• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

daha kahvaltımıı yeni yaptımm kızlarr üzgünümm....önce suyumu içtim..bu konudada bilgi vericem sizee..ben yemek soframa koyardımm yemekten önce içer sonra yemeğe başlardım buda doğru bişi değilmişşş....yemekten 15 ..20 dk önce için demiş bi diyetisyen..bende böle yapıcam..

yarım saat öncesinde 4 bardak su içtim...

ekmeğim bitmiş 5 parmak galeta yedim beyaz ekmek vardı ama yemedim..

2 zeytin..
1 kaşık lor..
domates...salatalık..biber..

yedimm :) :) işte böle..

maşallahhh canımm yaa süperrrr...aynen böle devammmm...:46::46::46::46:

ama benseeee:17::17::17::17:daha yeni kahvaltımıı yapıyorummmm

waw sabahı uyuyarak atlamış olmak daha iyi değil mi canım olsun :)

çokk iyi tahmin edebiliyorumm..yıl sonu programlarını çok iyi bilirimm ama sonucu görünce hepsi giderr..şimdiden başarılar diliyorum sanaa...ilahiyat güzel fikir ama sonrasında neler yapabilirsin ilahiyatla ilgili??bide nerede yaşıyordunn??

canım bende cocuk gelişimini okumayı istedim ama genel lise mezunu olduğum için okuyamadım açıköğretimden..ve işletme seçtim..ilerde düşüncelerimi gerçekliştirebilmek için...benim okul işleri garip ben başörtülüyüm..bu şekilde okumam yasak diye okuyamadımm..yasak kalkan gibi girdim sınava sonuçlar süperdi ama eşim örgün eğitime izin vermedi..ve açıöğretimden okuyorum işde..4 yıl önce evlendim..ailemin..anne ve teyzelerimin kendilerine ait anaokulları var..evlenmeden önce 6yıl onlarda çalıştımm..o yüzden yılsonu telaşını tahmin edebiliyorum..idareci olunca işin dahada zor oluyorr...

seni işde değişikmişşş...nasıldır azıcık bilgi verebilirmisinn..neler yapıyorsunn?? benimde öyle ihtiyacım varki çalışmayaa...zihnimi dinlendirmek içinn...bebek mevzusundan uzaklaşmak için ama işde olmuyor kafama göre bişide...sana başarılar diliyorum canımm..allah kolaylık versinn ve güzel fikirlerrr versin sanaa programlar için :34::34:
canım ben ankara da yaşıyorum..bende başörtülüyüm ve başörtülü ünv.mağduruyum..yasak yüzünden ünv.ye girmedim ama ünv.herşey demek değildir diyenlerden olduğum için yapmadığım şey kalmadı..psikolojiyle ilgileniyorum ünv.tek tercih alanımdı..sonrasında kendimi geliştirerek özel yurtlarda öğrencilere seminer verdim..çeşitli kurslara gittim..evlenmeden önce kreş öğretmenliği de yaptım..evlendikten sonra eğitimler devam etti onunla birlikte kreşlerle ilgilenmeye devam ettim kendi çocuklarımdan dolayı öğretmenlik yapmadım..
oyun evleri özel kreşlere bağlı fiyatları çok daha makul yerler..eğitim aynı artı manevi eğitim de var..durumu müsait olmayan ailelere alternatif..çokta rağbet var..
sen de bendensin ..ailede böyle bir fırsat varken neden değerlendirmeye devam etmedin?
çocuk eğitimi için ilk şart bu işi çok sevmek..her iş böyle aslında..ne kadar çok seversen o kadar verim sağlarsın..
ilahiyat getirisi çok olan bir bölüm benim için..bakalım hayırlısı..
İSTEMEK BAŞARMANIN YARISIDIR..
Rabbim senin ve herkesin gönlüne göre versin inş..:16:

waw sabahı uyuyarak atlamış olmak daha iyi değil mi canım olsun :)

kızz yok uyumadımdaa..9 gibi kaltımm burayı hallettim evi acık toparlıyım derken anam saat 12 olmuş ondan geçikti..neysemm artık öğleni biraz geç yicem bakalımm..sen nettin kızz sütlaçç yiyebildinmi dünn : ) :) kaç kaşık yedinn :)

