- 7 Kasım 2008
- 6.546
- 8.793
- 498
- Konu Sahibi FAZLANAZLI
ilk tarif benden gelsin öyle woww dedirtecek bir tarif değil ancak hepimizin bildiği bir tarif. Benim kızım çok seviyor kılçıksız olduğu için löp löp götürüyor.
Malzemelerimiz:
800 gr hamsi (iki kişilik 1 kilo çok geliyor bize)
tuz
mısır unu
kızartmak için çiçek yağı
malzemelerin fotoğrafını çekmemişim
bir tek mısır ununu çekmişim niyeyse
Yapılışı:
hamsilerimizin kafaları kopartılarak bol su altında kılçıkları dahil ayıklanır.

daha sonra iki hamsi iç yüzeyleri birbirine yapıştırılır.

daha sonra mısır ununa bulanır.

ve sıvı yağ koyduğumuz tavada kızartılır bu tavalı kısmında fotosunu çekemedim zira malum incecik balıklar fotoğraf çekecek kimse yoktu balıklar yanmasın diye yapamadım
eveeet ve gelelim sunuma ben bu konuda çok becerikli değilim ama yemeyi seviyorum yanına bol yeşillikli bi salata yaptım bol limon ve nar ekşili

bu arada çatalı yanlış koymuşum
şimdi fark ettim :))
herkese afiyet olsun.
Hamsi kuşu yapmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Öncelikle hamsi seçimi çok önemlidir. Hamsi dönemi daha çok kış aylarındadır. Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat döneminde almak gerekir. Bu dönemde çok daha lezzetli olacaktır. Hamsinin tazeliğini anlamak için bazı noktalara dikkat edebilirsiniz. Hamsiyi elinize aldığınızda çok yumuşak olmamasına, gözlerinin parlak olmasına ve kokmamasına dikkat etmelisiniz. Eğer hamsi donuksa ya da bayatsa ayıklarken hamsi dağılmaya başlar.
Malzemelerimiz:
800 gr hamsi (iki kişilik 1 kilo çok geliyor bize)
tuz
mısır unu
kızartmak için çiçek yağı
malzemelerin fotoğrafını çekmemişim
bir tek mısır ununu çekmişim niyeyse
Yapılışı:
hamsilerimizin kafaları kopartılarak bol su altında kılçıkları dahil ayıklanır.

daha sonra iki hamsi iç yüzeyleri birbirine yapıştırılır.

daha sonra mısır ununa bulanır.

ve sıvı yağ koyduğumuz tavada kızartılır bu tavalı kısmında fotosunu çekemedim zira malum incecik balıklar fotoğraf çekecek kimse yoktu balıklar yanmasın diye yapamadım

eveeet ve gelelim sunuma ben bu konuda çok becerikli değilim ama yemeyi seviyorum yanına bol yeşillikli bi salata yaptım bol limon ve nar ekşili

bu arada çatalı yanlış koymuşum

herkese afiyet olsun.
Hamsi kuşu yapmak için bazı püf noktalarına dikkat etmek gerekir. Öncelikle hamsi seçimi çok önemlidir. Hamsi dönemi daha çok kış aylarındadır. Kasım, Aralık, Ocak ve Şubat döneminde almak gerekir. Bu dönemde çok daha lezzetli olacaktır. Hamsinin tazeliğini anlamak için bazı noktalara dikkat edebilirsiniz. Hamsiyi elinize aldığınızda çok yumuşak olmamasına, gözlerinin parlak olmasına ve kokmamasına dikkat etmelisiniz. Eğer hamsi donuksa ya da bayatsa ayıklarken hamsi dağılmaya başlar.
Son düzenleyen: Moderatör: