Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

arkadaşlar sizin sişlikleriniz ne zaman geçti?amt olalı 12-13 gün oldu fakat kulağımın üst tarafı hafif şis gibi:110:

Merhaba, ben 2 hafta önce kepçe kulak ameliyatı oldum. Öncelilke hiç bandaj kullanmadım, bandanayı da sadece 1 hafta taktım. Şişliklerim büyük ölçüde indi, hatta hafiften kulağımın üzerine yatmaya başladım. Şu an çok yapışıklar ama doktorum biraz açılacağını söyledi. Çok memnunum , bahsedildiği kadar ağrım da olmadı sadece 24 saat ağrım oldu o da ağrı kesicilerle çok hafifledi. Doktorum Cem Payaslı şiddetle tavsiye ediyorum

Merhaba, 17 yaşındayım ve kulaklarım kepçe olduğu için çok sorun çekiyorum hem psikolojik olarak hemde yaşam olarak saçlarım açıkken bile sürekli tereddüt içinde oluyorum biri görücek mi dalga geçicek mi diye saçlarımı toplamayı çok sevmeme rağmen toplayamıyorum. Bu yaz ameliyat olmayı düşünüyorum yazdıklarınızı takip ediyorum özellikle ameliyat sonrasında olan süreç doğru doktoru bulamamak ve sonrasında pişman olmak açılma olması korkmama neden oluyo. Kimisi memnunken kimisi pişman oluyo kafamı çok karıştırıyo. Tavsiyeleriniz var mı ne gibi önerilerde bulunursunuz?

Kafayi karistiran o kadar cok sey var ki ben de daha arastirma asamasinda olan ve amt olmamis biri olarak en iyi bilgi ve tecrubenin amt oldugum zaman olucagini biliyorum.bu aralar iple kulak estetigini de arastiriyorum tabiki klasik yonetmelik gibi degil ama olanlar hakkinda bilgi edinmeye calisiyorum

Kafayi karistiran o kadar cok sey var ki ben de daha arastirma asamasinda olan ve amt olmamis biri olarak en iyi bilgi ve tecrubenin amt oldugum zaman olucagini biliyorum.bu aralar iple kulak estetigini de arastiriyorum tabiki klasik yonetmelik gibi degil ama olanlar hakkinda bilgi edinmeye calisiyorum
Iple olanı tavsiye etmiyolar ameliyata daha kesin bakıyolar. Ameliyatı kesin olmak istiyorum ama sonuçlarından korktuğum için çekiniyorum yoksa böyle takıntılı bir şekilde yaşamak istemiyorum o yüzden olabildiğince bilgi almaya çalışıyorum.

Tabi benim de yaptigim bu suanda.iple olmayi muayene olduk tan sonra dusunucem yani uygun bir adaysam iple olurum sonrasinda yine klasik yontem sansi var sonucta.cunku cok fazla bi kepcelik yok bende var tabiki ama hastalik derecesinde degil cok sukur siz ne yapmayi planliyorsunuz

merhaba benimde eşim ve 6 yaşındaki kızım ameliyat olucak. ankara gazi hastanesinde ve ücretsiz yapılıcak eşim bu ayın 23 de olacak kızım 27 nisanda olacak ama çok kararsızım korkuyorum eşim istoyor ama burdaki yazılanları okuyunca acaba pişmanlık duyarmı diye endişeleniyorum kızımı doktor okula başlamadan yapmak uygun olur dedi kız çocuğu gerkli dedi ama bilmiyorum birde acaba özelle aynı şekil olurmu belki daha iyi olur çünki o kadar çok gelen hasta varki ve çok kolay bir operasyon diyorlar ama bilmiyorum içim pır pır ediyor
Canım nasıl oluyor ücretsiz sigorta karşılıyormu ?