canım ben ankara da yaşıyorum..bende başörtülüyüm ve başörtülü ünv.mağduruyum..yasak yüzünden ünv.ye girmedim ama ünv.herşey demek değildir diyenlerden olduğum için yapmadığım şey kalmadı..psikolojiyle ilgileniyorum ünv.tek tercih alanımdı..sonrasında kendimi geliştirerek özel yurtlarda öğrencilere seminer verdim..çeşitli kurslara gittim..evlenmeden önce kreş öğretmenliği de yaptım..evlendikten sonra eğitimler devam etti onunla birlikte kreşlerle ilgilenmeye devam ettim kendi çocuklarımdan dolayı öğretmenlik yapmadım..
oyun evleri özel kreşlere bağlı fiyatları çok daha makul yerler..eğitim aynı artı manevi eğitim de var..durumu müsait olmayan ailelere alternatif..çokta rağbet var..
sen de bendensin ..ailede böyle bir fırsat varken neden değerlendirmeye devam etmedin?
çocuk eğitimi için ilk şart bu işi çok sevmek..her iş böyle aslında..ne kadar çok seversen o kadar verim sağlarsın..
ilahiyat getirisi çok olan bir bölüm benim için..bakalım hayırlısı..
İSTEMEK BAŞARMANIN YARISIDIR..
Rabbim senin ve herkesin gönlüne göre versin inş..:16:

aminn canım hepimizinn...lisansı olsaydı bende ilahıyat yazacaktımm..önlisans vardı onuda tamamlaya biliyorsun daha s0onra ilitam vardı..ama bende ileride çocuk gelişimiyle ilgili bişiler yapmak istediğim için işletme diplomam daha işe yarar diye onu şeçtimm..bakalım hayırlısıı...bende imamhatip lisesindeyken başladı sorunlarr..ve bende tercihimi başımı açmamaktan yana kullandım..çoğu insan kolayı seçtin okumak zor geldi deselerde..bunun böyle olmadığını bende ispatladım her vaktimi değerlendirdim ve bende şimdi istediğim yerdeyim..dahasıda olacak inşallahh...

canım ben istanbuldayım anadolu yakasındayım..ailem avrupa yakasındaa..onların yanında çalışmam imkansızdı..ama burdada güzel işler buldum aynı alanda lakin eşimm izin vermedii..diplomayı al kendi işini kendin kur dedii oturtturdu beni..ama hala daha böly makul işler arıyorum..çogu zaman evden idare edebileceğim..yada haftanın belirli günleri çalışabileceğimm...herşeyinn hayırlısııı...

sen zihnini temiz tut canımm herşeyin hayırlısı de ve iki sonucada alıştır kendinii..kötü düşünmemeyede çalışş...adet tarihin ne zamann??

kuzucum pko oldugum ıcın adetlerım duzensız
glıforun etksııyle duzenlenırmı bılmıyorum ama en gec 35 40 arası oluyorum
son adet tarıfım 6 mayıs ıste :/ yumurtam catladysa 14 gunsnra flan olmam gerekıooo :/

son adet tarıfım 6 mayıs ıste :/ yumurtam catladysa 14 gunsnra flan olmam gerekıooo :/

peki canım dr seni ne zamana çağırdıı??hani diğeri kist olabilir demiş yaaa...olmaz inşallah tabikii ama sen takipte ol yinede öyle bişi olursa ilaç verecek ya gecikmesinn..ama dilerim o yumoş kist değll bebişş olurrrr....topikimizinn ilk hamilesii olursunn...

Gliforun şöyle bir etkisi var, bizlerde insülin direnci fix olarak pko nun yanında geldiği için, insülin direnci şeker hastalığına dönüşmesin, şeker hastalığının erken evresi olarak kabul ediyorlar kimi durumlarda, kırılsın normal düzeylerine dönsün diye veriyorlar genelde.

arkadaşlar benim merak ettiğim size bu glukofeni doktormu verdi.bende de pkos var ünsülün değerim 30 çıkmıştı bana ilaca gerek yok dedi vermedi. sizin kaç çıktıki çoğunuz kullanıyorsunuz. bunun kilo vermeye katkısı varmı?bide bir başlayınca bırakılanabiliyormu?

bera eğer gitmediysen acil tarafından endokrin uzmanına gitmeni öneririm... İnsülin direnci kilo vermeyi zorlaştıran bir etken, kırılınca daha kolay kilo veriliyor tabii ki.

