• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keşke kardeşim olmasaydı..

Anne yada baba yada her ikisi sorunlu olduğunda küçük kardeşlerin sorumluluğu büyük abla veya abisine kalır genelde. Sen neyin ne olduğunun farkindasin kardeşinin senin hissettigin boşluğu hissetmemesi için cabalamalisin. Birde anneni ne kadar çabuk olduğu gibi kabul eder ona göre davranirsan canın daha az yanar. Kafaya taktiğin sürece olan sana olur.

Birde lütfen bi daha keşke kardeşim olmasaydı deme. Laf döner dolaşır gelir Allah korusun.
Kabul etmez ollur muyum bir ara çok suyuna gittim 3 kap yemek yaptım herşeyine yardım ettim 2 haftalıkken çocuğa ben baktım gezmeye gitsin diye. Emmiyor diye bıraktı, benide emzirmemiş zaten sütüm yok diye. Süt sağma makinesi aldım sütün çoğalsın hem emzir hem sağ diye onu da yapmadı. Aman allah korusun düşük tehlikesi olduğunda bile kendime gelemdim. Maksadım o benim yaşadıklarımı yaşamasın, kendimi suçlu bilirim altından kalkamam dayanamam.

Ben herşekilde kardeşimin yanındayım ama boşanırlarsa alıp götürecek göremeyeceğim diye ödüm kopuyor. Bizde kalması için herşeyi yaparım ama durum ne olur bilemiyorum. Ama annemde kalırsa adım gibi eminim kardeşim benden farklı olmayacak. Yıpranma bakımından.
Kardeşin inşallah seninle aynı durumları yaşamaz ki senin kadar düşünceli bir ablası var onun senden daha şanslı.Baban sorumluluk sahibi biri ise kardeşine ve sana iyi bir baba oluyor ise sizin mutluluğunuz için zor da olsa annene katlanlamı aynı şekilde sende kardeşinin velayetini alma durumu olursa onun için çok kötü olur.abi velayet davasında senin tanıklığın ve çocuklugundaki travmalarında sizin lehinize sonuç verebilir ama bebek oluşu düşündürücü ondan dolayı katlananama ayrılma gibi bir durumda ilk önceliği babanın küçük kardeşin olmalı.Allah kolaylık versin :(

Söylediğimi yanlış anlamayın.Ama yaşınız küçük değil.Böyle kardeş meselelerine karışılması bana çok itici geliyor.O çocuğun anne babası siz olmayacaksınız.Babanızı resmen zorla ikna ettirmişsiniz.Yarın bir gün pişmanlık yaşasalar kimseyi suçlayamazsınız.
Üstelik yazınızın başından sonuna kadar annenizden yakınmışsınız.Böyle bir anneye ne diye bir kardeş istediniz ki ? Annem böyle bir kadın olsa ve çocuk istese en önce ben karşısında olurdum onun.Bana annelik etmemiş kardeşime mi edecek ?

Kabul etmez ollur muyum bir ara çok suyuna gittim 3 kap yemek yaptım herşeyine yardım ettim 2 haftalıkken çocuğa ben baktım gezmeye gitsin diye. Emmiyor diye bıraktı, benide emzirmemiş zaten sütüm yok diye. Süt sağma makinesi aldım sütün çoğalsın hem emzir hem sağ diye onu da yapmadı. Aman allah korusun düşük tehlikesi olduğunda bile kendime gelemdim. Maksadım o benim yaşadıklarımı yaşamasın, kendimi suçlu bilirim altından kalkamam dayanamam.
Canım anneni bırak kendi haline o sizinle ilgilenmiyorsa sende ilgilenme onunla. Ama kardeşinin yanından ayrılma ona gözün gibi bak. O zaman senin yaşadıklarını yaşamaz.

Gün gelir devran döner annen şimdi olmasa ileride anlayacak. İş işten geçmiş olur mu orasını bilemem.

