- 21 Mart 2011
- 30.279
- 64.505
ayyyy elleme kuzuyaa uyusunn kız taaaaaa alamanyalardan geldii...yaww sizin köy nere siz dün gidip geldiniz hemenn bende köye gidicez diyince ahanda ceco yok bi kaç gün diye üzülmüştümm...şükür gidip geldinn...
akşamın güzel geçer inşallahh kardeşinleee....cumayada hayırlısı olsun enişte eminim ertelerrr başka bi günee...
Kizlaar nasilsniz gorusmeyeli. Benim çok zor günlerim geciyo annmi yatrdk hastnedeyim gelmiken muayenede olacagim bekliyorum :))
Esimle tartistik konyadan gelince konusacagim ins duzelur
Kayinvalideye agzma geleni saydım kizlar anlatirim. Kisaca şö yle ozetliyim
Bunlardab hic acık yok hepsi turbanli bizim tarafta öyle ama biz acigiz ve biletek aldilar.
Beni kabbullenemiyo salk k.v ve bende patladım artık ariyor acmiyorum gerizekalilar hangi devirde yasiyorsak acık gelin kötü gelin oldum ne zor vi durumdayim
Esimi doldurusa getiriyorlar surekli ne yapacağım. Bi kaynnaya gid
Kizlaar nasilsniz gorusmeyeli. Benim çok zor günlerim geciyo annmi yatrdk hastnedeyim gelmiken muayenede olacagim bekliyorum :))
Bunlardab hic acık yok hepsi turbanli bizim tarafta öyle ama biz acigiz ve biletek aldilar.
Beni kabbullenemiyo salk k.v ve bende patladım artık ariyor acmiyorum gerizekalilar hangi devirde yasiyorsak acık gelin kötü gelin oldum ne zor vi durumdayim
bu akşam yediklerimi yazımm...yogurt çorbası yapmıştım ve dünden kalan kuru fasulye ve yeşil fasulye vardı acıkda...
1kaseçorba...
4 kasık kurufasulye
2 kasık yesşil fasulye..
2 dilim karpuz
acıkda kavun...
1 kaşık irmik helvası...
helvayı çok severim ama hep midemi yakarr...gecen ankaraya gittiğimde büyük eltim yaptı irmiği yagsız kavurdu rengi dönünce sıvı yag ekledi..şerbetide sütle yaptı bendeöle yaptım çok güzel oldu tavsiye ederimm...
1 s.bardagı irmiğikavurdumm..rengi olunca 1 kasık sıvıyag döktümm baya bi diyt oldu bu...1.5 su bardagı süt..yarım bardak su bir bardaktan az toz şekeri kenarda erittim ve döktüm irmiğin üstüne kısdım altını çekincede yedim..ilk defa yaptım ölçüler kafadan ölcüler ama harika oldu ve yagsız..yagla kavurmadığım için yagda irmikde yanmadı ve midemide yakmadı..yarı ölcülerle deneyebilirsiniz begenirseniz tekrar yaparsınız :)
küçük kase leblebi ve bi kaç hurma yedim belki sahurda bişi yememm bilmiyorumm...
Uykucu kuzu şimdi uyandı ve uyanır uyanmaz küçük cadıyla kavgaya başladılarcadı ablası uyurken gitmiş yeni aldığı boyaları kaş göz arasında kurçalamış tabi ablasıda kükredi tabi bir anlık şu anda da bak ablacığım bir daha benim eşyalarımı elleme bana söyle birlikte yapalım diye tembihliyor eskiden olsa oturup konuşmazdı direk kıçına bir tane vururdu
Ayrılık yaramış mı ne
Canım Köy diyorum ama İstanbula bağlı bir köy Çatalça binkılıç köyü100 kilometre falan uzaklıkta yani arabayla gidince en fazla 1 saatlik yol hatta benim büyük kuzu ufacıkken her hafta giderdim bir iki geceliğine hatta kafama esince bazen günü birlik bile gittiğim olurdu
Bakalım bayramda bazı akrabalar köye gidecekmiş ille sizde gelin burada bir iki gün kalalım akrabalar bir araya gelelim diyorlar ama eşim gidermi bilmiyorumAma bayramdan sonra ilk fırsatta Rivaya kaçmayı düşünüyorum Nisa ablamla az gidip doğalyla baş başa olayım, çocuklar cimlerde koşup temiz hava alsınlar sonrada bir güzel deniz sefası yapalım kız kıza erkeklerde bir gün sonra gelir ( nisa ablamın annesinin orada evi var iki katlı doğanın içinde denizede yakın )
öncelikle gözün aydın..sonra başın sağolsun..
gez bakalım arkadaşım sana yetişemiyoruz..bayramdan sonra bizde inş. istanbula gideceğiz yani sizin ikamete..çppk seviyorum bu şehri yaa..
Aciklik kapalilik amaaan gonulumuz temiz olsun.
Yahu kizlar ne sacma bi kv kp var anlatamam evlenirken.boyle aldılar kabul ettiler ki hic şikayet etmediler ya ne anlaysam bos cahil insanla uğraşmak çok zor.
