Kilo sorunu olan PKO hastaları birlikte zayıflıyor!

Kizlar gunaydin.oncelikle cumamiz mubarek olsun.tel den giriyorum.aksam insallah gecmisi okurum. kg bildirimi yapip kacacagim.
Gecen hafta perşembe 75.5 demistim. Bu sabah 74.4
CUMALAR HURMETINE GONLUMUZDEKI DUALARIN KABUL OLMASI DİLEĞİYLE
Allah a emanet olun
aminnnn canımm...süpersin hadi bakalım 1 kilo gitmiş bileee...

selamün aleyküm kızlar... hepinize hayırlı cumalar diliyorum.. Rabbim bugün yaptığımız tüm dualarımızı hayırlı eylesin ve kabul etsin inşallah... sabah yine hepinize dua ettim namazdan sonra...

gün bildirim günüdür,64.5 bende yine artıda yok ekside. ama biliyorum ben bu şekilde devam edersem birden şişicem, hem bu ay olmadı şimdi dr yolu göründü bana dra gidince kilo vermiş olmam lazım yoksa kızacak bana :KK17: Rabbvim hayırlısını versin hep Allahım bana doğru yolu göster diye dua ediyorum çünkü ne yapacağımı bilmiyorum, boşlukta gibiyim kızlar... aynen bu durumdayım bende gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum, bugün oturup çeşitli hesaplamalar yapmam lazım. daha adet olmadım ilaç içmeye başlamam lazım. 3. gününü ayarlamam lazım falan filan. bakalım hayırlısı neyse o olsun inşallah....

geçmiş olsun ceco, daha geçende hasta değilmiydi senin cimcime, ne çok hasta oluyor. Allah şifa versin inşallah....
o dediğin amcayada dua ettim okuduğum gibi, onada Allah şifa veriri inşallah. hastane işleri zor biz annemle 2 ay hastanelerde kaldık ordan biliyorum yani.. Allah yakınlarınada sabır versin...

aminn canım..sanada hayırlı cumalar...ayy o hesaplar kitaplar bendede varr..böle hesapda olurmu diyordumm bak yapanda varmışş..erteleme iç hemenn...bende bugün dr gidicem yine..ordanda karşıya geçicem akşam annemlerdeyimm...kına var bide arkadaşımınn gönül düğün salonunda bimin altındaa..kızz gelseneee göbek atar stres atarız..bayanlar arasında olacakk :) :)

Canım hastaneye gidince bin sıkıntı ağlayarak gidip ağlayarak geliyorum
ay hamilelere bakıyorum Allah esirgesin kötü hastalıklarda araştırılanlar var
kendi halime de güvenemiyorum kaçıyorum sanırım iyice sonu yok biliyorum 3 ay doldu canım hatta 14 gün geçti lakin bizim bu pkos yüzünden evlenmeden önceleri dönem dönem pek dengeli değildi benim moralimi bozup ümitlendirmeyen bu
ama annem bile benim canlı olduğumu 4, ayda öğrenmiş :KK53: amma uyumuşum ruh 4. ayda üfleniyormuş ya :KK14: ayyy kötü oldum yine:KK43:
darısı bizlerin başına hayırlısıylaa tez zamanda sağlıcakla
ilacı dr tavsiyesi ile aldığına sevindim waw ben okudukça ürküyorum bu hormon haplarından
bu bal çörekotu tarçını yapcam yine bu arada ben de eşimle konuştum aşılama yaptıralım 2014 geliyor şimdilerde tahlil yaptırmasını istedim özel laboratuvarlar daha mı güvenlidir ?:18: ben de senin gibi düşünüyorum zamanım daralıyor :KK49: anne olmak istiyorummm
Rabbimiz bizlere tüm azaları tam hayırlı evlatlar versin :KK14:

aminnn..inşallahh...canım doru diyorsunda ertelemekte bişi değiştirmiyorr..bak 5 yılkaçtımm ama bi işe yaramadıı..şimdi mecbur yolun sonu ve ben dr lardayım..ağlasakda sızlasakda gidicezz..şükür ki çaresi var hastalıgımızın..bikaç sebepsiz kısısrlıkla uğraşan arkadaşla tanıştımdao dahada zor..herşey yolunda ama bebek yokk..hamdolsun şu günümüzee..

