Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

kızlar yılbaşı ve bunun benzeri batı adetlerine ehemmiyet vermek dinimizce asla caiz değildir..asli kaynaklar mevcuttur.
Peygamber Efendimiz(a.s) onlara benzeyen bizden değildir buyuruyor..bu konuyu es geçmeyelim..amaaan ne olacak demeyelim..onlar bizim bayramlarımızı kutluyormu?en kutlu gününüz ailenizle en mutlu huzurlu geçirdiğiniz gündür..
bu günü her gün gibi geçirelimm
:KK34:

waw söylediğin için sağol şimdi baktım
senin sonuçlar nasıl??
benim iyi ama finaller daha önemli ve daha çalışmaya başlamadım 3 hafta varrr

waw söylediğin için sağol şimdi baktım
senin sonuçlar nasıl??
benim iyi ama finaller daha önemli ve daha çalışmaya başlamadım 3 hafta varrr

pek iyi diyememmm.... :KK43: :KK43: seninki iyiymişşş...en düşük kaçç...ben ingilizceden çuvallamışımm...

en düşük ingilizce ::20..
yön.güncel yaklaşımlar:: 35 :KK43:
istatistik :::35.. :KK43:
finansal yönetim ::: 60...
üretim yönetimi ::70..
pazarlama yönetimi ::70..
uluslar arası işletmecilik:: 85...

benimde acil çalışmaya başlamamm lazımm....

kızlar yılbaşı ve bunun benzeri batı adetlerine ehemmiyet vermek dinimizce asla caiz değildir..asli kaynaklar mevcuttur.
Peygamber Efendimiz(a.s) onlara benzeyen bizden değildir buyuruyor..bu konuyu es geçmeyelim..amaaan ne olacak demeyelim..onlar bizim bayramlarımızı kutluyormu?en kutlu gününüz ailenizle en mutlu huzurlu geçirdiğiniz gündür..
bu günü her gün gibi geçirelimm
:KK34:

bu hadisi şerifi bildiğim içinn biçok şeye dikkat ederim....yılbaşı dersen en dikkat ettiğimm..normalinden hariç bişi yapmamm..tv açmayı bile sevmiyorum..programları izlememm...ama bu sene çok üzüldümm..oturdugum semtte boy boy mutlu noeller afişi varr..marketlerde alkoller ortalara dökülmüşş...üzüldüm çokk...bu sitede gecen yıllarda bu konuyla ilgili bikaçkişiyle tartıştımm..o yüzden girmiyorum böle konularaa..ama ben buyumm...

bu benim tercihim herkezde tercihini yapabilecek akıl vermiş allahh...dedim yaa yazdıklarımı gördükce dua ettim..allahımm senin rızanın olmadıgı herşeyi al bu insanların gönlünden diyee...bendede çokşey var benimkileridee...

ama bişi diyemiyorum insanlara...alt katta eltim ve eşi..cam ağacı almışlarr çocuklarla süslemişlerr...eşime düşüncelerimi söyledim..herkezde bilirr...ama bana ters...bi bayram sabahı namaza üşenirler çocugu kaldırmazlarr...ama çam ağacı süsletirler..çünkü bayram namazı eskilerde kalmış cahilce bişidir...çam süslemek çağdaşlıkk...biçok insana göre...

neyse yaa nerden girdin sen bu konuyaaa..ben tutuyordum kendimii sen son damlayı koydun..

kızçelerimmm.....yediklerimi yazayımm bi değerledirin bakalım...

sabah erken kaltım eşime kahvaltı hazırladım ama sonra yine uyuyakalmışım..evv serindi sıcak yatakdaa:KK1::KK1::KK1:

kahvaltıı...
2 tam bugday ekmeğiyle tost..
yarım salatalık..
yarım yumurta..
1 bardak açık şekersiz çay..

ara da...

sütlaç çekiyordu yaa canımama yapmıcam diyordumm...kv yapmışş...güzeldi az şekerli yapar..ama üzüm koymuştu içine garipdi :)

1 kase sütlaçç..

