• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Keşke kardeşim olmasaydı..

bence bu yaşadıklarını kendine ders edinip sen çok iyi bi anne olmalısın. ilerde senin çocuğun da senin gibi düşünmesin. insan, çocuğu büyüyüp delikanlı bi erkek ya da genç bi kız olduğunda onla arkadaş olabilmeli, onunla oturup çay kahve sohbet yapabilmeli, birbirlerine hep destek tam destek yaşayabilmeliler. ama bunun olabilmesi için çocuğu küçükken sevgi dolu yetiştirmek lazım. ancak bu şekilde büyüyen çocuk ilerde size yaren olur. sevin, ciddiye alın, çocuk demeyin alın karşınıza konuşun, onunla vakit geçirin, gezin. kısacası annenizle zamanında yapmak istediğiniz ne varsa çocuğunuzla yapın. hem siz tatmin olursunuz ve tabii mutlu, hem de o çocuk anne sevgisinden mahrum büyümez mutlu büyür. annesi olmayan çocuklar üzülürüm de, annesi olup da yokmuş gibi olan çocuklara da üzülürüm. hani ''ben nasıl anne olurum bilemiyorum'' demişsiniz ya ondan yazdım bunları. bilin lütfen bilmiyorum demeyin.
Onu derken bebeğim daha beş aylık ileri zamanlar için şimdiden iddiali bir laf demek istemedim ama benim annem nasıl bir anne olunmaması gerekir bu açıdan güzel bir ornek.benim en büyük hayalim en başta onu huzurlu bir yuvada büyütmek ben o uyurken bile nasıl çocuğuma iyi, faydalı bi anne olabilirim diye kitaplar okuyorum.elimden geldigi kadar cabaliyorum inşallah oda benden memnun kalir

ama etrafımda fedakar bir anne göremedim

emin olun etrafınızda olmasa da var böyle anneler. benim annem mesela. küçüklükten beri hep çok sevgi doluydu bize karşı. ha dayak yemedim mi yedim :) azarlanmadım mı azarlandım :) ceza da yedim :) ama bunları yaramazlık yaptığımızda her anne yapıyo zaten :) ben hatırlıyorum küçükken annem beni dizlerine yatırır çocukluk anılarını anlatırdı, konuşurduk daha 5-6 yaşlarındayken. bütün gününü benimle oynayarak geçirirdi desem yeridir, üzerimi değiştirirdi, saçlarımı yapardı, gezerdik, beraber süt içerdik. hatta annemle vakit geçirmeyi o kadar seviyordum ki bi keresinde ilkokul 2.sınıftayken öğretmenime karnım ağrıyor diye yalan söyleyip eve gelip annemle vakit geçirmiştim. o kadar fedakar ki, ben hiç yemek yapmadığı günü bilmem. sonradan maddi durumumuz kötüleşince o da işe girmek zorunda kaldı, sırf bizim için. ve hala da çalışıyor, ama eve geldiğinde o neşesi, sevgi dolu muhabbetleri, anlatacak şeyleri hiç bitmez. e artık yemek yapmıyor tabi çocuk değiliz o gelmeye yakın hazırlıyoruz biz. hazırlamadığımızda da birlikte yaparız zaten.

bu arada kendisi iki ameliyat geçirdi seneler önce, e yaşı da oldu 45 çok yorulur eder ama hala çalışır bizi rahat ettirmek için canım annem. çünkü sadece babamın maaşıyla geçinmek mümkün değil, ben de okul olduğu için çalışamıyorum. allah uzun uzun ömürler versin onlara.

ama bunu sana neden anlattım? çünkü benim annem de annesinden pek annelik görmemiş. o yüzden çocukken yaşamak istediği ne varsa bana ve kardeşlerime yaşattı, elinden geldiğince maddi, fazlasıyla manevi olarak. ama şimdi ananemle araları çok iyidir, annesi yaşlandıkça bişeyleri anlamış değişmiş tabi. annem de annedir dedi içinden affetti gönül koymadı, şimdi pek bi iyiler. daha da iyi olsunlar.

yani demek istiyorum ki sen nasıl bi çocukluk geçirmek istediysen, şimdi geriye dönüp o çocukluğu yaşayamazsın, ama kendi evladına yaşatabilirsin. o yüzden hayalindeki anne sen ol. çocuğun büyüdüğünde hep senden ''canım annem'' diye bahsetsin.

