Kıbrıs tüp bebek uzmanı Jin.Op.Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen ile tüp bebek hakkında herşey

Yanitiniz için çok teşekkür ederim, peki uygun olgunluk nedir? 19 mm de çatlayan bir yumurta uygun olgunluğa erişmemiş mıdır? Kaç mm olması gerekir?

Selamlar;
41 yaşında, 15aylık bir korunmasız dönem sıkı bir takip gerektirir. AMH değeriniz iyi görünüyor. Ancak diğer sonuçlarınız ve eşinizin sperm sonuçları da çok önemli.
Tabii ki gebe kalma şansınız vardır.
Bol şans dilerim !

Merhabalar,
Bu durumda yaşınız, hormon değerleriniz, eşinizin durumu ve sperm sonucu vs. çok önemli.
1.5 senelik bir deneme süreci mutlaka tedaviyi hakediyor. Tüm değerlendirmeler sonucunda (uygunsa) önce aşılama, ardında tüp bebek tedavisi düşünülmesi gerekiyor.
iyi akşamlar dilerim

Yumurtlama uyarıcı ilaçlara başlama:

Ultrasonda yeterli yumurta taslağı varsa, E2 ve FSH seviyeniz gereken düşüklükte ise (Gonal F, Puregon, Menogon, Menopur, Merional, Fostimon vs ile) yumurta uyarılmasına başlanabilir. İlaçlarınızı nasıl uygulayacağınız konusunda kısa bir eğitim yapılacaktır.

Doktorunuz veya koordinatör hemşireler size bu enjeksiyonları hangi dozda, nasıl ve kaç gün uygulayacağınızı bildirecektir. Bu sırada bir sonraki randevunuz da verilecektir.

Her muayenede kısa süren bir vajinal ultrason incelemesi ile follikül gelişimi izlenecek ve kanda E2 ölçümü sonrası ilaç dozları yeniden ayarlanacaktır. Lütfen aynı gün öğleden sonra saat 15:00 ila 17:00 arasında telefon ederek doktorunuzu veya koordinatör hemşireyi arayınız ve sonuçlarınız ile ilgili olarak tedaviye devam ve bir sonraki randevu ile ilgili önerileri alınız.

Saygılar
Jin.Op.Dr. Mürüde Çakartaş Dağdelen

Yumurta çatlatılması:

Folliküller yeterli büyüklüğe gelmiş ve E2 seviyesi uygun ise, size artık HCG hormonu verilebilir. Enjeksiyonu, yumurta toplanması işleminden 34-36 saat öncesinde yaptırmak çok önemlidir.

Bu genellikle işlemin 2 gün öncesinin gecesi olacaktır. Enjeksiyonun tam zamanına doktorunuz karar veriyor.

Saygılar

Tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaçların yan etkileri var mı?

Yan etkilerin çoğu tedaviyi etkileyecek veya yarıda bıraktıracak ciddiyette değildir. Bu konuda doktorunuz ve koordinatör hemşire size gerekli bilgi ve desteği verecektir.

Saygılar

Tedavi siklusu neden iptal edilebilir?

1.Birkaç günlük ilaç kullanımından sonra follikül gelişimi hiç olmaz veya çok zayıf ise size tedaviyi iptal etmeniz tavsiye edilebilir. Genellikle tavsiyeler ya ilaç dozajını yükseltme ve/veya kısa protokole dönmektir.

2.İlaçlara aşırı cevap vermiş ve şiddetli OHSS riski mevcut ise, siklus iptali bir seçenektir. Siklus iptali durumunda ileride planlanacak strateji geliştirilecektir.

Saygılar

Iyi gunler hocam sorumu cevaplarsaniz çok mutlu olurum ,
Tüp bebekte kilo ne kadar önemli ? Ben pcos hastasıyım aşılama süreçlerinde sanırım stresle çok bıraktım kendimi ve 96 kg oldum . Ama doktorum beni çok oyaladi şimdi tüp bebek istiyorum direkt.sadece kilo kafama takılıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…