Yazdiklariniz sayesinde bilgilendim sagolun bende yaza yaptirmayi dusunuyorum canim da biraz tatli ama bakalim ne olucak kurtulmak istiyorum artik kulaklarimdan yazin amt olursam ne kadar surede toparlar bilemiyorum herkeste farkli olur tabi toparlanma suresi olursam bende sizlerle deneyimlerimi paylasacagim :))Ben 9. Aya girdim 8 ay bitti,hala hassas,bogazli kıyafetlerimi giymedim bu kış, zor oluyo çünkü aciyor cok dikkat etmek gerekiyor.ben bir yılda bile eskisi gibi olucagini zannetmiyorum,yani yatarken falan sorun yok hala bantla yatıyorum yine de cok dikkat ediyorum,kulagimin üstüne de yatıyorum artık yastık kullanmıyorum yastikla baskı oluyo tam kulağa oda acitiyor malesef,zaten alıştım.özellikle kulak memesinin çevresi ve arka kısımları cok hassas,o bölgeye cok dokunmuyorum mesela abdest alırken kulak arkani yikarsin onu yapamıyorum içim bir tuhaf oluyor,benim ilk zamanlar cok zor gecti ilk 15 gün falan,o yuzden spor bile yapmıyorum,ipleri gevsetir diye:) hatta cam falan silmiyorum ağır bisey kaldirmiyorum belki kulağımı etkiler diye,doktor bisey olmaz demişti ama ben o acilardan sonra aşırı bi dikkat etme durumuna geçtim,birde psikolojik galiba bi gün kulagimin teki aciliyo gibi geliyo bi gün daha iyi gorunuyo,yani amt olmak kolay ama sonrası süreç zor,tabi bu kişiyle de alakalı benim yapım böyle sanırım,ben bir yılı gözden cikarmistim iyileşmesi için tam olarak,ama iki yıl dikkat etmek lazım,yani bisey sert dokunsa cok aciyor,yani anlatıldığı gibi yada bir burun ameliyatı gibi iyileşme süreci kolay değil,kışlık kiyafetlerimin bi kısmını giyemedim boğazından dolayı,tabi yine olsa yine Ölurdum bu amt,herşeyin zorluğu var,ama Psikolojim bozulmuştu artık mutluyum,tabi ki Kulaklarim birebir değil farklar var vs...ama eskisi gibi kepçe değil birde tek kulak arkam sol olan daha hassas ve izler belli dikkatli bakılınca,iki kulağın iyileşme surecide farklı oluyor,az kepçe olan daha zorluk yaşattı bana ağrı hassaslik gerilmeler falan cok şükür geride kaldı.zamana bıraktım allaha cok dua ettim,emin olup guvenebileceginiz bir doktora olun ameliyatinizi,ama şunu unutmayın dört dörtlük beklemeyin her amt in riski var,pozitif bakın olumlu düşünün ama riskleride göze alın,ben amt masasına yatarken bu şekilde dusundum,doktora cok inandim,riskleri göze aldım doktor soylemisti iyisi kötüsünü enerjimiz tuttu karar aldık,10 ay önce ağlayıp kulakları geride olanlara bakıp benimde olsun diye uzuluyordum cok şükür ,cok uzun yazdım cok giremiyorum en azından olmak isteyenler okur ve yardımcı olur diye,amt sonrası tedirginlik cok yaşadım,nisamlim en büyük destekcim oldu ailemde tabii,eğer yalnız olsam nisanlim olmasaydı psikolojik destek alırdım bi uzmandan,takıntılı biriyim çünkü,günde defalarca kulak fotosu çekip yollayıp nasıl diye soruyordum,değişik bi psikoloji:) iyi ki oldum tabi keske biraz geride olsaydı da bu acıları crkmeseydik
