Kıbrıs tüp bebek uzmanı Jin.Op.Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen ile tüp bebek hakkında herşey

Merhaba hacammm,, lütfen mesajıma cevap verirmisiniz, ben ocak ayında prolaktinimin olduğunu öğrendimsüt hormonu sanırım 58,9 du ilaç kulandım 18 düşmüş DR hiç bi sorun yok dedi hormonların gayet normel yumurtalıkların da öyle sesi mayıs ayında 12 ml çatlama olucak dedi ama maalesef hamile kalamadım beklemedeyim hocam sizce ne yapmam lazım ne için olmuyordur hiç olmayacak diye çok korkuyorum

MERHABALAR
Tabi ki öncelikle beyefendinin sperm sonuçlarını görmek gerekiyor. ''Spermiogram'' sonucunu bana gönderirseniz daha doğru bilgi verebilirim... Fakat sperm üretimi olmayan, az olan, sperm yapısı iyi olmayan baylar için sperm donasyonu (nakli) uygulanabiliyor. Spermler, sağlıklı bağışcılardan oluşan sperm bankasından alınıyor. Bayandan toplanan yumurtalar ile spermleri laboratuvar ortamında birleştirildikten sonra oluşan embriyoları / gebelikleri anne rahmine yerleştiriyoruz. Bu sayede bayanın hamile kalma ihtimali yüksek oranda artıyor.
Dilerseniz telefon numaranızı özelden yazın, arayıp detaylıca görüşelim.
internet sitemiz: www.tupbebekmerkezlerikibris.com

İYİ GÜNLER...
Yapılan klomen tedavisi ile hamile olma ihtimaliniz tabi ki vardır. Bazen, kahve leke/akıntı gebelik belirtiside olabiliyor. Dilerseniz KANDA gebelik testi (beta hcg) yapın sonucunuzu görelim. Eğer hamilelik yok ise adetli dönemde yapılmış olan ''FSH, LH, E2, Prolaktin, TSH...'' raporlarınızı göndermenizi rica edeceğim. Tabi ki sizin geçmiş hikayenizi dinlemek adına ve sizi daha doğru yönlendirebilmem için bana özelden telefon numaranızı yazarsanız arayıp daha detaylıca bilgi verebilirim.
Bol şans

Merhabalar hastaneye gittik benim hormonlarıma bakmak için kan aldılar eşimde spermiyogram testine girdi ama tekrar bize 1 ay sonra gün verdiler sonucları burda paylaşsam siz bakiyor musunuz??
Merhabalar;
Tabi ki olur... İsterseniz sonucu whatsapptan da gönderebilirsiniz:
+90 533 820 44 94
Çünkü öncesinde tahlilleri değerlendirebilmek için sizin öykünüzü bilmemiz gerekiyor.
Teşekkürler, bol şans

Iyi günler murede hanim 47 yasinda cocuk sahibi olmak istiyorlar benapoz gecirmis sizce hamile olabilirmi simdiden tsk ederim

MERHABALAR,
Menapoz sürecine girmiş, Az veya hiç kaliteli yumurtası bulunmayan anne adaylarına yumurta donayonu (yumurta nakli) tedavisi uygulanabiliyor ve yüksek başarı elde edilebiliyor.
Özenle seçilmiş yumurta donörlerinden (bağışcılardan) elde edilen yumurtaların, baba adayının spermleri ile döllenme işlemidir. Elde edilen yumurtalar ve spermlerin döllenmesinden sonra embriyo oluşur ve oluşan embriyoları 3 ile 5 gün arasında anne rahmine transfer edioruz...
Normal tüp bebek tedavisinden farklı olarak yumurta desteği yapılmış oluyor.
Daha detaylı bilgi için dilerseniz özelden telefon numaranızı yazabilirsiniz; arayıp detaylıca görüşebiliriz
Teşekkürler

Mrb.lar diktor hanim gunu birlik kibrista tedavi diyorsunuz yani kibrista tedavi gerceklesirse kibris yasalarina uygun olarak mi transfer yapiliyor (cinsiyet secimi,uc embriyo goz rengi secimi vs.) Bir gunde
Selamlar;
Sperm/Yumurta toplama günü ve transfer günü olarak, 3-4 gün ara ile 2 kez günübirlik Kıbrıs'a gelinmesi gerekiyor.
İşi dolayısıyla bulunduğu şehirden 4-6 gün kadar uzaklaşamayan kişiler için alternatif bir yöntemdir.
Kıbrıs'ta biz herşeyi yasaya uygun şekilde yapıyoruz; yasa dışı iş yapmamız söz konusu bile değildir.

Tüp Bebek Tedavisinde niye yumurtlama arttırıcı ilaçlar kullanılır?

Doğal bir siklusta, bir sonraki adet kanamasından 2 hafta önce olgunlaşmış follikülün içerisinden genellikle tek bir yumurta atılır. Follikül, yumurtanın atılmasından önce 16-22 mm'ye kadar büyüyen içi sıvı dolu bir kist, bir keseciktir. Genellikle bir follikül içerisinde tek bir yumurta vardır.

Tüp Bebek sikluslarında, amaç birden fazla follikül geliştirip birkaç yumurta birden toplama şansını maksimuma çıkartmaktır. Döllenme gerçekleştikten sonra, en iyi embriyolar seçilip, rahim içerisine konur. Rahim içerisine uygun sayıda embriyo transfer edildikten sonra geri kalan iyi kalitedeki embriyolar daha ileri bir tarihte kullanılmak üzere dondurulabilir.

