• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keşke Ya Mevsimler Degişmeseydi Yada Yokluk Olmasaydı; (

Tuzu kurular bi konusmasin bence hangi staj yeri para veriyormus acaba hangi ülkede yaşıyolar bu arkadaşlar. Memur maaşı ile dolmuş parası denk getiremeyen insanlar var 50tl ye sezon sonu alin diye akil veriyorsunuz öğrenci kişiye.

Para veren staj yerleri var gayet,her yer sandığınızın aksine merdivenaltı işletmelerin tarzında değil.özellikle kurumsal firmalar stajyere hem sigorta yapar hem de maaş verir.O nedenle özellikle en başta staj yapılan yerin para verip vermediğini sordum.Memur maaşı özel sektörde çalışan pek çok kişinin maaşından yüksek ona bakarsanız,memur maaşıyla dolmuş parasını denk getiremeyen kişi de ülke mi değiştiriyor nerde yaşıyor bu arkadaşlar..Eğer para alabildiği bir yerdeyse 50 değil biriktirip 250-350 e bile bir mont alabilir eninde sonunda.

O herif bu laflardan anlamaz o kadar utanması yok. Baba kılıklı gavat çok maalesef.
Konu sahibesi en temizi herifin cebinden 50likleri alacak.
Haklısın adamın mizacı pis, tabiatı bok.
Ama hırsızlık? Ya yakalarsa, o zaman ne olacak?
Paranın eksildiğini fark ederse ki edecek, evden birinin aldığını tahmin etmek için dahi olmaya gerek yok, evdeki herkesi silkeler bu adam o zaman.
Valla şeytan diyor de ki al makası, gir odasına, aç dolabını ne var ne yok parçala!

Bi kamu spot reklamı çekilmesi lazım. "Böyle insanlar lütfen çocuk yapmasın. bakamayacaksan eksik birakacaksan çocuk yapman caiz değil arkadaş!"diyen bir reklam herkes izlesin diye. Oku ve Hayatını kazan güzel kardeşim. Güzel günler görürsün inşallah
Bende onceden evlenince yok cok cocugum olsun derdim simdi yetemeyeceksem cocuklarima bi tane olsun ama mutlu olsun diye dusunuyorum

o zaman da o adam bu kızı öldürmesin var benden para mı alıyorsun diye?çok riskli

Haklısın adamın mizacı pis, tabiatı bok.
Ama hırsızlık? Ya yakalarsa, o zaman ne olacak?
Paranın eksildiğini fark ederse ki edecek, evden birinin aldığını tahmin etmek için dahi olmaya gerek yok, evdeki herkesi silkeler bu adam o zaman.
Valla şeytan diyor de ki al makası, gir odasına, aç dolabını ne var ne yok parçala!

Fark eder elbet konu sahibesi çıkıp kendi hakkımı aldım , gidip mont aldım karnımı doyurdum diyecek.

Hırsızlık değil bu kız hakkını alacak.

Böyle varlık içinde yokluk yaşatan insanlar var malesef bir arkadaşım çocukken babasi muz istediler diye patates haşlayıp üstüne toz şeker döküp muz diye yedirmeye çalışmış neymiş muz pahaliymis bu arada bu adamin zenginliği aklınız almaz :)
Önerim eğitimini tamamla kurtar kendini

Canim yaa uzuldum gercekten,kac yasindasin ve nerede oturuyosun eger kabul edersen uzun zamNdir giymedigim paltolarim var sana yolluyabilirim yanlis anlamazsan
Allah razı olsun yanlıs falan anladògım yok benimde imkanim olsa birine yardım etmek icin bende elimden geleni yapardım fakat nolursa olsun kabul edemem iyi niyetinizin temiz duygularinizin farkindayim ama kabul edemem ne yazik ki

Almıs kadar oldum Allah razı olsun

Benim kendisine para falan verdigim yok oyle bi imkanimda hic olmadi ne yazık ki

Fark eder elbet konu sahibesi çıkıp kendi hakkımı aldım , gidip mont aldım karnımı doyurdum diyecek.

Hırsızlık değil bu kız hakkını alacak.
İyi de çerim, karşısındaki düşüncesiz, geniş, sorumsuz bir adam. Sence hakkımı aldım deyince, aferin kızım iyi yapmışsın, tabi böyle yapacaktın, hep yap böyle mi der sence?
Bir de başımıza eli uzun mu kesileceksin deyip girişir kıza.
Sonra da okulundan mı eder, masraf eksilsin diye evlendirir mi bilemem.

H
Allah razı olsun yanlıs falan anladògım yok benimde imkanim olsa birine yardım etmek icin bende elimden geleni yapardım fakat nolursa olsun kabul edemem iyi niyetinizin temiz duygularinizin farkindayim ama kabul edemem ne yazik ki

Neden kabul etmek istemiyorsun ki? Arkadaslar iyilik yapmak istiyorlar..