Ağır kaldırmakta sıkıntı yoktur etkilemez belkide ama ben ne olur ne olmaz diye dikkat ediyorum,ben cok hassasim elimde ufak bi yara bile zor iyileşir,valla o açılardan sonra dikkat ediyorum,kulak copuyle sert dokunsa kikirdaga aciyor,doktor acımaz 6 ayda herşey biter diyordu,ama bende bitmedi,ama kişiden kişiye değişir,kontrolde sende süreç geç isliyo demişti yani Psikolojim iyi o daha önemli :))Evet rkndmt tekrar gecmis olsun tabi.ben sporla ugrasiyorum yani bildiginiz fitness yapiyorum profesyonel olmasa da ciddi ugraslarimdan biri spor yapmayi cok seviyorum.sizin 9 ay gecmesine ragmen hala kislik kiyafetleri giyerken agir kaldirirken yasadiginiz zorluk benim kafami kurcalayan seylerin run basinda geliyor malesef.ne yapicagimi bilmiyorum Allah yardimcimiz olsun Ercan cihandide ile olan muayene sonunda doktor bana kendi yontemi sonucunda hicbir hastasindan olumsuz geri donus almadigini bir ay sonunda herseyin normal olacagini soylemisti tabi ki biliyorum o doktor bizse hastayiz yasayacak olan biziz.bu donem okulda son donemim yazin bu amt olmak istiyorum.zaten is hayatiydi yogunluktu derken ne Spor kalacak ne hayatin kalitesi bari bu derdimden kurtulayim da dert de demeye kim de Allah gucenmesin daha kotusunden korusun kendimle olan catismaya bir son vereyim.bu arada gecen gun Ercan beyin bit hastasiyla konustum 6 ay dikkat ettim simdi hicbir sorun yok eskisi gibi dedi Ilk zamanlar oldukca dikkat etmek gerekiyor dogal olarak run azindan Ilk bir ay sonraki 3-4 ay da biraz daha hafif dikkat onemli
Ben bir ay sonra okul açıldı saçlarımı arkadaki dikiş iplerine rağmen toplayıp çalışma hayatina dondum,şişlik vardı ama kimse anlamadı,zaten kimse kulağımı görmemişti daha önce,cok büyük rahatlık yaşayınca anlarsın 9 aydır saçımı hiç salık bırakmadım sürekli topluyorum o derece bikmistim açık bırakmaktan ilk başlarda garip oluyor bunlar benim kulaklarmi diye dusunuyosun,herkes kulağına bakiyo saniyosun,hala daha kulağıma baksalar hemen aynaya bakıyorum acaba Biseymi oldu diye,süreç kolay değil,ama psikolojik rahatlık herşeye bedel,birde güven veren bi uzman bulursanız super.Yazdiklariniz sayesinde bilgilendim sagolun bende yaza yaptirmayi dusunuyorum canim da biraz tatli ama bakalim ne olucak kurtulmak istiyorum artik kulaklarimdan yazin amt olursam ne kadar surede toparlar bilemiyorum herkeste farkli olur tabi toparlanma suresi olursam bende sizlerle deneyimlerimi paylasacagim :))
merhebe sizin yaralarınız iyi oldu muBen olalı 3 gün oldu yaralar ne zaman iyileşiyo şişlikler ne zaman geçiyo
siz amaliyat oldunuz mu bende aynı durumdayımTesekkür ederim uzun uzun anlatmışsın :) 2 ay sonra dügünüm var ondan merak ediyorum ne zamana geçer diye
Uzman konusunda hala tam bir noktaya varmis degilim iyice arastirmaya calisiyorum umarim bende sizin gibi saglikli sonuclar alirim okulda da hic toplamiyorum artik arkadaslarimin farkinda oldugunu dusunuyorum psikolojik olarak insani fazlasiyla olumsuz etkiliyor bi yaptirsam bende hep toplu gezerim :)Ben bir ay sonra okul açıldı saçlarımı arkadaki dikiş iplerine rağmen toplayıp çalışma hayatina dondum,şişlik vardı ama kimse anlamadı,zaten kimse kulağımı görmemişti daha önce,cok büyük rahatlık yaşayınca anlarsın 9 aydır saçımı hiç salık bırakmadım sürekli topluyorum o derece bikmistim açık bırakmaktan ilk başlarda garip oluyor bunlar benim kulaklarmi diye dusunuyosun,herkes kulağına bakiyo saniyosun,hala daha kulağıma baksalar hemen aynaya bakıyorum acaba Biseymi oldu diye,süreç kolay değil,ama psikolojik rahatlık herşeye bedel,birde güven veren bi uzman bulursanız super.
