- 14 Şubat 2013
- 14.672
- 32.589
- 598
- Konu Sahibi April wind
-
Kabul etmez ollur muyum bir ara çok suyuna gittim 3 kap yemek yaptım herşeyine yardım ettim 2 haftalıkken çocuğa ben baktım gezmeye gitsin diye. Emmiyor diye bıraktı, benide emzirmemiş zaten sütüm yok diye. Süt sağma makinesi aldım sütün çoğalsın hem emzir hem sağ diye onu da yapmadı. Aman allah korusun düşük tehlikesi olduğunda bile kendime gelemdim. Maksadım o benim yaşadıklarımı yaşamasın, kendimi suçlu bilirim altından kalkamam dayanamam.Anne yada baba yada her ikisi sorunlu olduğunda küçük kardeşlerin sorumluluğu büyük abla veya abisine kalır genelde. Sen neyin ne olduğunun farkindasin kardeşinin senin hissettigin boşluğu hissetmemesi için cabalamalisin. Birde anneni ne kadar çabuk olduğu gibi kabul eder ona göre davranirsan canın daha az yanar. Kafaya taktiğin sürece olan sana olur.
Birde lütfen bi daha keşke kardeşim olmasaydı deme. Laf döner dolaşır gelir Allah korusun.
Kardeşin inşallah seninle aynı durumları yaşamaz ki senin kadar düşünceli bir ablası var onun senden daha şanslı.Baban sorumluluk sahibi biri ise kardeşine ve sana iyi bir baba oluyor ise sizin mutluluğunuz için zor da olsa annene katlanlamı aynı şekilde sende kardeşinin velayetini alma durumu olursa onun için çok kötü olur.abi velayet davasında senin tanıklığın ve çocuklugundaki travmalarında sizin lehinize sonuç verebilir ama bebek oluşu düşündürücü ondan dolayı katlananama ayrılma gibi bir durumda ilk önceliği babanın küçük kardeşin olmalı.Allah kolaylık versinBen herşekilde kardeşimin yanındayım ama boşanırlarsa alıp götürecek göremeyeceğim diye ödüm kopuyor. Bizde kalması için herşeyi yaparım ama durum ne olur bilemiyorum. Ama annemde kalırsa adım gibi eminim kardeşim benden farklı olmayacak. Yıpranma bakımından.
Canım anneni bırak kendi haline o sizinle ilgilenmiyorsa sende ilgilenme onunla. Ama kardeşinin yanından ayrılma ona gözün gibi bak. O zaman senin yaşadıklarını yaşamaz.Kabul etmez ollur muyum bir ara çok suyuna gittim 3 kap yemek yaptım herşeyine yardım ettim 2 haftalıkken çocuğa ben baktım gezmeye gitsin diye. Emmiyor diye bıraktı, benide emzirmemiş zaten sütüm yok diye. Süt sağma makinesi aldım sütün çoğalsın hem emzir hem sağ diye onu da yapmadı. Aman allah korusun düşük tehlikesi olduğunda bile kendime gelemdim. Maksadım o benim yaşadıklarımı yaşamasın, kendimi suçlu bilirim altından kalkamam dayanamam.
Yok estağfurullah aksine yardımcı olacak bir yorum daha hoşuma gider. Sorunuza gelince annem değişti sandım yine arkadaş grubuyla gezmeye falan gidiyordu ama çalışıyor diye ben karışmadım babamı bilemiyorum. He kardeşimle ilgileniyor mu ilgileniyor şuan. Ama ilerde ben garantisini veremem. Hastayken çocuk uyuyamıyorum diye babamı kaldırıp bak diyen bir bayan aynı zamanda. Annem uyurken biz babam ve kardeşimle gece boyu hastane acilindeydik. Yani sonuç olarak düzeldi sandık annem bir güzel bizi ters köşe etti.Söylediğimi yanlış anlamayın.Ama yaşınız küçük değil.Böyle kardeş meselelerine karışılması bana çok itici geliyor.O çocuğun anne babası siz olmayacaksınız.Babanızı resmen zorla ikna ettirmişsiniz.Yarın bir gün pişmanlık yaşasalar kimseyi suçlayamazsınız.
