- 21 Mart 2011
- 30.279
- 64.505
selamun aleyküm kızlar hayırlı sabahlaarrr..
soğuk ama güneşli bir gün..inşallah güzel geçer..
küçük kızım ödül olunca bir günde düzeldi azıcık bile kaçırmıyor..tabii ödülünde bir sınırı var..alışana kadar devam bakalım
iki gün önce tartıldım 76.6 kg çıktım -1 kg yani..oda regl sonu olduğu için...yoksa saldım çayıra mevlam hayraa...
ben kreşte çok acıkıyorum yaa..kızlarla öğle arasında da iyi yiyoruz..ama toparlanacamm..dersler beni bekler zaman azalıyor..sınava girecek arkadaşlar kitaplara gömüldüler bile..hayırlısı inş.
harika olsam ne yazar kilo veremedikten sonra :) sen ceconun peşine takıl :)
kızlar tünaydın
kahvaltım
2 dilim ekmek
5 zeytin
kibrit kutusunun çeyreği kadar peynir
diğer çeyreyi kadar tulum peynr
2 kupa şekersiz çay
ara yapamadım
daha kına videosunu resimlerini yeni aldım .Annem dün kayınvaldeme oturmaya gelmişdi. bırakmadım bizde kaldı. çok mutlu oluyorum beraber olunca. kahvaltıdan sonra açtık resimlere baktıki video izledik.
öğle
1 kase çorba
1 tabak bulgur pilavı
havuç turp mor lahana salatası
tabak diorum ama kızlar benim tabaklarım öle büyüklerden değil. porisyonlarımı azar azar küçükltüyorum.
öle şu kadar kaşık bu kadar hesabı sıkıyor beni
spor olarak: annemle pazara kadar yürüyüeceğiz, pazarda da dolaşıcaz,:))
akşamda erken gelirsek eşimle spora inmeyi planlıyorum. bakalım
bide sizi seviyorum hepimizie bol enerjili bir gün olsun inşallah
Selamün aleyküm kızlarrrrr
Anam sabahtan beri totoşum yeni yer gördü
Bacaklarımdaki ağrılar eşliğinde salonumu toparlayıp süpürdüm, banyomu temizledim, mutfakta az bir işim vardı onları hallettim sonrada oturdum tam 2 saat hamsi ayıkladımbir ara midem bulanmaya başladı :26: az daha balık yüzünden fenalaşacaktım ilk kez bu kadar balık ayıkladım
Annemler birazdan gelir herhaldebende onlar gelene kadar bir size bakayım dedim sonrada biraz uzanayım ki akşama okadar kalabalığa ancak hizmet edecek güçü bulayım
Tam iki tepsi hamsi buğlama yaptımAkşama inşallah çok sağlıklı bol salatalı bir akşam yemeği yiyeceğim
Annemler çay faslından sonra gider gitmez damlarım yine buraya nasılsa
Selamün aleyküm kızlarrrrrrrrrr
Geçte olsa gelebildim
Akşam çok iyi geçti ama tabi felaket yoruldum
Yarın öğlene kadar yatarım diye düşünürken yarında sabah kahvaltıdan sonra Pendike geçeceğimi hatırladım :26: Malum günler kısa olduğundan erken kararıyor o yüzdende erken gidilecekmiş
Birde şu cumayı bir atlatsam tam süper olucako günde aşuremi yapayımda bitsin bu koşturmaca
Annem titizlik abidesi yine yaptı yapacağınıSalı günü bana temizliğe geliyormuş sen iki çocukla yetişemezsin bari birlikte bir kere dip köşe girelim dedi fazlada dip köşe girmeyelim öööö gelmesin bana dedim nasıl gülüyor yok öyle yağma o temizlik yapılacak diye ondan sonra inşallah en azından bir 10 gün rahat verir herhalde temizlik konusunda
selam kızlar. iyisiniz inşallah... ben yine dün uğrayamadım, bütün gün yengemdeydim, akşamda eltim geldi örgü ördük. yeni bir bebek yeleği başladımda, çok şeker bi görseniz. geçen senede kendime hırka başlamıştım onuda yeni tamamladım bi ara resmini atarım forumasende ben gibi uğrayamamışsın kızzzzz, ne zaman dönecen evine... bu arada kardeşinin işi ne oldu, babanız ikna oldumu...