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrr :KK3:

Yine geç oldu ama sonunda geldim :KK1:
Bugün biraz keyif yaptım sonrada baktım benim keyif sayesinde ev anında kakalaklar saldırısı sebebiyle iyice sağılıyor ( abla kardeş maşallah kakalaklar gibi her yerde :KK1: ) hemen yine evi bir düzene sokup kendimi havuza attım :KK34:
Arada yüzme bahanesiyle dışarı çıkmak bile bana inanılmaz iyi geliyor :KK1:
Resmen kendimle baş başa vakit geçirme şansım oluyor en azından :KK34:

Akşam yemeğinden sonra annemler çaya gelince tabi benim buraya gelmem geçikti :KK1:

Hazır aklımdayken yediklerimide paylaşayım :KK34:

Uyanır uyanmaz;
1 büyük fincan elma sirkeli sicak su

Kahvaltı;
3 dilim çavdar ekmeği
2 KK beyaz peynir
5 zeytin
1 domates
1 salatalık
1 tk krem peynir
1 yeşil çay

ara;
3 adet salatalık

Öğlen;
1.5 kase mercimek çorbası ( ekmeksiz )
1 kase karışık salata
2 - 3 kaşık yoğurt

ara;
1 çay bardağı leblebi ( sütüm kalmamıştı yoksa sütte içmem gerekiyordu )

Akşam;
1/2 kase çorba
4 Yk sebzeli makarna
1 büyük kase salata
1 ufak kase yoğurt

ara;
2 bardak şekersiz çay

gece;
Şu andada yeşil çayımı hüpletiyorum :KK1:

Maalesef bugün pek su içmedim :26: nedense midem almıyor yine bu ara :KK50: ama zorlamaya çalışacağım kendimi :KK34:
Sporumda bugün 45 dakika yüzme + 10 dakika sauna :KK1:

:KK1: hakikaten bugün tam keyf günümdü benimde :KK1:
Akşam çaya geldiler hem eşime bir kağıtla ilgili birşey danışmak için :KK34: bir ara çay bardağını götürmek için kalktı baktım etrafına bakınıyor bak bak detektiv gajet :KK1: toz bulabilecekmisin diye dedimde nasıl gülüyor :KK1: yok öylesine baktım diye:KK1:
Babamda anan 10 günde bir gelecekmiş sana böyle dedi bende hayatta işim olmaz çekemem her zaman öyle temizliği valla bekarken evden kaçmadım ama evlendikten sonra beni evden kaçırırsınız diye :KK60: nasıl gülüyor anana söyliyeceğim seni diye :KK1: sonra annem odaya gelince onada dedim oda kahkahayla gülüyor birde aaa temizlik iyidir diyor :KK1: Dedim benim yapmadığım her temizlik iyidir :KK1:

Çok çok geçmiş olsun canım :KK71:
İNşallah tez zamanda Rabbim hepinize şifa verir ....Aminnnnnnnnnn

oo süpersinn...ama anne son anna dahil olmuş güne yinee...kızz böle diyorum yanlış anlamaa..ben onada kıyamıyorum onun yerinde olsam bende aynı olurddumm..napcak evde zaten bunca sene hasretinizdee...listen yine harika olmuşş..hattta öğlen pek bişi yememişsin bide meyve yememişsin hiçç..
selamun aleyküm kızlarr..:21:
nasılsınız görüşmeyelii???
ben bugün şifayı kaptım hamdolsun..
:2:etrafımda herkes hasta..eşim..kızlarım..öğrencilerim..
birde büyük kızımın gözleri iltihaplandı şişti..meğer bulaşıcıymış banada geçti gözüm kızardı
ders çalışmam lazım zaman hızla azalıyor...
2 gün önce aşure yaptım yiyorummm şişiyorumm
:KK15:
aşureeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:KK52::KK52::KK52::KK52::KK52: ayy ben bu sene çok çekti canımm..salı sonmuş galiba pazartesi yapayımm..bende yerim dayanamam şişerimm artık..glukofenimide içeyimde bariii..