Onu derken bebeğim daha beş aylık ileri zamanlar için şimdiden iddiali bir laf demek istemedim ama benim annem nasıl bir anne olunmaması gerekir bu açıdan güzel bir ornek.benim en büyük hayalim en başta onu huzurlu bir yuvada büyütmek ben o uyurken bile nasıl çocuğuma iyi, faydalı bi anne olabilirim diye kitaplar okuyorum.elimden geldigi kadar cabaliyorum inşallah oda benden memnun kalir

sizin sevginizi, samimiyetinizi şimdi bile hisseder emin olun. kesinlikle memnun kalır, ama ergenlik çağına geldiğindeki davranışlara aldırmayın tabii :) o çağda sizi sevseler de kırıcı olabiliyorlar :) şu an benim kardeşim tam da o çağda :)

sizin sevginizi, samimiyetinizi şimdi bile hisseder emin olun. kesinlikle memnun kalır, ama ergenlik çağına geldiğindeki davranışlara aldırmayın tabii :) o çağda sizi sevseler de kırıcı olabiliyorlar :) şu an benim kardeşim tam da o çağda :)
Evet biliyorum üzgün ve yorgun olduğum zamanlarda bile onunla konusurum ona gulumserim hissettirmemeye calisirim ama bana o zamanlarda karşılık vermiyor ve neden böyle annem der gibi gözlerimin içine bakiyor

Anneniz sizi omuzlarında yük olarak görmüş,eşi olmadığı için.Bana da o gözle bakıyordu annem eminim.Hala daha (koca kadın oldum evliyim vs) bir şeye ihtiyacım olduğunda istenmemişliğimi yüzüme vurur direkt ya da dolaylı.Hiç ona yük olmamış olsam da -ergenlikte,üniversite ve işe başladım-bıkmışlığını belli eder.Neden, gençliğini bize harcadı diye.

O yüzden burada hem deli gibi çocuk isteyip sonra da her bahaneyi çocuğa yıkanlara tek kelime ile uyuz oluyorum.
Anne olmak herkesin harcı değil ben o yüzden istemiyorum olmayı.Allah isteyene versin.
Annen de yaşayamamış olduğu gençliğini yaşamak,o duyguları hissetmek istiyor.Annelikten önce kadın olmayı istiyor.Olamamış çünkü zamanında.

Haksız değil ama sana yaptığı tek kelime ile haksızlık.

Birkac seneye karsina biri cikar evlenirsin, o bebek de soyledigin gibi senin buyudugun sartlarda buyur. Bence olacak olan bu...

Hakikaten sırf siz istiyorsunuz diye bebek mi yaptılar? Yazık ki sizden daha olgun değillermiş. Dilerim ikinizin de hayatı daha doğrusu anneniz, iyi yönde değişir.

Aynen.
Çocuk lafıyla dünyaya çocuk mu getirilir? Hele de akıbeti belliyken, bu anneyle yaşayacakları belliyken... Tuhaf.

Allah gerçekten yardımcınız olsun.. Çok zor
Dışardekilerle mutlu olan bir kadın, ve canından kanından olanlara hiç alakası olmayan biri
Garip bir çelişki
Ama kardeşiniz annenizin yokluğunu hiç anlamayacak çünkü siz olacaksınız
Anneannenizin yanına da gönderemez artık, bu arada babanızda ki sabır takdire şayan gerçekten

20 yaş var kardeşinle aranda,senin beklentilerini karşılayacak yaşa geldiğinde o olgunluğa erdiğinde sanıyorum senin kendi çocukların olacak ve hayatında bir kardeşten çok senin kendi hayatın ve ideallerin olacak..yani demem o ki annen düzelmez senin aklınla neden böyle bir işe girişmişler hayret,hakkınızda hayırlısı olsun.

keşke onlar bu aileye çocuk yapsaydı..sen keşke kardeşim olmasaydı deme..oda can sonuçta..hiçbir şeyden haberi yok..ama sen varsın..annene gelincede değişmesini bekleme bence..beklersen sürekli hayal kırıklığına uğrarsın..çalışmıyor farzet anneni..bırak ne yaparsa yapsın..