Tabi benim de yaptigim bu suanda.iple olmayi muayene olduk tan sonra dusunucem yani uygun bir adaysam iple olurum sonrasinda yine klasik yontem sansi var sonucta.cunku cok fazla bi kepcelik yok bende var tabiki ama hastalik derecesinde degil cok sukur siz ne yapmayi planliyorsunuz
Bende kepçelik fazla eğer olmasaydı bende ipi düşünebilirdim ama ameliyat şart o yüzden hazirana kadar araştırma yapıcam gerekirse birden fazla doktora gidip muayene olucam hangisi olursa beni daha çok sonrası korkuttuğu için nasıl olur bilmiyorum.

Anladim ben de bu ayin 20 sinde iple olan yontem icin muayene olmaya ve bilgi almaya gidicem bakalim nasil biseymis ogrenelim kulak durumu cok fazla olmayanlara uygulaniyormus internetten ogrendigim kadariyla ornek:caner tanriverdi,ezgi gazez
Kafama yatarsa bu ayin sonu mayisin basinda bile olurum.bu yontemi bulent cihantimur bulmus bu arada bilgim bilginiz olsun diye soyluyorum ben bulent beyin ekibine muayene olucam operasyonu tabiki bulent cihantimur yapiyor kendisinin dedigine gore bu yontem kulagina parmaklariyla hafifce dolu arak normal hale getirebilen haftalara uygulaniyormus ki benim durumum boyle gibi geliyor bakalim en iyi cevabi doktor verir ogrenicem

Anladim ben de bu ayin 20 sinde iple olan yontem icin muayene olmaya ve bilgi almaya gidicem bakalim nasil biseymis ogrenelim kulak durumu cok fazla olmayanlara uygulaniyormus internetten ogrendigim kadariyla ornek:caner tanriverdi,ezgi gazez
Kafama yatarsa bu ayin sonu mayisin basinda bile olurum.bu yontemi bulent cihantimur bulmus bu arada bilgim bilginiz olsun diye soyluyorum ben bulent beyin ekibine muayene olucam operasyonu tabiki bulent cihantimur yapiyor kendisinin dedigine gore bu yontem kulagina parmaklariyla hafifce dolu arak normal hale getirebilen haftalara uygulaniyormus ki benim durumum boyle gibi geliyor bakalim en iyi cevabi doktor verir ogrenicem
Doktor çok önemli o yüzden dikkatlı olmak lazım bakalım ne dicek. Bende hakan arslana gidicem bir iki hafta içinde ondan sonra ne olur bilmem.

Kızlar iple amt kulak acikliginin derecesine göre değilde kıkırdak yapinizin yumsaklik esneklik yapısına göre oluyor bildiğim kadarıyla,mesela benim sol kulak az kwpceydi hafif geri dokununca mükemmel görünüyordu,ama ipe hiç uygun değildi,hatta cok zor bi kulak dedi doktor kıkırdak tan dolayı,iple olmak garanti değil gerçi hicbiseyin garantisi yok ama siz bilirsiniz

Evet dogru soyluyosun kikirdak yapisi da cok onemli.
Herkes gibi benim de aklimda ant olmanin zorlugu degil sonrasindaki surec var Amt Dan sonra boyle surekli kulaklarin hassasligi ne biliyim yatarken kalkerken spor yaparken tisort giyerken cikarken olsun aklim orda olsun istemiyorum sanirim bunun icin ant dan sonraki 6 ay 1 yil sure gerekiyor senin durumun nasil acaba suan?

