Kendinize aylık ne kadar harcıyorsunuz?

Çeyizi boşver paranı tabak çanağa yatırma. Ufukta evlilik olunca hızlıca alırsın. Kadınların evliliğe odaklı yaşaması/birikim yapması da saçma ayrıca:olamaz:

Değişir bence. Öğrenciyken kuaföre öyle föne falan gitmezdim, saçım doğal dalgalı köpük sürünce şekil alırdı. Giysiye çok para dökerdim:halay: Cilt bakımı geçin bence, ben hala da krem, maske falan hiçbir şey sürmüyorum cildim gayet güzel. Zararlı kimyasallara tonla para dökmek = cilt bakımı. Öğrenciyken makyaj malzemesi, parfüm Yves Rocher/ Body shop indirimden alırdım. Şampuan, saç kremi her zaman organik ve pahalı, Kanada ithal aldım öğrenciyken bile. Saçımı hala boyamıyorum, saçı çok yıpratıyor. Bir de lazere para veriyordum.

Bu gratis watsons stili mağazalara girince insan bir coşuyor tüm raflardan bir şey alası geliyor ama yapmayın kimyasallar zararlı + bütçeye delik:bicak:

Çeyiz falan almayın. Her geçen gün güncelleniyor o ürünler. Hem de niye alasınız yani. Müstakbel eşinizle ortak zevkinizie göre seçersiniz.
Benim için İnternet alışverişi boş zaman değerlendirmek için bir sebep olmuştu. Kendimi kaybedip çılgınca alıyordum. Ama sonu yok. O kadar kıyafet de giyilmiyor zaten. Artık biraz daha dikkatli harcayıp, biriktirdiklerimle yeni yerler görmek istiyorum. Bu da bir yatırım en güzelinden hem de.

Siz mi ben mi :olamaz: Alisveris hastasi degil bagimlisiyim, almayacaksam bile gezip bakmaktan acaip zevk aliyorum.:eek:

Merhaba kızlar alışveriş yapmayı çok seven bir genç kızım
Ama artık buna bir dur demek ve biraz birikim yapmak istiyorum
Kimileri kendine çeyiz al birikim yap diyor
Kimileri şimdi harca evlenince harcayamazsın diyor
Alerjik bir cildim olduğu için saç ve cilt ürünlerimi kaliteli markalardan alıyorum
O konuda kısıtlama yapamam
Diğer harcamalarımın önüne nasıl geçebilirim
Siz aylık;
Saç-cilt
Kıyafet
Kuaför
Makyaja ne kadar ayırıyorsunuz?
Sigara giyim bakim derken aylık 1500u buluyor ama kıyafet almadığım zamanlar aylık 1000tl

Maşallah ALLAH çocuklarınızla birlikte uzun bir ömür nasip etsin :anne: benim oğlum olsa kendime hiç harcamam hep ona harcarım gibi geliyor inşallah ALLAH bir gün bana da nasip eder:KK36:
Amin inşallah Rabbim tez zamanda sanada nasip etsin canım.. tabiki oğlumada harcıyorum zaten hayatımızın odak noktası evlatlarımız.. Rabbim olmayanlarada nasip etsin.

Makyaj malzemelerimi ben de kaliteli alırım ama fondöten pudra ruj rimel bunlar 5-6 ay rahat gider. Aylık ne kadar gider hiç düşünmedim. Ortalama 100tl olsun.
Şu an lazer yaptırıyorum ama sir 65tl idi sanırım kaş bıyık falan 100 de ona yazalım.
Boya yaptırıyorsanız saçınızı komple boyatmayın dip geliyor hep, ombre yaptırın o da 5-6 ay yaptırmasanız garipsenmez. Ona da aylık 50tl yazalım. Fönü evde çekerim özel günler dışında. Sürekli fönlü dolaşmanız gereken bir ortamda çalışıyorsanız arada örgü yaptırın. Kış da geldi. Üç gün gider. Bone ile duş alırsınız. Örgü 10lira.
Yani 300tl kişisel bakım olsun.
Kıyafet harcaması tamamen kişisel ona yorum yapamam:)

Oğlum olduktan sonra habire eşime ve ona harcıyoruz. Tabi kendime de harcıyorum ama vakit bulamıyorum bir de baya var ürünlerim. E emziriyorum makyaj yapmıyorum, ağda derdim yok. Şampuan stok yapmıştım özel bir şampuan kullanıyorum, kıyafetim çok var almaya gerek görmüyorum artık :) Bizim çok gidiyor aylık anlayacağın. Bebek her gün büyüyor e kıyafet bez her şey ona göre. E bi de her şeyin en iyisi olsun istiyoruz. Bir tshirte 150den aşşağı vermiyoruz. Var gerisini sen düşün/ biz batmışız gibi görünüyor şu an :confused: bi kısıtlamaya gitmek lazım.

