bırakıyoruz
İnşallah yeni yıl bir öncekinden çok daha güzel geçer ve en önemlisi hepimiz ailemiz ve tüm sevdiklerimizle sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl geçiririz....
Herkese iyi senelerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Rabbim gönlünüzden geçenleri bu yıl hepinize hayırlı olarak sunar inşallah....Aminnnnnnnnnnnn

:KK1: :KK1: Ya bende yapmadım birşey aslında :KK34: her zamanki gibi akşam yemeği ( tavuk patates diye tuturdu eşim :KK34: ) daha sonrada zaten kuru yemiş ve meyveyle PTT yaparız olur biter :KK34:
Benimkide dün diyordu bira alayım sanada diye :KK1: tabi biliyor ben kaldıramıyorum iki birayla maymuna dönüyorum :KK60::KK60: :KK60:

Canım çok geçmiş olsun :KK71:
İnşallah şu anda daha iyisindir :KK34:
Amin insallah

GREYFURT VE KİLO VERME

Bir tam greyfurtta yaklaşık 80 kalori olduğunu biliyoruz. Fakat greyfurtun asıl marifeti yağ yakıcı etken göstermesi. California bölgesinde bulunan bir klinik uzun zamandır greyfurtla zayıflamakonusunu inceliyor. Elde edilen bilgilere göre ise yemeklerden önce yenilen obir yarımgreyfurt kilo almayı önlemenin yanında vücuttaki yağ yakımını hızlandırıyormuş.

Bende yeniym arkadaslar,4 yil olacak martta evleneli..sizi okuyodum surekli ama yazmak,dahil olmak istedim.bendede pko var ve en son 4 ay once seker yuklemesi yaptirdm gizli seker cikti.aclik 110,ilk saat 177 idi.4 ayda saglijli beslenmeye calisarak 98 kilodan 90 a indim.2 aydir adetm duzeldi.eger subatin ortasina kadar 5 kilo daha verebilirsem yeniden yukleme yaptirucam eger dusmusse direkt tup bebek insallah..tabi bu 8 kilo oyle boyle gittide simdiden sonrasi zorluyo..
Greyfurt tansiyon kan sekeri udsuklugune yol acabiliyor dikkatli
Kullanmak lazim belirtmek isterim

X