Çok sevinirim.Sizlerle aynı dertlerden muzdarip olmak sanki kendime daha da bir cesaret kattı.Yalnız olmadığımı ve başarabilme ümidi.Umarım ideal kilomuza hepimiz ulaşırız.Uzun zaman önce diyetisyene gitmiştim,haftada 1.5 kilo almışım sonra bıraktım.Bazen alım aşaması uzayabiliyordu.Verdiği diyet 3 ana 3 ara bilindiği gibi ve klasik şeyler vardı.Şimdi bu pazartesi günü içimde durduk yere bir şey oldu ve diyete uymaya karar verdim.2 günde bile bende etki etti.Mesela 41 lerde geziyordum gram olarak çok hatırlamıyorum 42.700 oldum.Maden suyu vermişti,günde en az 1 bardak içiyorum.Bu mineralimin çok düşük olduğu için verilmiş bir ek.Akşam yemeğinden sonra yatana kadar 1 elma 1 muz 1 çikolata 1 bardak süt biraz kuruyemiş.Sanırım daha çok etki eden materyaller bunlar.Bakalım ilk zamanlar uymak kolaydır ve alırsınız da.Önemli olan sürerlilik.O da sizlerin sayersinde olur inşallah.
Bence gayet kilon iyi gibi geldi bana.1.64 boyunda ideal kilo 55 56 çıkıyor ama öyle de gerçekten hoş bir görünüm elde edilmez diye düşünüyorum.51 52 kilo olmak istediğini yazmışsın.Sanki bu uzun süredir toplam çabalarının son demleri gibi.Biraz sık dişini 3 4 kilo ,e azından bana göre şanslısın ben 1.66 boyundayım yeni 42.500 oldum.Benim isteğim ilk 45 sonra 48 kilo.Sonra büyük ihtimalle DUR komutu olacak.kaydirigubbakcemile3
inşallah canımm :Saruboceq: bende senin gibi bi deniyim bakalım. bendede işe yarar inşallah.. ya ben öğünlere pek dikkat edemiyorum çalıştığım için.. 3 öğün yiyorum ama ara öğünleri atlıyorum.. yoğun çalışıyorum bi de ister istemez dikkat edemiyorum :çok üzgünüm:
şöylee 2 3 kilo alsam yetecekk işte ama olmuyoo .. ben bi ara 40 kiloya kadar düşmüştüm .. tabi suan buna şükrediyorum... inş. sende diledigin kiloya kavusursun:a015:
doktora gittinmi? belki bilmediğin başka birşey vardır? inşallah yoktur tabii ama kilo alamamanın altında başka sebeplerde olabilir bence ilk bi doktora git canım. :1hug:
gittim doktora bi kere kan ve hormon testi yapıldı normal çıktı... kurttan şüphelendiler oda yokmuş belirtileri falan yok hiçç.. en son diyestisyene gittim bi hafta neler yediğimi yazıp getirmemi söyledi. götürdüm niye zayıf olduğun belli sağlıklı besleniyosun dedi kolayı ve abur cuburu yasakladı güzelde bi liste verdi.eğer tam anlamıyla uyarsam en az 1-2 kilo alırsın 1 ayda dedi. ama tam uyamıyorum çünkü hiç iştahım olmuyorilk başlarda sıkı tuttum zorladım kendimi 2 hafta falan 1 buçuk kilo aldım o ara üşüttüm hasta oldum geri 2 kilo verdim uyamıyorum listeye ah uyabilsem.. açabilsem şu iştahımı :1ninca:
Saatler çok önemli .Çünkü kahvaltıyı 12'de yaparsan ara öğünün aksıyor ve öğlen az yiyorsun ya da geç.8.00 10.00 arası sabah kahvaltısı çok önemli.Yüzüm toplandı ya maşallahhhkaydirigubbakcemile2Sabah kahvaltımı yazayım ama 12 de kalktım ve baya geç yaptım.Sizlere diyorum ama önce kendim uymam lazım off offmafoldumben
2 su bardağı su
1 bardak süt
1 sucuklu yumurta
1 kızarmış biber
söğüş
2 3 kibrit kutusu peynir
7 zeytin
3 4 dilim ekmek
az patates kızartması
Ara öğün şu an yiyorum aslında bunun 11.00 11.30 arası yenmesi gerekiyordu,olsun napalım.
