- 14 Şubat 2018
- 785
- 571
- 103
- 28
- Konu Sahibi okyanusprensesi000
-
Merhaba kızlar alışveriş yapmayı çok seven bir genç kızım
Ama artık buna bir dur demek ve biraz birikim yapmak istiyorum
Kimileri kendine çeyiz al birikim yap diyor
Kimileri şimdi harca evlenince harcayamazsın diyor
Alerjik bir cildim olduğu için saç ve cilt ürünlerimi kaliteli markalardan alıyorum
O konuda kısıtlama yapamam
Diğer harcamalarımın önüne nasıl geçebilirim
Siz aylık;
Saç-cilt
Kıyafet
Kuaför
Makyaja ne kadar ayırıyorsunuz?
ben maaşımdan haftalık olarak alıyorum genelde cuma günleri oluyor. haftalık 200₺ çekiyorum yetiyor genelde extra bir şey çıkınca da çekiyorum hesaptan. birikim illa çeyiz olacak değil paran olduktan sonra çeyizini 1 haftada da düzersin. nakit olarak birikim yap istediğin yere istediğin şekilde harcarsın. aylık 2000₺ rahat duruyor hesapta. bekarım, ailemle yaşıyorum, babam ve abim sürekli ben bir şey demeden harçlık veriyorlar bunlar da faktör tabi
Her ay 300 ü buluyor harcamam dışarı falan çok çıkmıyorum hem oğlum küçük hem de hamileyim çıkarsam gezmeye falan 500 ü buluyo.. çalışmıyorum..
aldığın maaşa da bağlı tabi ki. ama çeyiz alma kesinlikle ne zaman evleneceğin bile belli değil alırsın paran olduktan sonra. şahsen ben düğün falan yapmak istemiyorum, erkek arkadaşım da benimle aynı düşüncede. dayatılmış geleneklere karşı çıkıyoruzBen de sizin gibi ailemle yaşıyorum:) ne yazık ki babam da ara sıra para vermesine rağmen 2000 liram hiç bankada olmadı
Bu konu maddiyatla alakalıdır. Kimisi 100 tl harcar yetiremez, kimisi 10000tl harcar dokunmaz.Merhaba kızlar alışveriş yapmayı çok seven bir genç kızım
Ama artık buna bir dur demek ve biraz birikim yapmak istiyorum
Kimileri kendine çeyiz al birikim yap diyor
Kimileri şimdi harca evlenince harcayamazsın diyor
Alerjik bir cildim olduğu için saç ve cilt ürünlerimi kaliteli markalardan alıyorum
O konuda kısıtlama yapamam
Diğer harcamalarımın önüne nasıl geçebilirim
Siz aylık;
Saç-cilt
Kıyafet
Kuaför
ortada bi söz nişan yoksa çeyiz almak çok saçma. belki 5 sene sonra evleneceksin.Kimileri kendine çeyiz al birikim yap diyor
bunlar haklı ama aşırıya kaçmamak lazım.Kimileri şimdi harca evlenince harcayamazsın diyor
Saç-cilt
Kıyafet
Kuaför
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?