Söylediğimi yanlış anlamayın.Ama yaşınız küçük değil.Böyle kardeş meselelerine karışılması bana çok itici geliyor.O çocuğun anne babası siz olmayacaksınız.Babanızı resmen zorla ikna ettirmişsiniz.Yarın bir gün pişmanlık yaşasalar kimseyi suçlayamazsınız.
Üstelik yazınızın başından sonuna kadar annenizden yakınmışsınız.Böyle bir anneye ne diye bir kardeş istediniz ki ? Annem böyle bir kadın olsa ve çocuk istese en önce ben karşısında olurdum onun.Bana annelik etmemiş kardeşime mi edecek ?
Yok estağfurullah aksine yardımcı olacak bir yorum daha hoşuma gider. Sorunuza gelince annem değişti sandım yine arkadaş grubuyla gezmeye falan gidiyordu ama çalışıyor diye ben karışmadım babamı bilemiyorum. He kardeşimle ilgileniyor mu ilgileniyor şuan. Ama ilerde ben garantisini veremem. Hastayken çocuk uyuyamıyorum diye babamı kaldırıp bak diyen bir bayan aynı zamanda. Annem uyurken biz babam ve kardeşimle gece boyu hastane acilindeydik. Yani sonuç olarak düzeldi sandık annem bir güzel bizi ters köşe etti.

Canım anneni bırak kendi haline o sizinle ilgilenmiyorsa sende ilgilenme onunla. Ama kardeşinin yanından ayrılma ona gözün gibi bak. O zaman senin yaşadıklarını yaşamaz.

Gün gelir devran döner annen şimdi olmasa ileride anlayacak. İş işten geçmiş olur mu orasını bilemem.
Elimden zaten ancak o geliyor, teşekkür ediyorum yorum için.

Rabbim duy sesimi nolur.evlat hasreti ile yanarken,nasıl bir anne çocuğuna bunları yapabilir ya aklım almıyor.canım benim senin gibi ablası var bence çok şanslı

Annenizin suçu size annelik yapamamış.
Onun dışında hayatı yönetilmiş resmen.boşan boşanmış, geri evlen evlenmiş, bir daha çocuk yap yapmış.

Siz ona kolaylıkta sunmuşsunuz ben bakarım, ben yaparım diye.şimdide tekrar boşan ama bebeği alma.

Sizin bebeğe kol kanat germenizden başka yapabilecek pek birşeyiniz yok.Babanız çok sağlıklı hareket etmemiş.Allah yardımcınız olsun.

Rabbim duy sesimi nolur.evlat hasreti ile yanarken,nasıl bir anne çocuğuna bunları yapabilir ya aklım almıyor.canım benim senin gibi ablası var bence çok şanslı
Teşekkür ederim, inşallah rabbim hayırlı gebelik nasip eder size..

Annenizin suçu size annelik yapamamış.
Onun dışında hayatı yönetilmiş resmen.boşan boşanmış, geri evlen evlenmiş, bir daha çocuk yap yapmış.

Siz ona kolaylıkta sunmuşsunuz ben bakarım, ben yaparım diye.şimdide tekrar boşan ama bebeği alma.

Sizin bebeğe kol kanat germenizden başka yapabilecek pek birşeyiniz yok.Babanız çok sağlıklı hareket etmemiş.Allah yardımcınız olsun.
Babam pamuk gibi bir adamdır ve zaafı benim sanırım. O da benim bu durumumumdan kendini sorumlu tuttuğu için bazı şeylere göz yumdu diye düşünüyorum. Hepsi iyilikten tabi o sırada sağlıklı hareket edememiş olabilir. Zaaf..

