• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keşke kardeşim olmasaydı..

bu saçma harcamaları oturduğunuz eve mutfak banyo yaptırmaya yönlendirseniz herkes için daha iyi olur gibime geliyor....
annen hayata bağlı bir kadınsa evine de daha bağlanmasını sağlar
şu anda bu tip şeylerle de olsa onu evde tutmak bence en mantıklısı özellikle kardeşin için
malum can çıkar huy çıkmaz

bu kadar sıkıntılı bir ailede siz kendinizi nasıl yetiştirmişsiniz valla bravo diyorum,annenizin yanlışlarını görmeniz,babanıza destek olmanız aileyi tekrar bir araya getirmeye çabalamanız aslında kardeş istemeniz tamamıyla yalnızlıktan olsa gerek,çünkü sizi dileyecek ,vakit geçireceğiniz kimse yok ,anladığım kadarıyla arkadaş ortamınızda yok çünkü aile problemlerinden hiç birşeyi tam anlamıyla yaşayamamışsınız.Umarım kardeşine sahip çıkar annenin yapamadığı ve senin yaşayamadığını kardeşine yaşatırsın ,umarım kardeşinde senin fikirlerine ortak olup yıllarca bu dertlerle uğraşmaz.

Anneniz bu saatten sonra değişmez,bence artık babanızla kendinize bir yol çizmek zorundasınız.En azından kardeşiniz aynı şeyleri yaşamasın ve mutlu olsun.
Kardeş demek can demek,her şey demek .
Benim de kardeşlerim var,ikiz onlar .Abla olmak çok farklı bir duygu.Sanki onlar da sizin çocuğunuz gibi oluyor,daha başka nasıl anlatılır bilemedim.

Bu ergen veya küçük kardeşe sitem anlatan bir yazı değil aslında. 1-2 aydır içimi kemiren bir mesele.. Annem hakkında..
Annem çalışan bir bayan asgari ücretten fazlasını alıyor. Gezmeyi tozmayı para harcamayı acayip seven, evde yemek dahi yapmayan(ama arkadaş grubu var 6-7 kişilik onlar geleceği zaman sofrada bir süt kuşu eksik olur) sürekli facebookta takılan, elinden telefonu düşürmeyen bir bayan. Evle ve benimle alakası yok. Biraz uzun olacak ama detaylı olarak herşeyi anlatıcam.. 1 kişi bile fikir verse kafidir. Neyse, ailesi hariç herkese aşırı düşkün bir insan benim annem. Yataklara düşüp hasta olsam he belki çorba yapar ama kesinlikle bu kadar, sonra arkadaş grubuyla gezmeye gider. Ama arkadaşlarından birisine birşey olsa elinden gelecek herşeyi yapar. Kap kap yemek yapar, hastanede başında durur. Az buçuk anlatabildiysem bu şekilde bir anneye sahibim.
Ben nerdeyse kendi başına büyümüş bir kızım. O zamanlarda yemek yapmıyordu(hala düzgün yapmaz) 10 yaşına kadar yemek yap aç kalıyorum diye ağladığımı bilirim. Sürekli ekmek üstü şeylerle beslendim. Annemden hiçbir zaman sevgi görmedim. Hatta dövülmeye karşı koyacak yaşa gelene kadar (12-13) dayak yedim. Annemin bir kez bile bana sarıldığını, kızım diyerek öptüğünü bilmem..
Küçük yaşlardayken annemle babam boşandı. Yaralı ve yalnız olarak büyüdüm sayılır. Velayetim annedeydi ve annem çalışmak zorundaydı. Yakınlar geldi gitti baktı falan neyse. Sonra annem her zaman ki gibi bana bakma görevini yerine getiremedi. Babama gönderdi beni. Sonra annem, annemin yaşadığı şehre yerleşcem dedi. 4. defa okul değiştirdim. Beni götüresi geldi diye başka şehir tanımadığım yer. Bu da yetmedi sadece orta biri orda okudaktan sonra ben sana bakamıyorum dedi. Alıştığım şehirden beni babamın yanına atıverdi. Genç kızlığa adımımı atıyordum ve dengem bozulmuştu. 2007-2008 yılında annem başka biriyle nişanlanmaya kalktı o sırada babaannem felç geçirdi. Babamda geri barışmak istedi, sırf benim için. Bunu yazmışken, annem kv ile oturuyordu. Ben boşanma sebepleri bbaannem biliyordum ama aslında hç öyle değilmiş. Babamın yanına geldiğim zamanlar tabi bana hep babaannem baktı ve asıl anneliği bana o yaptı. Neyse annemle babam bu olaylar üzerine tekrar barıştı evlendiler. 13-14 yaşındaydım.