annen evlenip çocuk yapmaması gereken bir kadınmış- pek çok kadının evlenmemesi ve çocuk yapmaması gerekiyor...bak mesela avrupada böyle bi dolu kadın var, evlenmiyor çocuk yapmıyor geziyor tozuyor hayatını kendine göre yaşıyor.

zaten seni bile doğurmaması gerekirmiş tutmuş bu kadını tekrar evlendirmiş ısrarla çocuk sahibi yapmışsınız (kardeşinden bahsediyorum)
yahu kadın neden değişmek zorunda olsun ki resmen sen doğur biz bakarız demişsiniz

şunu anlamak lazım. doğurmakla anne olunmuyor. bu kadının yaratılışında yok annelik, zorla da olmaz. ne diye zorla yapmaya çalışıyorsunuz? olmaz tabi ki, yırtınsanız da o-l-m-a-z.

olan olmuş artık, siz el birliğiyle bakacaksınız kardeşinize.
Baba da ayrı alem tut o kadınla tekrar evlen tekrar çocuk yap...şikayet etmeye hakkı yok bence, bile bile lades.

kadınlar beni tefe gerecek belki ama böyle düşünüyorum. fıtratında olmayan evlenmesin arkadaş.

Anneniz sizi omuzlarında yük olarak görmüş,eşi olmadığı için.Bana da o gözle bakıyordu annem eminim.Hala daha (koca kadın oldum evliyim vs) bir şeye ihtiyacım olduğunda istenmemişliğimi yüzüme vurur direkt ya da dolaylı.Hiç ona yük olmamış olsam da -ergenlikte,üniversite ve işe başladım-bıkmışlığını belli eder.Neden, gençliğini bize harcadı diye.

O yüzden burada hem deli gibi çocuk isteyip sonra da her bahaneyi çocuğa yıkanlara tek kelime ile uyuz oluyorum.
Anne olmak herkesin harcı değil ben o yüzden istemiyorum olmayı.Allah isteyene versin.
Annen de yaşayamamış olduğu gençliğini yaşamak,o duyguları hissetmek istiyor.Annelikten önce kadın olmayı istiyor.Olamamış çünkü zamanında.

Haksız değil ama sana yaptığı tek kelime ile haksızlık.
Herkese cevap veremedim ama bu yorumda gerçekten tıkandım.. Ben istenmeyen çocuk oldum evet hatta bu yorumu okuyunca ona yük olduğumu fazlasıyla hissettim. Başkalarının yanında sürekli benden kusur bulur. Hiçbir şeyimden memnun olmaz. Bana gıcıklığı var hani şaka değil, bir anne nasıl çocuğundan rahatsız olabilir denmesin, öyle. Odamda otururum kapıdan bakar, Cık cık der bakış atar istemiyormuş gibi sonra gider. Ortada birşey yokken...

Botum olmadığı zaman sıkışıklar diye bot aldırmadım babama, ocak gibiydi zaten idare ederim dedim. Annem gitti kendine 500 liralık alışveriş yaptı o zamanımızda. Sadece 400 lira bir monta verdi. 100 lira normal klasik bir pantolona.. Diyorum ya diğer yaptıklarını yazsam roman olur...

Herkese cevap veremedim ama bu yorumda gerçekten tıkandım.. Ben istenmeyen çocuk oldum evet hatta bu yorumu okuyunca ona yük olduğumu fazlasıyla hissettim. Başkalarının yanında sürekli benden kusur bulur. Hiçbir şeyimden memnun olmaz. Bana gıcıklığı var hani şaka değil, bir anne nasıl çocuğundan rahatsız olabilir denmesin, öyle. Odamda otururum kapıdan bakar, Cık cık der bakış atar istemiyormuş gibi sonra gider. Ortada birşey yokken...