1 kase kuru yemiş
1 su bardağı meyve suyu
Samimi söyliyorum göz altlarımdaki halsizlik bile gitti,hani gözlerimin feri geldi.
Hadi yediklerimizi yazalım...Güzel günler
Çok sevinirim.Sizlerle aynı dertlerden muzdarip olmak sanki kendime daha da bir cesaret kattı.Yalnız olmadığımı ve başarabilme ümidi.Umarım ideal kilomuza hepimiz ulaşırız.Uzun zaman önce diyetisyene gitmiştim,haftada 1.5 kilo almışım sonra bıraktım.Bazen alım aşaması uzayabiliyordu.Verdiği diyet 3 ana 3 ara bilindiği gibi ve klasik şeyler vardı.Şimdi bu pazartesi günü içimde durduk yere bir şey oldu ve diyete uymaya karar verdim.2 günde bile bende etki etti.Mesela 41 lerde geziyordum gram olarak çok hatırlamıyorum 42.700 oldum.Maden suyu vermişti,günde en az 1 bardak içiyorum.Bu mineralimin çok düşük olduğu için verilmiş bir ek.Akşam yemeğinden sonra yatana kadar 1 elma 1 muz 1 çikolata 1 bardak süt biraz kuruyemiş.Sanırım daha çok etki eden materyaller bunlar.Bakalım ilk zamanlar uymak kolaydır ve alırsınız da.Önemli olan sürerlilik.O da sizlerin sayersinde olur inşallah.
gittim doktora bi kere kan ve hormon testi yapıldı normal çıktı... kurttan şüphelendiler oda yokmuş belirtileri falan yok hiçç.. en son diyestisyene gittim bi hafta neler yediğimi yazıp getirmemi söyledi. götürdüm niye zayıf olduğun belli sağlıklı besleniyosun dedi kolayı ve abur cuburu yasakladı güzelde bi liste verdi.eğer tam anlamıyla uyarsam en az 1-2 kilo alırsın 1 ayda dedi. ama tam uyamıyorum çünkü hiç iştahım olmuyorilk başlarda sıkı tuttum zorladım kendimi 2 hafta falan 1 buçuk kilo aldım o ara üşüttüm hasta oldum geri 2 kilo verdim uyamıyorum listeye ah uyabilsem.. açabilsem şu iştahımı :1ninca:
Kızlar dün elktronik tartı aldım. Tardıldım 50 kg çıktı.Şaşırdım ve etki eder diye birkaç farklı yere koyup tekrar tartıldım.Ama sonuç hep aynı çıktı. Bugün sabah işe çıkmadan tartıldım 49 küsür çıktı. Anlayan var mı yanlış tartıyo olabilir mi? ya da ben akşam alıp sabah veriyomuyumkaydirigubbakcemile3
iştah açıcı şurup vermişti başka bi doktor ama fayda etmiyo. bu diyetisyende sabah aç karnına yarım incir içine iki parmak arasında az anason koyup ye dedi o sanki biraz açıyo iştah ama akşam yemeğinde yine olmuyo iştahım :) listemide paylaşırım tabiki...
bu diyet listesi 1400 kalorilikmiş yani en indirgenmiş hali. çünkü benim 1 haftada yediklerimi yazdıgım liste bunun yarısı kadardı
bir gün içinde (en az) tüketmem gerekenler :
3 köfte kadar et-tavuk-balık
1 yumurta
1 kibrit kutusu kadar peynir
2 su bardağı yoğurt veya süt
5-6 dilim ekmek
en az 1 tabak sebze yemeği
2-3 porsiyon meyve
4-5 zeytin
bunların gün içinde saat ve öğünlere göre dağılımı :
dediğim gibi aç karnına yarım incir arasında anason ( 45 gün devamlı olarak )
kahvaltı 10:00 : 1-2 çay (içebiliyorsan süt iç dedi ama sütü hiç sevmem) , kibrit kutusu kadar peynir, 4-5 zeytin, 1 yumurta, en az 1 dilim ekmek.
saat 12:00 1 meyve
saat 14:00 - 15:00 : 1 tabak sebze yemeği, 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 dilim ekmek, 4 yemek kaşığı pilav.
saat 17:00 : 1 meyve çok canın çekerse bir küçük çikolata
saat 19:00 - 20:00 : 2-3 köfte kadar et, 1 kase çorba, salata, 2 dilim ekmek.
