- 7 Kasım 2008
- 6.546
- 8.793
-
- Konu Sahibi FAZLANAZLI
Hamsii kuşu buuuu ellerine sağlık çokkkk severimmm...ilk tarif benden gelsin öyle woww dedirtecek bir tarif değil ancak hepimizin bildiği bir tarif. Benim kızım çok seviyor kılçıksız olduğu için löp löp götürüyor.
Malzemelerimiz:
800 gr hamsi
tuz
mısır unu
kızartmak için çiçek yağı
malzemelerin fotoğrafını çekmemişim
bir tek mısır ununu çekmişim niyeyse
Yapılışı:
hamsilerimizin kafaları kopartılarak bol su altında kılçıkları dahil ayıklanır.
Eki Görüntüle 1762827
daha sonra iki hamsi iç yüzeyleri birbirine yapıştırılır.
Eki Görüntüle 1762828
daha sonra mısır ununa bulanır.
Eki Görüntüle 1762829
ve sıvı yağ koyduğumuz tavada kızartılır bu tavalı kısmında fotosunu çekemedim zira malum incecik balıklar fotoğraf çekecek kimse yoktu balıklar yanmasın diye yapamadım
eveeet ve gelelim sunuma ben bu konuda çok becerikli değilim ama yemeyi seviyorum yanına bol yeşillikli bi salata yaptım bol limon ve nar ekşili
Eki Görüntüle 1762832
Eki Görüntüle 1762833
Eki Görüntüle 1762836
bu arada çatalı yanlış koymuşumşimdi fark ettim :))
herkese afiyet olsun
teşekkür ederim yemesi güzelde ayıklaması sorun 10 dk da tükettik :))Oleyyyy ilk tarif denizin sultanı hamsinin, ne balık gelirse gelsin ilk oyum senin
ismini bilmiyorum canım sen daha iyi bilirsin tabi orijinal tarifta aslında içine kıyılmıy soğan ve maydonoz koyuluyor diye biliyorum da biz böylesine alışmışız. teşekkür ederim .Hamsii kuşu buuuu ellerine sağlık çokkkk severimmm...
teşekkür ederimEllerinize sağlık hamside nasıl yenir çok güzel olmuş yarışmada başarılar dilerim.
teşekkür ederim nurcumEllerine saglik canimm , basarilarr . Lezzetli gorunuyorBasarilar
Teşekkürler sezon bitmeden Karadeniz hamsisi ile güzel oluyor gerçektenEline sağlık bende şimdi yapıcam
teşekkür ederimEllerinize , emeğinize sağlık .
:)) Acken bakmamak lazım bu topiğe fena oluyor insan :)) çok teşekkürlerAcıktım yaaa :/ ellerine sağlık :) yarışmada basarilar
Teşekkürler salatanın içinde rokada var aslında bizim evde anca böyle karışık salatü olunca yiyoruz tek roka acı geliyor bi de geç olmuştu eşim sabırsızlandı sunum konusunda pek becerikli sayılmamEllerine sağlık çok güzel görünüyor.
Keşke soğan salatası yada roka salatası da yapaydin yanına
sanırım hamsi kuşunun içinde soğan ve maydanoz oluyor diye biliyorum bende ama ben böylesini seviyorum zaten :) teşekkür ederimohh canım çekti elinize sağlık :) bu arada hamsi kuşu bu değil bi arkadaş öyle yazmış da
o daha farklı yapılır içinde yeşillik olur ve de biraz yoğurulur
teşekkür ederim adracımEllerine sağlık.Başarılar dilerim.
Ben daha ne yapayım diye düşüne durayım ilk tarif gelmiş bile.Ellerinize sağlık ve de bol şanslarınız olsun.
çok teşekkürler düzenleme için ektstra teşekkür ederimEllerine sağlık canımHamsiye bayılırım Yarışmada bol şans diliyorum..