öğlen...
salata...
1 kaşık yeşil mercimek..
2 kasık bulgur..
full karışık salata yaptımm...

akşama balık aldımmm...(anam resmen balık yer oldum be yaa....şaka gibii))

salata ve balık yerim..

3 kase daha sütleç varrr:KK14::KK14::KK14: yine canım çekiyorr...meyve yemiyim ben bugünn...

sabah erken kaltım eşime kahvaltı hazırladım ama sonra yine uyuyakalmışım..evv serindi sıcak yatakdaa:KK1::KK1::KK1:

kahvaltıı...
yarım salatalık..
yarım yumurta..

ara da...

sütlaç çekiyordu yaa canımama yapmıcam diyordumm...kv yapmışş...güzeldi az şekerli yapar..ama üzüm koymuştu içine garipdi :)

1 kase sütlaçç..

öğlen...
salata...
1 kaşık yeşil mercimek..
2 kasık bulgur..

salata ve balık yerim..

3 kase daha sütleç varrr:KK14::KK14::KK14: yine canım çekiyorr...meyve yemiyim ben bugünn...

Gayet güzel canim menun...bende birazdan bilgisayara acarim ozaman yazarim...
Bende bugün balik aldircaktim eeşime unuttum yarin buranin carsi günü taze gelirse aldircam:KK34:
Benimde canim un helvasi istiyoooii

kahvaltıı...
yarım salatalık..
yarım yumurta..

ara da...

1 kase sütlaçç..

öğlen...
salata...
1 kaşık yeşil mercimek..
2 kasık bulgur..

salata ve balık yerim..

canım menün süper..:KK9:sütlaç ye korkma ama akşam geç yeme..inan akşam yemeğini yedim tatlı krizimi dizginlemeye çalışıyorum bende eşimden sütlü tatlı isteyim..:KK52:evde yapınca çok oluyor..yeme ihtiyacı duyuyorum..
senin spor ne alemde??:KK8:
benim boğaz akşam ağrımaya başladı..yatmadan önce yürüyüş yapacağım inş.
derslerde en düşük puanım 45...arapça....herkes kalıyor ben çalışmadan bu puanı almama bile çok sevindim..:KK1:finallere güzel çalışalım inş.
yılbaşı hakkında müslümansak eğer ve bir gerçek varsa Kuran ve sünnete uymayan bunu söylemek borcumuzdur..tercih kişilere kalmıştır..din=ilim dir cahillik değil..Peygamber(as)Efendimize gelen ilk emir de odur..aslında yazılacak çok şey var Rabbim yoluna iletsin herkesi..:KK16:

