Kilo alamamak....*

Benim son zamanlarda iyice kafaya taktığım bir konu var kilo alamamak..
5 sene önce 65 kiloydum sonra bir diyet yaptım 48 e düştüm ve o gün bugündür de kilo alamıyorum.

Gitmediğim doktor diyetisyen kalmadı uygulamadığım şey kalmadı ama 50 kiloyu hiç geçemedim, bazen aşırı iştahlı oluyorum bazen yemeden içmeden kesiliyorum, bedenime göre bişey bulamıyorum, giydikleri mi yakıstırmamaya da başladım artık.

Akrabalarımın 5 senedir ne olmuş bu kıza bi hastalığı mı var söylemlerinden de bıktım ( bu kadar zayıfladım diye amansız hastalığınmı var diyen de oldu)
Gerçekten bu konuyu çok takıyorum bütün tavsiyelerde açığım , benim durumunda olan ve kilo alanlar nasıl aldınız?
Kaç yaşındasın cnm ailede varmı bu zayıflık anne ya da baba da

Cevapp veriyorum;

Sabah kola ile baslanir, cikolatayla devam edilir,

Kahvalti borek ile edilir ,

Bol sekerli cay , oglen bir kebap , bir doner yenir , yaninda kola olsun yine. Ayran olursa ise yaramaz:)

Yas pasta ile 5 cayina devam edilir. Yas pasta 8 kisilik olsun.

Aksam ev yemeginden iki tabak yendikten sonra dondurmaya gecilir.

Dondurma mumkunse bir kiloluk olsun, nutella ile patlamis misir yenilir. Nutella biterse fistikli helvaya gecilir.

Boyle boyle insulin direnci olusturulduktan sonra, bir daha hic kilo alamama derdin olmaz.

Not : Kendimden biliyorum. :KK53:
ah cnm ya benim ki genetik afedersin ayı gibi yiyorum :) bunlar benim yediklerimin yanında deve de kulak kalır tek çare spor :) yani ben o şekilde insana benzedim ki şuan 47 kiloyum ama kupkuru görünmüyorum kaslı maslıyım :D

Daha balık etli bir gorunum istedigim icin 5 10 kilo bende almaya calisiyorum su an...165 50 kiloyum yani hemen hemen ayniyiz.. ama asla hastalikli bir zayiflik degil görüntümüz...aksine fit bir gorunum
Boyle kalmak istesem gayet kalinir
Etrafin cok sacmaliyor....
heh anlat aynen yahu yaş da önemli ama ben 25 yaşına kadar 40 kilo filandım aşırı kilo kaybı oluyordu yaş ilerleyince yine kilo almıyorum ama aşırı zayıflamıyorum eskisi kadar

Bende senin gbi bekarken çok zayiftim 48/49kiloydum diyetisyene gittim kilo almak için tabi ise yaramadı bende (:
Bana diyetisyen sunu sormuştu yemek yemeyi mi sevmiyorsun yoksa yemek hazırlayıp yemeye usendign için mi yemiyorsun :D tabiki ikisi de var dedm :D badem fındık fıstık yazmış yesem de fayda etmedi :D

Evlenip iki çocuk olduktan sonra da hafif toparladm sistm şimdi keşke eski halime donsem diye dua ediyorum :D

allahım ne güzel dertler var şu hayatta
ye canım ya ne güzel almıyosun yiyemediklerimi benim yerime hüplet:olamaz::olamaz:

Şu akrabalar da ya kilo alsan kilolusun zayıflasan zayıfsın sağlığın yerindeyse hiç takma kafana zayıflık en güzeli herkes kusur arıyor zaten mutlaka diyecek şeyler bulurlar.

