amh 0.1'in altında olanlar için tüp bebek merkezi önerisi

Çok guzel ozetlemissiniz.ben de dört yıldır anne olmaya çalışıyorum..şu an 40 yaşındayım ve rezervim cokkk az.fshta 32 olmuştu en son..😔
Adet oluyorsanız umut vardır canınızı sıkmayın. Antral folikül sayımı yapıldı mı peki? Kaç tane olduğunu biliyor musunuz?

Adet oluyorsanız umut vardır canınızı sıkmayın. Antral folikül sayımı yapıldı mı peki? Kaç tane olduğunu biliyor musunuz?
Evet düzenli regl oluoyrum ama folikul her ay bir ya da iki tane oluyor...benim yumurta toplamada dört kez yumurtalar boş çıktı...

merhaba bende FSH 60...Adet olamıyorum söktürücü süz...adet 20 gün geçti
. ve klomen kullan dedi... napıcam bilmiyorum.. kullanma konusunda.... femara çok iyi diyorlar

merhaba bende FSH 60...Adet olamıyorum söktürücü süz...adet 20 gün geçti
. ve klomen kullan dedi... napıcam bilmiyorum.. kullanma konusunda.... femara çok iyi diyorlar
Merhaba. İlaçlar konusunda doktorunuza güvenmelisiniz bence. Sizin değerlerinize vs göre en uygun tedaviyi uygulayacaktır. Sonuçta uzman olan onlar.

FSH oranına tek başına aslında çok takılmamak lazım. 90 dkda bir salgılanan bir hormon olduğu için değerler farklılaşabilir. Benim FSH oranım ilk tahlilde yüksekti, sonra hayıt suyu içince düştü diye sevinmiştim ama meğer hayıt suyu östrojeni artırdığı için ve östrojen de FSH'yi baskıladığı için FSH düşük çıkmış. O artan östrojen yüzünden yumurtalarımın kalitesi bozuluyormuş hep. O yüzden FSH yüksek diye endişelenmek yerine tüm diğer hormonlarla ilişki içinde değerlendirmek lazım. Düşük FSH de yüksek östrojenden kaynaklanıyor olabilir, bütün halinde bakmadan bilemezsiniz. Ve en iyisi doktorlara güvenmekmiş, ben bu süreçte onu öğrendim deneyimlerimden.
merhaba
ben de aret kamer de bir negatif denemem oldu
kaç embrionuz oluştu transfer oldunuz mu

Bence aslında her ikisinin de bakışı doğru. Yalnızca biri hormonu kontrol almayı, diğeri zamanı önceliklendiriyor. Kendi durumumu anlatırsam belki bir fikriniz olur:
1. Benim amh 0.1 ve düşük yumurtalık rezervim var.
2. Tahlil sonuçlarımda FSH (aşılama zamanından itibaren) şöyle:
20 Şubat 2020'de 12,28
30 Ekim 2021'de 8,78
24 Kasım 2021'de 7,66

Sizin ne kadar yüksek olduğunu bilmiyorum tabii. Benim gördüğünüz gibi FSH kritik seviyeden 7'ye kadar bir yılda düşmüş doğal olarak. Benim durumumda geçen bir yıl aşılama süresiydi. FSH düşürmek için özel bir şey yapmadım. Doktora sizinkinin düşmesinin ne kadar zaman alacağını sorabilirsiniz belki karar vermek için. Yaşınız da müsaitse belki ilk seçeneği değerlendirirsiniz garanti olsun diye ama rezerviniz ciddi oranda azsa o zaman vakit kaybetmeden tedaviye başlamak da isteyebilirsiniz. Ben rezervimin azlığından korkup doğrudan tedaviye başlamıştım çünkü yaşım 36 ve maalesef annem 38 yaşında menapoza girmeye başladığını ve ilaçlarla 40'a uzattığını benimle yeni paylaştı :) Annenizin ve varsa teyzenizin menapoza girme yaşı sizin için bir gösterge olabilir.

Bu arada FSH'nin düşük çıkmasına aldanmayın benim tahlillerimde, 20 Şubat'takinde E2 sonucum normal iken Kasım ayındakinde E2 tavan yapmıştı. Dediğim gibi östrojen FSH'yi baskılıyor ama gerekmediği zaman yükselince yumurta kalitesini bozuyor. Ben yumurta takibine başladığımda FSH düşmüştü ama E2 300'lerdeydi ve yumurtalarım yavaş büyüdü.
fsh düşürmek için özel bir şey yaptınız mı?

merhaba
ben de aret kamer de bir negatif denemem oldu
kaç embrionuz oluştu transfer oldunuz mu
Benim ilk denemede oldu çok şükür şu an 12 haftalık olduk. Ama havuz yaptırdık biz, iki embriyo transfer edildi. Kalanları da dondurduk saklanıyorlar. Bir defada 2 yumurtam oluşuyordu. Arada toplayamadığımız bir ay da oldu tabi.

fsh düşürmek için özel bir şey yaptınız mı?
Önceleri internette okuduklarıma kanıp hayıt vs yaptım. Sonra baktım ki onlar bir değeri düzeltirken diğerini bozuyor. Fsh düştü ama östrojen ve prolaktin bozuldu. O yüzden doktorun verdiği advanced plus diye bir vitamin dışında hiçbir şey kullanmadım sonra. Kendi doğal akışına bıraktım bedenimi. Yumurta takibinde yapılan kan testlerinin sonucuna bile bakmadım stres olmayayım diye. Onun daha fazla faydasını gördüm.