canım çok geçmiş olsun ailecek hepinizee..bikere girdimi eve dolaşıyor herkezii..sen iyi bak kendine sen iyi olki diğerlerinide toplayasınn...

bende kilo bildirimimi yapayımm...aynıyım ne artı ne eksii..diyeceksinizki nasıl oluyor aynıı..bilmiyorum gram şaşmıyorr...hafta ortası değiştiği oluyor ama şuan yine 78.7 yim :) :)yine bi takılma yaşıyorum..bunu kırmam lazımm...

kızlarr öğlen çıkıcam dr gidicem..ordanda annemlere karşıya geçicemm..kardeşimin istemesi varr..vericekler bu akşam allah hayırlı etsinn..yüzünü güldürsün rabbimm..fazlasıyla hakediyor kuzumm....

kızlar bildirimi yapanları ekler listeyi paylaşırım..akşam girebilirmiyim bilmiyorumm..girersem yine bildirim varsa eklerim...

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr :KK3:

Sabah erkenden sağlık ocağı işinide aradan çıkarıp geldim :KK34:
Çok şükür küçük cimcimemde çok önemli birşey yokmuş :KK34: üst solunum yollarını üşütmüş ( kuzenleri hastaydı onlardan da bulaşmış olabilir ) Antibiyotiğe gerek yok dedi :KK34:
Bİr iki eksiğimide alıp geldim :KK34:

Bu arada aklımdayken bildirimide yapayım :KK34:

Başlangıç; 120 kg
Geçen hafta; 118.6 kg
Bu hafta; 119 kg :KK43:
Gelen; + 400 gr ( çok normaldir 3 - 4 gündür yine su içemiyorum istediğim gibi :26: )
Hedef; şimdilik 85

Sporum; 1 kere yüzme + 1 gün yürüyüş

2li rakamları sanki bir daha hiç göremiyecekmiş gibi hissediyorum bazen kendimi :KK14: Ayın ortasında yine diyetisyene gittiğimde ne yüzle gideceğimide bilmiyorum ya :26:
Offfff offffffff şu metabolizmanın ben içine tüküreyim nedir bundan çektiğim :KK25:

Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrrr :KK3:

Sabah erkenden sağlık ocağı işinide aradan çıkarıp geldim :KK34:
Çok şükür küçük cimcimemde çok önemli birşey yokmuş :KK34: üst solunum yollarını üşütmüş ( kuzenleri hastaydı onlardan da bulaşmış olabilir ) Antibiyotiğe gerek yok dedi :KK34:
Bİr iki eksiğimide alıp geldim :KK34:

Bu arada aklımdayken bildirimide yapayım :KK34:

Başlangıç; 120 kg
Geçen hafta; 118.6 kg
Bu hafta; 119 kg :KK43:
Gelen; + 400 gr ( çok normaldir 3 - 4 gündür yine su içemiyorum istediğim gibi :26: )
Hedef; şimdilik 85

Sporum; 1 kere yüzme + 1 gün yürüyüş

2li rakamları sanki bir daha hiç göremiyecekmiş gibi hissediyorum bazen kendimi :KK14: Ayın ortasında yine diyetisyene gittiğimde ne yüzle gideceğimide bilmiyorum ya :26:
Offfff offffffff şu metabolizmanın ben içine tüküreyim nedir bundan çektiğim :KK25:

ne demek ne yüzle gidicemm yaaaa....sen hiç şaşma listendee...gittiğindede dersinn harfyenn uydummmm...hiç şaşmadım..artık dayanamıyorum sorun neyse allah aşkına bulun dersinnn....

o artıyada takılma..su olabilirr...ben bazen tartıda artı çıkıyordumama diyetisyende yağdan 1 kilo vermiş oluyordum su fazla tutmuş oldugumdan artı gösteriyordum...diyetisyenin yağ ölçümü yapmıştı dimii ?? ordan çıkar ortaya bu tartıyı kale almaa...aynenn devammmm sakına bu artı fikrini değiştirmesin..sen listeyi eksiksiz yappp..

oo süpersinn...ama anne son anna dahil olmuş güne yinee...kızz böle diyorum yanlış anlamaa..ben onada kıyamıyorum onun yerinde olsam bende aynı olurddumm..napcak evde zaten bunca sene hasretinizdee...listen yine harika olmuşş..hattta öğlen pek bişi yememişsin bide meyve yememişsin hiçç..