Merhaba, 17 yaşındayım ve kulaklarım kepçe olduğu için çok sorun çekiyorum hem psikolojik olarak hemde yaşam olarak saçlarım açıkken bile sürekli tereddüt içinde oluyorum biri görücek mi dalga geçicek mi diye saçlarımı toplamayı çok sevmeme rağmen toplayamıyorum. Bu yaz ameliyat olmayı düşünüyorum yazdıklarınızı takip ediyorum özellikle ameliyat sonrasında olan süreç doğru doktoru bulamamak ve sonrasında pişman olmak açılma olması korkmama neden oluyo. Kimisi memnunken kimisi pişman oluyo kafamı çok karıştırıyo. Tavsiyeleriniz var mı ne gibi önerilerde bulunursunuz?
Bende seninle ayni dertteyim 17 yasindayim ve kulaklarimdan fazlasiyla rahatsizim cevremdekiler takinti yaptigimi soyluyor ama insan bilmez mi kulaklarini gayet de kepce iste..ben bursada devlet hastanesinde kepce kulak ameliyati yapan ve cok memnun kalinan bi doktor bulamadim ne yazik ki daha bide 18 yas altina devlette ucretsiz oldugu icin yaza dogru dusunuyorum bakalim neler olucak

Bende seninle ayni dertteyim 17 yasindayim ve kulaklarimdan fazlasiyla rahatsizim cevremdekiler takinti yaptigimi soyluyor ama insan bilmez mi kulaklarini gayet de kepce iste..ben bursada devlet hastanesinde kepce kulak ameliyati yapan ve cok memnun kalinan bi doktor bulamadim ne yazik ki daha bide 18 yas altina devlette ucretsiz oldugu icin yaza dogru dusunuyorum bakalim neler olucak
Aynı şeyi banada yapıyolar takıntı yaptığımı söylüyolar ama onlarında kepçe olduğumun farkında olduklarını benim morelim bozulmasın diye dediklerini biliyorum. Bende doktoru daha henüz bulamadım ama okullar kapandıktan sonra hemen yaptırmayı düşünüyorum çünkü artık yazın o sıcakta istediğim kadar saçım toplu gezmek istiyorum.

Aynı şeyi banada yapıyolar takıntı yaptığımı söylüyolar ama onlarında kepçe olduğumun farkında olduklarını benim morelim bozulmasın diye dediklerini biliyorum. Bende doktoru daha henüz bulamadım ama okullar kapandıktan sonra hemen yaptırmayı düşünüyorum çünkü artık yazın o sıcakta istediğim kadar saçım toplu gezmek istiyorum.
Aynen oyle o kadar bunaldim Ki saclarim acik gezmekten arada evde topluyorum cok hosuma gidiyor ama disari toplu sacla cikamamak cok moralimi bozuyor

Aynen oyle o kadar bunaldim Ki saclarim acik gezmekten arada evde topluyorum cok hosuma gidiyor ama disari toplu sacla cikamamak cok moralimi bozuyor
Bende toplu nasıl olur diye sürekli bakıyorum zaten toplamayı seviyorum ama artık evde toplamak bile rahatsız ediyo beni çünkü görüntüsü morelimi bozuyo

