Kepçe Kulak Ameliyatı oldum ...

ben ameliyat olalı 1ay oldu.
canim eger gercekten dediğin gibiyse ilk 1 ayda bu kadar acilmamasi lazim kulağın hatta tam tersi millet ilk 1 ay falan kulagim hic görünmuyo uzayli gibiyim Kulaksız gibiyim falan diyo.. ama yine sende abartiyo olabilirsin ufak bi acilma senin gozune cok incelediğin icin fazla gelebilir baskasinin fikrini aldınmi ?

siz ameliyat olalı çok zaman oldu sanırım,
bu şişlik diye tabir edilen kısım nezaman iner/gider ve kulak bu şekilde kafaya yaklaşıyormu,
Bir seneyi gecior. Şişler 1 -2 aya iner kulağin ustune 4-5 ay sonra rahat yatabilirsin. Şeklini 3 ayda alır. Tam anlamiyla 1 yılda iylesior.

Bir seneyi gecior. Şişler 1 -2 aya iner kulağin ustune 4-5 ay sonra rahat yatabilirsin. Şeklini 3 ayda alır. Tam anlamiyla 1 yılda iylesior.
Teşekkür ederim yanıtladığıınız için
Bakalım dediğiniz gibi 3ay beklicem ama 3ay sonra eğer şiş ise benşuan şiş değil açılma olduğunu düşünüyorum umarım şiş ise iner böyle bi olasılık varmı tecrübenize dayanarak soruyorum
ben başlığı takip ediyorum haberdar edicem

Benim de en çok merak ettigim konu o, olduktan 2 sene sonra çekince bişey olacak mı?
Iki sene bide bişey olmaz :) ben 6 ay olmuştu amaliyat olalı o sıra kulagmdan rahatszdm doktora gtmistim içine bakmak için bildigi
Inse bile aynı görünür açılma oluyor ama çok değil suan nasıl gruysan öle kalır 2.3 milimetre açılma onlar

benim 2 ay dolmadı daha ama 15-20günlük fotoğraflara göre çok bariz bir açılma ve kepçelik var
ben mutsuzum yani, olacak arkadaşlar olmadan önce çok iyi araştırsınlar.

Valla şu forumda en talihsiz olan benim herhalde. Ameliyatı olalı 7 ay oldu. Benim çok sevgili doktorum operasyonu kulak ön yüzünden yaptığı için hala izler mevcut ön yüzde. İlk zamanlara göre çok azaldı ama hala var bakınca görünüyor yani. Bende çook az açılma oldu, sanırım tam şeklini alıyorlar iyileşme sürecim de tamamlandı sayılır. İki kulak aynı değil tabiki, biri ortadan daha yapışık diğeri daha simetrik bi şekilde komple geriye doğru yatmış vaziyette. Herşeye rağmen bu ameliyatı olduğuma pişman değilim. Yaşam kalitemi arttırdı mı, arttırdı evet, mükemmel olmasa da artık kepçe kulak kategorisinde olmadığımı biliyorum. Bunun verdiği rahatlıkla da denize rahatça dalıp çıkıyorum, yazın sıcağında veya sporda açık saça mahkum değilim. Doktor seçiminde basiretim bağlandı bi o da hayırlısı buymuş diyorum artık napayım. Olmayanlara 2 tavsiyem olacak:

1) Lütfen çok dikkatli olun doktor seçerken ve kesinlikle yaptığı kulak ameliyat resimlerini tek tek inceleyin. Benimki bana 3-4 tane gösterip, yaptıran herkes fotoğraf çekimine izin vermiyor ondan şuan bulabildiklerim bunlar daha tabiki çok var ama hepsini bulmaya uğraşsam akşam olur şeklinde bir açıklama yapmıştı. İnanmayın. Hepsini görmek isteyin.
2) Sonuç mükemmel de olabilir neden olmasın tabiki, ama siz yine de mükemmeli beklemeyin. Kepçelikten kurtulma beklentisiyle olun olacaksanız.

happytreefriend 'in 2. yorumuna özellikle katılıyorum, aynı doktora olan diğer arkadaşların mükemmel yada mükemmele yakın olumş olabilir fakat sizinkisi de böyle olacak diye birşey yok, o beklenti ile giderseniz gerçekten mutsuz olursunuz(örnek ben) kendinizi mutlaka az da olsa kepçe kalabilme beklentisine de alıştırın.