Gerçeklerle yüzleşmem zaman aldı. Ben acayip anaç bir insanım, bu yüzden çoook kardeş istedim. Barıştıklarından itibaren. Maddi durum derken birkaç sene geçti. Tekrar yalvarmaya başladım durum düzelince. Babam beni aldı karşısına bak dedi annen seninle ilgilenmedi şöyle böyle bu yüzden ben istemiyorum. Ben anlamadım. Ben bakarım dedim vs sağlıklı şeyler düşünemedim. Sırf olsun diye..
Sırf babam ben kardeş istiyorum diye tamam dedi. (ben bunu kardeşim olduktan sonra öğrendim) Annem zaten istiyordu ona her şekil hava hoş zaten.. Birkaç ay olmadı hatta bu ara annem aşılama oldu. Ve anem hamileydi.
KArdeşimin herşeyini ben aldım herşeyini ben düşündüm. Kardeşim şuan 15 aylık ama gel gelelim annemde en ufak değişme yok. Maaşı yükseldi diye 780 liralık ütü almalar, ihtiyaç olmadığı halde süpürge aldırmalar. Yani maddi manevi her türlü yıprattı hiçbir şeyden memnun değil ve kesinlikle olmuyor. Varı yoğu dışardaki kişiler.. Yazılacak o kadar şey var ki destan olur gerçekten. Babam dolmuş durumda aynı şekilde bende. Boşan diyorum babam sırf kardeşim var diye boşanmıyor. Ne yapmak gerek bu annem nasıl yola gelecek nasıl sarsılacak anlamıyorum bilmiyorum. Çaresiz hissediyorum kendimi. Ve bu kardeşi bu kadar çok istediğim, bencillik yaptığım için, benim yaşadıkalrımın aynısını yaşamak zorunda kalacak diye ödüm kopuyor, suçlu ve sorumlu hissediyorum. Keşke kardeşim olmasaydı diyecek duruma
...kardeşine sen sahip çıkmalısın huyu suyu annene cekmesinki ilerde bu başlığı yazdğın gibi biri olmasın diye iyi insan olsun Allahım yar ve yardımcın olsun kardeşine iyi bi kardeş ol canım

bir de o paraların bir kısmını napın yapın kadını kafalayın eğitiminize harcattırın derim ben .... en önemli yatırım kredi kartı taksit falan takın bişiler nbu arada bebeğe kim bakıyor

Kusura bakmayın ya da bakın fark etmez sizde tüm hata. Anne şahsının nasıl biri oldugu belli,hangi akla hizmet kardeş istiyorsunuz?Hadi siz cekmişsiniz neden o masumada sebeb oldunuz?

Cocuk oyuncagımı,kardes yapın bana demek?
Sonra da keske kardesim olmasaydı!
Allah aşkına cok sinir oldum,nasıl bir düşünce kafa yapısı bu!!

Bütün aile anormalsiniz,onlar niye senin lafına uyup cocuk yapıyor yani?

Vallaha billaha sastım kaldım!
Diyecek birşey yok,allah akıl fikir versin!

Bütün bunları tek ben çekmiş olmayayım, biri de benim çektiklerimi çeksin diye mi kardeş istediniz? Haksızsınız.
Sırf çocuk istedi diye kardeş yapanları zaten hiç anlayamıyorum, annen baban da saçmalamış.

evlenseniz çocuğunuz olur ne kardeş isteme aşkıymış bu?