Bana gelen danışanları
m
ın çoğu zaman aynı soruyu sordukları dikkatimi çekmiş
tir
. Ben de sizlerle hem bu soruyu hem de cevabını paylaşmak istiyorum.
Danışan: Peki siz
nas
ıl besleniyorsunuz, Didem Hanım? Hiç
art
ık tatlı, pizza, mantı vs yemiyor musunuz? Nasıl bu kadar ince kalıyorsunuz? Günde muhakkak 6 öğün mü yiyorsunuz?
Benim cevabım: HAYIR, HAYIR, HAYIR...Ben, her şeyden istediğim zaman istediğim kadar yiyorum. Tamamen kendimi dinliyorum. Asla 'kahvaltı etmem şart' diyerek kahvaltı etmiyorum. Eğer acıktıysam yiyorum
ve
acıkmadıysam yemiyorum. Hep derler ya, 'İşte kahvaltı etmezsen metabolizman yavaşl
ar,
kilo veremezsin, ya da alırsın.' Ben bu görüşe katılmıyorum. Birçok şey insanın zihninde bitiyor. Eğer siz öyle şartlarsanız kendinizi sonucu da tamamen sizin istediğiniz gibi olacaktır. Ben insanların farkındalıklarını yükseltmelerinden yanayım, kendilerine değer vermelerinden yanayım. Siz oysa başkalarının dediklerine kulak veriyorsunuz. Birisi çıkıyor ve diyor ki günde muhakkak 6 kere yiyin. Aç olmasanız bile 6 kere yemeye başlıyorsunuz. Düşünsenize ufacık bir çocuk sizinleyken ona soruyorsunuz değil mi?: Acıktın mı yavum? Çünkü sizin için onun acıkıp acıkmaması önem taşır. Oysa aynı hassasiyeti kendimize göstermekten kaçınırız. Birisi birşey dedi mi, özellikle diyetle ilgili, hemen yapmak isteriz. Uzak doğu kültürüne bakın, onlar da ara öğün olayı yoktur, ve birçok b
atı
lıya göre de daha sağlıklı yaşarlar. Kahvaltı konusunu fazla dağıtmadan tek cümleyle bağlamak istiyorum. Ben eğer aç kalkarsam kahvaltı ediyorum ama aç uyanmazsam etmiyorum.
Günün ilerleyen saatlerinde açlık durumuma göre yiyorum. Eğer canım o gün dürüm çekiyorsa
buna
karşı koymak yerine gidip yiyorum. Fakat hiçbir suçluluk duymadan, tadına vara vara, ağzımda hissedip uzun uzun çiğneyerek. Madem kalorili bir şey yiyeceğim o zaman ondan keyif alarak bunu yapmalıyım. Bunu öğlen saatlerinde yemişsem o zaman akşam acıkırsam salata veya sebze tarzı birşey yiyip günü öyle kapatıyorum. Hiçbir zaman 'battı
bal
ık yan gider' düşüncesine kapılmadan. Bunu söylüyorum, çünkü eskiden 80'li kilolarımda bu psikolojiyle yediğimden hep normalde yiyeceğimden çok daha fazlasını yiyordum. Bugün de mahvoldu, hadi bari dürümün üstüne tatlı da yiyeyim,
ak
şam da yiyeyim, yarın dikkat ederim. Hayır, bunlar tamamen eski günlerde kaldı. Eğer sizlerde bu duygulara ve düşüncelere kapılıp yiyorsanız lütfen bundan arınmaya çalışın.Kilo vermenizde en büyük adım başkalarının sizlere söylediği değil sizin kendinize değer vermenizden başlar.
Hayat bir dengedir, bir öğün çok yerseniz, diğer öğün az yersiniz ya da hiç yemezsiniz. Bir gün çok yerseniz diğer gün az yersiniz ya da hiç yemezsiniz. Ben, hayatımda bu dengeyi yakaladım. Eğer dışarıda sosyal bir ortamda bulunmayacaksam evdeyken daha sağlıklı, özellikle sebze yemekleri tüketmeye çalışıyorum. Besin değeri yüksek gıdalar tüketmeye gayret ediyorum ki hücrelerim doysunlar ve bana sürekli açlık çektirmesinler. Eskiden kiloluyken çoğu zaman sırf hamur işleri veya ıvır zıvırlar yerdim. Durum böyle olunca vücut hiç adam gibi vitamin ve mineral alamadığından sürekli aç kalırdı ve beni daha çok yemeye iterdi.Benim felsefem vücudumu her zaman doyurmak, ruhumu da istediği zamanlarda doyurmaktır!!! Lütfen kendinize, içinizdeki açlığa ve tokluğa ve de ruhunuza kulak verin. Onlar sizi doğru yola götüreceklerdir. Farkındalık, esasında bizim sahip olabileceğimiz en muhteşem güzelliktir.Lütfen yemek yerken daha farkındalıkla yemeye çalışın. Sadece yemiş olmak için yemeyin. Hem ruhunuzu hem de vücudunuzu doyurun.