Kizlar durumlar.ok karisik ben evlennce kp yaninda vc tutuld u. 8ay pturdum burnundan getirdiler
Simdi annem le re yakinim cok sukur rabbime ama geciciymis kp evi satip kendine yakin ev a la cakmis as la gitmem o tarafa aslaaaa
Esimde sirf bnm ai lem var diye burayo istemiyor. Nisanliligimizd an bri iki tsrafa uzak plmak istedim kp korktu esim pturacagim evi bile o secti pislik adam
Neyse esimle kavga la rimiz hep bu yuzden. O taraf yok bu taraf biktim ailesinden kavgasindan
Ne bicim aile.kocami dolduruyo yoluuo
Binbir turlu dua ediyprum ne yapiyim
Yine.su halde kpcosle kavgaliyiz derdimiz prda pturmakmis istemiyprum anlmiyor
Cok doldum kizlar bosanmaya kadar geldi is yani yuvami yikacak la r ailesi.
E annem desen butun gun hast kpsturuyorum
Bugun 6+2oldum minigimle herseu super kalp atisida var.pna bile.sevinemedim
ayy ben çok severim irmik helvasını..bol cevizli yada bademli..
ikinci kızımı doğum yaptıktan sonra tencere tencere yedim:26:tabii geldi kilolar..
tarifini deneyeceğim bakalım
bak aklıma bi aşureyi soktun birde bunu..
valla ne çikolatalar var yemedimiki gündür de glifor içmiyorum
ben iftarda çok az yediğim için ve yatmadığım için şahurda acıkıyorum..dün patates kızarttım hiiç rahatsız etmedi
Selamün Aleyküm kızlarrrrrrrrr
Çok geçte olsa gelebildim
İftar geç olunca doğal olarak çay faslı falan derken geç oluyor eve gelmemiz
Ya çok azda yesem geç saatte yiyince sahurda bile acıkmamış oluyorum ve davul gibi hissediyorum kendimi yaaaa :26:
Kızkardeşim yine döktürmüş ama çoğunu ağzıma bile sürmedim
Hazır aklımdayken bende menü paylaşımımı yapayım dimi ama
1 kase erişteli yoğurt çorbası
1 YK tel şehriyeli pilav
3 tane köfte
2 - 3 YK kadar Patates Gratin ( kremalı patates yani)
Bol karışık salata ( çok az yağlı, tuzsuz ve bol limonlu)
2 bardak Portakallı gazoz ( işte onu içmeseydim tam süperdi ama içim yandı)
Bir saat sonrada çay faslında 1 ufak kase pudding yedim ama oda şekersiz denecek kadar tatsızdı
Çayı zaten şekersiz içiyorumordan dengelemişimdir diye düşünüyorum
Rabbim o duyguyu inşallah bizlere verirde bizlerde Güzel Allahımın rızasını kazanmak için içimizden geldiği için başımızı kapatalımAminnnnnnnnnnn
Aciklik kapalilik amaaan gonulumuz temiz olsun.
Yahu kizlar ne sacma bi kv kp var anlatamam evlenirken.boyle aldılar kabul ettiler ki hic şikayet etmediler ya ne anlaysam bos cahil insanla uğraşmak çok zor.
Kizlar durumlar.ok karisik ben evlennce kp yaninda vc tutuld u. 8ay pturdum burnundan getirdiler
Simdi annem le re yakinim cok sukur rabbime ama geciciymis kp evi satip kendine yakin ev a la cakmis as la gitmem o tarafa aslaaaa
Esimde sirf bnm ai lem var diye burayo istemiyor. Nisanliligimizd an bri iki tsrafa uzak plmak istedim kp korktu esim pturacagim evi bile o secti pislik adam
Neyse esimle kavga la rimiz hep bu yuzden. O taraf yok bu taraf biktim ailesinden kavgasindan
Ne bicim aile.kocami dolduruyo yoluuo
Binbir turlu dua ediyprum ne yapiyim
Yine.su halde kpcosle kavgaliyiz derdimiz prda pturmakmis istemiyprum anlmiyor
Cok doldum kizlar bosanmaya kadar geldi is yani yuvami yikacak la r ailesi.
E annem desen butun gun hast kpsturuyorum
Bugun 6+2oldum minigimle herseu super kalp atisida var.pna bile.sevinemedim
kızlarr nerelerdesinizzz........
ŞİRİNEEEEEEE..... yoksun ortalardaaa....
AYKURTTT..... nerelerdesinn kuzummm...
EGEDENİZZZZZZZZ.....sen uzun zamandır yoksun....