Son düzenleme:
evett ilkk kabak yemeğimii yapmışş bulunuyorumm tarihh atınn lütfennn :) :) ve güzel oldu...bol soğan kavurdum biber ve domatesle.üzerine kabaklarr...ve sarımsak nane acıkta pirinççç ğişti onlar en son dereotuu..harika oldu diyet yemeği gibi pirinci çok az koydum eşime lezzetli gelsin diyee...tabi bide salçaa...

şincik acık meyve yemeyi düşünüyorum ara olarakk...

7 bardak su içtimm..bi yedi daha içsem iyi olacakk...bu suyla ilgili bi yazı okudumm bulup onu paylaşıcam sizinlee...

şimdi birazz derslere yoğunlaşıyorum bikaç saat sonra yine burda olurumm....

ooo kimleri görüyorumm EGEDENİZZ hanfendilerinii...hoşgeldinizz efenimm..nasıl gidiyor dersler ve diyetttt...ayy ben varya ders çalışınca ice fena oluyorumm hep böle bişiler kemirmekk istiyorum ağzımdaa :) :) bisküvi..kraker..çikolataa...ama yemiyorum tebiki şimdi...

Hoşbuldum :9: Oooh eline sağlık :D Sebze iyidir, candır :D Diyet fena değil... Gerçi ben diyet modunda yapmadığım için güzel gidiyor, demiştim ya diyet moduna girince bana bir şeyler oluyor, saldırıya geçiyorum diye :60:

Ders çalışırken kemirme ihtiyacı çalışmaktan geliyor zaten :D Beyin besin olarak glikoz, yani şeker kullanıyor... O yüzden bir şeyler kemiresin geliyor.

Ben de şimdi yaz mevsiminin en güzel üçlüsünü kemiriyorum (öğle yemeği de yememiştim, onun yerine biraz da) :60:

kızz yok uyumadımdaa..9 gibi kaltımm burayı hallettim evi acık toparlıyım derken anam saat 12 olmuş ondan geçikti..neysemm artık öğleni biraz geç yicem bakalımm..sen nettin kızz sütlaçç yiyebildinmi dünn : ) :) kaç kaşık yedinn :)
waw canım benim nasıl durdun öyleee....
ben sütlaç yemedim canım söz vermiştim iki kaşık die ama yapmadık almadık :D :1: gitmedik yerine 1 tl lik dondurma :D çok azmışş yaa külahsızda yeyince....
inşallah çok kalori almadım kıss
bu arada tartıda gelişmeler olacak inşallah
Cumayı beklicem yasmammmmm koşu bandı ve cecomun yürüyüş ayakkabı tavsiyesi ile :)
bitter çikolatanın kalorisine baktım aboooww dedim 40 gr 197 kalori yani yürüyüş bandında 45 dakika hızlı yürüyüş
:( yaaaaaaaaaaa dedimmmmmm
olamazzzzzz
dedimmm
oldu :( :1: kareleri daha milimlik alırım artık minik ısırıklarla işi çözcem :(

şimdii yemekten 20 dk önce bol suu demişsin ya ben 17:30 civarı soğan suyu içiyorum o bana sıcak çorba etkisi yapıyor
öyleyse bende işten çıkmadan içmeliyim teşekkürler faydalı bilgin için

Kabak yemeği güzel olmuştur eminim :) ellerine sağlık ve afiyetler olsunnn :)
canım Allah zihin açıklıkları versinn leblebi olur mu acaba o atıştırmalıklar yerine?

Son düzenleme:
Hoşbuldum :9: Oooh eline sağlık :D Sebze iyidir, candır :D Diyet fena değil... Gerçi ben diyet modunda yapmadığım için güzel gidiyor, demiştim ya diyet moduna girince bana bir şeyler oluyor, saldırıya geçiyorum diye :60:

Ders çalışırken kemirme ihtiyacı çalışmaktan geliyor zaten :D Beyin besin olarak glikoz, yani şeker kullanıyor... O yüzden bir şeyler kemiresin geliyor.