İyisiyle kötüsüyle bir seneyi daha arkamızda bırakıyoruz
İnşallah yeni yıl bir öncekinden çok daha güzel geçer ve en önemlisi hepimiz ailemiz ve tüm sevdiklerimizle sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl geçiririz....
Herkese iyi senelerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Rabbim gönlünüzden geçenleri bu yıl hepinize hayırlı olarak sunar inşallah....Aminnnnnnnnnnnn

Bizde geçen akşam bi çocuğumuz olsa yatağımıza gelse aramızda uyusa diye hayal kuruyoduk...görümcemin kızıda aynı senin cimcime gibi annesini ve babasını uyutuyo kendisi sonra uyuyo öğlen uyumayıncada akşam huysuz oluyo...
Ben akşama bişey yapmıycam ama sanırım eşimin istekleri var tutturmuş karşılıklı içeriz diye Allahım bana sabır ver diyorum mahsustan beni sinir etmek için yapıyo :KK1::KK1::KK1:

:KK1: :KK1: Ya bende yapmadım birşey aslında :KK34: her zamanki gibi akşam yemeği ( tavuk patates diye tuturdu eşim :KK34: ) daha sonrada zaten kuru yemiş ve meyveyle PTT yaparız olur biter :KK34:
Benimkide dün diyordu bira alayım sanada diye :KK1: tabi biliyor ben kaldıramıyorum iki birayla maymuna dönüyorum :KK60::KK60: :KK60:

Kızlar siz glukofeni yada benzeri ilacı nasıl kullanıyosunuz...Ben bugün 1000mg la başladım hatamı yaptım acaba...Bugün temizlik yapıcam inşallah dün ceyranda kaldım sırtım ve göğsüm ağrıyo...

Canım çok geçmiş olsun :KK71:
İnşallah şu anda daha iyisindir :KK34:

Polikistik Over Sendromu (PCOS) Nedir?Doğurganlık yaşına gelmiş kadınların yüzde 5 ile 10’unu etkileyen endokrin rahatsızlığıdır (hormonsal dengede bozukluk). İlk kez 1935 senesinde S
tein
ve Leventhol tarafından ortaya çıkarıl
an
PCOS’un belirtileri başta regli düzensizliği olmak üzere, vücutta yüksek seviyede androjen (erkeklik hormonu) salgılanması ve insülin direncidir. Hormonsal dengesizlikten dolayı bir sürü ufak kist (polikist) yumurtalıkların e
trafı
nda oluşur. Androjen hormonunun fazlalığı, kadınlarda aşırı derecede tüylenmeye yol açtığı gibi,
akne
ve benzeri cilt sorunlarıyla birlikte düzensiz regli oluşumuna da neden olur. PCOS olan kadınların yüzde 50’yle 70’inde insülin direnci görüldüğünden kilo vermeleri olukça zorlaşır. Esasında bu bir kısır döngüdür. PCOS kilo vermeyi zorlaştırır, hatta kilo almayı tetikler. Kişi kilo aldıkça da PCOS’un vücuttaki olumsuz etkileri daha da artar. Bundan dolayı erken yaşlarda teşhisi çok önemlidir, çünkü ona göre gerekli tedbirler alınabilir. Bazen ergenlik çağındaki çocuklar kilolarını korumakta zorlanırlar ve hızla kilo almaya başlarlar. Ne kadar dikkat ederlerse etsinler bir türlü engel olamazlar. Bunun üstüne birçok anne ya kendisi, çocuğu üzerinde diyet uygulamaya kalkışır, ya da diyetisyen diyetisyen gezinip durur. Fakat nedeni bilmeden çözüme ulaşmak imkânsızdır ya da ulaşılan çözümler her zaman geçici olmaya mahkûmdurlar. Bu yüzden gerekli doktorlara yönlendirmek açısından diyetisyenlerin rolü çok büyüktür.
Nas
ıl Bir Beslenme Programı İzlenilmelidir?
Yapılan birçok araştırmaya göre PCOS olanların düşük doymuş yağlı
ve
yüksek lifli gıdalarla beraber düşük glisemik indeksi olan besinler tüketmelerinde fayda vardır. PCOS’lu kişilerin canları, olmayanlara göre daha fazla karbonhidrat çeker. Bundan dolayı yetişme çağındakiler karbonhidratı sınırlamakta zorlanıp uzun vade de kilo alabilirler. Diyetisyenlerin, hem aileleri hem de çocukları tam buğdaylı gıdaları tüketmeleri konusunda eğitmeleri gerekir. Her 3-4 saatte bir şeyler yemek ve her öğün ve ara öğünle birlikte yeterli
protein
almak kan şekerini dengelemek açısından çok önemlidir. Polikistik Over Sendromu Olduğunu Nasıl Anlarız?