Botum olmadığı zaman sıkışıklar diye bot aldırmadım babama, ocak gibiydi zaten idare ederim dedim. Annem gitti kendine 500 liralık alışveriş yaptı o zamanımızda. Sadece 400 lira bir monta verdi. 100 lira normal klasik bir pantolona.. Diyorum ya diğer yaptıklarını yazsam roman olur...
Yaşayan bilir dedikleri bu olsa gerek :) Üzmek değildi derdim sadece tecrübemi paylaştım.
Benim annem de geçenlerde, sadece olayı anlattım,yardım istemedim bile hemen hallolacak dememe rağmen,olay çözüldü ve başladı mesajla iğneli laflara.İş ona kalmadı ya rahat rahat yaptı yine yapacağını.
Yardım isteseydim amenna ama istememiş olmama rağmen ve annem de olsa haddine düşmemesine rağmen ,çünkü ben çok uzun yıllardır kendim çalışıyor okuyor ve yaşıyorum,ona da yardımım oldu çok şükür,beni aşağılamaya çalışması çok canımı yaktı.

Dün bu konuyu açtığımda annem komşudaydı gece 1de geldi komşudan. O sırada babamla konuşma fırsatı bulmuştum. Annem babama ben gezmek istiyorum karadenize gitcem şurda 3 ay kalcam, annemin yanına gitcem 5 ay kalcam paşa paşa paramı da ödeyeceksin demiş. O muhabbetten buralara kadar geldi üzüntüm. O sırada çocuğu ne yapacakmış sormak aklıma gelmedi. Yine birşeye sebep olmak istemiyorum ama babam sırf kardeşim için boşanmak istemiyor. Kendi hayatından fedakarlık ediyor canım babacım..:KK43:

baban kendi hayatından fedakarlık etmiyor. baban kendi ayağına sıkmış...
annenle tekrar hiç evlenmeyip, 2. çocuğu hiç yapmamış olması lazımdı. çocuğu annen tek başına yapmadığına göre baban da en az annen kadar bakmakla sorumlu olduğuna göre. annen de zaten bakarım büyütürüm diye hiç demediğine göre. adam bakacak mecburen.
üstelik istemiyorsa boşanabilir. hem annen çocuğa zaten bakmıyorsa ne diye sırf kardeşin için boşanmak istemiyor baban o zaman?
kusura bakma da ben fedakar değil pasif bir baba gördüm.

baban kendi hayatından fedakarlık etmiyor. baban kendi ayağına sıkmış...
annenle tekrar hiç evlenmeyip, 2. çocuğu hiç yapmamış olması lazımdı. çocuğu annen tek başına yapmadığına göre baban da en az annen kadar bakmakla sorumlu olduğuna göre. annen de zaten bakarım büyütürüm diye hiç demediğine göre. adam bakacak mecburen.
üstelik istemiyorsa boşanabilir. hem annen çocuğa zaten bakmıyorsa ne diye sırf kardeşin için boşanmak istemiyor baban o zaman?
kusura bakma da ben fedakar değil pasif bir baba gördüm.
Aynen fedakar hiçte pasif değil, burada hep annemden girdiğimden babayı ben pasif gösterdim. Kendini değilde çocuklarını düşünen bir adam nasıl fedakar olmaz. Adam daha ne yapsın o zamanda ben daha fazla harap olmayayım diye barıştı, kendi istediği için değil. Şuanda boşanmama sebebi yine çocuk. Babamla ben gayet bakarım, bakıyorumda. Ha annem de istiyordu ben bakarım ben ederim dedi. Bakıyorda. Bana yaptığı gibi sevgisizde değil çocuğa karşı. Ama bazı zaman geliyo çocuk ağlıyor diye atıyor odadan. Babamla çocuk salonda yatıyor? Annem değişik bir insan ne babam ne ben ayak uyduramıyoruz. Ne yapsak ya batıyor ya da yetinmiyor hep daha fazlasını hep daha iyisini istiyor. İyi okumadınız sanırım. Aynılarını bende gördü babam.. Hakim çocuk çok küçük diye anneye vermeyecek mi, o zaman bu çocuk ne olacak? Adam boşansında çocuk ortalıkta mı büyüsün benim gibi.

kusura bakmada şu anneni bi kaşık bogasim geldi.. nasıl bir anne yaa.
gitmiş 500 liralik alışveriş ohh bide kardeşin.. bence sen bakarsin diye yapmış annen.. Böle anne olmaz olsun..
RABBİM SABİRLAR VERSİN.

Back