Kız ben seni hiç yanlış anlarmıyım :KK54:
Dediğin gibi şimdi senelerin birikimi birde burda sadece kendi karşı komşusuyla sohbeti var yoksa hiç kimseyi tanımıyor :KK53: doğal olaral bir bana bir kardeşime derken misafircilik oynuyoruz gibi birşey :KK1:
Bugün babamla dışarda işleri var hatta dün eşim banu götürsün sizi dedi :KK1: ama annem kızla sokaklarda araba içinde beni beklemek zorunda kalmasın ( park sorunu malum istanbulda ) diye istemedi beni şükür :KK1:
Hem onlarda alışmak zorunda arada yanlız kalmaya yada işlerini görmeye :KK34: ama yarın yine kaçarı yok galiba :KK1: aşure yapacakmış büyük kızım apartmana dağıtmak için yardıma gidecek birde pazar günü işkembe çorbası ve çiğer yapalım diye tutturdu :KK35: eşim tabi balıklama atladı bizim evde o tür şeyler pişmez diye :KK1: artık mecbur ben ve kardeşimin eşi kendimize başka birşeyler yapıp onların kokusunu çekeceğiz :KK37:
Cumartesi gitmeye bilirim ama pazar garanti :KK1:

bende kilo bildirimimi yapayımm...aynıyım ne artı ne eksii..diyeceksinizki nasıl oluyor aynıı..bilmiyorum gram şaşmıyorr...hafta ortası değiştiği oluyor ama şuan yine 78.7 yim :) :)yine bi takılma yaşıyorum..bunu kırmam lazımm...

kızlarr öğlen çıkıcam dr gidicem..ordanda annemlere karşıya geçicemm..kardeşimin istemesi varr..vericekler bu akşam allah hayırlı etsinn..yüzünü güldürsün rabbimm..fazlasıyla hakediyor kuzumm....

kızlar bildirimi yapanları ekler listeyi paylaşırım..akşam girebilirmiyim bilmiyorumm..girersem yine bildirim varsa eklerim...

Canım şimdiden hayırlı olsun :KK71:
Rabbim hayırlısıyla tamamına erdirsin inşallah...Aminnnnnnnnnnnnn
Umarım herşey gönlünüzce olur :KK34: Kızkardeşin hep çok çok mutlu olur inşallah en kötü günü bu geceki gibi güzel geçer :KK34:

Selam kızlar geçen haftadan bu yana 2.2 kilo verdim ve bunun 800 gr mı yağdan gitmiş :) Benim sormak istediğim bir şey var glifor ve glukofen arasından ki fark nedir biliyor musunuz?

Selam kızlar geçen haftadan bu yana 2.2 kilo verdim ve bunun 800 gr mı yağdan gitmiş :) Benim sormak istediğim bir şey var glifor ve glukofen arasından ki fark nedir biliyor musunuz?

:KK9::KK9::KK9: tebrikler çok güzel kilo vermişsin :KK34:
Neler yaptığını anlatırmısn bizede :KK34:

Bu arada glifor ve glukofen yada glukophage tarzı ilaçların içeri aynıdır yani metformin içerir ve şeker dengesini sağlar :KK34: yani aralarında hiç bir fark yok :KK34:

:KK9::KK9::KK9: tebrikler çok güzel kilo vermişsin :KK34:
Neler yaptığını anlatırmısn bizede :KK34:

Bu arada glifor ve glukofen yada glukophage tarzı ilaçların içeri aynıdır yani metformin içerir ve şeker dengesini sağlar :KK34: yani aralarında hiç bir fark yok :KK34:

Uyguladığım diyet listesi aşağıdaki gibidir. Haftaya cuma değişicek toplamda 14 gün uygulamış olucam ayrıca sabah akşam 850 mg glifor verdi doktor. Bende hem tiroid var hemde pko bakalım inşallah daha çok kilo veririm :) Peki bu ilaçlar aynı ama glukofenin adını daha çok duyuyorum acaba aralarında kalite farkı var mı ?