· Düzensiz regli dönemleri
· Yemeden önce baş dönmesi, halsizlik, asabiyet durumları yaşamak, fakat yedikten sonra daha iyi hissetmek
· Hipoglisemi
· Belli laboratuar değerlerinin sonuç
lar
ının normal seviyelerin dışında çıkması
· Özellikle yüz bölgesinde aşırı tüylenme yaşama
· Yoğun karbonhidrat yemek isteği duyulması
· Dirseklerin kuruması
· Vücutta kir şeklinde koyu lekelerin oluşması
· Egzersiz ve diyete rağmen kilo verememe
· Saç Kaybı
· Karın bölgesinde aşırı yağlanma
Gerekli Klinik Testler
· LH
· FSH
· DHEA-sulfate
· Total ve Free testosterone
· Açlık
kan
şekeri
· Açlık insülin
· HbA1C
· C-reactive proteinTransvajinal Pelvis Ultrason

KADIN
ve
ŞİDDET denilince
ak
ıllara genelde hemen fiziksel şiddet gelir. fakat çoğu zaman insanlar söz ile yapı
lan
şiddetleri şiddet olarak algılamazlar, algılayamazlar ya da algılamakta zorluk çekerler.
Ben sizlere bu yazımda beslenme
ile ilgili
kadınlara, erkekler ve kendileri tarafından uygulanan şiddetten bahsetmek istiyorum. Evlenirken çok sevdiği karısı kilo almaya başladıkça kimi erkek bu durumdan aşırı rahatsız olur. Bu sefer sürekli karısına 'hadi kilo ver,
ne
zaman kilo vereceksin, şu haline
bak
, evlendiğimizde ben seni alırken böyle miydin? Böyle olacağını bilseydim almazdım!...' Sanki manavdan iki kilo domates almıştı. Karşında duran bir insan var, senin de bundan haberin var
m
ı peki? Ya da başka bir konuyla ilgili karısına çok kızmıştır, ve onun canını
nas
ıl acıtacağını o kadar iyi bilir ki, hemen şöyle der: 'Sen ne kadar spor yaparsan yap, bacakların kalın ve hiçbir zaman Ayşe'nin bacakları gibi ince ve düzgün olmayacaktır.' İşte o an kadının bittiği andır!
Biz
kadınlar ise bu konuda o kadar hassas ve kırılganızdır ki, karşımızdaki böyle davranınca hemen suçlanarak: 'Evet biliyorum, bir an önce vermeye çalışacağım, elimden geleni yapacağım' deriz. Ya da içten içe kızar, her ne kadar kilo vermeyi kendimiz de istesek tepkisel olarak daha fazla yer, kilo almaya devam ederiz. Hatta şöyle erkekler bilirim, tanırım ki karısına sözleşme imzalatır: 'Eğer altı ay içinde karım Necmiye 10 kilo verirse ona istediği arabayı alacağım.' Karı
s
ı kilo vermediği sürece de araba alınmaz. Kilo verememiş olmanın cezasını kadın çekmelidir. Her an karısını ufacık birşey yerken görürse de hemen hatırlatır: 'Arabayı unut, sen bu gidişle duba gibi olacaksın şu haline bak, bırak araba almayı yakında kendine elbise almakta zorlanacaksın.'
Eğer bu yazıyı yazarken abarttığımı düşünenler varsa yanılıyorlar, bilakis burada birçok başkalarından tecrübe etmiş olduğum ağır
sözler
de yer almamaktadır. Bir de kilolu eşlerini aldatan erkekler vardır. Bunlar esasında bitmiş bir ilişkinin ardından eşlerini aldattıklarını kabullenmek yerine sürekli eşlerine son senelerde ne kadar kilo aldıklarından, bakımsız ve sıkıcı olduklarından ve daha birçok başka konulardan şikayette bulunurlar. Amaç eşlerine kendilerini iyice kötü hissettirmektir. Esasında ha dayak