Kaç yaşındasın cnm ailede varmı bu zayıflık anne ya da baba da
25 yaşındayım ailede öyle bi zayıflık yok, 65 kiloydum bayağı belli oluyordu kilom, bir diyet yaptım kilo verdim ve 5 senedir de kılı alamıyorum gerçekten kilo almak istiyorum, bedenine göre bişey bulamıyorum hem de giydikleri mi yakıstıramıyorum

allahım ne güzel dertler var şu hayatta
ye canım ya ne güzel almıyosun yiyemediklerimi benim yerime hüplet:olamaz::olamaz:
Sadece bu durumdan memnunum ama dediğim gibi bedenine göre kıyafet bulamıyorum giydiklerim yakışmıyor birde aile baskısı kilo al al bu ara iyice takıntı haline getirdim eski kilomda olmak istiyorum

Şu akrabalar da ya kilo alsan kilolusun zayıflasan zayıfsın sağlığın yerindeyse hiç takma kafana zayıflık en güzeli herkes kusur arıyor zaten mutlaka diyecek şeyler bulurlar.
Çok şükür saglıgım yerinde, kilolu olduğum zamanlarda çok kilolusun biraz ver derlerdi şimdide biraz al felan diyorlar kendimizi begendiremedik gitti zaten akrabalara, zatıfım diye kötü bi hastalığı mı var diye soruyorlar artık bu durumdan çok bunaldım

Bende senin gbi bekarken çok zayiftim 48/49kiloydum diyetisyene gittim kilo almak için tabi ise yaramadı bende :-)
Bana diyetisyen sunu sormuştu yemek yemeyi mi sevmiyorsun yoksa yemek hazırlayıp yemeye usendign için mi yemiyorsun :KK70: tabiki ikisi de var dedm :KK70: badem fındık fıstık yazmış yesem de fayda etmedi :KK70:

Evlenip iki çocuk olduktan sonra da hafif toparladm sistm şimdi keşke eski halime donsem diye dua ediyorum :KK70:
Keşke bende şişsem:))

Sadece bu durumdan memnunum ama dediğim gibi bedenine göre kıyafet bulamıyorum giydiklerim yakışmıyor birde aile baskısı kilo al al bu ara iyice takıntı haline getirdim eski kilomda olmak istiyorum

doktora gittin mi peki ? su içsem kg olarak döner bana :işsiz:

Merhaba eğer yemek yiyip kilo alamiyorsaniz endokrine görünün tsh değerinize baksınlar tiroitler e aşırı çalışıyorsa kilo alamazsiniz

Merhaba eğer yemek yiyip kilo alamiyorsaniz endokrine görünün tsh değerinize baksınlar tiroitler e aşırı çalışıyorsa kilo alamazsiniz
Ya endokrini önermişlerdir bana , direk randevu alamazsın dahiliye yönlendiriyo demişti danışmadakiler, dahiliye doktoru yönlendirmedi kendisi yapmıştı bütün tahlilleri ama sonuçlar normaldir en iyisi tekrar başka hastaneye gitmek teşekkür ederim..

Rica ederim aynı şey başıma geldi endokrine gidiyorum hipertiroit çıktı kilo alamıyordum ameliyat oldum tiroitten 10 kilo aldım 4 senede çok yavaş kilo alıyorum inşallah sizde en yakın zamanda kilo alırsınız

Cevapp veriyorum;

Sabah kola ile baslanir, cikolatayla devam edilir,

Kahvalti borek ile edilir ,

Bol sekerli cay , oglen bir kebap , bir doner yenir , yaninda kola olsun yine. Ayran olursa ise yaramaz:)

Yas pasta ile 5 cayina devam edilir. Yas pasta 8 kisilik olsun.

Aksam ev yemeginden iki tabak yendikten sonra dondurmaya gecilir.

Dondurma mumkunse bir kiloluk olsun, nutella ile patlamis misir yenilir. Nutella biterse fistikli helvaya gecilir.

Boyle boyle insulin direnci olusturulduktan sonra, bir daha hic kilo alamama derdin olmaz.

Not : Kendimden biliyorum. :KK53:

Senelerce kilo almaya çalıştım,hayatımda hic 50 kg olmadım:) en son diyetisyenle kilo aldim ve 2 ay evvel gittiğim doktor bana sakın kilo alma insulin direnci oluşur diyip onume bir guzel listeyi dayadi. Hem pco hem hipotiroidi var. Demekki kilo almamakta bir hayır varmış :D

Back
X