inşallah canım inşallah...
ne güzel işte temizliğine yardım eden biri var daha ne istiyon cecoyap dip köşeni otur rahat rahat
dosyamı alıp geliyorumkızlar bu arada demeyi unuttum tahlil verdim 3. gün.. lh 20 ydi ya...
yeni tahlilde..lh 8,50 prolaktin 3,14 prolaktinin normali nee....
kızzzzzz hamsi demee kızzzzzz...bu ara balıga sardımm nedensee..canım balık istiyor hepp..buğlamada yapmadım hiçç..maşalahh nasıl temizledinn kızzzz...ben elimi zor sürüyorum ama yemesine bayılıyorumm..ama daha hiç temizlemedimm..
bende hamsi alırım belki dışarı çıkmak zor geliyorr...ama ben gecenlerde mısır ununa buladım öyle attım fırınaa..amannn allahımmmmmm...kızartmada çok daha güzeldi vee çıtır çıtırdı..istavrit oldugu haldee ben kılcık ayırmadan yedim bi çogunu..
sana bişi deiyimmi..annenein bu temizlikkk isteğii ivinin tamiz olmadığından değilllanne seninle evi temizleyip gelecek hafta seninle rahat takılmanın derdindee...ben öyle kokularr alıyorummm sana dicek cecom evihallettik rahatızz kuzumm.
.ama ne güzell senin üstünede yıkmamasıı..gecenlerde demişsin yaa evimle ilgilenemiyorum diyee...odadikkate almış ne güzel destek oluyorr..
İyi akşamlar kızlar hemen yazayım bende listemi
Sabah
1 domates
1salatalık
5 zeytin
kk kadar peynir
2 tane etimek
Ara 1 havuç
öğlen
1 kase çorba
2 kaşık patates kavurması (bunu yememem lazımdı patates yasak)
Salata
1 dilim ekmek
Ara
1 elma
1 bardak yarım yağlı süt
Akşam
1 kase çorba
1 tabak ıspanak yemeği
3 kaşık falan yoğurt
yarım dilim ekmek
Waw mısırın kalorisi yüksek canım yasaklılardan
Benim prolaktin 7,48 miş
Selamün aleyküm kızlarrrrrrr
Gezenti ceco geldiiiiiii
Bugünüde Allahın izniyle güzel atlattım diyebilirim
Gün benim eve baya uzaktı ama sora sora bağdat bulunur misali hayatımda ilk kez arabayla Pendike gittim daha doğrusu kaynarcayaEşimin yengeside benle birlikte diyetisyene gittiğinden yolda ara öğünümüzü yaptık sütle hem çok acıkmayalım hemde gittiğimiz yerde kuran okunana kadar saatimiz şaşmasın diye
Ev sahibi 2 çeşit hamur işi, mercimek köftesi, tavuklu yoğurtlu karışık bir salata, çiko soslu kek ve aşure yapmıştı ama ben tabiki kendimi bozmadım
Sadece tabağımdaki 2 mercimek köftesini ve 1 kaşık o tavuklu yoğurtlu karışımdan ( pek beğenmedim o ayrı) yedim ve şekersiz çayımın yanında bir avuçta leblebi yedim
Benle birlikte perhizini sıkı tuttuğunu idda eden eşimin yengesi maşallah hamur işi hariç hepsini silip süpürdü
Aşurenin bile sadece 2 tatlı kaşığı alarak tadımlık yedim
İster istemez diyetimizden konuşunca eşimin halaları hadi sen tutuyorsun ama maşallah yengemiz ( görümceler yani) silip süpürdü kesin yakında vazgeçer yine dediler
Daha evvel kaç kere başlayıp 10 gün sonra pes etti ama inşallah bu sefer oda dayanırda oda kilolarından kurtulur
Sorma güzelim tam 2 saat hamsi ayıkladım
Bir ara resmen midem bulandı balık ayıklarkenBende daha yeni başladım ayıklama
Daha evvel bahsettimi bilmiyorum ben hiç balık elleyemezdim bir gün Nisa ablam ayıklarken ben üzerine gittim ay elleyemem diyince hadi ordan evli barklı kadınsın, çocukların var nasıl elleyemiyorsun diye hadi gel yardım et demişti
Tiksine tiksinede olsa elledim ve o günden sonra balık ayıklamayı öğrendim
Tabi büyük balık tercihimdirsonuçta onu temizleyipte veriyorlar
Valla dip köşe temizliği ben biraz daha erteleyeceğimmadem yardım edecek o zaman bana gün için geleceklerine yakın yapalım bari temizliği o güne kadar ben kendimde yaparım önemli olan o gün
maşallahhcecomaaaaa...iradene hayranımm...allah bozmasınn aynenn devammm....
