Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

arkadaşlar benim merak ettiğim size bu glukofeni doktormu verdi.bende de pkos var ünsülün değerim 30 çıkmıştı bana ilaca gerek yok dedi vermedi. sizin kaç çıktıki çoğunuz kullanıyorsunuz. bunun kilo vermeye katkısı varmı?bide bir başlayınca bırakılanabiliyormu?

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrr

Herkes bu saatte uyuyordur büyük ihtimal ama ben yinede bir bakayım dedim
Aslında saat akşam 10da geldik eve ama tabi felaket yorgundum ve küçük cimcimeyi yıkamam gerekiyordu
Piknik gerçekten süper geçti diyebilirm Kv ye rağmen
Çok şükür fazlada kaçırmadım

Bir ara tam 1 saat öyle böyle değil Volleyball oynadık hepbirlikte ve ben resmen su içinde kaldım
Bana süper spor oldu
Tabi yemekten sonra yapaydık daha iyi olurdu ama olsun

KVde geldi tabiki ( kesin bana inat gelmiştir )
Aslında iki araba gidecektik ama son anda hadi sığışırız minibüse dediler ve tam 6 kişi minibüsün bağajında gittik
İnanılmaz eğlendik tabi biz arkada Muzur olan kuzenleride bagaja aldım
KV geldi hemen kuruldu minibüse sanki ona geç bagaja diyeceğiz korkusuyla Piknik boyuncada ne doğru dürüst konuştu benle çokta lülü nede hazırlıklara bir gram yardım etmedi
Alışveriş faslında arabadan bile inmedii hatun

Bİr iki bana yemekten önce laf sokacaktı yok efendim bukadar ekmek yetermi sizlere işte hepiniz şişkosunuz gibilerinden falan tabi bana sırıtarak söylüyor bende anında aman sen aç kalma biz zaten doyarız dedim
Arabada bagajda oturduğumuz için baya sıcak oldu hatun cam yanında oturduğundan cam açmayınca bende en sonunda ulen konternerdeki mültecilere döndük açsanıza camı dedim KV tabi aaa ben üşüyorum dedi o zaman camın yanına kurulmayacaktın kusura bakma senin için havasız kalamam dedim

Dönüşte yine aynı kadro arkaya oturduk ama bu sefer KV kapı tarafına geçti eşim arada kasislere hızlı girince bende lennn şöfeeeerrrr bedavaya selülit tedavisine tamamda ( titreşimden öyle diyorduk giderken ) ama yeter artık öldük bittik dedim hemen KV atladı yok efendim beğenmiyorsan indirelim seni minibüsle dön diye bende zaten bacaklarım uyuştuğu için heyheylerim tepemde diye tabi senin tuzun kuru ön tarafa kuruldun bari bizi sinir etme dedim uyuz oldu
Kadın kafayı yemiş yolda oğluna yavaş git diyeceğine bizi sıkıştıran arabalara aaa sakın yol verme bırak yolun kenarındaki boşluğa düşsünler demezmi eşimin halası ( küçük görümcesi yani ) bir sinirlendi yenge sen iyice kafayı yedin hee insan oğluna sıkıştır arabayı dermi dedi

En son eşim minibüsü bırakacak diye sen bizim arabayla annemi bırak ordan eve geç dedi ve KVyi evine bırakıp eve döndüm tabi yolda tek kelime etmedik doğal olarak Kadın eminim bir daha benle asla pikniğe gelmez Bende eşime dedim bir daha piknik olursa ben mülteciler gibi bagajda gelmem parama geçer sözüm kendi arabamla giderim sizin kaprislerinizi çekemem diye hatun bacaklarımız uyuştu az mola verelim diyince bile huysuzluk yaptı

Yol hariç hiç sinir edemedi beni tabi o bakımdan bence piknik süper geçti
Küçük kuzu inanılmaz koşturdu orada Sağ olsun eşimin amcası devamlı onun peşindeydi saklambaç oynadılar, top oynadılar, yakalamacılık oynadılar

Anammm yine roman oldu yazdıklarım
Bu arada eşimin çalıştığı şirkette alarm çalmış o yüzden mertere gitti adamcağız bende buraya attım kendimi yoksa kesin söylenirdi yine ulen bari bir gün boş geç diye bu ara takmış benim gece laptob başına oturmama
Neyse bir kaç gün gözüne sokmim akşamlarıda sonra nasılsa kendi yine laptobu verir elime

Yarın geçmişi okurum artık gelir birazdan beyfendi

Anammmmmmmm şimdi eşim aradı alarm boş değilmiş Şirkete hırsız girmiş ve şu anda polisle birlikte eksik varmı diye bakıyorlarmış Umarım önemli birşey çalınmamıştır Eşim sen yat ben geç gelirim dedi :26:

ya kızlar sütlü tatlılardan korkmayın..diyetisyenlerde veriyor..yenilen zaman önemli..özellikle ikindi de veriyorlar..

