Bana neler yasak onları yazayım, çoğunlukta insülin direnci var nasılsa ama gene bir hastahanede diyetisyenle görüşün.
Patates, kavun, karpuz (bu sınırlı serbestlerden, az tüketmek gerekiyor) incir, kayısı, şeftali, hurma, (şeker içeriği fazla), kestane (bu kışın çıkıyor ama olsunNot düşmüş olalım ) dondurma light bulursanız çok az miktarda serbest, her türlü tatlı, şeker, gazlı içecekler, hazır cipsler, hazır meyve suları, (Ki bana normal meyve suyu da yasak, direkt meyveyi tüket dendi) hazır kekler, bisküviler, krakerler vs. Hamur işlerinin her türü yasak, sadece ekmek serbest, onu da mecburen veriyorlar ki, vücudun günlük karbonhidrat ihtiyacı karşılansın. Ekmek de çok tahıllı ekmeklerden yalnız, beyaz ekmek yasak.
Makarna, pirinç pilavı, arpacık pilavı (duymayan varsa söyleyeyim, arpacık şehriyeden yapılıyor, tadı bayağı lezzetli, ühüü) yasak, sadece bulgur pilavı serbest, tabii bu varsa o öğünde ekmek yok. Ben pilav olan yemekte ekmek tüketmezdim zaten, onun için sorun olmadı.
Et-Tavuk grubunda sıkıntı yok ama, onu da kızartarak tüketmek yasak zaten. Yumurta-Peynir dönüşümlü olarak tüketilecek yani yumurta olan öğünde peynir, peynir olan öğünde yumurta olmayacak. Bütün süt ürünleri de yağsız olanlardan seçilecek, peynir de yalnızca beyaz peynir olarak tüketilecek, diğerleri yasak.
Şimdilik aklıma gelen bu kadar
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrr
Bugün baya koşturduk yine dışarda
Spor salonu için eşortman altı almaya gittim ama baktıklarımın hepsi düdük gibiydisalon kadın erkek ayrıda olsa ortak alanda elbet deng geliyoruz ve ben iyice tayt gibi birşeyle rahat edemem diye almadım ( genelde giyinip gidiyorum sonrasında üzerimi değiştiriyorumda ) içime sinmiş olsaydı dar olmasıda sorun olmazdıda en ufak selülite kadar belli eden cins kumaşlardandı
Neyse o bahaneyle baya bir yürümüş olduk
Sonra hadi kendime spor cantası birde günlük canta alayım dedim ( günlük olan yırtıldıda kıyıp atamıyordum)
Bizim buralara yakın bir çantacıya gittimanam nevrim döndü cantaları görünce
Spor için ufak bir çanta aldım ( ayakkabı, yedek tshirt, havlu ve şampuan koyabileceğim ) 10 liraya
Günlük çantalara bakarken de bir tane mor zımbalı beğendim oda 10 lira
Tam çıkacakken bir tanede siyahlı kahveli beğendim oda 24 lira diyince üçünüde aldım
Tabi eşim arabada bekliyordu ve karşıdan daha onu görür görmez sırıtmaya başladım
Poşetleri görünce anaaaa kızlar ananız sapıtmış hayret deditabi alışkın değil kendime birşey almama
sağolll canımmm...vallaaane kadarr güzell şey varsa hepsii yasaakkkbakalımm bende şimdii birdaha diyete başlıyorumm :) :) bayram sonrası diyetiii :) :) ayy bitmiyorr diyet diyet diyett...canımm nasıl patatess kızartması istiyorr anlatamaammm...
ama sen harikaa devamm ediyorsunn..aynenn devamm...emin olbi süre sonra elbiselerdede aşırı farkediyorr...çekiyorsunnn resmennn...
cecoooo...sen nerde bundun kızzz 10 tl ye çantayıı..şakamısın şakamı yapıyorsun...yada bi sıfırı az yazdınnnn....anamm maşallahh sanaaa...
güle güle kullan çantalarınııı...eşortmanda bulursun inşallahhh....dediğin gibi rahat olmazsa rahatsız rahatsızdaaa spor yapılmıyor....hadi bakalımm yeni bi döneme giriyoruzz hep beraberr...diyetli spor lu :) :)
kızlarrrrr dünn yogun bi gündüüüüü...misafirlerim gelecektiyaaa...ama ben gezmekte istiyrdummm...