Niçin barışmalarını sağladınız oraya buraya atılmamak için mi ?

Eve öisaffir geldiğinde tabiki kuş sütü eksik olmuyacak bu anormal değil.

Çalışan bi anneniz varsa sizde yardımcı olacaktınız ev konusunda yemek konusunda.

Ütü gereksiz harcama değildir ütüsüz mü gezmek istiyosunuz.

çok baskıcı gördüm sizi ger konuya maddi manevi hakim olmak istiyosunuz.

evlenseniz çocuğunuz olur ne kardeş isteme aşkıymış bu?

Niçin barışmalarını sağladınız oraya buraya atılmamak için mi ?

Eve öisaffir geldiğinde tabiki kuş sütü eksik olmuyacak bu anormal değil.

Çalışan bi anneniz varsa sizde yardımcı olacaktınız ev konusunda yemek konusunda.

Ütü gereksiz harcama değildir ütüsüz mü gezmek istiyosunuz.

çok baskıcı gördüm sizi ger konuya maddi manevi hakim olmak istiyosunuz.
Simdide istemiyor kardesi,oyuncak bebek ya bu sanki!!

Olan olmuş kendinizi üzmeyin.En azından sizin gibi bir ablası var sizin yaşadaıklarınızı yaşamaz.Yani buna siz izin vermezsiniz.Kardeşten ötesi yok bu dünyada ona zarar gelmesin diye insan kendinden çok onu düşünür.

Başında uçan halesi ve iki kanadı eksik olan melek babanı neden eleştirmiyorsun?
Yemek annenin mi işi?
Hasta olduğunda baban neden seninle ilgilenmedi? Bu annenin mi görevi?

"Neredeyse kendi başına büyümüş bir kızım" yazmışsın.
Demek ki, annene yüklediğin tüm görevleri babanda yerine getirmemiş.
Görev dağılımını nasıl bu kadar keskin çizgilerle yaptın?
Anne yemek baba maaş.

Eh, özgür bir annen varmış.
Doğrusu arkadaş hayatı yaşamaya uygun bir karaktere sahipmiş fakat sebebini bilemeyeceğim nedenlerden dolayı bu yolu seçmiş.
Ebeveyn görevleri açısından suçlamada bulunabilirsin.
Lakin adil ol ve babanıda tarafsızca eleştir.

Annenin kafanda yarattığın görev dağılımına, röl bölüşümüne uymayacak kadar zeki ve özgür bir kadın olduğunu unutma.

"Bak, Annen seninle ilgilenmedi.." diyen baba ne kadar tv kumandasına düşkün bir insansa yeni bir kardeş için "ben bakarım" diyen çocuğa bile güveniyorda, "bende ilgilenirim, sonucunda benim görevim" diyerek karar alamıyor.
"Bak, annen seninle ilgilenmedi" sen ilgilenseydin ya!
"Kardeşime ben bakarım" Eh, adam yine görevden sıyrılmış.
Amacı tüm işi ya anneye ya da çocuğa bırakma uğraşında.
Kendisi taşın altına elini sokamaz.
Kim ister ki!
Tabi annen düşündüğü kadar saf çıkmayınca "bak seninle ilgilenmedi" diye bir de üste çıkıyor.

Anneni destekle dostum, anneni.
O sana hayattan zevk almayı öğretecektir.
Aksi halde baban gibi, "temizlik-yemek-bebek bakmak" gibi görevleri sana yıkmaya çalışan kimselerle karşılaştığında, kendini savunmak yerine "anaç kadın" olmadığın için utanacak ve kaçacak yer arayacaksın.

