bak Allah sana işaret göndermiş, ben inanırım öyle şeylere...
eşinede helal olsun, bak sıkma canını seni seven bir eşin var çocuğun olsada yuvanda hep huzursuzluk olsa dahamı iyi olurdu. sende şu an kendini eşine ada, nasıl olsa bebiş gelince adamların pabuçlarını dama atıcaz dimi ama
ya dr konusu gerçekten sıkıntı, iyi ve ilgili bir dr bulmak çok zor. drun ilgi göstermesi vakit ayırması ve dozları iyi ayarlaması lazım, ne bilim Allah iyi drlarla karşılaştırsın...
iste waw, bende zaten eğer dra gidersem aşılama için gidicem... ama tuhaf bir ruh hali içindeyim hem çocuğumun olmasını çooook istiyorum hemde dra gitmek istemiyorum. kendimi çok yorgun hissediyorum, o dr işleri gel gitler gözümde çok büyüyor ne yapıcam bende bilmiyorum...
Allah doğru yola yöneltsin hepimizi inşallah....
ben geldim....hiç yumoş felan yokmuş bu ay..gelişmemiş bişi..cuma yine gel dedi..ama yani bu saatten sonra gelişmezki daha hiçbişi yazamıcam...yazsam anlayacagınızı biliyorum ama...acık iyi olmam lazım..
Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrrrr
Bugün şükür uykumu aldım ama sabah sabah küçük cimcimem bana iş çıkardı
Yavru kuşum şifayı kapmış anlaşılan ki sabah öksüreyim derken ne kadar balgam varsa çıkardıKuzum birde o an banyoya koşmaya çalışınca yatak odasından banyoya kadar şerit halinde izni biraktı
Neyseki benim çok fazla midem kalkmadı da temizleyebildim
Şu anda koltukta keyif yapıyor cimcimem hatta yesin diye mandalina soydum önüne koydum birazdan da ihlamur koyarım biraz midesine iyi gelir
Zaten doğru düzgün yemek yemiyordu artık bir kaç gün iyice uğraştırır :26:
Bende hemen kahvaltımı yapayım geç kaldım bugün
ya kocalarımızda sorun olsaydı biz onları bırakırmıydık? asla bırakmazdık. o yüzden bu şklde düşün ve bırakma savaş rabbim inşlh emeğinn karşlığnı versin allh hepmze sabır versin AMİNNNNNşimdi ne yapıcam bilmiyorumm...bidahaki aya aşılama isteyebilirimm...olmazsa 2. aşılamayıdayaparım...sonra tüp bebek...daha ara vermek istemiyorum..ne gerekiyorsa elimden geleni yapayım..sonrasında yokumm...
eşimlede aynen bu konuşmayı yapacagımm..daha dayanamıyorumm...tamam dayananlar vardırr..ama ben dayanamıyorumm..her ay bunu yaşamaya.eşimin karşısında böle kalmaya gücüm yetmiyor daha artık...
elimizdeki imkanlar neyse yapalım..sonrasında ikimizinde yolu açık olsun dicemm...eşim 35 yaşında daha nekadar bekleyecekk..yaşıtlarının boyunca cocukları varr..bizimle evlenenlerin 4 yaşında cocukları bide bebekleri var...oda hakediyor bunları...ama benim yüzümden olamıyorr...eskiler böle durumda başka biriyle evlendirirmiş ya eşinii..haklılarmışş..çünkü çok büyük çaresizlik...bende elimden geleni yapıcam..vermiyorsa rabbim..ayrılıcam eşimdenn..
bi düzeni olur en azından..bu benim kaderimse bende kendi kendime çeker giderimm...her ayy bunu yaşamak bundan çok daha acıı..her seferinde bu son ağlamıcam bidaha diyorum ama elimden başka birşey gelmeyince napayımmmmm....bi ağlayabiliyorum sadecee..okadarr...