Ben 9. Aya girdim 8 ay bitti,hala hassas,bogazli kıyafetlerimi giymedim bu kış, zor oluyo çünkü aciyor cok dikkat etmek gerekiyor.ben bir yılda bile eskisi gibi olucagini zannetmiyorum,yani yatarken falan sorun yok hala bantla yatıyorum yine de cok dikkat ediyorum,kulagimin üstüne de yatıyorum artık yastık kullanmıyorum yastikla baskı oluyo tam kulağa oda acitiyor malesef,zaten alıştım.özellikle kulak memesinin çevresi ve arka kısımları cok hassas,o bölgeye cok dokunmuyorum mesela abdest alırken kulak arkani yikarsin onu yapamıyorum içim bir tuhaf oluyor,benim ilk zamanlar cok zor gecti ilk 15 gün falan,o yuzden spor bile yapmıyorum,ipleri gevsetir diye:) hatta cam falan silmiyorum ağır bisey kaldirmiyorum belki kulağımı etkiler diye,doktor bisey olmaz demişti ama ben o acilardan sonra aşırı bi dikkat etme durumuna geçtim,birde psikolojik galiba bi gün kulagimin teki aciliyo gibi geliyo bi gün daha iyi gorunuyo,yani amt olmak kolay ama sonrası süreç zor,tabi bu kişiyle de alakalı benim yapım böyle sanırım,ben bir yılı gözden cikarmistim iyileşmesi için tam olarak,ama iki yıl dikkat etmek lazım,yani bisey sert dokunsa cok aciyor,yani anlatıldığı gibi yada bir burun ameliyatı gibi iyileşme süreci kolay değil,kışlık kiyafetlerimin bi kısmını giyemedim boğazından dolayı,tabi yine olsa yine Ölurdum bu amt,herşeyin zorluğu var,ama Psikolojim bozulmuştu artık mutluyum,tabi ki Kulaklarim birebir değil farklar var vs...ama eskisi gibi kepçe değil birde tek kulak arkam sol olan daha hassas ve izler belli dikkatli bakılınca,iki kulağın iyileşme surecide farklı oluyor,az kepçe olan daha zorluk yaşattı bana ağrı hassaslik gerilmeler falan cok şükür geride kaldı.zamana bıraktım allaha cok dua ettim,emin olup guvenebileceginiz bir doktora olun ameliyatinizi,ama şunu unutmayın dört dörtlük beklemeyin her amt in riski var,pozitif bakın olumlu düşünün ama riskleride göze alın,ben amt masasına yatarken bu şekilde dusundum,doktora cok inandim,riskleri göze aldım doktor soylemisti iyisi kötüsünü enerjimiz tuttu karar aldık,10 ay önce ağlayıp kulakları geride olanlara bakıp benimde olsun diye uzuluyordum cok şükür ,cok uzun yazdım cok giremiyorum en azından olmak isteyenler okur ve yardımcı olur diye,amt sonrası tedirginlik cok yaşadım,nisamlim en büyük destekcim oldu ailemde tabii,eğer yalnız olsam nisanlim olmasaydı psikolojik destek alırdım bi uzmandan,takıntılı biriyim çünkü,günde defalarca kulak fotosu çekip yollayıp nasıl diye soruyordum,değişik bi psikoloji:) iyi ki oldum tabi keske biraz geride olsaydı da bu acıları crkmeseydik

Evet dogru soyluyosun kikirdak yapisi da cok onemli.
Herkes gibi benim de aklimda ant olmanin zorlugu degil sonrasindaki surec var Amt Dan sonra boyle surekli kulaklarin hassasligi ne biliyim yatarken kalkerken spor yaparken tisort giyerken cikarken olsun aklim orda olsun istemiyorum sanirim bunun icin ant dan sonraki 6 ay 1 yil sure gerekiyor senin durumun nasil acaba suan?

Evet rkndmt tekrar gecmis olsun tabi.ben sporla ugrasiyorum yani bildiginiz fitness yapiyorum profesyonel olmasa da ciddi ugraslarimdan biri spor yapmayi cok seviyorum.sizin 9 ay gecmesine ragmen hala kislik kiyafetleri giyerken agir kaldirirken yasadiginiz zorluk benim kafami kurcalayan seylerin run basinda geliyor malesef.ne yapicagimi bilmiyorum Allah yardimcimiz olsun Ercan cihandide ile olan muayene sonunda doktor bana kendi yontemi sonucunda hicbir hastasindan olumsuz geri donus almadigini bir ay sonunda herseyin normal olacagini soylemisti tabi ki biliyorum o doktor bizse hastayiz yasayacak olan biziz.bu donem okulda son donemim yazin bu amt olmak istiyorum.zaten is hayatiydi yogunluktu derken ne Spor kalacak ne hayatin kalitesi bari bu derdimden kurtulayim da dert de demeye kim de Allah gucenmesin daha kotusunden korusun kendimle olan catismaya bir son vereyim.bu arada gecen gun Ercan beyin bit hastasiyla konustum 6 ay dikkat ettim simdi hicbir sorun yok eskisi gibi dedi Ilk zamanlar oldukca dikkat etmek gerekiyor dogal olarak run azindan Ilk bir ay sonraki 3-4 ay da biraz daha hafif dikkat onemli

X