mrb arkadaşlar,yazılanların hepsini okumadım ama,bazı tarifler verilmiş,bu ii geliyo bu işe yarıyo vs. die. ama bunlar herkeste aynı etkiyi yapmıyor,yada etki süresi farklı olabiliyor.
bende zayıftım.ilk 5-6 yaş larda fotolardan görüyorum normal bir kilodaymışım ama sonraki yıllarda normal kilonun altına düşmüştüm.Annem ve diğer aile üyeleri o kadar çok ilgilenirlerdiki bu sorunla,doktora bile götürmüşlerdi.kilo aldıran şurup,hap vs. önerdiler ama onları hiç kullanmadım.kullanmamanızı ve çocuklarınızada kullandırmamanızı öneriyorum arkadaşlar.çünkü bü ilaçlar vücudun doğal dengesini bozuyor.bu konuda ,özellikle çocukları biraz daha özgür bırakmanızı tavsiye ediyorum.çünkü üzerine gidildikçe,ters etki yapacaktır.ve bu yemek yememe olayını bir dikkat çekme aracı olarak kullancaktır.Ayrıca başkalarının yanında,çocuğun yanında 'o yemez,yemekle arası yoktur' vs gibi cümleler kurmak yerine yemeği sevdirecek,teşvik ettirecek cümleler kullanmak daha ii olacaktır.bunu hem kendi çocukluk yıllarımdan,hemde branşımdan dolayı söylüyorum.
yetişkinler içinse kilo almaya inanmak,yetrli.ama bunu hayatınızın tek amacı haline getirirseniz kendinizi mutlu hissdemezsiniz.Birde çevrenin söyledillerine kulak asmamak ,en iisi.'ayy çook zayıfsın,sen bişey yemiyormusun'gibi cümleleri duymazlıktan gelin. derim ben.
Gelelim SONUCA..
ben son bir kaç yıldır,daha hızlı kilo almaya başladım çok şükür.özelliklşe bu yıl.geçtiğimiz yıllarda çalışıyordum ama bazı sebeplerden dolayı 2009 haziran ayından beri evdeyim,çalışmıyorum.ve haziranda ki kilom 43 idi.şimdi ise 50.Ve beden kitle indeksimi yaptığımda sonuç normal olarak çıkıyor.ideal kilo ise 56 benim için.
bunun için inanın öyle ilaçlar,karışımlar falan içmedim.yalnızca bazı şeyler uyguladım.soruları olan varsa cevaplayabilirim arkadaşlar