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrrr
Dünki yorgunlukla nasıl uyduysam top patlasa duymayacak kıvamdaydımama şimdi çok iyiyim
Hala ayaklarımın altı ağrıyor tabi avuç içlerimde
Şimdi elma sirkeli sıcak suyumu aldım yudumluyorum ondan sonrada hemen kahvaltımı ediceğim
Bugün yine pazara çıkma günüm
Gidip biraz salatalık malzeme ve meyve alayımbirde markete uğrayıp bir iki eksiğimide tamamlayayım
Malum bugün yine balık günümüzo yüzden bu akşamda annemlerdeyiz
Anam bir müddet daha böyle devam eder ama sonra az daha sınır çizmem lazım yoksa her gün bir arada olursak benim kendime hayatım kalmayacakKomşu ablamla kaç gündür bir araya gelip kahve bile içemedik ne zamandır
Bu arada kızlar komşu ablam benim için çok çok önemli bir insan
İnanın onunla hayatımının en kötü dönemi tanıştık ve benim toparlanmama o vesile oldu Allah razı olsun ....Aminnnnnnnnnn
Maalesef bu aralar onlarında sıkıntısı var; Babası kanser olmuş ve yarın kanserli bölgenin temizlenmesi için ameliyata girecek
Doktor ameliyatın çok riskli olduğunu söylemiş çünkü adamcağızın yaşı var üstelik narkozdan kurtulamayabilir :26: ama eğer amelyat olmazsada 3 ay ömür biçilmiş
Nisa Ablam herşey Rabbime kalmış diyor ama eminim onlarda çok çok üzülüyor sonuçta baba yani
Nisa ablama kalsa ameliyat ettirme taraftarı değildi sonuçta o ameliyattan çıkamayabilir yada çıksada ne kadar faydalı olur belli değil :26:
Lafın kısası ben dünden beri aklıma geldikce babası için dua ediyorum ve sizden ricam ne olur sizlerde bir kerecikte olsa dua edinBelki sizlerden birinin duası kabul olurda adamcağız ameliyatı sağ sağlim atlatırda sağlığına kavuşur
ben geldim....hiç yumoş felan yokmuş bu ay..gelişmemiş bişi..cuma yine gel dedi..ama yani bu saatten sonra gelişmezki daha hiçbişi yazamıcam...yazsam anlayacagınızı biliyorum ama...acık iyi olmam lazım..
şimdi ne yapıcam bilmiyorumm...bidahaki aya aşılama isteyebilirimm...olmazsa 2. aşılamayıdayaparım...sonra tüp bebek...daha ara vermek istemiyorum..ne gerekiyorsa elimden geleni yapayım..sonrasında yokumm...
eşimlede aynen bu konuşmayı yapacagımm..daha dayanamıyorumm...tamam dayananlar vardırr..ama ben dayanamıyorumm..her ay bunu yaşamaya.eşimin karşısında böle kalmaya gücüm yetmiyor daha artık...
elimizdeki imkanlar neyse yapalım..sonrasında ikimizinde yolu açık olsun dicemm...eşim 35 yaşında daha nekadar bekleyecekk..yaşıtlarının boyunca cocukları varr..bizimle evlenenlerin 4 yaşında cocukları bide bebekleri var...oda hakediyor bunları...ama benim yüzümden olamıyorr...eskiler böle durumda başka biriyle evlendirirmiş ya eşinii..haklılarmışş..çünkü çok büyük çaresizlik...bende elimden geleni yapıcam..vermiyorsa rabbim..ayrılıcam eşimdenn..
bi düzeni olur en azından..bu benim kaderimse bende kendi kendime çeker giderimm...her ayy bunu yaşamak bundan çok daha acıı..her seferinde bu son ağlamıcam bidaha diyorum ama elimden başka birşey gelmeyince napayımmmmm....bi ağlayabiliyorum sadecee..okadarr...
slmm kızlarrrr....sabah uyandımm yataktan çıkmadım bi ara kendimi kendime getirdimmm
sonra çıktım bi duş aldım...kahvaltımı hazırladım kahvaltımı yapıcamm sonrada eve girişicemm birazz...sınava az kaldıı ben daha ders çalışmadım biraz derslerede bakıcammm..
kahvaltımı yazıyımm...
2 tam bugday ekmeğiyle kaşarlı tost..
1 su bardağı süt...
şimdilik bukadar...
hee bide bir 2 bardak suyla glukofenimi içtim uzun zamandır içmiyordumm..