arkadaşalr 1 ay sonra dügünüm 3 gün önce normal yolla kepçe kuşak amaliyatı oldum. sizce 1 aya kadar iyi olur mu.. önceden amaliyat olabnlar lütfen cevap versin Ali mezdeğiye oldum
arkadaşalr 1 ay sonra dügünüm 3 gün önce normal yolla kepçe kuşak amaliyatı oldum. sizce 1 aya kadar iyi olur mu.. önceden amaliyat olabnlar lütfen cevap versin Ali mezdeğiye oldum
evet buldum nurgul hanımı hastaneden ayrılıp klinik açmış kendine randevu alıcam en kısa surede teşekkürler sizede :)bir hanım doktor vardı, sitede 40-50 sayfa önce ismi geçiyor sanırım nurgül hanım olabilir, çok iyi dediler.
Siz hangi sehirdesinizEvet ben de yaza olucam ins en azindan ayni zaman diliminde olacak arkadaslarla iletisim halinde olursak iyi olur dusuncesindeyim telefondan da haberlesebiliriz malum foruma seyrek giriliyor doktordu destekti yardimimiz dokunabilir birbirimize
Bursa :)Istanbul siz
Bursa istanbula yakin istanbuldaki secenekleri kolaylikla degerlendirebilirsinizBursa :)
Merhabalar gecmis olsun amt Dan sonra kask takma isini nasil yapiyorsunuz cunku Ben de sporla ugrasiyorum derdim ameliyatin zorlugu falan degil artik bir yildir arastiriyorum dusune dusune mecnun gibi boyut atladim artik amtin zorlugu falan kalmadi gozumde videolari da izledim benim tek derdim amt dan sonra surekli korumam gereken bir sey hissine kapilip kapilmayacagim bana bu konuda yardimci olursan sevinirim ...Selam arkadaşlar :) biraz daha geri sayfalarda yazmıştım bende gecen operasyonu ve yasanilanlari...
Kisaca ozetliyim smdide faydali olabilir yeniler için ,Ameliyati 16 ocakta oldum bogazici tip merkezi istanbul /besiktasta 2000 tl karsiligi.
Resmen bu bir mutluluk herkesin maddi durumu el verdigi sürece bu ameliyati olmasni isterim.çünkü saçımı artk toplayabiliyorum ya o yasadiginiz pskoloji bitip yerine bi ozguven geliyor.ben birde motor kullaniyorum(agir ), kask takiyorum. Korkulacak hcbsey yok hersey dikkatli yapildigi surece, ve şöyle bir gercek var Doktorum Amirali Nevai , Iranli kendisi muhteşem bir insan ve öyle bir eli varmiski ameliyattan sonra hcbir agrim sizim olmadi,10 15 gune sislik morluk dahi kalmadi,yumusacik bir.yastikta yattiginiz sürece hcbir sıkıntı da yok hic bant bile takmadim kendiside söyledi bant takma diye..ve (benim ameliyatimda acilma olmaz ) dedi bu sözü hep aklma geliyor. :)
İstanbul da olmak isteyenler icin ideal bir hastanesi onerebilirim..
Kisaca dedim ama.uzun oldu yine. :) ama icinizi ferah tutun.mutlaka ve olun. Ben herseyi kendi basima yapmak istediğim icin maddi yonde ailemden destek almadim yaş 21(cok gec.degil ama gecen.senelere gore azda olsa yinede pismanlik ) kendi paramla oldum imkanlari olaann mutlaka degerlendirsin :))
Herkese basarilar,umudunuzu yitirmeyin
Merhabalar gecmis olsun amt Dan sonra kask takma isini nasil yapiyorsunuz cunku Ben de sporla ugrasiyorum derdim ameliyatin zorlugu falan degil artik bir yildir arastiriyorum dusune dusune mecnun gibi boyut atladim artik amtin zorlugu falan kalmadi gozumde videolari da izledim benim tek derdim amt dan sonra surekli korumam gereken bir sey hissine kapilip kapilmayacagim bana bu konuda yardimci olursan sevinirim ...