Günaydin kizlar.....
Yeni bir güne basladik ama ben daha sabahtan yorgunum....il disi görev piknik derken nezle oluyorum herhal...

Bu arAda benim diyet ipinin ucu kacti gibi oldu piknikte :-( sucum büyük kendime göre ama bugün niyet ettim yarim kalan diyetime ;-)

ya ne yoğun bir gün ve sonu gelmemiş..
inşallah önemli birşey yoktur..
k.validenle muhabbetine hayran kaldım..şaka vari söyledin dimi havasız kalamam diye..??ben de bizimkiyle bu aralar alttan alttan negatif :sinyaller yolluyoruz birbirimize..bir gün patlarız belki..ama ben saygımı bozmam alttada kalmam..ilk gelinim ve ilk zamanlar beni çok ezdiler..eşim beni tuttukça k.valide daha da delirdi ama bu dediklerim psikolojik baskıyla yapılan şeyler dışarıdaki kişilere asla yansıtılmaz..
boşveeerr...he diyip geç kendi bildiğini yap..üzülmeye hiiiççç değmez...

canım zaten ezber olduğu için son günler çalışılanlar akılda kalıyor..son hafta gömül kitaplara yaparsın inş.
bende bu sene ünv.sınavına girdim seneye aöf okuyacağım..iki çocuk üstüste olunca ancak sıra geldi

Kilo vermek isteyenlere öneriler

Kilolu insanları 2 gurupta toparlayabilmek mümkündür. Bazı kilolu insanlar kilo vermek için pek de fazla uğraşmazlar ancak, bazıları ise kilo vermeye son derece büyük gayret gösterirler. Aslında kilo vermek için bilinçli olarak hareket edilirse kilo verme işi son drece kolay olabiliyor. Yani bir diyet programına bağlı kalmanız o kadarda şart olan bir şey değil.

Kilo verirken insanların en fazla zorlandığı olay sevdiği bir çok yiyecekten uzak olmak zorunda kalacağıdır. Bunun üzerine alışılmış bol iştahtan vazgeçilmek istenmesi de bunun cabası olarak göze çarpmaktadır.

Bu yazımızda bilinenin aksine kilo vermek isteyenlere değil kilo vermek isteyip de daha önce başaramamışlara ipuçları vereceğiz.

İştah Kesici yada Tok Tutan Besinler:

Kepek, Buğday sebze ve meyve gibi besinler sizin uzun süre tok kalmanızı ve yemek yememenizi sağlar.

Muz, Avokado yulaf ve peynir sizin uzun süre açlık hissini hissetmemenizi sağlamaktadır.

Ara öğünlerde acıktığınız zaman mutlaka bir kuru erik yemeyi denemelisiniz. Erik, 8 kalori içerir ancak sizin açlık hissinizi de bastırır. Bunun yanında kal şekerinizi dengelemeye de yarayacak olan erik son derece faydalı bir besindir.

Kırmızı elmayı ince dilimler şeklinde doğrayın. Ezilmiş ceviz ve yarım çay kaşığı bal ile karıştırın. Hem doyurucu olacaktır hem de bağırsaklarınızı çalıştıracaktır.