$Ekran Alıntısı (2).jpg

Uyguladığım diyet listesi aşağıdaki gibidir. Haftaya cuma değişicek toplamda 14 gün uygulamış olucam ayrıca sabah akşam 850 mg glifor verdi doktor. Bende hem tiroid var hemde pko bakalım inşallah daha çok kilo veririm :) Peki bu ilaçlar aynı ama glukofenin adını daha çok duyuyorum acaba aralarında kalite farkı var mı ?

Eki Görüntüle 877189

Valla kalite farkı varmı bilmiyorum ama sanırım farklı ilaç firmalarının ürünleri oldukları için doktorlar kendi karar veriyor. Ben kendi doktoruma sorduğumda hiç bir fark yok aralarında demişti :KK34:
Benimde günde iki tane sabah akşam içmem gerekiyor ama bu ara yine ihmal ettim belkide o yüzden eksi göremedim bu hafta :KK50:

Ayrıca bi meyve derken meyvenin ne ölçüde olması gerektiğine dair bir liste verdi doktorum bunuda aşağıda paylaşıyorum :KK34:

$Scan0003.jpg

Valla kalite farkı varmı bilmiyorum ama sanırım farklı ilaç firmalarının ürünleri oldukları için doktorlar kendi karar veriyor. Ben kendi doktoruma sorduğumda hiç bir fark yok aralarında demişti :KK34:
Benimde günde iki tane sabah akşam içmem gerekiyor ama bu ara yine ihmal ettim belkide o yüzden eksi göremedim bu hafta :KK50:

Sanırım ilacı atlamak bizde biraz sorun çıkarıyor :KK50:

canımm aynı ikisidee..adlarından başka bi farklılıkları yok .. bu arada süper kilo vermişsin başarılarr..

Kız ben seni hiç yanlış anlarmıyım :KK54:
Dediğin gibi şimdi senelerin birikimi birde burda sadece kendi karşı komşusuyla sohbeti var yoksa hiç kimseyi tanımıyor :KK53: doğal olaral bir bana bir kardeşime derken misafircilik oynuyoruz gibi birşey :KK1:
Bugün babamla dışarda işleri var hatta dün eşim banu götürsün sizi dedi :KK1: ama annem kızla sokaklarda araba içinde beni beklemek zorunda kalmasın ( park sorunu malum istanbulda ) diye istemedi beni şükür :KK1:
Hem onlarda alışmak zorunda arada yanlız kalmaya yada işlerini görmeye :KK34: ama yarın yine kaçarı yok galiba :KK1: aşure yapacakmış büyük kızım apartmana dağıtmak için yardıma gidecek birde pazar günü işkembe çorbası ve çiğer yapalım diye tutturdu :KK35: eşim tabi balıklama atladı bizim evde o tür şeyler pişmez diye :KK1: artık mecbur ben ve kardeşimin eşi kendimize başka birşeyler yapıp onların kokusunu çekeceğiz :KK37:
Cumartesi gitmeye bilirim ama pazar garanti :KK1:

Canım şimdiden hayırlı olsun :KK71:
Rabbim hayırlısıyla tamamına erdirsin inşallah...Aminnnnnnnnnnnnn
Umarım herşey gönlünüzce olur :KK34: Kızkardeşin hep çok çok mutlu olur inşallah en kötü günü bu geceki gibi güzel geçer :KK34:
sağoll cecommmmmmmmm........

ay bende hiç sevmem işkembe felan allahdan eşimde yemezz.....ama dana cigerini pişme şekline göre yiyebilirmm...

ayy yarın sizdedemi aşure varrrrrrrrrr........benimde yapmam lazım acilen ama en erken pazartesi yapabilirim evde kaynasın istiyorum bereket olsunn..

anneylede bol muhabbetlerr olsun birlik beraberlik çok güzel bişi allah huzrunuzu bozmasınn..daim etsinn.