Önceleri internette okuduklarıma kanıp hayıt vs yaptım. Sonra baktım ki onlar bir değeri düzeltirken diğerini bozuyor. Fsh düştü ama östrojen ve prolaktin bozuldu. O yüzden doktorun verdiği advanced plus diye bir vitamin dışında hiçbir şey kullanmadım sonra. Kendi doğal akışına bıraktım bedenimi. Yumurta takibinde yapılan kan testlerinin sonucuna bile bakmadım stres olmayayım diye. Onun daha fazla faydasını gördüm.
hangi takviyeleri ne kadar süre kullandıktan sonra tüp bebek sürecine başladınız?

hangi takviyeleri ne kadar süre kullandıktan sonra tüp bebek sürecine başladınız?
Sadece söylediğim vitamini kullandım. Başka takviye yoktu. Yumurta için de klomen kullandım sadece. Vitamin ve klomen ile birlikte süreç başladı. Transfere kadar 3 ay kullandım toplamda vitamini. Pozitifi görünce bıraktırdı doktor. 2+2 toplam 4 yumurtam oldu ve döllendi. 2si transfer edildi rahim dinlendirmenin ardından. 1i tuttu. Kalanı saklanıyor. Bence doktorun yönlendirmesi dışında bir takviye kullanmamak en iyisi. Bilmeden dengeyi bozmamak lazım.

Sadece söylediğim vitamini kullandım. Başka takviye yoktu. Yumurta için de klomen kullandım sadece. Vitamin ve klomen ile birlikte süreç başladı. Transfere kadar 3 ay kullandım toplamda vitamini. Pozitifi görünce bıraktırdı doktor. 2+2 toplam 4 yumurtam oldu ve döllendi. 2si transfer edildi rahim dinlendirmenin ardından. 1i tuttu. Kalanı saklanıyor. Bence doktorun yönlendirmesi dışında bir takviye kullanmamak en iyisi. Bilmeden dengeyi bozmamak lazım.
anladım teşekkür ederim. sağlıkla kucağınıza alın

Bence aslında her ikisinin de bakışı doğru. Yalnızca biri hormonu kontrol almayı, diğeri zamanı önceliklendiriyor. Kendi durumumu anlatırsam belki bir fikriniz olur:
1. Benim amh 0.1 ve düşük yumurtalık rezervim var.
2. Tahlil sonuçlarımda FSH (aşılama zamanından itibaren) şöyle:
20 Şubat 2020'de 12,28
30 Ekim 2021'de 8,78
24 Kasım 2021'de 7,66

Sizin ne kadar yüksek olduğunu bilmiyorum tabii. Benim gördüğünüz gibi FSH kritik seviyeden 7'ye kadar bir yılda düşmüş doğal olarak. Benim durumumda geçen bir yıl aşılama süresiydi. FSH düşürmek için özel bir şey yapmadım. Doktora sizinkinin düşmesinin ne kadar zaman alacağını sorabilirsiniz belki karar vermek için. Yaşınız da müsaitse belki ilk seçeneği değerlendirirsiniz garanti olsun diye ama rezerviniz ciddi oranda azsa o zaman vakit kaybetmeden tedaviye başlamak da isteyebilirsiniz. Ben rezervimin azlığından korkup doğrudan tedaviye başlamıştım çünkü yaşım 36 ve maalesef annem 38 yaşında menapoza girmeye başladığını ve ilaçlarla 40'a uzattığını benimle yeni paylaştı :) Annenizin ve varsa teyzenizin menapoza girme yaşı sizin için bir gösterge olabilir.

Bu arada FSH'nin düşük çıkmasına aldanmayın benim tahlillerimde, 20 Şubat'takinde E2 sonucum normal iken Kasım ayındakinde E2 tavan yapmıştı. Dediğim gibi östrojen FSH'yi baskılıyor ama gerekmediği zaman yükselince yumurta kalitesini bozuyor. Ben yumurta takibine başladığımda FSH düşmüştü ama E2 300'lerdeydi ve yumurtalarım yavaş büyüdü.
NUMARANIZI ALABİLİR MİYİM GÖRÜŞLERİNİZ ÖNEMLİ BENİM İÇİN. SÜREÇ HAKKINDA BİLGİM YOK. 43 YAŞ

