• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendini eksik hissetmek

Evet, eşiniz yanlış biliyor.
Sizin çalışmanız için bir baskı da oluşturuyor olabilir.
Eşinizin 9 senelik bilgisi ile, benim 25senelik(görevde iken) askeriye yaşantımı, babamın 38 senelik mesleki bilgisini kıyaslayamazsınız herhalde.
Askerlik bu, ücraya dağa taşa gitmek istemiyorsa, seçmeyecekti.
Orada olmanızın sebebi siz değilsiniz, öncelikle bunu bilin.
Torpil dönüyorsa bilemem ama atamalarda yine belirtiyorum hiçbir şekilde eş durumuna bakılmaz, bakılamaz!
Yıllarca eşi öğretmen olan aile dostlarımız sınır karakollarında çalıştı, okul olmayan yerlerde.
Çünkü tsk da önemli olan kendi bünyesindeki insandır, ailesi değildir.
Ha mesela, babam yıllarca benim öğrenimime devam edemeyeceğim illere atandı, nakil yapabileceğim denk bir okul yoktu çünkü ben almanca eğitim gören bir lisede okuyordum, bu bile örnektir size.
Diğer konuda eşiniz gerçekten çok ama çok uyanık, kendinizi ezdirmeyin asla.
Sizinle değil de memur olabilme kapasitenizle evlenmiş gibi.
Çok biliyorsa kendi yüksek lisans master yapsın, kurmaylık alsın ona göre masa başı ve tayini az olan yerlere geçin.
Siz de bunu önerin, bakalım ne diyecek?
Hadi ya benim daha fazla suçluluk duymama sebep olan konulardan biriydi simdi icim daha rahat.Eve döndüğümde bu konuyla ilgili ciddi bir konuşma yapacağım.Ben önceden de dedim bana bu mevzuyu açıp durma ben zaten elimden geleni yapiyorum en iyi kendisi biliyor hic tanimadigim yerlere sirf mulakatim var diye kış günlerinde gece yarilarinda yola ciktim tek başıma bekarken, neler cektim kendisi biliyor.Bu sorun olacaksa kendine memur birini bul benim ne olacağım belli değil gibisinden konuşmuştum hatta ayrilmak istemistim.Yok ben oyle demek istemedim falan dedi.Gerci uzun zamandir acilmiyordu bu konu ama bugun yine neye dolduysa patladi.