yatarken ( en geç 00:00 ) : 1 su bardağı süt veya yoğurt, 1 yemek kaşığı pekmez veya bal, bir avuç kuruyemiş.
dediğim gibi hepsi en aza çekilmiş şekilde bunları bile zor yiyorum. fastfood yasak dayanamıyorum haftada 1-2 kere yiyorum kesin.. öğlenleride sebze yemeği yiyemiyorumkola aburcubur yasakk kolayada dayanamıyorum haftada bir içiyorum doktor haklı 2 gün iştahım olmuyo kola içince :S
tatlım akşam yemekten sonra falan tartılırsan fazla çıkar.. en doğrusu sabah uyandığında aç karnına :1hug:tartıltıdığında çıkan rakam..
Galiba canımcım ama olsun en azından 49 küsür olduğumu görmek bile sewinmeme yetti:dance: İnş. tam 50 olurum. Sonra 54'e doğru devam ederimzemuszemus senin nasıl gidiyo savaş tatlım:1hug:
iştah açıcı şurup vermişti başka bi doktor ama fayda etmiyo. bu diyetisyende sabah aç karnına yarım incir içine iki parmak arasında az anason koyup ye dedi o sanki biraz açıyo iştah ama akşam yemeğinde yine olmuyo iştahım :) listemide paylaşırım tabiki...
bu diyet listesi 1400 kalorilikmiş yani en indirgenmiş hali. çünkü benim 1 haftada yediklerimi yazdıgım liste bunun yarısı kadardı
bir gün içinde (en az) tüketmem gerekenler :
3 köfte kadar et-tavuk-balık
1 yumurta
1 kibrit kutusu kadar peynir
2 su bardağı yoğurt veya süt
5-6 dilim ekmek
en az 1 tabak sebze yemeği
2-3 porsiyon meyve
4-5 zeytin
bunların gün içinde saat ve öğünlere göre dağılımı :
dediğim gibi aç karnına yarım incir arasında anason ( 45 gün devamlı olarak )
kahvaltı 10:00 : 1-2 çay (içebiliyorsan süt iç dedi ama sütü hiç sevmem) , kibrit kutusu kadar peynir, 4-5 zeytin, 1 yumurta, en az 1 dilim ekmek.
saat 12:00 1 meyve
saat 14:00 - 15:00 : 1 tabak sebze yemeği, 4 yemek kaşığı yoğurt, 1 dilim ekmek, 4 yemek kaşığı pilav.
saat 17:00 : 1 meyve çok canın çekerse bir küçük çikolata
saat 19:00 - 20:00 : 2-3 köfte kadar et, 1 kase çorba, salata, 2 dilim ekmek.
yatarken ( en geç 00:00 ) : 1 su bardağı süt veya yoğurt, 1 yemek kaşığı pekmez veya bal, bir avuç kuruyemiş.
dediğim gibi hepsi en aza çekilmiş şekilde bunları bile zor yiyorum. fastfood yasak dayanamıyorum haftada 1-2 kere yiyorum kesin.. öğlenleride sebze yemeği yiyemiyorumkola aburcubur yasakk kolayada dayanamıyorum haftada bir içiyorum doktor haklı 2 gün iştahım olmuyo kola içince :S
zemuszemuszemuszemus çok güzel tatlımm...sevindim senin adına.. bende 52 olmuşuumda şu çizelgede bi değiştiremedim.. bilmiyorumkismile
cnm hep öyle oluyo zamanlayamıyoruz bi türlü..bi şekilde uymuyo.. haftaiçi iş güç haftasonuda uyuyayım diyosun.. bilmiyorumkismile bakim bende sölediklerini denerim.. ara öğünlerde ne yiyosun genel olarak..
Bu sabah yine bşy yemeden tartıldım 50 çıktı. Dün de hep 50 çıktı.Acaba fazlamı tartıyo inanmıyorum falan derken annem spor salonunda tartıldığını ve bizim baskülün gösterdiği kilonun aynısının çıktığını söyledi. Kıslar sanırım 50 kilo oldum artık:dance: Ama hiç 50 göstermiyorum sanki ya da zayıf olduğum için 50 kilo olmayı gözümde büyütüyorum.bilmiyorumkismilecokacimcoook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?