S.Aleyküm arkadaşlarr herkese hayırlı Cumalar Rabbimiz gönlünüzde olana kavuşmayı nasip etsin inşallah olabilecek en hayırlı en kıs zamanda aminnnnnnnnnnn:KK16::KK16::KK16:
Kilo bildirimim :KK43: ya 95.5 :KK52: sadece 2 günde aldım verdiğim 500 gr :KK47:
yorgundum yürüyüş yayapamadım :KK47:
bu arada termal kemer aldım midemin üstüne sardım :) açlığı çok hissetmez oldum şükür
neredeyse taş bağlayacam yaw Maşallahı kalmadı bu ne iştah Allah sağlıcakla hayırlısıyla nefsime hakim olmayı nasip etsin
:KK16:

selamün aleyküm kızlar... hepinize hayırlı cumalar diliyorum.. Rabbim bugün yaptığımız tüm dualarımızı hayırlı eylesin ve kabul etsin inşallah... sabah yine hepinize dua ettim namazdan sonra...

gün bildirim günüdür,64.5 bende yine artıda yok ekside. ama biliyorum ben bu şekilde devam edersem birden şişicem, hem bu ay olmadı şimdi dr yolu göründü bana dra gidince kilo vermiş olmam lazım yoksa kızacak bana :KK17: Rabbvim hayırlısını versin hep Allahım bana doğru yolu göster diye dua ediyorum çünkü ne yapacağımı bilmiyorum, boşlukta gibiyim kızlar... aynen bu durumdayım bende gerçekten ne yapacağımı bilmiyorum, bugün oturup çeşitli hesaplamalar yapmam lazım. daha adet olmadım ilaç içmeye başlamam lazım. 3. gününü ayarlamam lazım falan filan. bakalım hayırlısı neyse o olsun inşallah....

geçmiş olsun ceco, daha geçende hasta değilmiydi senin cimcime, ne çok hasta oluyor. Allah şifa versin inşallah....
o dediğin amcayada dua ettim okuduğum gibi, onada Allah şifa veriri inşallah. hastane işleri zor biz annemle 2 ay hastanelerde kaldık ordan biliyorum yani.. Allah yakınlarınada sabır versin...
Allah kabul etsin kloroform canım önce dr git kırmızılar gelmediğine göre belki ??
ben düzensizleşmiş olabilirim diyerek erteliyorum waw çok haklı o da bana git diyor sürekli
ay çok isteksizim bu gitmede ertele ertele kaçış yok:KK43: :KK14:
Allahım bizlere sevinçli haberler için gitmeyi nasip et nolur

Canım hayırlı uğurlu olsun Rabbimiz en güzel huylu damatlardan nasip etsin kardeşine ailene :KK16:

başlangıçönceki dönem1.hafta2.hafta3.hafta4.haftaay sonu
68kloroform64,564,564,5
73,5eloocan73,573,5
73,6kgyağmurlu73,675,574,4
82kgeranisa76,278,1
83.3kgwaw78.778,778,7
120ceco34118,8118.6119
100kgşipşirine9495,595,5

kızlarr listeee...acil çıkmam gerekk..akşam ugrarım inş...

iyi akşamlar kızlar. ben bu akşam çok keyifsizim malesef... kendimi kötü hissediyorum yaa...
aminn canım..sanada hayırlı cumalar...ayy o hesaplar kitaplar bendede varr..böle hesapda olurmu diyordumm bak yapanda varmışş..erteleme iç hemenn...bende bugün dr gidicem yine..ordanda karşıya geçicem akşam annemlerdeyimm...kına var bide arkadaşımınn gönül düğün salonunda bimin altındaa..kızz gelseneee göbek atar stres atarız..bayanlar arasında olacakk :) :)
sanırım ilaç içmeyi biraz daha erteleyeceğim, hesaplarıma göre çatlama günlerinin yılbaşına gelme ihtimali var azda olsa, o nedenle 1 hafta falan sonra içmeye başlayacağım...
ne güzel olurdu kız ama diyorum ya bu akşam keyfim yok...
S.Aleyküm arkadaşlarr herkese hayırlı Cumalar Rabbimiz gönlünüzde olana kavuşmayı nasip etsin inşallah olabilecek en hayırlı en kıs zamanda aminnnnnnnnnnn:KK16::KK16::KK16:

Allah kabul etsin kloroform canım önce dr git kırmızılar gelmediğine göre belki ??
ben düzensizleşmiş olabilirim diyerek erteliyorum waw çok haklı o da bana git diyor sürekli
ay çok isteksizim bu gitmede ertele ertele kaçış yok:KK43: :KK14:
Allahım bizlere sevinçli haberler için gitmeyi nasip et nolur

yok kız kırmızılar gelmedi ama öyle bir beklentim yok, genede hayırlısı tabi... bende nedense dr işlerini hep erteliyorum bakalım.. şimdide hep Allahım bana doğru yolu göster diye dua ediyorum, inşallah neyi vesile kılacaksa oraya yönlerdirsin Rabbim...