sabah kalktıkk acık etrafı toparlayıpp çıktıkk...eşimle arabayı üsküdara bırakıp vapurla emin önüne geçtik..acıkda simit alıp..kız kardeşimde geldi oraya orda güsel bi kahvaltı yaptıkk...turşu bardaklarımızı alıp vapura bindik geri dönüş yolu çaylarımızıda aldık keyifli keyifli döndük..eşim bizi eve bıraktı o alışverişe çıktı..kardeşimle tozları alıp yemeklere koyuldukk...
halamlar akşam 6 gibi geldiler..2 halam bi eniştem..hala kızı ve eşi..ve kuzenler..enişte pek oturmazmış misafirliktee bizde muhabbet sardı heralde erkekler arasındaa gece 3 bucuga geliyordu gittilerr..saat 1 gibi bostancı sahile indik..2 saatte orda takıldıkk..böle geçtii..ondan giremedimm..
daha eşim kalkmadı kahvaltı hazırlıcamm...canım acayip patates kızartması istiyor yawww...acık yapsammı diye düşünekteyimm :) :)
WAWWW sakın haa
Patates kızartılınca kalori bombası haline geliyor, ayrıca haşlasan bile insülini hızlı yükseltme etkisi varmış, ben de yeni öğrendim, mümkün olduğunca uzak dur
Cecocuğum, o şekersiz çikolata var ya, 3 lira civarıymış
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrr
Bugün baya koşturduk yine dışarda
Spor salonu için eşortman altı almaya gittim ama baktıklarımın hepsi düdük gibiydisalon kadın erkek ayrıda olsa ortak alanda elbet deng geliyoruz ve ben iyice tayt gibi birşeyle rahat edemem diye almadım ( genelde giyinip gidiyorum sonrasında üzerimi değiştiriyorumda ) içime sinmiş olsaydı dar olmasıda sorun olmazdıda en ufak selülite kadar belli eden cins kumaşlardandı
Neyse o bahaneyle baya bir yürümüş olduk
Sonra hadi kendime spor cantası birde günlük canta alayım dedim ( günlük olan yırtıldıda kıyıp atamıyordum)
Bizim buralara yakın bir çantacıya gittimanam nevrim döndü cantaları görünce
Spor için ufak bir çanta aldım ( ayakkabı, yedek tshirt, havlu ve şampuan koyabileceğim ) 10 liraya
Günlük çantalara bakarken de bir tane mor zımbalı beğendim oda 10 lira
Tam çıkacakken bir tanede siyahlı kahveli beğendim oda 24 lira diyince üçünüde aldım
Tabi eşim arabada bekliyordu ve karşıdan daha onu görür görmez sırıtmaya başladım
Poşetleri görünce anaaaa kızlar ananız sapıtmış hayret deditabi alışkın değil kendime birşey almama
kızlarrrrr dünn yogun bi gündüüüüü...misafirlerim gelecektiyaaa...ama ben gezmekte istiyrdummm...
sabah kalktıkk acık etrafı toparlayıpp çıktıkk...eşimle arabayı üsküdara bırakıp vapurla emin önüne geçtik..acıkda simit alıp..kız kardeşimde geldi oraya orda güsel bi kahvaltı yaptıkk...turşu bardaklarımızı alıp vapura bindik geri dönüş yolu çaylarımızıda aldık keyifli keyifli döndük..eşim bizi eve bıraktı o alışverişe çıktı..kardeşimle tozları alıp yemeklere koyuldukk...
halamlar akşam 6 gibi geldiler..2 halam bi eniştem..hala kızı ve eşi..ve kuzenler..enişte pek oturmazmış misafirliktee bizde muhabbet sardı heralde erkekler arasındaa gece 3 bucuga geliyordu gittilerr..saat 1 gibi bostancı sahile indik..2 saatte orda takıldıkk..böle geçtii..ondan giremedimm..
daha eşim kalkmadı kahvaltı hazırlıcamm...canım acayip patates kızartması istiyor yawww...acık yapsammı diye düşünekteyimm :) :)
ceco bu harekete ve koşuşturmaya çoktan erimen lazım..