Kim ne derse kim ne söylerse söylesin kardeşin hakkında böyle konuşma. Herkes hatalı herkesin bir yanlışı var ama bunları düşünme artık. Kanından canından bir parça var ve sen istesen de istemesen de ondan sorumlusun. Herkes bir şeyler yaşıyor ama o ölsün bu kalsın demiyor. Evet çok büyük bir sorumluluk ama zamanı geldiğinde iki kardeş birbirinize omuz olup yaslanacaksınız geçmişi değil geleceği düşün. Yıllar sonra oh iyi ki olmuş da kötü günümde bana koşmuş diyip bir kez daha sevineceksin. Kardeş sevgisi anne baba sevgisinden daha ağır bir sevgidir bana göre. Lütfen olumlu düşün sen çektin ama kardeşin bu kötülükleri çekmesin. Babanla konuş yardım iste her şeyi anlat... Ama kardeşim olmasaydı deme!

Bu ergen veya küçük kardeşe sitem anlatan bir yazı değil aslında. 1-2 aydır içimi kemiren bir mesele.. Annem hakkında..
Annem çalışan bir bayan asgari ücretten fazlasını alıyor. Gezmeyi tozmayı para harcamayı acayip seven, evde yemek dahi yapmayan(ama arkadaş grubu var 6-7 kişilik onlar geleceği zaman sofrada bir süt kuşu eksik olur) sürekli facebookta takılan, elinden telefonu düşürmeyen bir bayan. Evle ve benimle alakası yok. Biraz uzun olacak ama detaylı olarak herşeyi anlatıcam.. 1 kişi bile fikir verse kafidir. Neyse, ailesi hariç herkese aşırı düşkün bir insan benim annem. Yataklara düşüp hasta olsam he belki çorba yapar ama kesinlikle bu kadar, sonra arkadaş grubuyla gezmeye gider. Ama arkadaşlarından birisine birşey olsa elinden gelecek herşeyi yapar. Kap kap yemek yapar, hastanede başında durur. Az buçuk anlatabildiysem bu şekilde bir anneye sahibim.
Ben nerdeyse kendi başına büyümüş bir kızım. O zamanlarda yemek yapmıyordu(hala düzgün yapmaz) 10 yaşına kadar yemek yap aç kalıyorum diye ağladığımı bilirim. Sürekli ekmek üstü şeylerle beslendim. Annemden hiçbir zaman sevgi görmedim. Hatta dövülmeye karşı koyacak yaşa gelene kadar (12-13) dayak yedim. Annemin bir kez bile bana sarıldığını, kızım diyerek öptüğünü bilmem..
Küçük yaşlardayken annemle babam boşandı. Yaralı ve yalnız olarak büyüdüm sayılır. Velayetim annedeydi ve annem çalışmak zorundaydı. Yakınlar geldi gitti baktı falan neyse. Sonra annem her zaman ki gibi bana bakma görevini yerine getiremedi. Babama gönderdi beni. Sonra annem, annemin yaşadığı şehre yerleşcem dedi. 4. defa okul değiştirdim. Beni götüresi geldi diye başka şehir tanımadığım yer. Bu da yetmedi sadece orta biri orda okudaktan sonra ben sana bakamıyorum dedi. Alıştığım şehirden beni babamın yanına atıverdi. Genç kızlığa adımımı atıyordum ve dengem bozulmuştu. 2007-2008 yılında annem başka biriyle nişanlanmaya kalktı o sırada babaannem felç geçirdi. Babamda geri barışmak istedi, sırf benim için. Bunu yazmışken, annem kv ile oturuyordu. Ben boşanma sebepleri bbaannem biliyordum ama aslında hç öyle değilmiş. Babamın yanına geldiğim zamanlar tabi bana hep babaannem baktı ve asıl anneliği bana o yaptı. Neyse annemle babam bu olaylar üzerine tekrar barıştı evlendiler. 13-14 yaşındaydım.