5 aylık evliyim.Eşim 29 yaşında.2 senelik flört döneminden sonra evlendik.Eşim askeri personel.Ben de üniversite mezunuyum çok istememe rağmen ve birçok kez denememe rağmen malesef hep mulakatlarda elendim.Puanim iyiydi ama merkezi atamaya yetmiyordu.
Eşim hep memur olmamı istedi.Destekledi nisanliyken de.Ama ben lisans sinavina girdigim için (lisansa tamamliyorum) asil mezuniyetim olan aylarca çalıştığım önlisans sinavina girme hakkimi kaybettim.Bu benim sucumdu nasil bir aptalliksa haberim bile yoktu bundan.Ve etrafimda okadar kişiye dememe rağmen kimsenin bundan haberi yoktu.O gün dugunume 1 ay kadar vardi.Bana okadar hakaretler etti, asagiladi ki inanamadim.Zaten yıkılmış 2 senemi kaybetmistim.Onun hayallerini,umutlarini sondurmusum.
Neyse evlendikten sonra 2014 puanimla son katiplik sinavina da girdim.Herşeyim mukemmelken yine mülakatta elendim.Sağolsun beni sinava,mülakata götürdü.Ama elendigim zaman saglik olsun diye teselli etti ama içten içe bunu yazmış.Birgun navigasyondan takip edip bir yere gidecektik yanlış yere yönlendirdi yanlış gittik oyuzden.Bana bir işe yara onu bile beceremiyorsun vs diye epey kizdi.Ardindan özür dilese de kirildim.
5 aylık evliyiz ama ciddi hicbir kavgamiz olmadi.Ben doğuda çok zor sartlarda lojman da kalıyorum.Dağ başında diyeyim.Canım sıkılıyor diye beni 20 günlüğüne ailemin yanina gönderdi o konularda çok yardimci oldu hep.Ama ben bu konuyu okadar sorun ettim ki artik eşim yanimda bilgi yarismasinda mezuniyetini vs söyleyen kişiye helal olsun vs diyince bile üzerime aliniyordum.Birinin atandığı haberini alinca hep icleniyordum.Epey üyeli bir grubum var orada insanlara katiplik için yardimci olup bilgi veriyordum çoğu kisi yaziyordu ilani bile okumadan sorular soruyordu.Ben de kendi kendime dedim ya ilani bile okumadan sorular soruyorlar insan bi okur anlamadığını cevabini bulamadığını sorar dedim.Bana sen kiskaniyorsun onlar sinava girecek diye vs diye bana kızdı.Bugün de ailemin yanindayim arkadaslarim geldi.Ben de dedim sinif öğretmeni arkadasim var cok iyi bir kiz keske abimle olsa gibisinden.Bana demediğini birakmadi.Senin sinavin yok mu arastiriyor musun copcatanlik yapacağına önce kendine bir hayrin olsun gibisinden konuştu.Çok kırıldim.Halbuki ben ne kadar cok istiyorum birseyler yapabilmek kendisi de cok iyi biliyor.
Bana evde de iş yap,ozel de calis diyecekler simdiden demesin.Ben da basinda yeri geliyor bir ekmek alamiyorum nereye gideyim calisayim.Kendimi cok eksik ve ezik hissediyorum....
Sana destek olacagı yerde bu ne küçümseme ne haddine kendileri lise mezunudur medeniyetten uzaktır uzman çavuş olmuştur kendni bişey sanıyordur ayrıca aldıkları maaş zaten yeter sana neden yükleniyor flört döneminde bu zihniyet belli etmiştir de işte ozaman toz pembe gözlükler yüZünden görmüyrsnz

Hadi ya benim daha fazla suçluluk duymama sebep olan konulardan biriydi simdi icim daha rahat.Eve döndüğümde bu konuyla ilgili ciddi bir konuşma yapacağım.Ben önceden de dedim bana bu mevzuyu açıp durma ben zaten elimden geleni yapiyorum en iyi kendisi biliyor hic tanimadigim yerlere sirf mulakatim var diye kış günlerinde gece yarilarinda yola ciktim tek başıma bekarken, neler cektim kendisi biliyor.Bu sorun olacaksa kendine memur birini bul benim ne olacağım belli değil gibisinden konuşmuştum hatta ayrilmak istemistim.Yok ben oyle demek istemedim falan dedi.Gerci uzun zamandir acilmiyordu bu konu ama bugun yine neye dolduysa patladi.
İstemeseydiniz onunla doğuya gitmezdiniz,annenizin evinde otururdunuz yada ayrı ev açtırır kendinize, bir işe girer,eşinizle üç ayda bir 20 gün görüşüp rahatınıza bakabilirdiniz.Bunu yapanlar var yada 6 ay anneniz de 15 gün kendi evinizde kalabilirdiniz bunuda yapanlar var ama siz yapmıyorsunuz, bunun için size teşekkür etmeli siz onu o Allah ın s... yerde bir başına bırakmıyorsunuz,şükretmeli, birinin bunları eşinizle hatırlatması lazım bence. Memur olunca merkeze gidicem diyorsunuz bunu eşiniz nasıl kabul ediyor oda garip zira adam oralarda karısını bir başına markete yollamazken sizi merkeze yolluyacak.Peki buna sizin aileniz ne diyecek benim kızım böyle bir durumda olsa biz çeker alırız kızımızı sokakta bulmadık evladımızı...O kadar çalışan istiyorsa memurla evlenseymiş eşinizin yaptığı saçmalık.Doğuda lojmanda gıda harici bir masraf yoktur yani paşa gibi geçiniyorsunuzdur.Memuriyeti batıya erteleyin derim.Çok istiyorsa memleketimde özelde çalışabilirim,evi boşaltalım 3 ayda bir gelirsin görüşürüz deyin.Doğuda bir başınıza çalışmayın.Aç değilsiniz açıkta değilsiniz maceraya gerek yok bence,siz elinizden geleni yapmışsınız.