ya benimde alışveriş yapmam lazım..aynen senin gibi günlük çantaya ihtiyacım var çocuklar olduğu için çapraz takılanları seviyorum..mor güzel bir çanta arıyorum..güle güle kullan sende
Sorma bana herkes aynısını diyor ama yok hala aynıyım
Geçen kızı götürmüştün endokrine hani önlem olarak az fazlası var versin diye doktor liste olayı saçma aslında dedi
Herkesin bünyesi farklı eğer kilo veremiyorsan demekki hala fazla yiyorsun dedinasıl yani dedim basit bir örnek verdi olacak iş değil ama diyelim bir kişi tüm gün boyunca sadece bir elma yiyor ve zayıflamıor o zaman bünyesine o 1 elma fazla geliyordur oda yarısını yiyecek zayıflamak için dedi
Yani deneme yanılma yöntemiyle yavaş yavaş yediklerini yarıya indir eğer hala az gidiyorsa biraz daha azalt dedi ( ben kendim içinde gitmişken danışayım dedimde)
Evet canım bende hem kola hemde çapraz takılanlardan aldımyani iki şekilde oluyor
Alışkın değilim elde taşımaya bırakıveririm bir yerdeo yüzden en rahatı çocukla çapraz olanlar
Keşke buralara yakın olsaydın benim aldığım yerden alırdın
WAWWW sakın haa
Patates kızartılınca kalori bombası haline geliyor, ayrıca haşlasan bile insülini hızlı yükseltme etkisi varmış, ben de yeni öğrendim, mümkün olduğunca uzak dur
Cecocuğum, o şekersiz çikolata var ya, 3 lira civarıymış
Selamün aleyküm kızlarrrrr
Kız hemen tarif edeyimnasılsa annenlere geldiğinde gelemiyeceğin yer değil yada kardeşlerin gider bakar belki
GOP'da meşhur trafiğe kapalı bağlarbaşı caddesi var ya
Heh işte onun sonuna doğru CANTACIM diye bir yer var10 liradan başlıyor fiyatlar ve çok hoş cantalar oluyor hem abiye hem günlük ne ararsan var Bujiteri ürünleride var hatta oradan halka küpelerimide 1 liraya almıştım
Ara ara oraya uğrayıp bakıyordum zaten ama hep kullandığım cantamı atmaya kıyamıyınca almadan dönüyordumen sonunda şükür yırtıldı o çantamda attım gitti
Bakalım bir iki ay geçsin sonra tekrar kendime şöyle şık bir şey almak istiyorumşöyle ufacık birşey düğünlük yada özel bir yemek için falan
Eşortmanlar içinde bir hafta daha bekliyeceğim canımEşimle haftaya cumartesi Mertere gideriz dedik oradada 10 - 15 liraya çok hoş eşortmanlar oluyor hatta geçen yaz kızımın okul için eşortman takımını ordan 30 liraya almıştım millet pazardan 50 - 60 a almış Oradada 5 liraya ne thirtler var hatta bazen 3 lirayada birşeyler oluyor
Tavsiye ederim canım orayıda bir ara kurçalamak lazım
Ohhhhhh ne güzel bir gün geçirmişsin canım
En kötü gününüz böyle olsun ...aminnnnnnnn
Patates için geç kalmış olabilirim belki ama bencede sakınnnnnnnnnvalla bağımlılık gibi bir kere yiyince bünye istiyor sık sık o yüzden en güzeli uzak durmak birde egedenizinin de dediği gibi insülin direncinin baş düşmanı :26:
Neyse yarın gittiğimde REALe bir bakayım orada kesin vardır ondan
valla helal olsun hem gez dolaş gel hem iş yap misafir ağarla sonra bir daha gez...
bana nisbet mi yapıyorsun arkadaşım ya..istanbula gelemedik burnumda tütüyor canım şehir..
bizde bugün gölü olan bir parka gittik malum Ank.nın denizi yok..çocuklar sıkılıyor dolaştık geldik çayımızı aldık eşime simit al demiştim birde hazır börek almış..yedim valla..
bu arada patatesi ince dilimleyin bir kabın içine alın 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ,tuz,biber,kekik harmanlayın..yağlı kağıtta fırına verin çıtır çıtır oluyor valla..baharat tercihe kalmış..mesela ben dün köfteyle verdim fırına..güzel oldu..tavsiye ederim
canım o doktora katılmıyorum..evet yediklerimizi azaltmaktan ziyade dengelemek önemli..örneğin sabah az yeyip akşama kadar birşey yemeden durup akşamda az yemek metabolizmayı yavaşlatır ve dengeleme sayesinde herşeyden yenilebilir..biz ipin ucunu kaçırıyoruz malesef..