atm
ışsın ha da bu sözlerinle kadınları dövmüşsün ne fark eder? hatta kimi zaman bir kadın için söylenen bir sözün yarası öyle ağırdır ki tokat atarak yapmış olduğunuz kızarıklık, morluk geçse bile kalpte açılan bir yara hiç kapanmamak üzere oracıkta kalıverir. Erkekler kendilerini suçlu hissetmek yerine karısını suçlu hissettirmeyi tercih eder. Bunu da sözsel tacizlerle çok güzel yerine getirirler.
Bir de kadınlar vardır ki kendi kendilerine tacizde bulunurlar. Başkalarının bu işi görev edinmesine gerek yoktur. Kilolarından ve görüntülerinden o kadar muzdariplerdir ki, her an beyinlerinde bir ses: 'Bak, iğrenç oldun, şu haline bak, her tarafından yağ
lar
fışkırıyor, kilo verene kadar hiç elbise almayacağım, haa tabii sen öyle deli gibi yemekler ye, ondan sonra da üzül, yok almayacağım hiçbir şey ve hiçbir yere de gitmeyeceğim, gör bakalım...! 'Daha geçen sene ne iyi duruyordum, offf selülitlerim felaket oldu, bu halde tabii kimse
seni
beğenmez, bu yaz kilo vermeden sana tatil filan yok, al bakalım cezanı.' Bu insanın kendine uyguladığı taciz değildir de nedir? Aynı zamanda sürekli hayatı ertelemekten başka birşey değildir. Biz kendimizi o kadar beğenmeyip sevmeyiz ki sonra da başkaları bizi beğenmeyip sevmedi mi üzülür söyleniriz. Kendimize o kadar ağır konuşuruz ki ruhumuzu en derinlerinden incitiriz. Sonra bekleriz ki başkaları bize iyi davransın. Tüm bunların üzerine en büyük cezayı da daha fazla yiyerek veririz.
Artık bence uyanış zamanı geldi. Erkekler, kadınlara yapacağınız en acıtıcı tacizlerden birisi onun görüntüsüyle ilgili ağır konuşmanızdır. Kadınlar, kendinize yapacağınız en büyük taciz, ruhunuza ilettiğiniz negatif mesajlar ve duyarsızca yediğiniz bir ton yemektir. Artık kendinize ve etrafınıza daha iyi olmanın zamanı geldi de geçiyor bile... Şiddetli kadınlar en büyük şiddeti kendilerine uygularlar. UYANIN!!!

[h=1]kızlar bilmemiz gereken şeylerden biride besin değeri kalorisinden çok olan gıdalar..düşük kalorili olup besin değeri de düşük olan gıdalar tükettiğimizde yemekten aç kalkıyoruz yada çabuk acıkıyoruz vücut gerekli vitamin ve mineralleri aramaya devam ediyor..bilginize..:KK34:

Besin Değeri Yüksek Gıdalar Rehberi[/h]

[h=3]Sağlıklı bir yaşam sürmenin yolu her şeyden önce bilinçli beslenmeden geçer. Beslenme uzmanları özellikle diyet yapanların sofralarında proteinli ve lifli gıdalara yer vermeleri, sağlıklı bir cilde ve gözlere sahip olmak isteyenlerin ise beta-karoten içeren gıdalara yönelmeleri, kansızlıktan yakınanların aldıkları demir miktarını artırmaları, hastalıklara karşı daha dirençli hale gelmeye çalışanların da C vitamininden yararlanmaları gerektiğini her fırsatta dile getiriyorlar.[/h]Peki bu maddeler açısından zengin olan gıdalar hangileri dersiniz?