Destek oluyor bazen fazlasiyla iyi oluyor ama nedense bazen alakasizca konular hep buraya geliyor laf sokmalar, küçük görmeler.
Canım bak biliyorum hakkını yemem özünde iyi diyosun anlıyorum ama şu yaptığı gerçekten hoş değil. Evini tek başına geçindirmekten rahatsız ve senin de gelirini istiyor. Hepsi bu... Cünkü ben kendimi boşlukta ve işe yaramaz hissederken, eşim ''ben daha ölmedim, ben varım ömrüm gücüm yettiğince bakıcam sana'' tarzında sözler söylerdi. Hiç bir zaman beni ezecek kelimeler sarfetmedi.

Önlisans mezunları lisans tamamlarken KPSS sınavına mezun oldukları alandan girebilirler yani KPSS b'den lisans mezunu değilken nasıl girebildiniz anlamadım?
Sistem zaten otomatik olarak nE mezunuysanız ordan kayıt yaptırıyor

ay çekilmez bu ne ya. anladığım kadarı ile sessiz sakin birisin. adam kompleks yapmış seni ezdikçe ezmiş. bence büyük bi kavg açıkarmanın vakti gelmiş de geçiyo.

Memur olsanızda herşey sorunsuz hale gelmeyecek. Takıntılı bir eşiniz var. Memnun olamıyor.
Kim isterki işsiz olmayı? Bu konuda destek olması gerekirdi.
Kaldı ki sizinle evlenirkende memur değildiniz.
Neyin garantisini düşünüp evlenmiş o zaman?
Bir kadın çalışacak yeterli imkanlara sahip değilse çalışmak zorunda değil ayrıca.
Elverse zaten yardımcı olacaksınız.
Yaptığı şey çok bencilce ve iğrenç birşey.

Sizin adınıza üzüldüm.. Bence eşiniz bu durumu hep tekrar edecek çünkü kendiniz demissiniz durup durup açıyor konuyu diye.
Ayrıca kendinizi eksik hissetmenize gerektirecek bir durum değil çalışamamak,ülkemizde işsizlik sorunu var.Lutfen bu sekilde hissedip daha fazla esinizin baskısına yer tutmayın.Size destek olmalı evlilik başka neyi ifade eder ki? Çok ayıp etmiş.

Oo cok iyi ya. Bakma sen ona o zaman ne güzel ugrasiyorsun iste bir sekilde. Insallah reklam parasini gorunce biraz sesi kisilir :) bazi kisilerin nicklerinin altinda instagram hesaplarini goruyorum. Ama kim olduklari açıkça ortaya cikiyor bakinca tabi kendi fotolari, isimleri var. Senin böyle bir durumun yoksa yaz sen de belki takipci sayina etkisi olur :)
Nasil canim anlamadim benim hesap kisisel değil kendi fotografim veya ismim yok :)canim sabirla bekliyorum o günleri:))

Sana destek olacagı yerde bu ne küçümseme ne haddine kendileri lise mezunudur medeniyetten uzaktır uzman çavuş olmuştur kendni bişey sanıyordur ayrıca aldıkları maaş zaten yeter sana neden yükleniyor flört döneminde bu zihniyet belli etmiştir de işte ozaman toz pembe gözlükler yüZünden görmüyrsnz
Canim aciktan lisans mezunu ben oraya takilmiyorum ama dedigin gibi maas yetiyor o yaşadığımız yer ona gore daha iyi bir yer olur diye diyor güya bunlari.