Staj yeri konusuna açıklık getirelim. Yeni getirilen yasa gereği, üni öğrencilerine zorunlu staj dönemlerinde para verilmiyor. Sadece teknik okul okuyan kişilere veriliyor. 15+30 gün gidip pasa paşa stajimi yaptim, her turlu ayak işini yaptim tabi ki kurussuz.

Varsayalım ki para veren bir staj yeri olsun burası. Taş catlasa ne verecek? 250-300 dur. Kiz zaten yazmış, 40 TL yola gidiyor, e babadan bir yarar yok bu kiz bu parayla anca geçinir, üst baş biraz zor. Sanirim tesettürlu bir arkadas, biraz daha pahalı olur.

Sana diyeceğim su ki. Ne okuyorsun bilmiyorum, lise üni artık her neyse. Okulunu bitir. Ben de bu sene son senemdeyim, imkânlar kısıtlı iki kardeş daha okuyor, babamın işi belli olmuyor o kadar zor zamanlar oluyor ki. Ama şöyle motive ediyorum kendimi:seneye mezun olmuş, ve çalışmış olcagim. Güzel bir isim olcak ins, kendi paramla yapamadıklarimi yapacağım, almak isteyip da alamadıklarımi. O yüzden çalışmam lazim, bir an önce mezun olmak için.

Senin de suanlik başka yolun yok, bir an önce bitir okulu ve mezun olup iş güç sahibi ol ıns...

Sendende Allah razi olsun canim rabbim darda koymasin feraha cikarsin insaAllah en kisa surede..

Çocukluğumdada böyleydim mevsimler degisecegi zman bi korku bi hüzün sarardı içimi yaz geldiginde kışlıkla dolasmanin verdigi uzuntu kıs geldigindede yazlikla dolasmanın verdigi mahcubiyet aradan yıllar gecti ama bu korku oldugu yerden hic ayrılmadı

Cocukken kıyafet bize bayramlarda yada yakın bi akrabanın dugununde alınırdı o bayramlar kış aylarına denk gelirdi o kıyafetleri artık tum sene giyerdik yaz aylarında da o kazakları insanlar sorunca pismedin mi diye yok usuyorum bile derdim sonra tam birinin dugunu olurdu bi yazlik alinirdi cok gecmez kis gelirdi o yazliklarlada kisi gecirirdik (dugun bayram dediysemde tek alınan 1 alt bi ust kıyafet) ayaklarımız buyudugu yeni ayakkabi almak zorunda kaldigi icin bile kızardı neredeyse babam olacak adam oyle ki okulda ciktiktan sonra monta bile ihtiyac duymayacagimizi dusunmus ki mont falan almazdı (bazen karda kısta bakkala falan giderken soranlar olurdu üşümüyormusun diye tuhaf olurdum neden insanlar hep bu soruyu sorduklari icin -normal tabi karda gomlekle disarda olan birine bunu sormaları-)

Bu arada ben bunları anlattım diye sanmayin ki bizim durumumuz cok kotuydu daha oncede yazmistim ya babam neredeyse bulundugumuz muhitte en iyi maasi alanlardan biriydi bu soyledigim yazlik kislik takintisini yasarken biz beyefendinin kıyafetleri ayakkabıları dolaplara sıgmazdi ki hala sıgmıyor

Zaman gecti ama bu korkular hic gecmedi cunku hala ne giydigimiz umurunda degil koca kız oldum ama dershaneye giderken kıs boyunca yazlık pardesüyle gittim dershaneye sınıftaki bi kız durmadan pencereyi actirip dururdu donardim ama pencereyi kapatirmisin diyemezdim usuyosan niye yazlıkla geliyorsun diye sorar diye cekindigimden kısın bitimine yakın kıslık pardesuyu almistim onuda keske almasaydim desirtecek hale getirdi

Yasattigi yokluklar yüzünden asosyal biri olup çıktım özgüven namına hiçbirsey yok kendimi dunyanin en ezik insanı gibi hiddesiyorum hep asaggilanacakmisim hissi yasiyorum

Stajdayım bugun herkes kar havasi var artik kıs gelecek diye konusuyordu ama ben hala yazlik pardesuyle gidip geliyoruk kışlığım baya eskidi etekleri yıpranmıs kilo aldim artık dar geliyor giysem bile bi tadillattan gecmesi gerekiyor kuru temizleme terzi falan derken 30 tl yi bulacak tadilattan sonrada giyilir mi giyilmez mi belli degil