Ben de şimdi yaz mevsiminin en güzel üçlüsünü kemiriyorum (öğle yemeği de yememiştim, onun yerine biraz da) :60:

neymişş kızz o üçlüüüü merak ettimm :) :) valla bak demekkii ondan bişiler yemek istiyorumm benn..ama biz inş kilo almadan bitircez bu dersevresinii hatta vericezzz...bende girmedim diyet modunaa...demen gibi böle daha iyi ve uzun gidiyorr...

waw canım benim nasıl durdun öyleee....
ben sütlaç yemedim canım söz vermiştim iki kaşık die ama yapmadık almadık :D :1: gitmedik yerine 1 tl lik dondurma :D çok azmışş yaa külahsızda yeyince....
inşallah çok kalori almadım kıss
bu arada tartıda gelişmeler olacak inşallah
Cumayı beklicem yasmammmmm koşu bandı ve cecomun yürüyüş ayakkabı tavsiyesi ile :)
bitter çikolatanın kalorisine baktım aboooww dedim 40 gr 197 kalori yani yürüyüş bandında 45 dakika hızlı yürüyüş
:( yaaaaaaaaaaa dedimmmmmm
olamazzzzzz
dedimmm
oldu :( :1: kareleri daha milimlik alırım artık minik ısırıklarla işi çözcem :(

şimdii yemekten 20 dk önce bol suu demişsin ya ben 17:30 civarı soğan suyu içiyorum o bana sıcak çorba etkisi yapıyor
öyleyse bende işten çıkmadan içmeliyim teşekkürler faydalı bilgin için

Kabak yemeği güzel olmuştur eminim :) ellerine sağlık ve afiyetler olsunnn :)
canım Allah zihin açıklıkları versinn leblebi olur mu acaba o atıştırmalıklar yerine?

yok guzumm ne olcez bi top dondurmadan...önemli olan çikolata kaplı olmayan ve tercihen beyaz olanı yersek dahada az kalori alırızzz...yaa maşallahh iyi yapıyon bu soğan suyunu ben bi başlayamadımm....kaçıncı ayın senin adetlerde oldumu bi faydasıı....ben bide hayıt tohumu diye bişi almıştım bi ara onuda içiyordum sonra onuda bıraktımmm...:( :( şu sınavlar bitsinn kendime dönücemm inşallahh...leblebi bende aldırdım eşime ama oda gabız yapıyormuşş yaaa :( :( bitsinn bademe dönüş yapıcamm az az badem yerim aralarda...
hanimlar pko icin sogan suyu oneriyorlar. deneyen ve sonuc alan varmi simdiye kadar ?????

EVET canımm faydasını gören çok...arkadaşım hatta onun sayesinde hamile kaldığını söylüyorr...tabi onda kiloda yokdu 50 kiloyla hamile kaldı oda pkoluyduu....bak üstteki şirine arkadaşımızda şuanda uyguluyorrr...imkanın varsa yap derim bi ara bende yaptım ama anca bir ay yapabildim 3 aylık kür şeklinde oluyorr...

hanimlar pko icin sogan suyu oneriyorlar. deneyen ve sonuc alan varmi simdiye kadar ?????

deniyorum günde 2 defa fakat rastgele başladım henüz ilk ayımm 3.haftadayım buna 21 gün devam etmiş oalcağım yumurtamın
11.günü çarşamba kontrolüm var ama içimdeki geçen ayki klomenden kalan folüküller ne oldu myom ne oldu yumurta ne oldu bilemiyorum :(
inşallah güzel sonuç alacağız hepimiz...

Son düzenleme:
EVET canımm faydasını gören çok...arkadaşım hatta onun sayesinde hamile kaldığını söylüyorr...tabi onda kiloda yokdu 50 kiloyla hamile kaldı oda pkoluyduu....bak üstteki şirine arkadaşımızda şuanda uyguluyorrr...imkanın varsa yap derim bi ara bende yaptım ama anca bir ay yapabildim 3 aylık kür şeklinde oluyorr...[/QUOTE]

DEMEK 3 AY HEE :))) BIZIM TEK MESELE KILO HE BEN BUNA INANIYORUM ARTIK.. OFFFFFFFFF. PEKI KOKU FALAN YAPMIYORMU BU SOGAN SUYU.. ISYERINDE KOKARCALAR GIBI DOLASMAYALIM :)))))))

DEMEK 3 AY HEE :))) BIZIM TEK MESELE KILO HE BEN BUNA INANIYORUM ARTIK.. OFFFFFFFFF. PEKI KOKU FALAN YAPMIYORMU BU SOGAN SUYU.. ISYERINDE KOKARCALAR GIBI DOLASMAYALIM :)))))))

yok yokkk içtikten sonra koku yapmıyor amaa..onu hazırlarken evde kokuyorrr...işe gitmeden önce yap ve sonrasında giy iş kıyafetlerinii..kıyafetlerine sinmezse kimse anlamaz içtiğinii ..:9::9: tek zor olanı her seferinde sabah akşam taze taze yapıpiçmen lazım...