İstemeseydiniz onunla doğuya gitmezdiniz,annenizin evinde otururdunuz yada ayrı ev açtırır kendinize, bir işe girer,eşinizle üç ayda bir 20 gün görüşüp rahatınıza bakabilirdiniz.Bunu yapanlar var yada 6 ay anneniz de 15 gün kendi evinizde kalabilirdiniz bunuda yapanlar var ama siz yapmıyorsunuz, bunun için size teşekkür etmeli siz onu o Allah ın s... yerde bir başına bırakmıyorsunuz,şükretmeli, birinin bunları eşinizle hatırlatması lazım bence. Memur olunca merkeze gidicem diyorsunuz bunu eşiniz nasıl kabul ediyor oda garip zira adam oralarda karısını bir başına markete yollamazken sizi merkeze yolluyacak.Peki buna sizin aileniz ne diyecek benim kızım böyle bir durumda olsa biz çeker alırız kızımızı sokakta bulmadık evladımızı...O kadar çalışan istiyorsa memurla evlenseymiş eşinizin yaptığı saçmalık.Doğuda lojmanda gıda harici bir masraf yoktur yani paşa gibi geçiniyorsunuzdur.Memuriyeti batıya erteleyin derim.Çok istiyorsa memleketimde özelde çalışabilirim,evi boşaltalım 3 ayda bir gelirsin görüşürüz deyin.Doğuda bir başınıza çalışmayın.Aç değilsiniz açıkta değilsiniz maceraya gerek yok bence,siz elinizden geleni yapmışsınız.
Bugün sizin yazdiklarinizdan da yola çıkarak baya birşey söyledim.Suan ailemin yanindayim 2 haftaya döneceğim.Telefonda böyle böyle dedim bana suçluluk duygusu oluşturmaya çalışma dedim.Epey konuştum sesim aglamakli çıktı sanirim tamam uzulmene gerek yok dedi ozurler diledi.Ben de dedim sanki kendi kendime uzuluyorum yine sen uzuyorsun sonra uzulme diyorsun.Git kendine çalışan birini bul gibisinden epey çıkistim ben de patladim sonunda.

Canım bak biliyorum hakkını yemem özünde iyi diyosun anlıyorum ama şu yaptığı gerçekten hoş değil. Evini tek başına geçindirmekten rahatsız ve senin de gelirini istiyor. Hepsi bu... Cünkü ben kendimi boşlukta ve işe yaramaz hissederken, eşim ''ben daha ölmedim, ben varım ömrüm gücüm yettiğince bakıcam sana'' tarzında sözler söylerdi. Hiç bir zaman beni ezecek kelimeler sarfetmedi.
Ne güzel ya hep duymak istediğim cümleler.Duyuyorum aslinda ama bu konuşmalar gecince hicbir anlami kalmiyor..

Önlisans mezunları lisans tamamlarken KPSS sınavına mezun oldukları alandan girebilirler yani KPSS b'den lisans mezunu değilken nasıl girebildiniz anlamadım?
Sistem zaten otomatik olarak nE mezunuysanız ordan kayıt yaptırıyor
Son siniftaysa girebiliyor.Mezuniyet şart değil.

ay çekilmez bu ne ya. anladığım kadarı ile sessiz sakin birisin. adam kompleks yapmış seni ezdikçe ezmiş. bence büyük bi kavg açıkarmanın vakti gelmiş de geçiyo.
Aslinda hiç sessiz sakin değilim kendimi savunurum hep ama bazi zamanlar da ben de bikiyorum artik.

Nasil canim anlamadim benim hesap kisisel değil kendi fotografim veya ismim yok :)canim sabirla bekliyorum o günleri:))

Benim nickimin altinda kilom falan yaziyor ya oraya instagram hesabını yazıyor bazen bazi uyeler. Isimlerinin altinda okuyunca bakiyorum bazen instagram hesaplarina :) sen de yaz istersen hesabini bi sıkıntı yaratmayacaksa. Belki birilerinin ilgisini ceker uye olurlar dedim canim

Back