canım lh daha da düşüecek inşallah hayıt çayı sayesindekızlar bu arada demeyi unuttum tahlil verdim 3. gün.. lh 20 ydi ya...
sormaaa...anca geldimm dün gece 1 dii..giremedi anca döküldüm yıkandım 3 gibi yattım.
ayy kardeşimm işi oluyorr galibaa...dün akşam çiçekler çikolatalarr geldilerristediler kuzumuzuu...amaaa babamm vermedii yineeeebizde bikaçkere isterlerr...babamın bahaneside büyüklerimiz gelecek hafta sonu memlekettn onlarada danışalım dedii..onlarda biraz inat etti en azından bi söz alalım diye babam yok dedi bidahakinee millette çikolata açalım diye bekliyor damat bey bana sordu abla açmıcazmı..yok dedikk..kız verilene kadar yemek yokk..
ayy ama kız evi olmak zor yaa..kaçç seferdirr..tabaklarr börekler çöreklerr.sarmalar...çaylarr..kahveler..hiç oturamadıkkii..
Allah hayırlısıyla tamamına erdirsin canım... heycanlı, güzel ama zor işler bunlar, insanın canı çıkar.kızlarr ben geldimm..anca gelebildim 2gündürr annemlerdeydim bildiğiniz üzre..kardeimi istedilerr..babişimm vermedi kuzusunu amaa formalite icabıı..çocuklar seviyor zatii..kardeşiminkide sevgiyle beraber mantıkda agır basmakdaa...hayatta kolayı secebilirdi aslında zorda olsa bunu saçtii..
aile binasını istemedii..o yüzden kiraya çıkacaklarr....ikizde çalışır sürdürürüz hayatı dedilerr..rabbim yar ve yardımcıları olsunn..daha önce üzücü bi olay yaşamıştı kardeşim o yüzden bu sefer hiçbirimiz kıyamıyoruzz onaa..
diyete gelelimm..yanii fazlam olmadı ama düzenimde olmadıı..hele dün ne yediğimi hatırlamıyorumm..anam oturmadımki hiçç..sabah temizlik..öğleden sonraa börek çörekk..eeesonrası hizmett..bide bizimkiler çalışıyor öğleye kadar okuldalardıı..neyseşükür atlattıkk..şimdi sırada son isteme varrr..kardeşim söz istemiyorum dedii..verildi denince bi yüzük bide bilezik takacaklarr..ardına 1 ay sonraya söz nişan bir yapacaklarr...
ayyyyyy çok zorişlerr allah böle zamanlarda herkeze yardım etsin..çok çok zorr..
lh iyi gibi canım, benimde lhta problem oluyor genelde, o yüksek çıkıyor ama bazende 7 lere kadar düşüyor. ne bilim işte, neye göre değişiyor acaba. lh için ilaç yok malesef, kafasına göre takılıyorkızlar bu arada demeyi unuttum tahlil verdim 3. gün.. lh 20 ydi ya...
Hayırlı Cumalar Arkadaşlar