Kıbrıs tüp bebek uzmanı Jin.Op.Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen ile tüp bebek hakkında herşey

12928299_539510392898077_4689095648251896595_n.jpg
 
Merhabalar,
Yumurtaların erken çatlaması çoğunlukla yumurtaların uygun olgunluğa gelip döllenmesini önler. Bazı durumlarda uygun olgunluk sağlasa da rahim kalınlığı uygun olmadığı için gebelik oranılarının düşmesine neden olur.
Böyle durumlarda uygun tedavilerle çiftlerin çocuk sahibi olması sağlanır.
iyi günler dilerim
Yanitiniz için çok teşekkür ederim, peki uygun olgunluk nedir? 19 mm de çatlayan bir yumurta uygun olgunluğa erişmemiş mıdır? Kaç mm olması gerekir?
 
merhaba doktor hanım ben 41 yaşında 15 aylık evliyim çocuğumuz olmadı. korunmsdık hiç. mayıs ayında kimyasal gebelik yaşadım amh değerim 2.02 herhangi bir sorun yok dendi. eşiminde değerleri normal çıktı. herşey nırmal olduğu halde neden normal bir gebelik yaşamadım tekrar hamile kalma olasılığım varmı tüp bebek yapmalımıyım çok huzursuzum teşekkür ederim
Selamlar;
41 yaşında, 15aylık bir korunmasız dönem sıkı bir takip gerektirir. AMH değeriniz iyi görünüyor. Ancak diğer sonuçlarınız ve eşinizin sperm sonuçları da çok önemli.
Tabii ki gebe kalma şansınız vardır.
Bol şans dilerim !
 
Merhaba dr. Hanım ben Almanya'da yaşıyorum 1,5 senelik evliyim ve evlendiğinizden belli çocuk istiyoruz ama olmadı... eşimde bende tüm test tahlil ve rahim filmi yaptırdım ama hiç bi engel bulunamadı 2 kez klomifen 2 kez gonal f iğne tedavisi gördüm yanıt alamadık.. sizden tavsiye istiyorum lütfen başka ne sebep ola bilir yada nasıl bir araştırma yapmam lazım ....
Merhabalar,
Bu durumda yaşınız, hormon değerleriniz, eşinizin durumu ve sperm sonucu vs. çok önemli.
1.5 senelik bir deneme süreci mutlaka tedaviyi hakediyor. Tüm değerlendirmeler sonucunda (uygunsa) önce aşılama, ardında tüp bebek tedavisi düşünülmesi gerekiyor.
iyi akşamlar dilerim
 
Yumurtlama uyarıcı ilaçlara başlama:

Ultrasonda yeterli yumurta taslağı varsa, E2 ve FSH seviyeniz gereken düşüklükte ise (Gonal F, Puregon, Menogon, Menopur, Merional, Fostimon vs ile) yumurta uyarılmasına başlanabilir. İlaçlarınızı nasıl uygulayacağınız konusunda kısa bir eğitim yapılacaktır.

Doktorunuz veya koordinatör hemşireler size bu enjeksiyonları hangi dozda, nasıl ve kaç gün uygulayacağınızı bildirecektir. Bu sırada bir sonraki randevunuz da verilecektir.

Her muayenede kısa süren bir vajinal ultrason incelemesi ile follikül gelişimi izlenecek ve kanda E2 ölçümü sonrası ilaç dozları yeniden ayarlanacaktır. Lütfen aynı gün öğleden sonra saat 15:00 ila 17:00 arasında telefon ederek doktorunuzu veya koordinatör hemşireyi arayınız ve sonuçlarınız ile ilgili olarak tedaviye devam ve bir sonraki randevu ile ilgili önerileri alınız.

Saygılar
Jin.Op.Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen
 
Yumurta çatlatılması:

Folliküller yeterli büyüklüğe gelmiş ve E2 seviyesi uygun ise, size artık HCG hormonu verilebilir. Enjeksiyonu, yumurta toplanması işleminden 34-36 saat öncesinde yaptırmak çok önemlidir.

