Geçmiş olsun :) kime oldunuz acaba?Merhabalar, bende 3 gün önce (25 Kasım'da) kepçe kulak ameliyatı oldum, 36 yıl boyunca neden beklediğimi hala bilmiyorum, denize gittiğimde; suya dalıp çıktığımda önce saçlarımı kulaklarımın üzerine atardım, Yakın akraba düğünlerinde, en önemlisi kendi düğünümde Bile saçımı doğru dürüst yaptıramaz, toplanılan saçların bir kısmını kulağımın üzerine çekerdim ki, Buda başkaları Tarafından dikkat çekmesine sebep oluyordu, doktorumla gittim konuştum müthiş bir güven verdi, güleryüzle karşılayıp, ameliyat hakkında bilgi verdi. 3 gün öncede ameliyatımı yaptı, ilk gittiğimde, hastaneden kaçmak istedim korkudan, fakat ameliyat zamanı gelip ameliyathaneye girdiğimde, iğnelerin ne kadar ince olduğunu gördüm, korkmanıza hiç gerek yok, çünkü anestezi ipnelerinin yapıldığını bile anlamıyorsunuz, sonra 1 saat içinde müzik eşliğinde güle oynaya ameliyat bitti, hatta bu Şarkıyı kim söylüyor falan diye sohbet ettik :) şimdi tenisçi bandım var, yarın doktora gidicem ve kontrolümü olucam, inşallah görebilirim yeni halini, çok merak ediyorum, bu arada hiç mi hiç ağrım olmadı, saadece ben genelde yan uyuduğum için, düz uyumakta çok zorluk çekiyorum, ona da değer inşallah, birde bugün çok kaşınmaya başladı, kaşıyamazdım için rahatsız oldum heralde iyileşmeye başladı :) fazla uzun yazdım ama baya heyecanlıyım. Gelişmeleri yazarım :)
Dr. Fevzi Yavaş gerçekleştirdi ameliyatımı, 1 hafta oldu şu anda ne Şişlik ne morluk hiçbirşey yok, zaten Öncesinde de saç bantımı çıkarmadığım için morlukları hiç görmedim, çok ilgili bir doktor, her konuda bilgilendiriyor, tavsiye ederimGeçmiş olsun :) kime oldunuz acaba?
Oyunca Necati Şaşmaz'ın olduğu ameliyat kulak ameliyatımıymış senelerdir dizisi oynuyor muhakkak denk gelmişimdir ama farketmemişim.Arkadaslar amt olan her arkadasima gecmis olsun diyorum.daha onceden aktif olarak konuyu takip ediyordum.simdi de takip etmeye basladim.ben daha amt olmadim onu soyliyim.beklemedeyim.muayene olmustum doktorumu secmistim.ercan cihandideye amt olucam insallah medikal park goztepede.kendisi bu ayin basinda necati sasmaz namidiger polat alemdari amt etmis.her zamanki gibi tek eksigim ercan beye amt olan birini bulmak forumda?
Doktor beyin tecrubesiyle ilgili hicbir emdisem yok cok unlu biri kendisi.derdim anlayacagim dilden hasta tecrubesini dinlemek...
Geçmiş olsun öncelikle,ınşallah en kisa zamanda bu sıkıntıdan kurtulursunuz,ali mezdegi hocayada gitmenizi tavsiye ederim,ben cok memnun kaldım kendisinden,kulaklarını gördüğüm arkadaslarda oldu,onlarda memnun,tabii kulak yapisiylada ilgili,mükemmeli aramiyorum,ve eski hali gibi olmaması beni mutlu ediyor,cok iyi arastir ikinci ameliyat sonuçta,kolay bi amt da degil,ben 5. Ayimdayim,hala cok dikkat ediyorum gözüm gibi bakıyorum kulaklara,allah kimseye ikinci amt yasatmasinMerhaba bende 2011 yılında kulak operasyonu geçirdim nasıl işse bu, iki kulağım birden eski şeklini aldı, milimetrik açılmaları geçiyorum tipkı kendi kulaklarim yani.
Tekrar ameliyat olmak istiyorum doktor salih emre üregene gidip muayene oldum ve benimle çok iç açıcı konuşmadım
Revize ameliyatlar daha zormuş kıkırdak tahribata ugradiysa falan dedi. Hayal kırıklığı yaşadım biraz, benim gibi olanlar var mı aranızda? Şu halinden çok çok iyi olur diyor bir taraftan, aklım çok karıştı acikcasi..
