Merhaba Hanımlar,
39 yaşındayım ve PGT denemesi yapıyoruz çünkü eşimde 13.ve 14.kromozomlarda yapışıklık var.
3 yıldır beraberiz ve hiç korunmasız olmamıza rağmen 1 kez bile hamile kalmadım.
PGT denemesini 2 kez yaptık.1.denememizde ilaç hataıs yüzünden yumurtalarınm erkenden çatladı,toplama bile yapılamadı,2.denememizde 6 yumurta toplandı-4 sağlıklı çıktı-2 embriyo oluştu ancak daha 3.güne bile gelemediler ve dolayısı ile PGT bile yapılamadı.
Anne olmayı çok istiyorum ancak doktorum benim yaşımdan dolayı yumurta sayım ve kalitem düşük diye,eşimde de 13.ve 14.kromozon yapışık diye,şansımızın %1 olduğunu söyledi
Şimdi eşim ısrarla KKTC de yumurta donasyonu yapalım diyor çünkü yumurta sayısı ve kalitesi ne kadar fazla olursa o kadar yüksek şansımız var.Ama bende diyorum ki; sonucda benim 4 yumurtam sağlma çıktı yani normal şartlarda anne olabiliyorum,sperm donasyonu yapalım.Ancak eşim bunu kabul etmiyor.
Her iki donasyon içinde duygusal anlamda çok zor değil mi durum ?
Yani ben yumurta donasyonu ile hamile kalsamda acaba sevemezmiyim çocuğum gibi hissedemzemiyim ,eşime benzeyecek ama bana benzemeyecek,genimi taşımayacak vs diye saçma sapan düşüncelere boğuluyorum
bana gel evlatlık bebek alalım dese çok daha fazla severek benimserim bebeği ama bu şekilde yumurta donasyonuna tam tersi tepki yaşıyorum içimde
Nasıl yapalım?Ne önerirsiniz fikir verebilirmisiniz?