Kilo alma programi ile yarisma

güzelmiiişşş valla yoğurtla terbiyeleme işini açıklaman lazım ama pelinim :26:

canım tavukların üstüne canının istediği baharatı dök onun üstüne de 1 kaşık tepeleme yoğurt koy güzelce karıştır kenarda kalsın 20-30 dk kadar sen o sırada pattis soy domates doğra soğan doğra sarımsak soy başka yerde :)

canım ona ilk yaptığım yemekti islim kebabı :16:
fırında patetesli tavuk da yaptım daha önce :17:

fırında patatesli köfte ? aynen tavuk gibi yapılıyor... yada orman kebabı yap....kuşbaşı etle sebzeli çok şahane bi lezzet o da...
başka başkaaa.....:44::44::44:
sulu köfte yap canım...hani şu misket gibi yapıyorsun da tencerede pişiriyorsun...biz topalak deriz...ondan...
tavuk sote yapabilirsin, dolmanın yanına çok yakışır....

bu yemek daha önce yapmış olduğun tavuktan çok daha lezzetli pamuk gibi ağızda dağılacak. yanına benim namıdeğer sürpriz pattisimden de yapabilirsin eğer yavuğa pattis koymak istemezsen ...
o da şöyle yapılıyor
pattisleri kaynat bir güze tuzla ez ğüre gibi yap
sonra içli köfte yapar gibi yuvarla içini oy kaşarı koy kapat tepesini 3-4 damla yağ damlattığın borcama iz hazırladığın pattisleri fırına ver 20 dk sonra al sana kumpir :)

fırında patatesli köfte ? aynen tavuk gibi yapılıyor... yada orman kebabı yap....kuşbaşı etle sebzeli çok şahane bi lezzet o da...
başka başkaaa.....:44::44::44:
sulu köfte yap canım...hani şu misket gibi yapıyorsun da tencerede pişiriyorsun...biz topalak deriz...ondan...
tavuk sote yapabilirsin, dolmanın yanına çok yakışır....

canım sulu köfte mi yapsam ama onu annem bir kere terbiyeli yapmıştı, nasıl yapılıyor terbiyeli biliyor musunuz böyle sirkeli falan

eşimin babamla tanışmaya geldiği günler geldi aklıma :9:
ben fırında patatesli salçalı köfte yapmıştım...yanına yaprak sarma....ali nazik yapmıştım çok beğenmişti :6:
çorba salata tatlı derken heyecandan yiyip içememişti ki zavallım :60:

eşimin babamla tanışmaya geldiği günler geldi aklıma :9:
ben fırında patatesli salçalı köfte yapmıştım...yanına yaprak sarma....ali nazik yapmıştım çok beğenmişti :6:
çorba salata tatlı derken heyecandan yiyip içememişti ki zavallım :60:

inşallah o günlere de yapacağım yemekler :16:

ali nazik mi yapsam da onun patlıcanını nerde nasıl közleyeceğim :(

slmlar kızlar...
sabah ekmek arası peynır ve taze nane . cay
öğlen tarhana ıcıodum vazgectım .macunu yedım ama.
sonra benımo
aksam bamya yedım ekmekle
7 gıbı salata ve yıne bamya(cok sevıom) ekmekle yedım
:52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52:
sonra bıkac bardak cay ve macunumdan.
sımdı de kakaolu ıkram ve süt:52:

Son düzenleme:
canım sulu köfte mi yapsam ama onu annem bir kere terbiyeli yapmıştı, nasıl yapılıyor terbiyeli biliyor musunuz böyle sirkeli falan

canım köfteleri yaptıktan hazır ettikten sonra, bir tencereye bir iki kaşık tereyağ yada ssıvı yağ da olur koyuyorsun, yağ biraz kızınca iki silme yemek kaşığı un koyup kavuruyorsun...sonra salça ekliyorsun....iyice yediriyorsun, soğuk suyu yavaş yavaş dökerken diğer elinle karıştırıyorsun topaklanmasın diye...suyunu iyice koyduktan sonra tuz ve hafifi karabiber pul biber ekliyorsun...ardından köfteleri ekleyip güzelce kaynatıyorsun...
annem içine nohut da katar ama ben pek koymam eşim nohut sevmez pek...
biz hep böyle yaparız ama senin bahsettiğin sirkeli terbiyeyi bilmiyorum...
bu tarif çok leziz olur..hemde kolay...eğer yapmaya karar verirsen, köfteleri yuvarladıktan sonra hafif un serpiştir tepsiye koy ki birbirine yapışmasın..

slmlar kızlar...
sabah ekmek arası peynır ve taze nane . cay
öğlen tarhana ıcıodum vazgectım .macunu yedım ama.
sonra benımo
aksam bamya yedım ekmekle
7 gıbı salata ve yıne bamya(cok sevıom) ekmekle yedım
:52::52::52::52::52::52::52::52::52::52::52:
sonra bıkac bardak cay ve macunumdan.
sımdı de kakaolu ıkram ve süt:52:

canım sen nerelisin merak ettim, bamyayı bukadar sevdiğine göre iç anadolu??? yanlış mıyım :27:

canım köfteleri yaptıktan hazır ettikten sonra, bir tencereye bir iki kaşık tereyağ yada ssıvı yağ da olur koyuyorsun, yağ biraz kızınca iki silme yemek kaşığı un koyup kavuruyorsun...sonra salça ekliyorsun....iyice yediriyorsun, soğuk suyu yavaş yavaş dökerken diğer elinle karıştırıyorsun topaklanmasın diye...suyunu iyice koyduktan sonra tuz ve hafifi karabiber pul biber ekliyorsun...ardından köfteleri ekleyip güzelce kaynatıyorsun...
annem içine nohut da katar ama ben pek koymam eşim nohut sevmez pek...
biz hep böyle yaparız ama senin bahsettiğin sirkeli terbiyeyi bilmiyorum...
bu tarif çok leziz olur..hemde kolay...eğer yapmaya karar verirsen, köfteleri yuvarladıktan sonra hafif un serpiştir tepsiye koy ki birbirine yapışmasın..

canım sen nereliydin :) benim müstakbel kocişim malatyalı da aslında onların yemeklerden yapsam ne hoşuna giderdi :9::9:

canım tavukların üstüne canının istediği baharatı dök onun üstüne de 1 kaşık tepeleme yoğurt koy güzelce karıştır kenarda kalsın 20-30 dk kadar sen o sırada pattis soy domates doğra soğan doğra sarımsak soy başka yerde :)

canım çok hızlı geçti sayfalar kaçmış gözümden :26:

tavukları yoğurtla mı pişiriyorum sonra

benim de o günlerim gelicek mi acaba :6:

gelir canım inşallah gelir, allah hayırlısını versin...ama çok heyecanlı sahneler bunlar... unutulmaz anlar...

inşallah o günlere de yapacağım yemekler :16:

ali nazik mi yapsam da onun patlıcanını nerde nasıl közleyeceğim :(

inşallah canım...
ali nazik çok basit canım, patlıcanları fırına tepsiye diz, közlendikten sonra kabuğuna bi bıçak at dikine, sonra kaşıkla içini çıkar...
minik minik doğra...sarımsaklı yoğurtla iyice karıştır...
sonra bir tavada kıyma ve baharatlardan oluşan bi sos yap...patlıcanların üzerine yay süsle...
sonra maydonozları iri iri kıy, tabağın kenarlarına tutam tutam koy....en üste tereyağ kızart ve dök...çok leziz olur valla canım çekti afilli gec gece :1:

vaov tam ısabett :)) bende evlı oldugunu okudum canım esım ıle evlenelı ... yazan seyı:) yasını merak eddım yaaaa cokk

bamya denilince iç anadolu gelir akla :1: çünkü bende iç anadoludanım ve çok severim bamyayı...konya'lıyım....
evet evliyim canım, 3 yaşında da bi oğlum var...
26 yaşımı doldurdum 27 oldum canım :5:
sen kaç yaşındasın

Back