Ah waw aahh yazdıklarını okurken ne kötü oldum bilemezsin. Canım ben eminim senin güzel haberlerini alacağız burda. Allah bununla imtahan ediyor bizi. Canım hiçbirinizi tanımıyorum ama inan hep dua ediyorum sizin için. İnşalllah en yakın zamanda Rabbim ol dersen olur diyorum.

Geçen hafta Hollanda'daydım biliyorsun oradan İsviçreye geçtik orada yaşadığım bir olayı anlatıcam sana. 7 yıllık evli bir arkadaşı var eşimin 1 yıldır İsviçrede yaşıyorlar oraya gittik bir gün kaldık 6,5 yıl çocukları olmamış. 4,5 aylık hamileydi nasıl oldu neler yaşadı diye sordum. Tabi benim tedavi gördügümü bilmiyorlar.

Evliliklerinin ilk 2 yılı korunmuş sonra bırakmış. 5 yıl olduğunda bakmış bebek olmuyor doktora gitmiş klomen kullanmış her seferinde bir yumurta gelişmiş iğneyle çatlatmışlar ama olmamış. Üçüncüden sonra ümidim bitti bıraktım doktora gitmeyi dedi. Bir yıl kendimi işe güce verdim artık içten içe kabul ettim benim bebeğim olmayacak diye dedi. Sonra yaz tatili için Türkiye ye gelmişler akrabaları ısrar kıyamet kadın doğumcuya götürmüşler bunu. Doktor yine Klomen vermiş. Hiç ümidim yoktu dedi. Ama akrabalarından biri (Duymuşsunuzdur eminim) Bal çörekotu tarçın kürü hazırlamış buna adetinin 2 gününden itibaren. Hem klomen Hemde bu kürü kullanmış. Doktora bi gitmiş 3 olgun yumurta. Anlatırken çok ağladı hala gözümün önünde. Allahtan ümit kesmekle hata yapmışım dedi. Üçüde tutmuş o ay ama ikisini kaybetmiş. Belki bu olay bir dersti bana. Çünkü bende ne kadar dilimde ümit ediyorum desemde içimden ümitsizliğe kapılıyordum. Eşime bile yansıtamıyordum. Çok ağlıyordum.

Düşünüyorum da nasipten öteye hiçbirşey yok. Nasipde varsa ne zaman olursa olsun zamanı geldiğinde olacak. Allah dualarımız kabul edecek. :26:

Offfff :KK56: 1,5 kilo aldımmmmm bu arada. Bi de grip oldum. Hava buzzzzzzz gibiydi anlatılmaz yaşanır yani dondum. Ne Tırtttan bi memleket arkadaş. Yılın ilk karını İsviçrede gördüm. Çok soğuk herşey soğuk evler insanlar.

Bu arada bugün adetimin ilk günü doktoru aradım yarın gel dedi hafta sonu araya giriyor geç olmadan bakalım dedi. Bu bal çörekotu tarçın işini bi denicem bakalım bu ay ne olacak. Önümüzde zaman çok. Bu kasvetli havalara kapılıp içimizi karartmayalım. Bol bol dua.

Çok uzun yazmışım ya kendimi aştım :KK15: Hepinizi öptümmmmm kızlar umut kaybetmek yok !!!!!! :KK54:

hoşgeldinn..
nasipten öte yol yok tabii, bende ilk yıllarda korundum şimdi çok pişmanım ama zaten olmayacakmışki böyle olmuş. ne biliyim herşey nasip kısmet ama çaresinede bakmak lazım..
şu dediğin tarifi verde bizde yapalım kız, çörek otu, bal, tarçın...
dr işini ne yaptın, gittinmi, ne verdi ? inşallah bu ay hepimiz güzel haber veririz....