Yukarıdaki maddelere kulak astığınız sürece zayıflama çeşitleri ne ihtiyacınız kalmadan kilo vereceksiniz.

canım ne güzel anlatmışsın çok akıcı bir yazıdilin var :)
oh maşallah ne güzel geçmiş piknik :)) çocuklar içinde güzel olmuş hehe
evet kişinlerin birbirine saygısını koruması gerekli böyle durumlarda ; mecburi birliktelikler olunca.....
ne deyim Allah kolaylık versin .
eşinde inşallah sorun büyük olmadan gelip dinlenmiştir .
Erkekler sevmiyor bizlerin nete zaman ayırmasını :) istiyorlar ki hep onların olsun tüm vakitler:) (çok güzel düşünüyorsun ) öyleymiş gibi yapmak gerek hehe :)
hadi görüşürüz

Son düzenleme:
SElamün aleyküm kızlarrrrr

Hepinize kocaman bir günaydınnnnnn :122: :122: :122:

İnşallah haftasonunu hepimiz hafif geçirmişizdir ve yeni bir haftayı süper enerjik başlar ve bomba gibi bitiririz
Şok şükür bugün reglm son günü ve inşaallah cuma günü bende beklediğim eksileri fazlasıyla görürüm

Bugün biraz işim var ama tabi ara ara yine buradayım

Canım valla bende KVnin ilk ve tek geliniyim
Kadının bir tane oğluşu vardı onuda ben aldım Valla güzelim şakayla karışıkda söylüyorum ama çok nadiren de olsa dellenicek gibi oluyorum. Şimdiye kadar ( 14 sene bitecek ) sadece 2 kere çok çok dellenip sesimi yükselttim ona karşı.
İnan hala bile kadın fırsatını bulsa bizi boşatmaya çalışır ama çok şükür eşim beni şurda bir kaç senedir savunmaya başladı. Annesinin yalanlarına inanmamayı öğrendi şükür de huzurumuz daim oluyor
Ben seninde dediğin gibi psikolojik baskı çok yaşadım, resmen ölümlerden döndüm ve en son artık hiç kimsenin ( eşimde dahil ) benim sağlığımdan daha önemli olmadığına kanaat getirdim ( komşu ablamla tanışmam büyük şans oldu benim için )
Kvnin yanında da defalarca söyledim bundan sonra kim ne hak ediyorsa onu yaşar cümlesini felsefe edindim kendime
Artık okadar bariz ortadaki benim KVnin benden gram hoşlanmadığı akrabalar yanında da olsa yapacağını yapıyor ve eğer günümdeysem anında topu karşılayıp gole çeviriyorum

Rabbim kimseye benimki gibi KV nasip etmesin ...aminnnnnnnn ( süper dua heee KVmi bilen bilir )
Rabbim iyi insanlarla karşılaştırsın hayırlı ailelere kız evlat olmayı nasip etsin ....Aminnnnnnnnnnn

gunaydınnn kızlarrrrr......nasılsınızz yeni bir haftaya başlıyoruzz benim için yoğun gececek bi haftaaa...hadii bakalımm herkeze başarılarr...

canımm benimm herşeyin hayırlısı olsun hakkındaa..ama ben derimki her iki durumada alıştır kendinii...pozitifede negatifedee..tabiki gönlümüz pozitiften yanaa..şimdi ne zaman belli olurr sonuçç adete ne kadar var??güzel haberlerini bekliyoruzzz...glukofene alışınca dönüyor geri iştahh sen yinede iç glukofeni farketmesekde o dizginliyor bencee..

WAW arkadaşım benide eklermisin listeye
günlük kilo bildirimi yapıyormuyuz nasıl oluyor bu liste

tabi eklerimm..şuanki kilon kaçdı??70 görüyorum ama öylemi yazayımm...bizde düzen listedeki arkadaşlarımız haftada bir cuma günü kilo bildiriyorlarr ve değerlendiriyoruzz birbirimizii..kim neyne ne kadar verdi diyee...günlük olarakda imkanı olanlarr yediklerinii..yemediklerini..kaçamaklarını..sporlarını paylaşıyorlarr buda birbirimizi motive etmeye yada örnek alıp daha çok çabalamaya yönlendiriyorr..böyle iştee .ve pkolu olduğumuz içinde tedavileride paylaşıyoruzz...

sende pkolusun dimi??şuan ne durumdasın?? biraz tanıtırsan kendini memnun oluruzz...

glukofeni sormuşsunn..evet geneli dr reçetesii..benimde şeker çıkmadı ama başlayalım dedi..yumoşun kaliteli olmasını sağlar dedii..sen evlimisinn??değilsen ondanda vermemiş olabilirr..bizim amacımız yumoş geliştirmek olduğu için bizim için çok önemli glukofenn...850 lik veriyorlar geneldee..senin kiloda az o yeter sanaa..ben 1000 lik içiyorum sabah akşamm...kilo vermedede evet yardımcı oluyorr..şekerdirencini kırıyor ve gerçekten tatlı krizi geçiyorr..3 yıldır içiyorum..arada içmediğim zamanlarda oldu..istediğin zaman başlar istediğin zaman bırakırsınn..sorun yok..