Sac biyik agda kas islerimi kendim yaptigim icin kuafor masrafim hic yok.
Kiyafette ihtiyacim oldukca aliyorum.onceliklerim degisti artik bebekten sonra

Alerjik bir cildim olduğu için saç ve cilt ürünlerimi kaliteli markalardan alıyorum
Siz aylık;
Saç-cilt
Kıyafet
Kuaför
Aylık sabit olan sadece kuaför benim. Her ay 60tl.
Diğerlerini her ay almam kıyafet,makyaj,cilt vb.Ama ben parfüme verdiğim parayı kısamiyorum ve sac bakım ürünlerine aşırı para harciyorum,uzun süre de kullaniyorum.
Şöyle yapsan,her ay altın at kenara. Diğerlerini gönlünce harca

Oğlum olduktan sonra habire eşime ve ona harcıyoruz. Tabi kendime de harcıyorum ama vakit bulamıyorum bir de baya var ürünlerim. E emziriyorum makyaj yapmıyorum, ağda derdim yok. Şampuan stok yapmıştım özel bir şampuan kullanıyorum, kıyafetim çok var almaya gerek görmüyorum artık :) Bizim çok gidiyor aylık anlayacağın. Bebek her gün büyüyor e kıyafet bez her şey ona göre. E bi de her şeyin en iyisi olsun istiyoruz. Bir tshirte 150den aşşağı vermiyoruz. Var gerisini sen düşün/ biz batmışız gibi görünüyor şu an :confused: bi kısıtlamaya gitmek lazım.
Bir bebek tisortune 150 tl mi...cidden müsrifsiniz..en fazla ne kadar giyecekki

Hele o kargocuyu sabırsızlıkla bekleyiş, paketi açarkenki mutluluk beni benden alıyor. Bu bir bağımlılık tedavi şart :halay:

Maalesef ben de kargo paketini acarken dogumgunu cocuklari gibiyim.
Konu sahibesi nasil ekonomi yaparim diye konu acmis, boyle seyler konusup milleti yoldan cikarmayalim:olamaz:

Ayda bir kez ağdaya gidiyorum, 3 ayda bir gibi saçlarımın kırıklarını aldırıyorum, 2-3 haftada bir de kaş-bıyık aldırıyorum. Tüm bunlar aynı aya gelse maksimum 100 tl tutuyor. Makyaj malzemesi çok almam, rimel-pudra-fondöten-kalem kullanıyorum sadece bazen de hafif renkli ruj, bunlarda uzun ömürlü oluyor hadi tanesine 30 tl diyeyim zaten en az 5-6 ay gidiyor. Kıyafete gelince; çok alışveriş yapmıyorum açıkçası denk gelince 1-2 parça alırım ve mümkün olduğunca uygun fiyatlısını almak isterim :) ayda 200-300 tl yetiyor bana kısacası, tabi ailemin yanındaysam :))

Saçlarımı kendim kesiyorum. Istedigim sekilde kesebilme yetenegim var cünkü liseden beri hep kendim kestim. Boyamiyorum cünkü siyah kestane tatli bir rengi var. Beyazim hic yok. Cilt bakiminda hep dogal seyleri tercih ediyorum. Zeytinyagi falan. Sonra dogal maskeler... yumusacik bi cildim var. Tertemiz bir yüzüm var. Makyaj hic kullanmiyorum. Bazen eserse göz kalemi o kadar. Kokuya çok düşkünüm. Alkolsüz kokular satılıyor onlardan aliyorum. Cok kullaniyorum ayda 50 lira falan gidiyordur ona. Saclarima cok bakim yapardim önceden. Aktardan badem yagi çörekotu yagi falan. Vücuduma cilek yagi sürerdim. O zaman tabi ayda bir yüz lira tutardi. Simdi yapmiyorum saclarim baya bakimsiz baslamam lazim yine. Kiyafet de 100-200 arasi. Ihtiyac disi pek bisey aldigim söylenemez

Saçlarımı kendim kesiyorum. Istedigim sekilde kesebilme yetenegim var cünkü liseden beri hep kendim kestim. Boyamiyorum cünkü siyah kestane tatli bir rengi var. Beyazim hic yok. Cilt bakiminda hep dogal seyleri tercih ediyorum. Zeytinyagi falan. Sonra dogal maskeler... yumusacik bi cildim var. Tertemiz bir yüzüm var. Makyaj hic kullanmiyorum. Bazen eserse göz kalemi o kadar. Kokuya çok düşkünüm. Alkolsüz kokular satılıyor onlardan aliyorum. Cok kullaniyorum ayda 50 lira falan gidiyordur ona. Saclarima cok bakim yapardim önceden. Aktardan badem yagi çörekotu yagi falan. Vücuduma cilek yagi sürerdim. O zaman tabi ayda bir yüz lira tutardi. Simdi yapmiyorum saclarim baya bakimsiz baslamam lazim yine. Kiyafet de 100-200 arasi. Ihtiyac disi pek bisey aldigim söylenemez
He kaşim ince almiyorum. Biyiklarimi kendim aliyorum. Agda derdim yok lazere gitmistim önceden.