aç kalarak asla zayıflanmaz..şu gerçek herzaman karşımıza çıkıyor ; beyazları az tüketeceğiz hatta hiç diyorlar ama azı kanaat..
bak bende hem hipotroid var hem de pko..glifor desteğiyle veriyorum tabki dikkat ediyorum etmezsen hiiiiç birşey fayda vermez..
birde beynimize kilo veremiyorum diye telkinde bulunmamak lazım o zaman gerçekten su içsek bile kilo yada ödem yapar
kilo veriyoruuzz gittikçe inceliyoruzz
bugün dışarı çıktık bi ara ayakkabı alacaktım güyaaa...alamadım ama bi pantolon aldımmmm....gecen anlatmıştımm...42 beden olmadı alamadım diyee...bugün yine gittim YKM ye baktım pantalonlar orda yine...bi baktım ana 44 bedenaldımgiydim büyük acık...dedim eşime 42getir...geldi 42giydim düğme zor iliklendi ama cuk oturduuu...beyaz keten bol paça...acık ince ama içindeki astarı uzatıcam bennn...veee en güzelide neydi biliyormusunuzzzz....indirimler başlamışş....15 tl ye aldım pantolonuu şaka gibii.....gecenlerdede adil ışıkda bi kot bol paca 42beden pantolon 118 den 29 a düşmüştü onu da kaptımm...indirimler güsell takip edin derimm...bana pek denk gelmezdi ama demekki bedenler küçüldü diyemi dennk geldi ne anlamadımm...
kızzzz bana hiçç denk gelmezz ucuz şeylerrr aramayıda hiç sevmemm yaniii :) ama bu 2 seferdirr denk geldii insanın hoşunada gidiyor ucuza alınca :) ee bi diğeride beden küçülmese pek denk geleceginide sanmıyordum...Selamün Aleyküm kızlarrrrrrr
Sabahın 7sinde fit bir şekilde uyandım yine
Bol bol suyumu içtim ve üzerine bol limonlu bir fincan sıcak suyumuda içtim
Hem metabolizmam çalışsın hemde kahvaltıya kadar midem kazınmasın diye
İnşallah hepimizin günü bol eksili ve enerjik geçer ...aminnnn
Bu arada inanılmaz heycan yaptım bugünŞükür spor salonuna dönüyorum bugün :122: :122: :122: artık patır patır gitsin kilolar inşallahhhhhhhhhhhhhh.....Aminnnnnnnnnnnnnnnn
Canım zaten doktor onu misal olara söyledi yoksa oda tembihledi sakın tek tip beslenme örnek verdim diye elmayla günü geçirme diye
Hani onun demek istediği vucudun ihtiyacı olan tüm besin değerlerini tüket ama baktın gitmiyor az az eksilterek dene bünyeniyani bünyeni tanıyarak beslen mutlaka gider kilolar
Bende kendime sık sık ay iyice gidiyor kilolar dedikce zayıfladığımı görüyorumama bunalıma giripte anam totoşumuda yırtsam gitmiyor dediğim an artı görüyorum
O yüzden kendimize devamlı telkinde bulunuyoruz ve fıstık gibi oluyoruz
Canım güle güle kullan yeni pantalonunu
Gerçekten de çok çok uyguna almışsınaynı ben
İnşallah 38 beden giydiğimiz günleride çok çok yakında göreceğizAminnnnnnnnnnnnnnn
yalan söylemiyim kızlar acıcık yaptım yedimm...yarın inşallah başlıyorumm artılarım varrr kilo vermeliyimmm...bende yiyerekk zayıflanması gerektigini düşünenlerdenimm..bakalım yarın başlıcamm..cumaya 2 kilo vermeliyimmm..
o çiikolata bitter olan mı..?? bende mavi yeşilin çikolatasını almıştım bi ara sonra ülkerin %80 bittter olanına baktım baya acı ama iyi yanii :)
Evet canım bitterSütlü istersen sütlüsü falan da var, bugün gördüm