Gerçeklerle yüzleşmem zaman aldı. Ben acayip anaç bir insanım, bu yüzden çoook kardeş istedim. Barıştıklarından itibaren. Maddi durum derken birkaç sene geçti. Tekrar yalvarmaya başladım durum düzelince. Babam beni aldı karşısına bak dedi annen seninle ilgilenmedi şöyle böyle bu yüzden ben istemiyorum. Ben anlamadım. Ben bakarım dedim vs sağlıklı şeyler düşünemedim. Sırf olsun diye..
Sırf babam ben kardeş istiyorum diye tamam dedi. (ben bunu kardeşim olduktan sonra öğrendim) Annem zaten istiyordu ona her şekil hava hoş zaten.. Birkaç ay olmadı hatta bu ara annem aşılama oldu. Ve anem hamileydi.
KArdeşimin herşeyini ben aldım herşeyini ben düşündüm. Kardeşim şuan 15 aylık ama gel gelelim annemde en ufak değişme yok. Maaşı yükseldi diye 780 liralık ütü almalar, ihtiyaç olmadığı halde süpürge aldırmalar. Yani maddi manevi her türlü yıprattı hiçbir şeyden memnun değil ve kesinlikle olmuyor. Varı yoğu dışardaki kişiler.. Yazılacak o kadar şey var ki destan olur gerçekten. Babam dolmuş durumda aynı şekilde bende. Boşan diyorum babam sırf kardeşim var diye boşanmıyor. Ne yapmak gerek bu annem nasıl yola gelecek nasıl sarsılacak anlamıyorum bilmiyorum. Çaresiz hissediyorum kendimi. Ve bu kardeşi bu kadar çok istediğim, bencillik yaptığım için, benim yaşadıkalrımın aynısını yaşamak zorunda kalacak diye ödüm kopuyor, suçlu ve sorumlu hissediyorum. Keşke kardeşim olmasaydı diyecek duruma geldim..
Kendi yasadiklarini simdi kardesine yasatcaksin. Yazik degilmi sen bu kadar mutsuzken neden kardes istedin. Annen buzamana kadar duzelmemis bundan sonra hic duzelmez. O cocukta sana kalcak oyle gozukuyo zaten isterkende sorumlulugu almissin herseyi ben yapcam diye , kusura bakmayin cok yanlis bi istek olmus sizinki, ve ailenizinde sirf siz istiyosunuz diyede cocuk yapmasi ilginc geldi bana.

Aynen fedakar hiçte pasif değil, burada hep annemden girdiğimden babayı ben pasif gösterdim. Kendini değilde çocuklarını düşünen bir adam nasıl fedakar olmaz. Adam daha ne yapsın o zamanda ben daha fazla harap olmayayım diye barıştı, kendi istediği için değil. Şuanda boşanmama sebebi yine çocuk. Babamla ben gayet bakarım, bakıyorumda. Ha annem de istiyordu ben bakarım ben ederim dedi. Bakıyorda. Bana yaptığı gibi sevgisizde değil çocuğa karşı. Ama bazı zaman geliyo çocuk ağlıyor diye atıyor odadan. Babamla çocuk salonda yatıyor? Annem değişik bir insan ne babam ne ben ayak uyduramıyoruz. Ne yapsak ya batıyor ya da yetinmiyor hep daha fazlasını hep daha iyisini istiyor. İyi okumadınız sanırım. Aynılarını bende gördü babam.. Hakim çocuk çok küçük diye anneye vermeyecek mi, o zaman bu çocuk ne olacak? Adam boşansında çocuk ortalıkta mı büyüsün benim gibi.

kusura bakma güzelim de sen babanı fedakar olarak kahraman olarak görmek istiyorsun snneni de suçlu...ama öyle bir dünya yok
baban anne olma vasfına, karakterine sahip olmayan bir kadınla evlenip, o kadını kayınvalideyle birlikte oturtup (belki annen kayınvalideden nefret ediyordu kim bilir?), onunla bir kere de değil 2 kere çocuk yapmış. üstelik o kadar olay olduktan sonra tekrar çocuk yapmış ve aşılamayla filan ve 2. çocukta sebep sırf senin istemen. buna kargalar bile güler. daha bu adama fedakar mı diyelim? desem desem düşüncesiz filan derim.
çocuğunu düşünen baba böyle mi yapar Allah aşkına?