Siz aylık;
Saç-cilt
Kıyafet
Kuaför
Saçlarımı kendim keserim maskelerimi kendim hazırlarim manikür pedikür hepsi her şey evde.. kilik kıyafet yılda iki defa iki kat alırım bir buçuk yıllık evliyim. Babam kıyafet için para harcamazdi eşim de yettiremiyor ayı zor çıkarıyoruz bı de oğlum var. Üniversite zamanlarıma dönmek isterdim az kıyafetim ama tril seylerim vardı şimdi hiçbirini giyemiyorum

Sabit giderlerimin arasinda sigara ve telefon faturasi var sadece.
Yasasin bekarlik ve ailenin yaninda yasamak :halay:
Birikim yapiyorum. Kuafor masraflarim hic yok. Kendim yapiyorum.
Makyaj bakim vs urunlere de gidiyor birseyler ama her ay degil.
Yeme icme nadir cikiyor harciyorumson zamanlar, o konuda ama hic dusunmem cunki benim gorusumde yeme icmeden kisilmaz.
Suan genele bakarsak biriktiriyorum bayaa diyelim :KK59:

Canim istese tatile cikarim..ama bu yil gittim zaten. Baskaa hmmm okadar... Yani.
Ha birde alisveris bagimliligi gelistirdim ama kendimi tutuyorum..nalet online alisverisiii cok kötü..gereksiz birsuru cöp aliyorum hic kullanmadigim.
Ama suan herseyim var. Kiyafet konusunda ne eksikse sadece o alinmali bence. Veya tabi cok hosunuza giden birsey olursa onuda alin :KK70:ama bu lüksü kendime bende iki üc ayda bir goruyorum.. Zaten icimde ukde kalan birsey olursa illa tekrar karsima cikiyor ozaman alirim.
Ha birde duygusal olarak cöküste oldugum vakitler alisverise sariyorum...bunu fark ettim. Yani enerjimi huzurumu hep yuksek tutmaya calisiyorum hem ben mutlu hem cuzdanim :KK49:
Arada aileme akrabalarima yardimda bulunuyorum. Okadar..

Ceyizim de hazir degil...ceyiz hemen alinir nakit para varsa. Kizlarin dedigi gibi zaten modasi geciyor hem yer kaplar. Bana da sacma geliyor onceden ceyizini hazirlamak. Ne gerekirse sip sip diye alirsin birikimin olunca.

Aylık dip boyam var,2 haftada bir manikür pedikür,birde genelde hergüne yakın fön masrafı max 1000 tl kuaför masrafı oluyordur. Ağda,kaş falan yaptırmıyorum. Lazer epilasyon yaptırdım,kaşlarımda çıkmaz zaten. Kıyafet işi değişken bazı ay hiç olmaz bazı ay en büyük kalem olabilir. Mümkün olduğunca ayda bir cilt bakımı yaptırıyorum 300 tl. Makyaj malzemeleri zaten uzun süre yeten şeyler yıllık bikaç bin lira harcanıyordur.

Bir bebek tisortune 150 tl mi...cidden müsrifsiniz..en fazla ne kadar giyecekki
Bebek tshirtü değil kendi kıyafetlerimize ama bebeğime de iyi markalardan alıyorum çünkü ben de sizin gibi düşündüm ucuz alayım diye ama içerikleri çok korkunç ve tek yıkamada tüyleniyor çekiyor. Fakat kaliteli alınca mesela oğlum şu an 5 aylık 6-9 aylık alıyorum ve o kıyafeti şimdiden başlayarak 8 ayına kadar rahatça giyebiliyor. Böylece evi fazla kıyafet ile doldurmuyorum aslında daha hesaplı oluyor. Müsrif olduğumu düşünmüyorum. Herkes gelirine göre giderini ayarlıyor. Bebeğimden kısmayı da hiç düşünmedim, düşünmem de.

Bebek tshirtü değil kendi kıyafetlerimize ama bebeğime de iyi markalardan alıyorum çünkü ben de sizin gibi düşündüm ucuz alayım diye ama içerikleri çok korkunç ve tek yıkamada tüyleniyor çekiyor. Fakat kaliteli alınca mesela oğlum şu an 5 aylık 6-9 aylık alıyorum ve o kıyafeti şimdiden başlayarak 8 ayına kadar rahatça giyebiliyor. Böylece evi fazla kıyafet ile doldurmuyorum aslında daha hesaplı oluyor. Müsrif olduğumu düşünmüyorum. Herkes gelirine göre giderini ayarlıyor. Bebeğimden kısmayı da hiç düşünmedim, düşünmem de.
Bende bebegimdeb kismiyorum.ama bi bebek tisortune 150 veriyosunuz sansım en asagi yazmisiniz ya.sasirdim..tabiki bende pamuklu aliyorum birazda buyuk aliyorum uzun sure giyiyor dediginiz gibi

Back
X