Protein bakımından zengin besinler

· Balık, sütten yapılan besinler, kuru baklagiller, yumurta protein bakımından zengin besinler. Ancak hayvansal besinler yağ açısından zengin olduğu için aşırı alınmamalı. Mümkünse yağsız et tüketilmeli.

· Süzme peynirdeki kalsiyum oranı son derece düşük ama protein oranı diğer peynirlerdekinin iki katı.

· Yağsız tavukğun aynı miktardaki yağsız sığır etine göre daha fazla protein içerdiğini biliyor muydunuz?

Lif bakımından zengin besinler

· Kuru meyveler zengin lif kaynakları Üç tane kuru incirde on gram lif var.

· Lifler açısından zengin, kalorisi düşük bir sebze olan bakla aynı zamanda vüdunuzu zinde tutan magnezyum minerali için de iyi bir kaynak.

· Kepekli gıdalar normal undan yapılanlara göre çok daha fazla lif içerir.

· Ahududunun lif açısından diğer bütün meyvelerden daha zengin olduğunu biliyor muydunuz?

· Arpa da tahılların arasında en lifli olanı.

Beta-karoten bakımından zengin besinler

· Patates ve havuç zengin beta-karoten kaynakları. Patates, havucun aksine C vitamini açısından da zengin.

· Göz ve cilt sağlığı için gerekli olan beta-karotenin bol bulunduğu besinlerin arasında kayısı, havuç, kavun, ıspanak , balkabağı ve patates yer alıyor.

· Kayısı lezzetli olmasının yanısıra beta-karoten ve demir açısından da zengin bir meyve.

Demir bakımından zengin besinler

· Çoğu kadın sağlıkları için gereken oranda demir almıyor. İyi demir kaynaklarından bazıları: sığır eti, istiridye, sardalya, kümes hayvanları, buğday taneleri, mercimek, soya fasulyesi, haşlanmış patatesin kabuğu (evet, yanlış okumadınız!).

· Kuru fasulye, mercimek, tere, ıspanak, hurma, kuru incir, badem, fındık, kuru üzüm, yulaf, arpa, çikolata, karaciğer ve yumurta sarısı da önemli demir kaynaklarından bazıları.

· Daha az bilinen demir kaynakları: hindistan cevizi, kuru kayısı ve köri.

C vitamini bakımından zengin besinler

· Lahana, domates, Brüksel lahanası, greyfurt, portakal, karnabahar, çilek, kırmızı ve yeşil biber, patates C vitamini bakımından zengin besinler arasında yer alıyor.

· C vitamini ıspanak ve şalgam gibi yapraklı sebzelerde de bulunuyor.

· C vitamini güneş ışığına, havaya ve sıcaklığa karşı hassas olan bir vitamin türü. Sebzeleri çiğ ya da az pişmiş tüketmekle içerdikleri C vitamini oranını artırmış oluyorsunuz.

bende pko luyum dogum yapali 8 ay oldu kilolarimi veremedim.suan 75 kiloyum hedefim 58 olmak 2 ayda bir adet oluyorum oda coook az ve kisa surede bitiyor. Yarin bende basliyorum her gun ne yedigimi yazacam.