Üstelik yazınızın başından sonuna kadar annenizden yakınmışsınız.Böyle bir anneye ne diye bir kardeş istediniz ki ? Annem böyle bir kadın olsa ve çocuk istese en önce ben karşısında olurdum onun.Bana annelik etmemiş kardeşime mi edecek ?
Elimden zaten ancak o geliyor, teşekkür ediyorum yorum için.Canım anneni bırak kendi haline o sizinle ilgilenmiyorsa sende ilgilenme onunla. Ama kardeşinin yanından ayrılma ona gözün gibi bak. O zaman senin yaşadıklarını yaşamaz.
Gün gelir devran döner annen şimdi olmasa ileride anlayacak. İş işten geçmiş olur mu orasını bilemem.
Teşekkür ederim, inşallah rabbim hayırlı gebelik nasip eder size..Rabbim duy sesimi nolur.evlat hasreti ile yanarken,nasıl bir anne çocuğuna bunları yapabilir ya aklım almıyor.canım benim senin gibi ablası var bence çok şanslı
Babam pamuk gibi bir adamdır ve zaafı benim sanırım. O da benim bu durumumumdan kendini sorumlu tuttuğu için bazı şeylere göz yumdu diye düşünüyorum. Hepsi iyilikten tabi o sırada sağlıklı hareket edememiş olabilir. Zaaf..Annenizin suçu size annelik yapamamış.
Onun dışında hayatı yönetilmiş resmen.boşan boşanmış, geri evlen evlenmiş, bir daha çocuk yap yapmış.
Siz ona kolaylıkta sunmuşsunuz ben bakarım, ben yaparım diye.şimdide tekrar boşan ama bebeği alma.
Sizin bebeğe kol kanat germenizden başka yapabilecek pek birşeyiniz yok.Babanız çok sağlıklı hareket etmemiş.Allah yardımcınız olsun.
İster istemez dert oluyor içime. Zamana bırakacaz bakalım neler neler olacak, teşekkür ederim.Yazilacak cok sey varda neysee,, Bence iyi yönünden bak,bak yanliz degilsin bir kardesin var herseyini paylasabilicegin yarin büyüsün seninle dertlesecek yasa gelsin ne demek istedigimi anlayacaksin annen ile baban durumuna kisa birsey diycemm birak onlar düsünsün kendi sorunlarini sen bukadar sikinti etme kendine anneni madem ikinci bir sansi birbirlerine verdiler ozaman ona göre davransinlar
Senin annen gibi bir anneye bende sahibim yalnız değilsin hatta şuanda bende anneyim ama sunu anladım annelik dogurmakla olmuyormus anne olmakla olmamak arsındaki fark fedakarlikmis.eşimin anneside kendinden Başkasını düşünmez ben doğum yaptığımda yanımızda kaldı ben çocuğa zor bakiyordum eşim ac aç gezdi sadece kendisi acikirsa birşeyler yapıyordu benim nasıl bi anne olacağımi bilemiyorum ama etrafımda fedakar bir anne göremedim kendi annem kibirinden dolayı haklı olduğum halde ondan ozur dilemedim diye beni evlatlıktan red etti.hanı anneler yufka yurekliydi ne oldu.aramiyor sormuyor.babam abimden başka çocuk istememiş geceleri bile bizimle babam ilgilenirdi annem uyanipta bakmazdi bize demekki babam ondan istemiyordu kardesimide zorla yaptı annem.annem evdekilerin mutlu etmek için uğraşmaz dışarıdaki insanlarla mutlu olmak için uğraşır evdekilerle sadece tartışır kavga eder
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?