Kesinlikle eğer cok takip yaptircaksaniz doktorunuzu iyi secin ben de pişman olanlardanim ki benim ikinci ameliyatti kepce degilim ama memnun da degilim her doktotun teknigi farkli oluyo ve her sonuc mükemmel olmuyo benim onden kulak larim gayet güzel ama arkadan ust kismi resmen kafama kucuk bi kısmı dikili ve o kismi actirmak istedim tekrar operasyon oldu ama malesef doktor kendi bildiği gibi yapmış olacaklar iyice arastirip her seyi ayrintisina kadar sorunlar

E eceba geçmiş olsun umarım düzelince istediğiniz gibi olur revizyon nekadar süre sonra oldunuz benim daha 1.5 ay oldu ama kulağımın teki günden güne açılıyor

E eceba geçmiş olsun umarım düzelince istediğiniz gibi olur revizyon nekadar süre sonra oldunuz benim daha 1.5 ay oldu ama kulağımın teki günden güne açılıyor

: 37852980, member: 577661"] E eceba geçmiş olsun umarım düzelince istediğiniz gibi olur revizyon nekadar süre sonra oldunuz benim daha 1.5 ay oldu ama kulağımın teki günden güne açılıyor[/QUOTE]
Genelde ikinci ame

Genelde ikinci ameliyat için alti ay beklenmesi daha iyiolur diyor doktorlar ama kucuk operasyonlar icin beklemek gerekmiyor sanırım doktoruna sorsan canim mesela sadece üst kisim acilma olduysa oraya kucuk bi operasyonla dikis koyuyorlar bendetam bilmiyorum tabiki okuduklarimdan doktorun ne diyo açılma lara

ben ameliyat olalı daha 1.5 gibi bir süre oldu ama bariz bnir açılma var doktor da iki kulak arasında fark olduğunu kabul etti fakat revizyon gibi birşey konuşulmadı.
estetik cerrahları kulak dışında burun, göğüs, dudak, çene vs. gibi ameliyatlart da yaptıkları için yoğun oluyorlar açıkçası--daha çok kışın ameliyat olmaya talep oluyormuş diye okudum forumdan--, o sebeple beni erteleyedebilir diye düşünüyorum.
6 ay beklenmesi gerekiyorsa mecbur bekleyeceğim fakat o sırada eskisine yakın bir hal almasından korkuyorum

Beklemekde fayda var kikirdagin iyilesmesi icin ben cok araştırmistim.bazi doktorlarda uc ay diyo canim yogunsa yogun sonucta ilk ameliyatını yapti revizyon gerektirmicek sekilde yapsaydi oönemli olan senin için uygun zaman canim ama cok acilmazsa duaunme derim benim ikinci ameliyati mdi az acilmisti keske olmasaydi m diyorum cok yapisik kulak da normal durmuyo yakınında kilere sor belki sana öyle geliyor dur inşallah istedigin gibi olur bu arada doktoru n kimdi

benimde kıkırdak çıkarılmasina ragmen açıldı kulaklarim ve revizyon olmayi dusunmuyorum..Kendi elimle kulaklarimi bozdum hem kepceyim hem simetri degiller artık... Hayatimi alt ust etti psikolojim 10 kat dahada bozuldu... bu ameliyatı olmayın olmayın olmayın....!!!!!

Fotograf atabilirmisiniz?

Lütfen fotoğraf sorup durmayın ameliyat olduysanız fikir verebilecek yardımcı olabilecekseniz gönderelim!!
bu ameliyatlar maddi manevi zorluk içinde olunuyor kimse ikinci ameliyatı olmak istemez ki kimse kötü olsun diye de ameliyat olmaz

Sana moral vermeye çalışacaktım ama neyse.