İyisiyle kötüsüyle bir seneyi daha arkamızda bırakıyoruz
İnşallah yeni yıl bir öncekinden çok daha güzel geçer ve en önemlisi hepimiz ailemiz ve tüm sevdiklerimizle sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yıl geçiririz....
Herkese iyi senelerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
Rabbim gönlünüzden geçenleri bu yıl hepinize hayırlı olarak sunar inşallah....Aminnnnnnnnnnnn

:KK1: :KK1: Ya bende yapmadım birşey aslında :KK34: her zamanki gibi akşam yemeği ( tavuk patates diye tuturdu eşim :KK34: ) daha sonrada zaten kuru yemiş ve meyveyle PTT yaparız olur biter :KK34:
Benimkide dün diyordu bira alayım sanada diye :KK1: tabi biliyor ben kaldıramıyorum iki birayla maymuna dönüyorum :KK60::KK60: :KK60:

Canım çok geçmiş olsun :KK71:
İnşallah şu anda daha iyisindir :KK34:
İyyim canım sırtım ağrıyo biraz okadar

Kızlar bugünki yediklerimi yazayım
Sabah
1 yumurta ( bir tatlı kaşığı yağa kırdım)
1 kkk peynir
yarım domates
taze soğan
2 dilim ekmek

ara
tarçınlı süt
elma mandalina

öğlen

1 kase çorba
1 diim ekmek
salata

Akşam
çok az çorba
tavuk sote
biraz yoğurtlu havuç
1,5 dilim ekmek

Birazdanda kestane :KK17::KK17:

Gayet güzel canim menun...bende birazdan bilgisayara acarim ozaman yazarim...
Bende bugün balik aldircaktim eeşime unuttum yarin buranin carsi günü taze gelirse aldircam:KK34:
Benimde canim un helvasi istiyoooii

ayy bayılırım un helvasınaaa...ama sonrası vijdann azabıııı....balık yaptımm güzldii..sen nasıl pişiyorsunn ??

Kızlar bugünki yediklerimi yazayım
Sabah
1 yumurta ( bir tatlı kaşığı yağa kırdım)
1 kkk peynir
yarım domates
taze soğan
2 dilim ekmek

ara
tarçınlı süt
elma mandalina

öğlen

1 kase çorba
1 diim ekmek
salata

Akşam
çok az çorba
tavuk sote
biraz yoğurtlu havuç
1,5 dilim ekmek

Birazdanda kestane :KK17::KK17:

menunn süperrmişş canımm..maşallah..bende ne zamandır yogurtlu havuçdan isiyorum pazardan alırsakk yapıcamm..

ERANİSAAAA....paylaşımlarınn harikaydıı..inanırmısın hepsini okudumm...teşekkürlerrrr...

yaaa açç değilimm..ama canımm bişilerr yemek istiyorr heppppppp..ruhumm açç sanırımm benimdeeeeeeeee........

ayy bayılırım un helvasınaaa...ama sonrası vijdann azabıııı....balık yaptımm güzldii..sen nasıl pişiyorsunn ??

menunn süperrmişş canımm..maşallah..bende ne zamandır yogurtlu havuçdan isiyorum pazardan alırsakk yapıcamm..

ERANİSAAAA....paylaşımlarınn harikaydıı..inanırmısın hepsini okudumm...teşekkürlerrrr...
Bende çok seviyorum ama eşim pek sevmiyo zor tuttum kendimi ama yapmadım...
Kestaneyi fazla kaçırdım yaa :KK17::KK17:
Bizim burda ala balık tesisi var canım ordan alıyoruz onunda buğulaması güzel olmuyo mısır unlayıp kızartıyorum...hamsiyide hamsi kuşu yapıyorum azcık yağda kızartıyorum yada buğulamasını yapıyorum...senin yaptığın balığın resmi hala gözümün önünde sen mısır unlayıp fırına atıyosun dimi hiç yağlamadan

Menüm iyiydide akşam bozuldu...

Sana diyecem diyecem unutuyorum diğer topikte muhammedömer vardı ya onunla görüşüyorum gün içinde bana havuç yememi söyledi yumurtanın çatlamasına yardımcıymış sende yee canım...ve ben bu ay incir kürüde yaptım

X