Yumurtlama uyarıcı ilaçlarla yumurtalıklar uyarıldığında genellikle birkaç follikül büyür. Ne var ki, her follikülün büyüme hızı değişken olabildiği için yumurta toplama işlemi yeterli sayıda yumurta olgunlaştığı zaman uygulanır. Bunu sağlamak için, vücudun normal hormonal döngüsünü kontrol altına alan birtakım ilaçlar kombine olarak kullanılır.

FSH ve LH hormonlarının etkisi nedir?

Yumurtalıkları uyaran FSH ve LH denen hormonlar beynin içindeki hipofiz bezi tarafından salgılanır. FSH ve LH, yumurtlamadan önce östrojen (E2) ve yumurtlama gerçekleştikten sonra progesteron salgılayan folliküllerin büyümesini sağlar. Östrojen rahim iç duvarı olan endometriumu kalınlaştırır, progesteron ise endometriumu embriyoların yuvalanıp tutunmalarına hazır hale getirir.

Adetimin 2.günü yapıldı
Estradiol= 21,05

FSH= 5,30

LH=6,17

TSH=1,22

Prolaktin =15,43

Ca-125=20,77
Ca-19-9= 13,35

Eşimin spermiyogram testi=
Sperm konsantrasyon = 36 M/ml

İleri hareketli= 20%
Yerinde hareketli= 16%
Hareketsizlik = 64%
Morfoloji(kruger)= 6%

Eşimin toplam hareketli %40 ve fazlası olması gerekiomus ama 36 cıktı bu sorun mu

SELAMLAR;
SONUÇLAR GÜZEL.. SİZE ÖZELDEN MESAJ GÖNDERİYORUM...
SAYGILAR

Oyu hubler
Iyi günler hocam.. çok teşekkür ederim inşallah diyelim henüz daha adet görmedim 7 gün oldu. Sağlık ocağına gidip kan testini vereyim. Onun dışında yapılan hormon testlerim de hepsinin normal olduğu söylenmişti bende var tabi sonuçlar size göndereyim.. sadece prolaktin yüksekti oda göğüsten süt gelecek kadar değil uykusuzluk ve stresten olduğu söylendi başka da hormon testi yapılmadı.. bilgileriniz için çok teşekkür ederim kolaylıklar dilerim hocam..

Evet öncelikle kan testi yapın gebelik sonucunu görelim lütfen.
bol şans

merhaba doktor hanım ben 41 yaşında 15 aylık evliyim çocuğumuz olmadı. korunmsdık hiç. mayıs ayında kimyasal gebelik yaşadım amh değerim 2.02 herhangi bir sorun yok dendi. eşiminde değerleri normal çıktı. herşey nırmal olduğu halde neden normal bir gebelik yaşamadım tekrar hamile kalma olasılığım varmı tüp bebek yapmalımıyım çok huzursuzum teşekkür ederim

İnfertilitenin Sık Görülen Nedenleri:

Kadınlarda görülen nedenlere bakıldığında; yumurtlama bozuklukları veya yumurtalık kanallarında görülen problemler olabilmekte. Endometriozis ve farklı hormonal bozukluklar nedeniyle de görülebilmekte.

Erkeklerde görülen nedenler incelendiğinde; sperm sayısının ya da hareketlerinde problemler olabildiği dikkat çekmektedir. Sperm sayısının azlığı erkeklerin çocuk sahibi olamamasının temel nedenleri arasındadır. Bunun altında pek çok neden yatabilmekte. Sperm yapısında bozukluk, sperm çıkışında karşılaşılan engel ya da sperm fonksiyonlarını etkileyen yapısal ya da bağışıklık sistemi ile alakalı problemler olabilmekte.

İnfertilite teşhisi için yapılacak araştırmalar:

İlk etapta erkekte sperm tetkiki yapılır. Yeterli oranlarda sperm bulunması halinde kadında ultrason ve muayenede önemli bir sorunun tespit edilmesi halinde histerosalpingografi ismi verilen rahim ve yumurtalık kanallarının film çekimi yapılır. Hormonal incelemelerin ardından tedavi planlaması gerçekleştirilir.

Saygılar
Jin.Op.Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen

İnfertilite Tedavisinin Seçenekleri Nelerdir?

Daha önceden bebek sahibi olabilmeyi başarmış olan çiftler için bile olsa aybaşına gebelik şansı %25 oranlarında seyir etmekte. Tedavi yöntemleri ille de aybaşına sınırlı olmamakta.

Bundan dolayı en basit tedavi yönteminden başlamakta fayda bulunur. Daha önce çok sayıda ya da fazla oranlarda tedavi seçenekleri denenmiş ise; ya da kadın 35 yaş üzerinde ise; ileri tekniklere kısa süreler içerisinde karar vermekte yarar bulunmakta.

Tercih edilen tedavi yöntemleri şunlardır:

*Ovülasyonun uyarılması

*İntrauterin Inseminasyon

*Tüp Bebek

*Mikroenjeksiyon

Saygılar
Jin.Op.Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen

Selamlar Aden;
Bu mevcut durumda ngs+picsi iyi bir şeçenek görünüyor. Böylelikle daha sağlıklı embriyolar seçme şansı olacaktır.
iyi şanslar dilerim!

Merhabalar,
Yumurtaların erken çatlaması çoğunlukla yumurtaların uygun olgunluğa gelip döllenmesini önler. Bazı durumlarda uygun olgunluk sağlasa da rahim kalınlığı uygun olmadığı için gebelik oranılarının düşmesine neden olur.
Böyle durumlarda uygun tedavilerle çiftlerin çocuk sahibi olması sağlanır.
iyi günler dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…