Bu arada sürekli bu ameliyatı karalamaya çalışmazsan sevinirim,milleti karamsarlağa sürüklüyorsunuz.

Herkese iyi geceler,ben amt olalı 3 buçuk ay bitti,doktorun her dedigiyle süreçte karşılaştım,geç iyileşiyor,cok hassaslar,hala bant takiyorum geceleri,tedirgin oluyorum,benden kıkırdak çıkarmadan amt etti doktor,simetrik degil,zaten kendi kepçe halleride değildi,tek amacim eskisinden kurtulmaktır oldu cok sukur,nerdeyse ıki ay cok tedirgindim,kulağım açıldı diye ağlayıp nisanlima aileme sorup durduğum zamanları biliyorum,bugun bile bunun mevzusunu yaptım sol daha acik dimi diye sordum,yani fotoraflarimda normal ben karşıdan bakınca sol çıkık gibi duruyo,yada psikolojik oyle geliyo,zor bi amt kemiğe şekil vermek kolay,kıkırdak zor,ve herkesin kıkırdak yapısı farklı bi kişi ilk amt da başarı görür,diğeri ikinci,hatta 3,4 olanlar bile duydum,ben amt masasına yatarken riskleride alarak yattım,hayatta herşeyde hata payı vardir,bu amt dada %1-2 risk var dedi doktor o risk grubuna görmediğimi düşünüyorum bu 3 buçuk ayın sonunda,ama zaman ne gösterir bilemem,olmak isteyenler olsun ve yeni bi hayata başlasın,ben yeni bi hayata başladım diyebilirim,amt olduktan sonra psikolojik ve duygusal açıdan cok olumlu değişiklikler yaşadım,en büyük arzum nisanimda ve gelinligime topuz yaptirmakti,rabbime binlerce sukur nisanim olucak bu hafta ve Kuafore gitmek kabus degil,zor bi amt ve süreçti benim icin,ama suan tüm sıkıntı ve acılara ağrılara değdi diyorum,kepçe halimi unuttum bile,ve sunu unutmayın hep pozitif bakın olumlu bakın,olumsuz konuştukça olumsuz olur unutmayın,sabredin dua edin,olmak isteyenlere imkanlarımız varsa sizde kurtulun derim,cok büyük rahatlık geçen gün yarım saat yağmurda yürüdüm ve hayatımda ilk defa,sacim bozulcak kulak goruncek derdi olmadan ve semsiyesiz
,yağmurda yürümek meğer cok keyifliymis,kendinize iyi bakin

Arkadaşım kimsenin ameliyatı yada doktoru doktorları karalamaya çalıştığı falan yok kaldı ki bana sorulan sorularda doktor Adı dahi vermedim, bence bir doktorun iyi olması yaptığı işin arkasında durmasıdır ameliyatın başarılı geçip geçmemesi bence ikinci plandadır eğer başarısız olmuş olan durumu düzeltir ve ikinci kez sonuca ulaşırsa doktorun iyi doktor olmasından birşey kaybedilmez. birçok doktor başarısızlık oranı dahi veriyor ameliyatlardan önce. zahmet edip de forumda birkaç sayfa daha okumaya çalışırsann benzer durumda olan kişileri göreceksintek ben yada bir başkası değil sen işini görmek istediğin yanını gör ozaman istemediğin mesajları okuma
Ameliyat olmamış kişilerden yorum yada morale ihtiyacım yok daha yapıcı yorumlarda bulunursan sevinirim

Kimse ameliyati kotulemiyor sadece doktoru iyi secin iyi arastirin deniyor her doktor farkli bir teknik kullaniyor ve istediğiniz seyi cok iyi anlatmak gerekiyo benim ameliyati m doktora gore cok basarili onden bakildiginda gerçekten güzel duruyo ama kulagin arkasindan ben memnun degilim bilsem nu teknigi kesinlikler kabul edeceğim bi teknik olmazdi mesela ben memnun değilim ama bi baskasi umursamayabilir kimse kimseye kizmasin burda herkesin dedigi sey ortak sadece doktorunuz iyi secinnnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…