Insanlar sormaya baslayacak usumuyormusun diye onlari inandirmaya calisacak cumleler bulmaya calisicam yani sormasalar etmeseler donsamda soguktan umursamiyicam ama...
is yerindekiler kendilerine ayakkabı mont alma derdine dusmeye baslamislar bile birisi bi ayakkabıya 400 tl vermekten söz ediyor ben yeni bir kıslik pardesunun bile hayalini kuramıyorum neredeyse sıfır masraf yasıyorum diyebilecek durumdayım diyebilirim yol ucretim dısinda 1 tl bile harcamiyirum desem yeridir yol cok uzak olmasa yayan gidip gelir o masrafıda yapmazdim

Gecen aksam babamdan para istedim napacaksin dedi lazım dedim napacaksin degince tekrar yol parası lazim bide pardesumun eteklerini kesriricem dedim 10 tl verdi bunu al bendede yok yarin veririm dedi sonraki gun 20 tl verdi zaten benim haftalik yol ucretim 40 tl

Iyi kardesimin verdigi vardı yoksa verdigi parayla birakin pardesuyu tadilat yaptirmayı 1 haftayı geciremezdim

YORULDUM BİTTİM TÜKENDİM artık
Bugun artik ölsemde kurtulsam diye dusundum kapıya cikmasam dahi bi masraf cıkıyo bi yerden

Yokluk Allahtan gelse başgöz üstüne der gecerdim ama varlığın icinde bu adamin bize yokluk yasatması bitirdi beniiiii

Uzun noldu nolur kusura bakmayin icimi dokmeye ihtiyacim vardi
Cnm bende senin gibi buydum hic istedigim gibi bi mont olmadi hep yazlik giydim ayakkabi dersen ayni asla unutmayacagim seyler var ve yazdiklarin i okudum bi kez daha hatirladim her seyi babam amcam cocuklarina bakar annesine babasina bize gelince yok dese m yetim oksuz yok amcam ALMANYAD a die babam onlRi hasyaneye gotururdu burunlar j aksa hasta ne bize gelse bi gun hasta neye goturdugu olmadi Cnm annem o kada r hasta olurdu bi gun goturmezdi bi gun bi etek aldigi olmadi para verdigi olmadi hep kendini dusunurdu ve kiz kardeslerini ve erke k kardeslerini hepside ev li cocuklarida buyk calisirlardi kendilerine harcardi abiml er calisirlardi babam a oda yegenl e rine harcardi kesk e bunla kalsa dovmekten beter ederdi anne mide doverdi cok cektik okulda n gelirdik yemek yemeye yiyemioduk annem e ahirda yardim ederdi k okula yogurt ekmek yer giderdik para istesek defter icin 50 kurustu burnunuzdan gel sin derdi tarlamizda calisirdik tezek yapardik ot bicerdik inekler icin sut olsunda abim satsin die ama butu n para babam alirdi simit nedir bilmezdik kopek icin gelen ekmeklerin icinde bulup yerdik simit cektiklerimi anlatsam roman olurdu huzun dolu bir roman simdi evliyjm babamdan kacar gibi evlendim aslinda sevdim de ama simdi her sey bos bi kizim var yasadiklari mi yasatmicam kizim a lutfen uzulme ins her sey yolunda olur

Cnm bende senin gibi buydum hic istedigim gibi bi mont olmadi hep yazlik giydim ayakkabi dersen ayni asla unutmayacagim seyler var ve yazdiklarin i okudum bi kez daha hatirladim her seyi babam amcam cocuklarina bakar annesine babasina bize gelince yok dese m yetim oksuz yok amcam ALMANYAD a die babam onlRi hasyaneye gotururdu burunlar j aksa hasta ne bize gelse bi gun hasta neye goturdugu olmadi Cnm annem o kada r hasta olurdu bi gun goturmezdi bi gun bi etek aldigi olmadi para verdigi olmadi hep kendini dusunurdu ve kiz kardeslerini ve erke k kardeslerini hepside ev li cocuklarida buyk calisirlardi kendilerine harcardi abiml er calisirlardi babam a oda yegenl e rine harcardi kesk e bunla kalsa dovmekten beter ederdi anne mide doverdi cok cektik okulda n gelirdik yemek yemeye yiyemioduk annem e ahirda yardim ederdi k okula yogurt ekmek yer giderdik para istesek defter icin 50 kurustu burnunuzdan gel sin derdi tarlamizda calisirdik tezek yapardik ot bicerdik inekler icin sut olsunda abim satsin die ama butu n para babam alirdi simit nedir bilmezdik kopek icin gelen ekmeklerin icinde bulup yerdik simit cektiklerimi anlatsam roman olurdu huzun dolu bir roman simdi evliyjm babamdan kacar gibi evlendim aslinda sevdim de ama simdi her sey bos bi kizim var yasadiklari mi yasatmicam kizim a lutfen uzulme ins her sey yolunda olur
Sizinkileri okuyunca kendi yasadıklarım hic geldi gozume o derece etkilendim Allah o kotu gunleri bi daha ne size ne ailenize yasatmasın

Back