Geçmiş olsun öncelikle,ınşallah en kisa zamanda bu sıkıntıdan kurtulursunuz,ali mezdegi hocayada gitmenizi tavsiye ederim,ben cok memnun kaldım kendisinden,kulaklarını gördüğüm arkadaslarda oldu,onlarda memnun,tabii kulak yapisiylada ilgili,mükemmeli aramiyorum,ve eski hali gibi olmaması beni mutlu ediyor,cok iyi arastir ikinci ameliyat sonuçta,kolay bi amt da degil,ben 5. Ayimdayim,hala cok dikkat ediyorum gözüm gibi bakıyorum kulaklara,allah kimseye ikinci amt yasatmasin
Valla şu forumda en talihsiz olan benim herhalde. Ameliyatı olalı 7 ay oldu. Benim çok sevgili doktorum operasyonu kulak ön yüzünden yaptığı için hala izler mevcut ön yüzde. İlk zamanlara göre çok azaldı ama hala var bakınca görünüyor yani. Bende çook az açılma oldu, sanırım tam şeklini alıyorlar iyileşme sürecim de tamamlandı sayılır. İki kulak aynı değil tabiki, biri ortadan daha yapışık diğeri daha simetrik bi şekilde komple geriye doğru yatmış vaziyette. Herşeye rağmen bu ameliyatı olduğuma pişman değilim. Yaşam kalitemi arttırdı mı, arttırdı evet, mükemmel olmasa da artık kepçe kulak kategorisinde olmadığımı biliyorum. Bunun verdiği rahatlıkla da denize rahatça dalıp çıkıyorum, yazın sıcağında veya sporda açık saça mahkum değilim. Doktor seçiminde basiretim bağlandı bi o da hayırlısı buymuş diyorum artık napayım. Olmayanlara 2 tavsiyem olacak:
1) Lütfen çok dikkatli olun doktor seçerken ve kesinlikle yaptığı kulak ameliyat resimlerini tek tek inceleyin. Benimki bana 3-4 tane gösterip, yaptıran herkes fotoğraf çekimine izin vermiyor ondan şuan bulabildiklerim bunlar daha tabiki çok var ama hepsini bulmaya uğraşsam akşam olur şeklinde bir açıklama yapmıştı. İnanmayın. Hepsini görmek isteyin.
2) Sonuç mükemmel de olabilir neden olmasın tabiki, ama siz yine de mükemmeli beklemeyin. Kepçelikten kurtulma beklentisiyle olun olacaksanız.
@happytreefriend 'in 2. yorumuna özellikle katılıyorum, aynı doktora olan diğer arkadaşların mükemmel yada mükemmele yakın olumş olabilir fakat sizinkisi de böyle olacak diye birşey yok, o beklenti ile giderseniz gerçekten mutsuz olursunuz(örnek ben) kendinizi mutlaka az da olsa kepçe kalabilme beklentisine de alıştırın.
benimde kıkırdak çıkarılmasina ragmen açıldı kulaklarim ve revizyon olmayi dusunmuyorum..Kendi elimle kulaklarimi bozdum hem kepceyim hem simetri degiller artık... Hayatimi alt ust etti psikolojim 10 kat dahada bozuldu... bu ameliyatı olmayın olmayın olmayın....!!!!!
Bende ikinci ameliyati olmuştum canim ust kisimda hafif acilma oldu diye olmadan once uc dort doktorla görüştüm hicbiri bana oyle bisey demedi ama fiyat olarak revizyon oldugu icin daha fazla soylediler acilma o kadar fazlaysa ameliyati yapan doktorne dedi peki. Kikirdak iyilesmeden ust uste olan ameliyatlar tehlikeli diye okumuştum cok fazla takıntı yapiyorsan baska doktorlara sor canim sonucta ameliyat zor[/QUOTE]OTE="smuwiLa, post: 38189394, member: 235714"]Amin, peki ameliyatını ne kadara oldun canım? Bende mükemmeli aramıyorum, hatta kafama yapışık bir kulak istemiyorum ama o kulakların açılma payını düşününce (kulak basit bir operasyon ama maalesef ameliyat sonrası açılma, yaşlılığa bağlı açılma) bunların yaşanacak olduğu bir organ, bu yüzden elinden geleni yapsın doktor, yapışsın nasılsa illa ki açılacak, hani ben şimdi doğal, çok yapışık istemiyorum diyorum şuan ki halinden 2. cm geriye alınmış kulaklar da beni tatmin etmez açıkçası, çünkü dediğim gibi zamana bağlı açılmalarda olacak.