Bu genellikle işlemin 2 gün öncesinin gecesi olacaktır. Enjeksiyonun tam zamanına doktorunuz karar veriyor.

Saygılar
Jin.Op.Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen
 
15.05 (2).jpg


Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçların yan etkileri var mı?


Yan etkilerin çoğu tedaviyi etkileyecek veya yarıda bıraktıracak ciddiyette değildir. Bu konuda doktorunuz ve koordinatör hemşire size gerekli bilgi ve desteği verecektir.

Saygılar
Jin.Op.Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen
 
Tedavi siklusu neden iptal edilebilir?

1.Birkaç günlük ilaç kullanımından sonra follikül gelişimi hiç olmaz veya çok zayıf ise size tedaviyi iptal etmeniz tavsiye edilebilir. Genellikle tavsiyeler ya ilaç dozajını yükseltme ve/veya kısa protokole dönmektir.

2.İlaçlara aşırı cevap vermiş ve şiddetli OHSS riski mevcut ise, siklus iptali bir seçenektir. Siklus iptali durumunda ileride planlanacak strateji geliştirilecektir.

Saygılar
Jin.Op.Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen
 
Merhaba Kadınlar Kulübü’nün değerli okuyucuları;

Kıbrıs'ta sağlık hizmeti veren sayılı kadın doğum doktorlarından biri ve tüp bebek uzmanı JIN. OP. DR. MÜRÜDE ÇAKARTAŞ DAĞDELEN olarak, hastalarıma olan hassasiyetimle, güvenilir tedavi süreci sağlamayı amaçlıyor ve uzman ekibimle bu doğrultuda sağlık hizmeti veriyoruz.

Gelişmiş tıbbi cihazlar sayesinde, Kıbrıs'ta yapılan farklı tüp bebek yöntemleri ile yüksek bir başarı oranı yakalamış bulunmaktayız.

T.C Sağlık Bakanlığı Tüp bebek uzmanlığı sertifikasına sahip, sayılı kadın doğum doktorlarından biri olarak, tümü kadın olan kadromuz ile hastalarımıza kendilerini rahat hissettirecek bir ortam sunuyoruz.

Gözlemlerim doğrultusunda hamile kalmayı önleyen tüm sebepler, yapılan tetkikler ile ortaya çıkarılmakta ve probleme uygun tedaviyle sorunu çözmekteyiz.

Tüp bebek tedavilerinin son derece kolay, acısız ve ameliyatsız bir yöntem olması, yüksek başarı şansı ile çocuk sahibi olabilme konusunda tercih edilen alanlardandır.

Farklı metotları olan tüp bebek tedavisini yaptırmaya karar veren çiftler için problemin ne olduğu saptandıktan sonra hangi yöntemin uygulanacağına karar veriyoruz.

Normal tüp bebek tedavisinin yanı sıra, sperm donasyonu (nakli), yumurta donasyonu, PGD yöntemi, embriyo donasyonu vb. yöntemler ile hastanın problemine en uygun tedaviyi seçiyoruz.

Türkiye’nin en büyük kadın sosyal paylaşım ağı olan Kadınlar Kulübünde, siz değerli üyelerin sorularını yanıtlarken makalelerimi sizlerle paylaşmaya devam edeceğim.

Saygılarımla,
Tüp Bebek Uzmanı Jin. Op. Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen


.
Iyi gunler hocam sorumu cevaplarsaniz çok mutlu olurum ,
Tüp bebekte kilo ne kadar önemli ? Ben pcos hastasıyım aşılama süreçlerinde sanırım stresle çok bıraktım kendimi ve 96 kg oldum . Ama doktorum beni çok oyaladi şimdi tüp bebek istiyorum direkt.sadece kilo kafama takılıyor.
 
X