"Babamla çocuk salonda yatıyor? " demen de şunu gösteriyor ki sen annene standart bir rol biçiyorsun kadının saçını süpürge etmesi gerekiyor. niye ki? adam babası yahu tabi ki bakacak , annen çalışıyormuş da üstelik ne var bunda?
baban daha gelenekçi, daha anaç, daha az gezen, daha az harcayan bir kadını eş seçseydi madem, değil mi? bir adamın çocuklarına karşı 1 numaralı sorumluluğu en başta doğru düzgün bir anne seçmek değil mi?

babannenin felç geçirmesiyle annenin başkasıyla nişanlanmasıyla tekrar evlenmeleri arasında bağ nedir anlamadım? başkasıyla evlenecek olmasını mı kıskandı baban?- al sana bir saçma erkek tavrı daha... üstelik bir de benim için evlendiler tekrar diyorsun, senin için tekrar evlenmiş olmaları da pek geçerli bir argüman gibi gelmedi 13-14 yaşındaymışsın tekrar evlendiklerinde yani büyükmüşsün (not: 14 yaşından beri ailemden ayrı yaşıyorum üstelik boşanmış filan değiller. ben kendi hayatımı kendim idame ettiriyorum o yaştan beri. )

sonuç olarak bu kadınla onca seneden sonra 2. bir çocuk yapmaya cesaret etmiş adam başına ne gelse katlanacak artık, maalesef hayat böyle. ayrıca boşanınca mahkeme çocuğu anneye bile verse, annen 3 ay 6 ay öyle gezilere gidemeyeceği için güzel güzel ver biz bakalım deseniz dünden razı olur hiç sorun çıkarmaz gibime geliyor, sonuçta seni de bakamıyorum diye babana yollamış zamanında zaten. bahaneler bahaneler...

KArdeşimin herşeyini ben aldım herşeyini ben düşündüm. Kardeşim şuan 15 aylık ama gel gelelim annemde en ufak değişme yok. Maaşı yükseldi diye 780 liralık ütü almalar, ihtiyaç olmadığı halde süpürge aldırmalar. Yani maddi manevi her türlü yıprattı hiçbir şeyden memnun değil ve kesinlikle olmuyor. Varı yoğu dışardaki kişiler.. Yazılacak o kadar şey var ki destan olur gerçekten. Babam dolmuş durumda aynı şekilde bende. Boşan diyorum babam sırf kardeşim var diye boşanmıyor. Ne yapmak gerek bu annem nasıl yola gelecek nasıl sarsılacak anlamıyorum bilmiyorum. Çaresiz hissediyorum kendimi. Ve bu kardeşi bu kadar çok istediğim, bencillik yaptığım için, benim yaşadıkalrımın aynısını yaşamak zorunda kalacak diye ödüm kopuyor, suçlu ve sorumlu hissediyorum. Keşke kardeşim olmasaydı diyecek duruma geldim..
Büyük bi hata yapmışsınız. Kendi yaralarınızı sarmak için büyük bi bencillikle dünyaya gelen bi canı kullanabileceginizi düsünmüssünüz ve böyle bi duruma vesile olmuşsunuz.

Zor bi hayat yaşadıgınızı anlıyorum, incitmek için de yazmıyorum ama psikolojisi bozuk bi çocuk olarak kendi kendinizi iyileştirmeye çalışmışsınız ve bunun için çok yanlış bi yol bulmuşsunuz. Sonuçları agır bi savunma ve hayatta kalma mekanizması geliştirmişsiniz.

Birincisi "anaç" oldugunuz icin degil annenizin yani onaylamadıgınız ve sizi inciten insanın tam zıttında durmaya calıstıgınız icin bu haldesiniz. O hangi asırı uctaysa siz tam tersi yöne kacıyorsunuz ama sonunda kendinizi nerede buldunuz bi bakın; başka bi aşırı uçta. Sorunlu bi evlilikte baba olmak istemeyen bi adamla ve anne olmaya yetkinligi veya güdüsü olmayan bi kadını çocuk sahibi olmaya itecek kadar kontrolden cıkmıssınız.