Bi diyorum doktor belki herkese böyle konuşuyordur, bir de bir ücreti var bu işin, sonra bana gelip te olmadı, etmedi deme diye baştan mükemmeli bekleme diye yapıyordur, alıştırıyordur..
walla iyi olması tamamen şans heralde, devlet hastanesinde ücret ödemeden kısmen daha az ücretle olup çok iyi sonuca ulaşan da var, bizim gibi yüksek ücret ödeyip başarıya ulaşamayan, gerekli ise 2.ameliyatı olan da var,
Allah iyilikler versin herkese
bende 2. ameliyatı olmak istiyorum, ama dediğiniz gibi daha çok acısı olur diye de korkuyorum.
@ecebanın dediği gibi bende de üst kısımlar açılma var, eceba, 2.ameliyatı aynı doktora mı olmuştunuz, yinede memnun değilsiniz değilmi,
Bende ikinci ameliyati olmuştum canim ust kisimda hafif acilma oldu diye olmadan once uc dort doktorla görüştüm hicbiri bana oyle bisey demedi ama fiyat olarak revizyon oldugu icin daha fazla soylediler acilma o kadar fazlaysa ameliyati yapan doktorne dedi peki. Kikirdak iyilesmeden ust uste olan ameliyatlar tehlikeli diye okumuştum cok fazla takıntı yapiyorsan baska doktorlara sor canim sonucta ameliyat zor
Evet, benimde 4 ay sonra düğünüm olacak inşallah, 3 çocuğun olsun diyor :)
Canım tam olarak iyileşmesi 1 seneyi bulur. Benim kaç ay geçmişti hafif uyuşukluk vardı mesela kulaklarım da, sertti dediğin gibi ben operasyon sırasında ağrı duyuyor musun onu merak ediyorum açıkçası, iğneden bile tırsan bi insanım öncekini genel anestezi altında olmuştum şimdi dayanabilirmiyim bilmiyorum korkuyorum :S
Ben de sonunda kurtuldum 3. Ameliyatımdan sonra bu dertten benim doktorum izmir egede Yiğit Özer tiftikçioğlu ve çok başarılı bi doktordur kendisi 3. Kesiz ameliyat olmamın sebebi ise şu okadar asimetrik kulaklarım vardı ki o ilk sonucu çıkarması bile mucizeydi ama olanlar bilir beklentiyi yüksek tutup daha da iyisini istiyoruz bende daha ıyı olabilir dedim ve tamamen yapışık kulak istiyordum çunku yapışık olmazsa tek kulağım bile kendi başına simetrik bi kulak değildi. Hoca işinin ehli resmen 2. Ameliyatım basarısızdı çunku doktorumun basını agrtıp ısrarlarım üzerine sonuç alamayız daha erken demesine rağmen gittim ameliyat oldum hocamın dedıgı de oldu biraz daha gerye yattı ama yeterli olan değildi benim için ve ben yine gittim doktoruma bidaha istediğimi belirttim bnim yapışık olmasına taktıgımı anlamıstı çunku ve ben bi erkeğim 0 numara saçta hile mükemmel gozuken bi kulak istiyordum ve oldu Allahın izniyle neyse 8 ay sonra gittim ve bi kaç gün önce ameliyatımı oldum doktor mükemmel bi iş çıkardı biri anyaya bri konyaya bakan kulaklarımı ikisini tam anlamıyla birbirine simetrik yaptı ve bana özel dikiş tekniği uyguladı üst kısımı yapıştırmak için, kendinden okadar emindi ki kulağımı istediği şekile sokacağına oğlum emin misin ben yapıp seni bu dertten kurtarırım ama eminsin değil mi diye bana sordu ve bu yelken kulklarımın üst kısmını esneme yapınca 1,2 mm boşluk kalıcak şekilde yaptı benim istediğimde buydu zaten. Çok şükür bitti artık. Merak ettikleriniz varsa ben burdayım iyi geceler herkese
Merhaba kocaeli de bir bayan doktoru çok methedityorlar Nilgün hanım idi ismi isterseniz bir görüşünMrb arkadaşlar kocaelide kepçe kulak ameliyatı olan var mi ?
Neox canim senin nasil suan Kulaklarin,saçlarını toplayabiliyomusun,doktora gittin mi ne dedi sanaMerhaba kocaeli de bir bayan doktoru çok methedityorlar Nilgün hanım idi ismi isterseniz bir görüşün