ya kızlar sütlü tatlılardan korkmayın..diyetisyenlerde veriyor..yenilen zaman önemli..özellikle ikindi de veriyorlar..

yaww korkmayında iştee yinede korkuluyorr..nekadar masum desekdee bi yağ eksik okadar...sütlaç içinde pirinç ve şekerr canavarları varr....bana diytisyenim haftada bir olabilir demişti meyve yerine dondurma..pudik gibi şeyler....

ama en çok tatlı canın isterse aşureye izin vermiştii...içinde un yok yağ yok...bakliyatını yemiş olursun demiştiii..o yüzden buzluğumda hazır vardı malzemeler pişmiş..canım isteyince arada yaparım aşuree :) :)
bu arada paylaşımların süperr..çok teşekkürlerr...bende o elma dilimlerini yapıyorum bal katmıyorum ama elmanın üstüne tarçın döküyorum süperr oluyorr...

o kaçamakları mahfederiz inş...kaçamakk saatleri sona erdi zatenn herkezz bilsinn..senin iş neyyy?? il dışı görev derken..?neredesin sen şehir olarakk...hayinn köftelerr havayı güzell görenn pikniğe gitmişş yaaaa nereye gittinizz pikniğeee...kaçamakları yağa dönüştürmeden bişiler yapmalıyızz benim tartı +500 grm çıkardı cumya kadar toparlarım inş..

oo süperr yapmışsınnn hadi bakalımm hayırlısıı...hangi bölümü seçmeyi düşünüyorsunn??desene seneye sende sınavlılar kervanına katılıcann...

aminnn aminn diyorum...çok güzel bi dua buu...benim kv şimdilik iyi bakalımm ben en güççüküm diye heraldee alt kattaki eltimm aya dertlidir bu konudaa..ama ben kkv yi kız kardeşimde gördümm ve kadın nişanı attırdı 2 sene olacak ama hala içimi acıtırr kardeşimi düşündükcee..rabbim herhezi iyi insanlarla karşılaştırsınnn...

cecom sorma yaaa garip bi hafta sonuydu şuan hafif artılar var tartıda sende ne durum tartıı??seninde baya karışık cumaya merak ediyorum seniin tartıyı..

piknikk süperr geçmişşş çok sevindimm..kv maceralarııı vardı öldüm gülmekten okurkenn..ama iyi hafif atlatmışsınızz bu seferrr..ama sizin o kv yi arabayla evine bırakirkenki dakikaları gözlerimle görmek isterdimm...sizin o arabadaki halinizii..çıt sesi çıktımı kızzzzeminim oğluna baya kızmıştır sen niye bırakmadın beni diyeee duyduğuma öre vurmuşsun voleybolunn gözüneeee..ohh yarasınn coceşumaaaa

Valla o halimizi görseydin kesin gerilim filmi gibiydik hani karanlıkta bir an çıt çıkmaz sonra aniden katil kurbanın üzerine atlar tübe tübe Kesin fit olmuştur ama o an inat etse ille sen beni bırak diye bu sefer eşim kıyamet kopartırdı kadın seni yiyecekmi sanki ne diye binmiyorsun arabasına diye
Bir ara arabayı değiştirmek lazım muhabbeti yaptı yine eşim tabi bana babana söyle diyince bende heee babam boş vakitlerinde para sıçıyor ( pardon ) dedim eşimin halası nasıl helal kız sana diye bağırıyor çok istiyorsan arabayı değiştirmek paranı biriktir al kendine bir araba hem hep benim babamlarmı alacak bir kız alana üstüne birde ev araba verdi adamcağız araba değişiminide sen kendin yap dedim milletin KPsi gelini doğum yaptı diye son model araba alıyor biz anasını satayım bir bok görmedik dedim eşimde işi gırgıra vurup ne yapam senin baban zengin diye gülünce yürü git pis adam bir zengin olamadın gitti diye takıldım eşime tabi biz karı koca devamlı birbirimize bu şekilde şaka yaptığımız için eşim hiç bozulmadı ama KV fit oldu