İkincisi ise kendi geçmişinizi baştan yazamayacagınız, mutlu bi çocukluğu geri alamacagınız, hasarı yok sayamayacagınız için aynı ailede başka bi çocugun sizin hayal ettiginiz sekilde büyümesi sizi iyilestirir sanmıssınız.

Yani bi sekilde kendinizi onun yerine koyacaktınız; o ilgiyle, sevgiyle mutlu büyüdükce siz de kendinizi daha iyi hissedecektiniz, yanlışı dogruya cevirmis olacaktınız. "Almanlar yenilince biz de yenilmis sayıldık" misali bi kardesiniz mutlu bi cocuk olunca siz de cocuklugunuzu bi sekilde geri alacaktınız sözde.

Olan kardesinize olmus kusura bakmayın.

Anne-babanıza gelince ilk çocuklarının ruh saglıgını mahveden ve tüm basiretsizlikleriyle ikinciye yeltenen bu çifte çifter çifter sayacagım ama yakışık almayacak.

Özetle anneniz sorumluluktan ve hayatını kontrol etme becerisinden yoksun, kararsız bi kadın. Ne istedigi hayatı yasayabilmis ne de bi sekilde sectigi hayata tutunabilmis. İstedigi kosullarda bi evlilik yapamamıs, belki de evlenmeyi hic istememis. Ama ikinci kez aynı kosullarda aynı insanla bi evlilik yapacak kadar basiretsiz. Çocuk sahibi olmaya da uygun degilmis. Sizi hayatının bi parcası yapmamıs hicbi zaman. Yemeginizi yapması yapmaması, üst baş alıp almaması meselesinden öte bu, duygusal olarak da hicbi bag kurmamıs. Yani kendi usulünce de dahil edebilirdi sizi hayatına ama etmemis.

Babanız da sütten cıkmıs ak kasık degil. Fedakar falan degil bi kere. "Yemek yap acım" diye aglayan bi cocugun oldugu yerde fedakar bi baba olamaz kusura bakmayın. Mutfaga giremiyo mu koca adam, evlenmese hala annesinin eline mi bakacaktı o yaşta? Anneniz ne kadar yok saymıssa babanız da o kadar görmezden gelmis sizi. Komsu teyzeler gibi ah vah etmis uzaktan ama cocugu icin yapması gerekenleri en az anneniz kadar ihmal etmis. Hem maddi hem manevi anlamda. Güclü bi figür olmayı da becerememis hayatınızda, annenize dönmesi hata. Sizin lafınıza uyup çocuk yapması facia.

Ama iki evebeynden aynı anda vazgecmek zor olunca birini seytan ilan etmisken digerini melek ilan etmeye mecbur kalıyorsunuz tabi durumla kaldırabilmek için. İkisinin de insan (büyük hataları olanlarından hem de), ikisinin de gri oldugunu kabul edin önce.

Ne yazsam olmadı cidden, her birinizin halledilmesi gereken cok ciddi sorunları var. Bebege sans, size kolaylık diliyorum. Bi de imkanınız varsa terapist sart, hem aile seansları hem de bire bir seanslarla.

annenin herşeyi bırakıp köle olmasınımı istiyosun

Babam pamuk gibi bir adamdır ve zaafı benim sanırım. O da benim bu durumumumdan kendini sorumlu tuttuğu için bazı şeylere göz yumdu diye düşünüyorum. Hepsi iyilikten tabi o sırada sağlıklı hareket edememiş olabilir. Zaaf..
Sunu anliyorum ki babaniz baskın bir karakter degil . biraz annenizi kısıtlasa onu yanlizlastirsa anneniz belki aklibasina gelebilir . yani manevi olarak iyi bir tokat gerekiyor .

Back