ya kocalarımızda sorun olsaydı biz onları bırakırmıydık? asla bırakmazdık. o yüzden bu şklde düşün ve bırakma savaş rabbim inşlh emeğinn karşlığnı versin allh hepmze sabır versin AMİNNNNN
sendeee ice salladınn yaniii..git biran öncee belki bi sürprizle gelirsin bizee..kırmızıları görene kadar benim ümidim kesilmiyorr...oh Maşallah canım derslere bak tabi Allah zihin açıklığı versinn
bugün menüm sabah kahv. 1 dilim ekmek + 2 yumurtaay canım çok istedi ve kendime zaman ayırdım tavada az yağlı peynirli ohh yarım domates
arada türkkahv. +madensuyu
öğlen yoğurt special k
ara öğün yeşil çay küçük elmam var
akşama yemeğim var etli tava
hala yemekleri çok yiyorum tarçın çayını bıraktım
iştahım çok 2 dilim ekmekle 2 tabak yemek yenir mive anca üzrine yeşil çay içince doyuyorum
bu akşam aç karnına yeşil çay içeceğim
ay vitaminleri de bıraktm
doktora da gitmedim daha pazartesi anca izin alırım bu gidişle
Ah waw aahh yazdıklarını okurken ne kötü oldum bilemezsin. Canım ben eminim senin güzel haberlerini alacağız burda. Allah bununla imtahan ediyor bizi. Canım hiçbirinizi tanımıyorum ama inan hep dua ediyorum sizin için. İnşalllah en yakın zamanda Rabbim ol dersen olur diyorum.
Geçen hafta Hollanda'daydım biliyorsun oradan İsviçreye geçtik orada yaşadığım bir olayı anlatıcam sana. 7 yıllık evli bir arkadaşı var eşimin 1 yıldır İsviçrede yaşıyorlar oraya gittik bir gün kaldık 6,5 yıl çocukları olmamış. 4,5 aylık hamileydi nasıl oldu neler yaşadı diye sordum. Tabi benim tedavi gördügümü bilmiyorlar.
Evliliklerinin ilk 2 yılı korunmuş sonra bırakmış. 5 yıl olduğunda bakmış bebek olmuyor doktora gitmiş klomen kullanmış her seferinde bir yumurta gelişmiş iğneyle çatlatmışlar ama olmamış. Üçüncüden sonra ümidim bitti bıraktım doktora gitmeyi dedi. Bir yıl kendimi işe güce verdim artık içten içe kabul ettim benim bebeğim olmayacak diye dedi. Sonra yaz tatili için Türkiye ye gelmişler akrabaları ısrar kıyamet kadın doğumcuya götürmüşler bunu. Doktor yine Klomen vermiş. Hiç ümidim yoktu dedi. Ama akrabalarından biri (Duymuşsunuzdur eminim) Bal çörekotu tarçın kürü hazırlamış buna adetinin 2 gününden itibaren. Hem klomen Hemde bu kürü kullanmış. Doktora bi gitmiş 3 olgun yumurta. Anlatırken çok ağladı hala gözümün önünde. Allahtan ümit kesmekle hata yapmışım dedi. Üçüde tutmuş o ay ama ikisini kaybetmiş. Belki bu olay bir dersti bana. Çünkü bende ne kadar dilimde ümit ediyorum desemde içimden ümitsizliğe kapılıyordum. Eşime bile yansıtamıyordum. Çok ağlıyordum.
Düşünüyorum da nasipten öteye hiçbirşey yok. Nasipde varsa ne zaman olursa olsun zamanı geldiğinde olacak. Allah dualarımız kabul edecek. :26:
Offfff1,5 kilo aldımmmmm bu arada. Bi de grip oldum. Hava buzzzzzzz gibiydi anlatılmaz yaşanır yani dondum. Ne Tırtttan bi memleket arkadaş. Yılın ilk karını İsviçrede gördüm. Çok soğuk herşey soğuk evler insanlar.
Bu arada bugün adetimin ilk günü doktoru aradım yarın gel dedi hafta sonu araya giriyor geç olmadan bakalım dedi. Bu bal çörekotu tarçın işini bi denicem bakalım bu ay ne olacak. Önümüzde zaman çok. Bu kasvetli havalara kapılıp içimizi karartmayalım. Bol bol dua.
Çok uzun yazmışım ya kendimi aştımHepinizi öptümmmmm kızlar umut kaybetmek yok !!!!!!
merhaba arkadaşlar naslsınız iyi misiniz? umarım bir sorun yoktur herşey yolundadır !!!
geçen salı günü doktora gittim iki yumurtalığımda da polikistik ovver sendromu varmış ben birinde biliyodum canım sıkıldı biraz kan tahlili istedi verdim yarın sonuları almaya gideceğim eşim için sperm testi istedi onu da bir hafta sonra yaptıracağım ... eğer eşinde sorun varsa aşılama yaparız dedi doğal yolla tedavi yaparak seni yormak istemem eşinde problem yoksa eğer doğal yolla sana yükleniriz dedi .... sperm testinden sonra herşey belli olacak anlayacağınız ama yarın nediyecek merak ediyorum benim için yarın göstereceğim doktora sonuçları yazarım yarın kızlar size öpüyorum kendizze iyi bakın ALLAH a emanet olun kafanıza takıp stres yapmayın bir ek ölümün çaresi yok unutmayınn
Ben sana pko da çocuk sahibi olmak için moral çok önemli sitres yok dedikçe sen dahada batıyorsun..