Yazilacak cok sey varda neysee,, Bence iyi yönünden bak,bak yanliz degilsin bir kardesin var herseyini paylasabilicegin yarin büyüsün seninle dertlesecek yasa gelsin ne demek istedigimi anlayacaksin annen ile baban durumuna kisa birsey diycemm birak onlar düsünsün kendi sorunlarini sen bukadar sikinti etme kendine anneni madem ikinci bir sansi birbirlerine verdiler ozaman ona göre davransinlar

Yazilacak cok sey varda neysee,, Bence iyi yönünden bak,bak yanliz degilsin bir kardesin var herseyini paylasabilicegin yarin büyüsün seninle dertlesecek yasa gelsin ne demek istedigimi anlayacaksin annen ile baban durumuna kisa birsey diycemm birak onlar düsünsün kendi sorunlarini sen bukadar sikinti etme kendine anneni madem ikinci bir sansi birbirlerine verdiler ozaman ona göre davransinlar
İster istemez dert oluyor içime. Zamana bırakacaz bakalım neler neler olacak, teşekkür ederim.

Kardeş candır.Üstelik sizinle kardeşiniz arasında bi fark var.Siz yalnızmışsınız ama kardeşiniz değil.Artık sizde değilsiniz. Annenizden bi halt olmicağı belli. Ama artık kardeşiniz var.Ve bence sırf bu yüzden bile hayatınız ayrılsalarda devam etselerde eskisi kadar zor olmicak.

Ben yasin itibariyle kucuk oldugunu sanmistim..
20 yasindasin, bebek 15 aylik, 9 ay da hamilelik desek, yaklasik 18 yasindayken annen hamile kalmis..
18 yasinda bir insan neden kardes diye tutturur ki, anlam veremedim istegine, bir sey diyemem ama sasirdim yani..
Annen de boyle gelmis boyle gider, yas araligi sebebiyle de ablaliktan cok annelik yapacaksin gibi gorunuyor..

Olan olmuş canım,torunları olan birisiyim 2 kardeşime ben baktım, şimdi evliler ama çocuklarım gibiler ,iyiki varlar........annemde annen gibiydi arkadaşları ,akrabaları ön plandaydı inşallah değişir onlardan darbe yeyınce ,annem gibi

Anneni karşına alıp konuşmayı denedin mi hiç? Belki alıp karşına ciddi ciddi konuşsan hatasını anlar. Anlamazsa da bence onun hakkından size hasret kalması gelir gibime geliyor. Kardeşin az daha büyüyünce hatta belki şimdi bile baban sen ve kardeşin çekin gidin evden. Zaten emzirmiyomuş bile. Hatta baban boşanma davasını açarken sebep olarak ''iş saatleri dışında sürekli geziyor bebeğiyle ve eviyle hiç ilgilenmiyor, zaten büyük kızım da bu yüzden çok travma yaşadı, bencil ve ilgisiz bi anne, ilgisiz bi eş'' dese, böyle bi sebepten ötürü açılmış davada hangi hakim çocuğu anneye verir ki?

''artık katlanamıyorum'' desin baban, hatta sen de söyle bunları mahkemede, yaşadıklarını anlat burda anlattığın kişi. Emzirmiyo bile de. O zaman o mahkeme çocuğu ona verir mi hiç? Hiçbiriniz bi süre görüşmeyin, ne seni görebilsin ne babanı ne bebeği. Yalnız kalsın.Bi süre sonra yokluğunuzu çekecektir bence. Arkadaşları da teselli edemiycektir bi süre sonra. Yani ters teper mi bu durum bilmiyorum. Hiç arayıp sormaz mı memnun bile mi olur bilemiyorum.

Ama benim aklıma gelen tek çözüm sizden mahrum kalması, size hasret kalması, hem de birinize değil hepinize. Ve neden görüşmediğinizi de bilir en azından. Karar yine senin tabi, senin için bebek yapan adam senin için bunu da yapar diye düşünüyorum sen istersen. Ama bu sadece bi tavsiye, ister uy ister uyma :)

Baban cok fedakar bi babaymis. Hep cocuklarini dusunuyor. Annende bi o kadar dusuncesiz. Sokaktaki kopekler bile kendi dogurdgu kopecikleri koruyup kollar.
Keske baban anlasaki bu kadindan hayir yok, ve bosansa.
Cocugu zaten siz 2 niz buyutuyosunz anladigim kadariyla.
Anne bi halt etmiyor.
Cokta gencsin.
Allah yardimcin olsun kzum benim.