Öyle böyle değil güzelim Volleyboll oynacağım diye su içinde kaldım
Eşimin halassı bile helal kız iyi dayandın dedi ( kendisi 10 dakika sonra kaçtı )
Bakalım canım inşallah salı ve perşembe salonda diğer günlerdede evde sporumu yapacağım ama bir tek bugün biraz ev işlerimi halledeyimde azmasın Gece piknik sepetini boşalttım ama kaldırmadım daha beyazlar var yıkanıp asılacak, birde olağaın sil süpür toz al faslı
Akşamlık ne yemek yapacağım diye düşünüyorum şimdiden

ya bak şimdi canım nasıl aşure çektii..ben çok severmm..aşure de kilo yapıyor tabi benim gibi bol cevizli ve çok yersen..herşeyin azı karar çoğu zarar değil mi?kilo probleminin ana nedenlerinden biri de dengelemeyi bilmemek...
ilahiyat okuyacağım inş. ama çocuk gelişimiylede ilgiliyim..oyun evleri eğitim sorumlusuyum..çalışmıyorum oturduğum yerden yönetiyorum..toplantılara gidiyorum..şuan yıl sonu programı çalışmaları var..bedenim değil ama beynim yoruluyor

Of kuzu bilmiyorum çok tedirgini hala kasik agrim car ins dedigin gibi pozitif olur :)) glifiru birskmm o bnm kankam oldu tatlı krizlrimi kesti superr

gitmiyormu kv yine biyerleree :) :) bi ara gitmişti yaa..yada dur şimdi gitmesinn...sen gitcenn o burda kalsınn..eniştede gelicekmi seninlee??

hadi bakalımm işlerde başarılarr benimda yapmam lazım ama arada pc sonra derss ..yaww bu yemek konusu beni bitiriyorrr..yapmak değilde ne yapacagıma karar vermekk..kabak var evdee...genelde dolma yada tarator yapardım ama şimdi yemek yapıcam ilkk ona bakınıyordum netten daha önce hiç yapmamıştımm bakalım...

çokk iyi tahmin edebiliyorumm..yıl sonu programlarını çok iyi bilirimm ama sonucu görünce hepsi giderr..şimdiden başarılar diliyorum sanaa...ilahiyat güzel fikir ama sonrasında neler yapabilirsin ilahiyatla ilgili??bide nerede yaşıyordunn??

canım bende cocuk gelişimini okumayı istedim ama genel lise mezunu olduğum için okuyamadım açıköğretimden..ve işletme seçtim..ilerde düşüncelerimi gerçekliştirebilmek için...benim okul işleri garip ben başörtülüyüm..bu şekilde okumam yasak diye okuyamadımm..yasak kalkan gibi girdim sınava sonuçlar süperdi ama eşim örgün eğitime izin vermedi..ve açıöğretimden okuyorum işde..4 yıl önce evlendim..ailemin..anne ve teyzelerimin kendilerine ait anaokulları var..evlenmeden önce 6yıl onlarda çalıştımm..o yüzden yılsonu telaşını tahmin edebiliyorum..idareci olunca işin dahada zor oluyorr...

seni işde değişikmişşş...nasıldır azıcık bilgi verebilirmisinn..neler yapıyorsunn?? benimde öyle ihtiyacım varki çalışmayaa...zihnimi dinlendirmek içinn...bebek mevzusundan uzaklaşmak için ama işde olmuyor kafama göre bişide...sana başarılar diliyorum canımm..allah kolaylık versinn ve güzel fikirlerrr versin sanaa programlar için

Son düzenleme:
Of kuzu bilmiyorum çok tedirgini hala kasik agrim car ins dedigin gibi pozitif olur :)) glifiru birskmm o bnm kankam oldu tatlı krizlrimi kesti superr

sen zihnini temiz tut canımm herşeyin hayırlısı de ve iki sonucada alıştır kendinii..kötü düşünmemeyede çalışş...adet tarihin ne zamann??

Kızlar öüle yemeğimi yedim. Ton balıklı salata yedim. 2 dilimde ekmek yedim.

Kızlar öüle yemeğimi yedim. Ton balıklı salata yedim. 2 dilimde ekmek yedim.

afiyetler olsun çok güzel yarın evde olacağım yarınki menüme inşallahh salatalı balıklı ohh süperr :)
bende yedim yemeğimi her zamanki gibi 2 bardak yoğurt kefir karışımına , 5 yk special k

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…