çok üzüldüm seninde negatif olmuşş ne oldu neden dr kurbanısınn ?? inanırmısın bütün drlardan nefret ettim..bende istiyorum aşılamayı amaa..klomenle takibi bile zorla ben yaptırıyorum sanki dr a..yani insan düşünür..bi ilgilenir..neden tutmadı geçen ay diyee ??veya bu ay neden gelişmedi diye...tam 1 saat sonra girdim dr ve 5 dk sürmedi içerde olmam..baktı yok folikul cuma gel..bende sinirden bişi dicem diye susmayı tercih ettim..peki dedim çıktımm...

bu dr iyi amaçok yogun..aklı havadaaaa....ben konusuncada kafanı çok dolduruyorsun diyorr...

canım inan ki doktorlar da neden tutmadığını bilemezler.
yumurta hazırdır, sperm de vardır ama bi şekilde dölleyemez yumurtayı, o yüzden de bir şey diyemez doktor.
gelişme kısmına vgelince de bir ay gelişiyor diğer ay gelişmiyor.

benim de bu aşılamam da yumurtam gelişmedi yani çok yavaş gelişti.
zorla iğne ile büyütmeye çalıştı doktor ve aşılama yaptı boşaa..
meğer ben yumurtlamamışım bile...
yumurtlamadığımı da kendim araştırdım ve 21. gün gittim progesteron testi yaptırdım..0,5 çıktı yani yumurtam çatlamamış..
lanet olsun ki sırf para almak için yaptı, zaten ne zaman gitsem tüpe başlıyoruz değil mi diyor..artıı aşılama mncesi muhakkak rahim filmi çekilirmiş, onu da çekmedi...
haram olsun emeklerim, param.
şimdi devlet hastanesine gideceğim..en kesini..en azından para için yapmayacaklar tedavi için yapacaklar.
içim rahat edecek..

Selam kızlarrrrrrr :KK3:

Anam maşallah ne geçmiş birikmiş :KK1:
Bugün sabahtan çıktık çıkış o çıkış :KK1: en son akşam annemlere gittik sonrada ancak eve geldik :KK34:
Özlemişim yaw buraları :KK1: ama işte fırsat buldukca kendimi dışarı atmam şart yoksa çıldıracak gibi olyorum :KK34:

Aklımdayken bugünki menümüde paylaşayım :KK3:

Sabah uyanır uyanmaz;
1 büyük fincan elma sirkeli sıcak su

Kahvaltı;
3 dilim ekmek
5 zeytin
1 KK beyaz peynir
Domates, Salatalık

ara;
1 ufak muz
1 fincan yeşil çay

Öğlen;
1 kase çorba
1 koca kase karışık salata
1 kase yoğurt

ara;
1 çay bardağı süt + 1 çay bardağı leblebi + 1 elma

Akşam;
1 kase çorba
1/2 dilim ekmek
1 ufak tavuk but
4 Yk kadar patates fırın
2 YK zeytinyağlı ıspanak

Gece;
1 ufak kase aşure ( anam maşallah light yapmış şeker koydu demek için bin şahit lazım :KK1: )
2 şekersiz çay

Dünki menümü paylaştımmı tam hatırlayamadım o yüzden tekrar yazayım bari :KK1:

Sabah uyanır uyanmaz;
1 büyük fincan elma sirkeli sıcak su

Kahvaltı;
3 dilim ekmek
5 zeytin
1 KK beyaz peynir
Domates, Salatalık

ara;
1 fincan yeşil çay + 2 mandalin

Öğlen;( sabah geç kahvaltı edince aralar az diye öğlende biraz daha az yedim )
1 kase Yoğurt çorbası
1 koca kase karışık salata

ara;
1 çay bardağı süt + 1 çay bardağı leblebi + 1 elma

Akşam;
1 kase mercimek çorbası
3 - 4 YK barbunya
1 dilim ekmek
3 Yk bol naneli zeytinyağlı kabak yemeği

gece;
1 bardak light gazoz, 1 fincan yeşil çay

Dünde bugünde maalesef spor yapmadım ama pazartesiden itibaren inşallah her gün az da olsa birşeyler yapacağım :KK34:
2 Litre su ancak içmişimdir :KK53: bu konudada biraz daha dikkatli olmam lazım :KK34:

X