NUMARANIZI ALABİLİR MİYİM GÖRÜŞLERİNİZ ÖNEMLİ BENİM İÇİN. SÜREÇ HAKKINDA BİLGİM YOK. 43 YAŞ
Merhaba. Benzer yollardan geçmiş biri olarak endişelerinizi tahmin edebiliyor ve anlıyorum. Ancak sağlıkçı olmadığım için yanlış yönlendirmek istemem kimseyi. Size de süreç hakkında en sağlıklı bilgiyi alabileceğiniz doktorlara güvenmenizi tavsiye ederim. Buradaki mesajlar fikir toplamamızı sağlıyor ama sonuçta herkesin bünyesi farklı. Whatsapp üzerinden, email yoluyla ya da randevu alarak tüp bebek merkezleri ile görüştüğünüzde size doğru bilgi vereceklerdir. Ücretli olduklarından güvenemiyorsanız, Çapa infertilite bölümüne gidebilirsiniz. Ben özele gitmeden önce oradaki doktorun görüşünü almıştım, gerçekçiliğine güvendiğim için. Kendi doktorum Aret Kamar’dan da sonrasında çok memnun kaldım. Bir başka doktor Süha Sönmez (soyadını yanlış hatırlamadıysan) de mailime yanıt vermişti ve bilgi vermişti. Dilerim sizin için her şey yolunda ve güzel ilerler 😊

0,1 amh ile 5 olumsuz tüp bebek sonrası spontan gebeliğim oldu.
Bahçeçi fulya tüp bebek merkezinde mehmet reşit asaoğlunu önerebilirim.

Amh 0.40 Fsh 6.90 durum nedir arkadaşlar ? Normalde amh düşük olunca fsh baya yüksek olması lazım değil mi ? Yasim 29 yeni öğrendim durumumu hemen tüp bebek mi yapmak lazım

Amh 0.40 Fsh 6.90 durum nedir arkadaşlar ? Normalde amh düşük olunca fsh baya yüksek olması lazım değil mi ? Yasim 29 yeni öğrendim durumumu hemen tüp bebek mi yapmak lazım
Benim amh 0.1 iken fsh 7.66 idi. Sonra bir doktorun yazısını okudum, Bursa’da tüp bebek uzmanı bir profesördü. Bazen E2 yüksekliği nedeniyle fsh baskılanıyor ve düşük çıkıyor yazmıştı. Bu yüzden bir doktora danışıp daha kapsamlı bir kan tahlili sonucuyla onun görüşünü almanız önemli.

Evet düzenli regl oluoyrum ama folikul her ay bir ya da iki tane oluyor...benim yumurta toplamada dört kez yumurtalar boş çıktı...
Sizi anlayabiliyorum. Aynı şeyi ben de yaşadım. Ben de 40 yaşındayım ve dört folükülde yumurta çıkmadı malesef. Doktor tam bir açıklama yapamadı. İkinci deneme için doktor araştırıyorum öneriniz var mı? Şişli memorialı araştırdınız mı?

Benim amh 0.1 iken fsh 7.66 idi. Sonra bir doktorun yazısını okudum, Bursa’da tüp bebek uzmanı bir profesördü. Bazen E2 yüksekliği nedeniyle fsh baskılanıyor ve düşük çıkıyor yazmıştı. Bu yüzden bir doktora danışıp daha kapsamlı bir kan tahlili sonucuyla onun görüşünü almanız önemli.
Teşekkür ederim yorumunuz için E2 değerim 30 çok mu yüksek ki fsh değerini baskilasin

Teşekkür ederim yorumunuz için E2 değerim 30 çok mu yüksek ki fsh değerini baskilasin
Benim durumumda öyleydi ama sizin değeriniz normal görünüyor. O zaman belki rezerv azalmış olsa da oluşan yumurta kalitesi iyidir. Ama biz burada ne söylesek varsayım olacak sanırım 🤷‍♀️

Merhaba. AMH değeri 0.1'in altında olup tüp bebek ile hamile kalmayı başaran varsa hangi merkeze gittiklerini yazabilir mi lütfen?

Ben merkezleri tek tek araştırdım ama araştırdıkça kafam karıştı. Bazı doktorlar gebelik için 1 yumurta yeter diyor. Bülent Tıraş'ın sitesinde tüp bebek başarı hesaplama uygulaması ise %35 sonuç verdi. Bu yüzden bu konu altında deneyim sahibi olan anne ve anne adaylarından bilgi alabilirsek hem daha kolay seçim yapabiliriz hem de umut olur ve moralimiz düzelir diye düşündüm.

Bilgi paylaşmak isteyenler amh değerlerini ve tüp bebek uygulaması yaptırdıkları yeri yazarsa çok sevinirim. Çünkü bazı doktorların dediği gibi 1 yumurta bile yeterse laboratuvarın önemi artıyor, o yumurtayı en iyi şekilde işlemden geçirecek yeri bilirsek daha fazla zaman kaybetmeyiz. Şehir fark etmez. Benim dışımda aynı sorunu yaşayan ama başka şehirde yaşayanlar da bilgi sahibi olmak isteyebilir. Sadece kendim için sormuyorum zaten.

Not: Lütfen yumurta donasyonu önermek için yazmayın.

*** GÜNCELLEME: Tedavim Aret Kamar'da oldu ve şu an 8 aylık hamileyim. Umudunuzu kaybetmeyin :)
Sizin amh kaçtı

X