SEDACANNNNN....bizi görüyorsann ses ver kuzummm...
yarın kilo bildirimini unutmayınn...
ohhh cecomm afiyett olsunnn..hepsi sökülüp gitsin vücudunda kalmasınn....ayyy keşke ramazan mübarek ay diye yediklerimiz kiloo yapmasaydıamma yerdimm haaa
cumadan kurtulamamışsınn :) olsun başından sav gitsinn..çıkmış olur aradannn..yarın içinn sabır diliyorum sana şimdiden ...neler yapacaksın sevgili kayınvalideciğinee
başörtü konusundada sana katılıyorumm...ibadetini hakkıyla yerine getiremeyenlere allaha dua etmekten başka birşey yapmamalıyızz...ben oruç tutmayanlara sinir olurdum eskiden...bu sene sohbette hoca dediki kızmaya hakkınız yokk siz kimsinizkii?? onlar için allahdan hidayet isteyinn..allah yüreklerine versin diye dua edin...bu sene öyleyimm..sonra düşündümde ben adama kızıcam içten içee..ben kimimki..o adam gider öyle güsel bişi yaparkii allahın gönlünü alırr allah onu affederr rahmeti çok bol...eeee ben kendi derdime yanayımm ben ettiğimle kalırımm...o yüzden karışmamm daha :) :) hee önümde bi günah varsa bende şahit oluyorsamm söyler uyarırım bikere ama ikinciye demem ben üstümden atarım o sorumluluğu..rabbim hepimizin yüreğine versinn..onun rızası üzerine yaşamayı nasip etsin hepimizee...
Kizlarr nasilsiniz hepinizin yazdiklarini okydum haklisiniz ama bugün olanlar iyice yikti
Kv demedigim seyleri demis givi doldurmus kocayi saolsn kv aradim sacmaladi kp de dusman olmus hic onmli deil
Benm esim konyafan geldi arabayi cektik konustuk
Annesinin huyunu zaten biliyo anme bakma onun cenesi cok
Kimseyi evimde karistirmak kimseye tartsmalari soylmk istemiyorum dedi
Evim benim rvim kimse laf solemez dedi
Cok mutly oldum duzeldi aramiz cok sukur rabbime gelmedi dolduruslarina
Aksam gidecekmis ailesyle konusmaya annesine uyaracakmis karismayin huzurumu
Bozmayin diyecekmis ve bu son olsun dedi k
Hala inanmiyorum hic böyle dememusti esim umarim aksam gider ve boyle soyler
Cok cektirdiler bana yaa hep evime yoluma karistilar
Ins duzelirde bu sefer bakalim
Ev meselesinide kapattik oturdugumux evi yaptiracajmis esim eski yapi burada
Eger babam satarsa tutarm elnden ev bakarız dedi
Rabbim dualarimi kabul etti kizlaar
hayirli aksamlar kizlar...
belkide bana kiziyorsunuz aykurt hep okuyor hic yazmiyor diye... yazinca ya uzuntulerimi yaziyorum yada cok yiyince
sukur keyfim yerinde hersey monoton geciyor bu aralar. azcik sinirim bozulsa hemen orguye vuruyom kendimi sukur kafam rahatliyo...
dun sahurda bi yemisiz ki sormayin kizlar. esim bugun oglen gidecekti ise onun icin gece uyumuyoz bu aralarda gece 1:30 gibi pizza yapalim sahura dedik...
tavada el yapimi pizza. tam uc tane yaptik. biri bana biri esime biride komsuya... ama cok zor yedik en son dilimlerde catliycaktik hacuma oncesi hic iyi olmadi bu... bu hafta bikac kez 96kusurleri gorup cok sevinmistim. yarin aksam bakalim neler olacak
Kuzuum bende bildirim yapummi fazl ac kilo almak istemiyorummmm(( bende katilimmi sizeee
Selamün Aleyküm kızlarrrrrr
Evet canım menü hazır ;
Erişteli yoğurt çorbası yapacağım başlangıç olarak
Baharatlı Tavuk sote
Kremalı Fırında kaşarlı patates
Arpa şehriyeli pirinç pilavı ( tereyağlı )
Ortaya salata, sarımsaklı yoğurtlu biber ve köz kırmızı biber turşusu
Başkada birşey yapmayı düşünmüyorum sonuçta İnsan iftarı açtığı an tıkanıyor zatenKV zaten bende fazla yemez günaha girer
Tatlı olarak eşim güllaç yapacak bu geceçayın yanına
Daha iyiside şamda kaysı
Umarım bundan sonra herşey çok daha güzel olur sizin için ....Aminnnnnnnnnnnn
hayirli aksamlar kizlar...
belkide bana kiziyorsunuz aykurt hep okuyor hic yazmiyor diye... yazinca ya uzuntulerimi yaziyorum yada cok yiyince
sukur keyfim yerinde hersey monoton geciyor bu aralar. azcik sinirim bozulsa hemen orguye vuruyom kendimi sukur kafam rahatliyo...
dun sahurda bi yemisiz ki sormayin kizlar. esim bugun oglen gidecekti ise onun icin gece uyumuyoz bu aralarda gece 1:30 gibi pizza yapalim sahura dedik...
tavada el yapimi pizza. tam uc tane yaptik. biri bana biri esime biride komsuya... ama cok zor yedik en son dilimlerde catliycaktik hacuma oncesi hic iyi olmadi bu... bu hafta bikac kez 96kusurleri gorup cok sevinmistim. yarin aksam bakalim neler olacak