Senin annen gibi bir anneye bende sahibim yalnız değilsin hatta şuanda bende anneyim ama sunu anladım annelik dogurmakla olmuyormus anne olmakla olmamak arsındaki fark fedakarlikmis.eşimin anneside kendinden Başkasını düşünmez ben doğum yaptığımda yanımızda kaldı ben çocuğa zor bakiyordum eşim ac aç gezdi sadece kendisi acikirsa birşeyler yapıyordu benim nasıl bi anne olacağımi bilemiyorum ama etrafımda fedakar bir anne göremedim kendi annem kibirinden dolayı haklı olduğum halde ondan ozur dilemedim diye beni evlatlıktan red etti.hanı anneler yufka yurekliydi ne oldu.aramiyor sormuyor.babam abimden başka çocuk istememiş geceleri bile bizimle babam ilgilenirdi annem uyanipta bakmazdi bize demekki babam ondan istemiyordu kardesimide zorla yaptı annem.annem evdekilerin mutlu etmek için uğraşmaz dışarıdaki insanlarla mutlu olmak için uğraşır evdekilerle sadece tartışır kavga eder

Kardesiniz iyi ki olmuş bir kaç sene sonra daha iyi anlarsın.Annen bakmıyorsa sen bak kardeşin, yüksünmene gerek yok.Olsun olsun diye cok istemişsin .

Senin annen gibi bir anneye bende sahibim yalnız değilsin hatta şuanda bende anneyim ama sunu anladım annelik dogurmakla olmuyormus anne olmakla olmamak arsındaki fark fedakarlikmis.eşimin anneside kendinden Başkasını düşünmez ben doğum yaptığımda yanımızda kaldı ben çocuğa zor bakiyordum eşim ac aç gezdi sadece kendisi acikirsa birşeyler yapıyordu benim nasıl bi anne olacağımi bilemiyorum ama etrafımda fedakar bir anne göremedim kendi annem kibirinden dolayı haklı olduğum halde ondan ozur dilemedim diye beni evlatlıktan red etti.hanı anneler yufka yurekliydi ne oldu.aramiyor sormuyor.babam abimden başka çocuk istememiş geceleri bile bizimle babam ilgilenirdi annem uyanipta bakmazdi bize demekki babam ondan istemiyordu kardesimide zorla yaptı annem.annem evdekilerin mutlu etmek için uğraşmaz dışarıdaki insanlarla mutlu olmak için uğraşır evdekilerle sadece tartışır kavga eder

bence bu yaşadıklarını kendine ders edinip sen çok iyi bi anne olmalısın. ilerde senin çocuğun da senin gibi düşünmesin. insan, çocuğu büyüyüp delikanlı bi erkek ya da genç bi kız olduğunda onla arkadaş olabilmeli, onunla oturup çay kahve sohbet yapabilmeli, birbirlerine hep destek tam destek yaşayabilmeliler. ama bunun olabilmesi için çocuğu küçükken sevgi dolu yetiştirmek lazım. ancak bu şekilde büyüyen çocuk ilerde size yaren olur. sevin, ciddiye alın, çocuk demeyin alın karşınıza konuşun, onunla vakit geçirin, gezin. kısacası annenizle zamanında yapmak istediğiniz ne varsa çocuğunuzla yapın. hem siz tatmin olursunuz ve tabii mutlu, hem de o çocuk anne sevgisinden mahrum büyümez mutlu büyür. annesi olmayan çocuklar üzülürüm de, annesi olup da yokmuş gibi olan çocuklara da üzülürüm. hani ''ben nasıl anne olurum bilemiyorum'' demişsiniz ya ondan yazdım bunları. bilin lütfen bilmiyorum demeyin.

Back