Son düzenleme:
yok yokkk içtikten sonra koku yapmıyor amaa..onu hazırlarken evde kokuyorrr...işe gitmeden önce yap ve sonrasında giy iş kıyafetlerinii..kıyafetlerine sinmezse kimse anlamaz içtiğinii ..:9::9: Tek zor olanı her seferinde sabah akşam taze taze yapıpiçmen lazım...

aa onun kolayını da buldum.. Calısanlar ıcın aksam yemegınden once ve yatarken ıcın dıyolar :)))) bıraz kılo vereyımde deneyeyım ben bu sogan suyunu.. Ya tutarsa, ya tutarsa :))))))))

http://www.alisveriskulupleri.com/blog/polikistik-overimi-sogan-kuruyle-yendim.html

Son düzenleme:
gitmiyormu kv yine biyerleree :) :) bi ara gitmişti yaa..yada dur şimdi gitmesinn...sen gitcenn o burda kalsınn..eniştede gelicekmi seninlee??

hadi bakalımm işlerde başarılarr benimda yapmam lazım ama arada pc sonra derss ..yaww bu yemek konusu beni bitiriyorrr..yapmak değilde ne yapacagıma karar vermekk..kabak var evdee...genelde dolma yada tarator yapardım ama şimdi yemek yapıcam ilkk ona bakınıyordum netten daha önce hiç yapmamıştımm bakalım...

Sorma şekerim hatun kızına bağlı ayın 11inde onlar geliyor bizde 14ünde gidiyoruz :1:
Çok isabet oldu ayın 12inde artık onlara hoşgeldin bizde güle güle hesabı bir kere bir araya geliriz sonra artık görüşebilirmiyiz bilmiyorum çünkü onların ne kadar kalacağı belli değilmiş. İngiltereye gitme olasılıkları vardı ama o olmamış anladığım kadarıyla, Amerikaya şirket gönderebilirmış ama ondada bütün masraflarını kendileri karşılamak zorundalamış ve KV uzak her zaman gidip gelemem diyerek istemiyor :1:
Bencede şimdi gitmesin ben dönünce hemen gitsin ki biraz daha az görüşmüş oluruz :1: dur daha hatuna buzdolabı süsü alacağım almanyadan :60: intikam yemini ettim :60: eşim kendini de yırtsa yapacağım bu sefer bende onun yaptığını :1:
Sonra gitsin mimkinse gelmesede olur :60:

Eşimle birlikte gidiceğiz Almanyaya :34: biz 28inde sabah dönüceğiz inşallah nasipse ama büyük kızım 1 ay daha kalacak Anannesiyle Dedesiyle :34:
Çakal şimdiden dedesine beğendiği digital fotografmakinesini aldırmanın yollarını arıyor :60: neymiş karne hediyesi istemezmiş üstelik Anannesinin perhizine her şekilde uyacakmış :1: kesinlikle kilo verecekmiş yeterki dedesi ona o makineyi alsınmış :1:
Dedim yeminle adamı ilk günden bayıltırsın yazık dediysemde sen bana bırak ben dedemle anannemi ikna ederim diyor :1: Neyse kendi bilir söylesinde anannesi nasılsa kabul etmez :60: Anam şimdiki çocukların istekleride dünya para :1: biz aptalmışız diyorum ben her zaman :60: iki çikolataya yada 1 şekere kanarmışız :1: karne hediyesi zaten hiç almazdık çünkü babam hep derdi okuyorsanız kendinize diye zaten bizde hiç öyle bir beklenti olmazdı :34:
Şimdikiler anasını satayım daha karneyi almadan bir sonraki karnenin pazarlığını yapıyor :60:

Muhteşem üçlü işte ya :60: Karpuz peynir ekmek :60: Ekmeğin miktarını az tuttum tabii :9:

Back