kızlar gerekenleri söylemiş..lütfen tevekkül et..
ben klomen tedavisinden sonra hastaneye gitmiştim sıramı beklerken elimde bir kağıtla..diğer hastaların ellerinde içi kağıt dolu dosyalar gördüm..aylarca senelerce hastanelerdelr..tüpleri tıkalı olanlar vs daha sayamadığım bir sürü hastalık..
şükretki yumurtalığın var ve büyüyor..
TEVEKKÜL VE TESLİMİYET...
aminn canımmm aminnn....bende bırakmazdım eşimi amaa..işte bazen dayanamıyorumm...
sen naptınnn ?? adet oldunmu tahlil verecektinnn ???
sendeee ice salladınn yaniii..git biran öncee belki bi sürprizle gelirsin bizee..kırmızıları görene kadar benim ümidim kesilmiyorr...
git kuzum git biran önceee...bak 3 ayda doldu galibaa..inşallah bundansonra herşey yolunda giderr...
canım ben drdan habersiz içmedim ilacı dr verdi..semineri oldugundan hastanede yokdu..başla dedii...bende içtim gittim..ama hiçbişi yok dedii..şok oldum bende..yarın yine çağırdıı..gidicemm ve konuşucam bidahaki aya yine klomen içelim dicem olursa yumoş aşılama isticem...buaradada eşime tahlil vermesini istedim oda okey dedi..tabi daha sonra napar bilemiyorum..daha öncekide 400 tl yi geçmişti..şimdi araştırdım daha uygun labarotuarlar varmış..ikna edebilirsem oda versin ..
hepimizin hakkında hayırlısııııı...rabbim hayırsız evlatlar vermesin..hayırlı vakitte hayırlı evlatlar nasip etsinn...
günaydınn cecommm....geçmiş olsun kuzunaaa...hayırdır bugün evdesinnn
selamun aleyküm kızlarr..
nasılsınız görüşmeyelii???
ben bugün şifayı kaptım hamdolsun..:2:etrafımda herkes hasta..eşim..kızlarım..öğrencilerim..
birde büyük kızımın gözleri iltihaplandı şişti..meğer bulaşıcıymış banada geçti gözüm kızardı
ders çalışmam lazım zaman hızla azalıyor...
2 gün önce aşure yaptım yiyorummm şişiyorumm
aynen bu durumdayım bende gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum, bugün oturup çeşitli hesaplamalar yapmam lazım. daha adet olmadım ilaç içmeye başlamam lazım. 3. gününü ayarlamam lazım falan filan. bakalım hayırlısı neyse o olsun inşallah....aminn inşallahh..bende aynı duygu karmaşasındayımm..bunca zaman gtmediğime kızıyorummm..sonra nasipde yoksa gitsemde olmayacaktı diyorum...gitmeyeyim olacagında olur diyorumm...ama sonrada gideyim elimden geleni yapayımdiyorumm...bilmiyorumm rabbim doğruyu göstersin bizee.....iyi drlarla karşılaştırsınnn...
bence sende git bi dr a..anlıyorum içindeki duyguyu..sende beni anlarsınn benimde drgitmek istememe sebebimm bu streslerr..ama gitmedende olmuyorr...
Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrrrr
Bugün şükür uykumu aldım ama sabah sabah küçük cimcimem bana iş çıkardı
Yavru kuşum şifayı kapmış anlaşılan ki sabah öksüreyim derken ne kadar balgam varsa çıkardıKuzum birde o an banyoya koşmaya çalışınca yatak odasından banyoya kadar şerit halinde izni biraktı
Neyseki benim çok fazla midem kalkmadı da temizleyebildim
Şu anda koltukta keyif yapıyor cimcimem hatta yesin diye mandalina soydum önüne koydum birazdan da ihlamur koyarım biraz midesine iyi gelir
Zaten doğru düzgün yemek yemiyordu artık bir kaç gün iyice uğraştırır :26:
Bende hemen kahvaltımı yapayım geç kaldım bugün