• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendini eksik hissetmek

Esin cok kaba, sen memur olunca eziklemesi gececek belki ama sende kirildiginla kalacaksin. Madem cok istiyo kostek olur gibi senin moralini bozacagina destek olsun.
Canim destek oluyor sonra basarisizlikla sonuclaninca bu sekilde konuşmalar yapiyor.

Yetersiz ve ezik hissedeceğiniz hiçbir durum yok. Hepimiz biliyoruz ki Kpss ve benzeri sınavlar oldukça yıpratıcı oluyor. Defalarca mülakatlardan elenen binlerce insanın bozulan psikolojisine değinmiyorum bile. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor ki siz de öyle yapmışsınız zaten. Eşinizin bu anlamda kırıcı olmaya hiç hakkı yok. Bu tarz durumlar karşısında kendinize güvenin ve tavrınızı koruyun. Sizi hayatta değerli ve başarılı kılan tek koşul sanki atanmanızmış gibi bir tavrı hiçkimsenin göstermesine izin vermeyin. Bu bir süreçtir, elinizden geleni yaparsınız ve olacağı varsa olur zaten. Akışına bırakın..
Aslinda önceden hiç böyle değildim sürekli ayni muhabbetler döndukce benim psikolojim de etkilendi.Oysa o 2 sene içinde en az 10 sinava girdim ve gercekten sinav kısmında çok başarılı oldum kendisi de biliyor.Fakat işim mülakata kalınca ne kadar iyi olsam da sonu hüsran oldu.
Esimin davranislarindan sonra beni tek önemli kilacak şeyin bu olduguna inanmaya basladim malesef ki.

Keşke düğünden bir ay önce hakaretler eden bu adamla evlenmeseydiniz. Bu nasıl bi adam böyle neden sürekli iğneleyici konuşmasına izin veriyorsunuz? Daha evleneli bir sene olmamış özgüveninizi yerle bir etmiş. Dertsiz başınıza dert almışsınız evlenip. Keşke acele etmeseydiniz.

Keşke düğünden bir ay önce hakaretler eden bu adamla evlenmeseydiniz. Bu nasıl bi adam böyle neden sürekli iğneleyici konuşmasına izin veriyorsunuz? Daha evleneli bir sene olmamış özgüveninizi yerle bir etmiş. Dertsiz başınıza dert almışsınız evlenip. Keşke acele etmeseydiniz.
İzin vermiyorum canım oyuzden tartıştığımız oluyor en sonunda birdaha bu konuyl ilgili bir laf etmeyeceğine söz veriyor ama yine duramiyor.

Siz eşinizden her türlü laf yemeyi hakediyorsunuz ,
bu fırsatı ona siz vermişsiniz .adam size her türlü hakareti hak görmüş siz nişanı atacağınıza bir güzel evlenmişsiniz ,
emin ol siz yanında yokken o dağ başında memur olmuş bekar bir hanım arıyordur ,
adam kendine hayat planı kurmuş ,memur bir hanımla evlenecek böyle bir çift olacak ,
yarın öbürgün bu siizn boşanma nedeniniz bile olacak ,
eşinizi karşınıza alın bir konuşun siz çalışmasanız sakat olsanız sizi sevip istermiymiş ,
bu adamdan çocuk yapmayın sakın ...
allah size akıl fikir versin

Diyelim ki memur olmayı hiçbir şekilde başaramadınız. Bu hep böyle devam edecek, hep bununla ezecek sizi. Ya da memur olabildiniz diyelim, bu kırgınlığımızı unutabilecek misiniz? Siz naif bir kadına benziyorsunuz, bu kaba saba, evini geçindirmekten böylesine gocunan bir erkek müsvettesinde ne buldunuz?

Aslinda önceden hiç böyle değildim sürekli ayni muhabbetler döndukce benim psikolojim de etkilendi.Oysa o 2 sene içinde en az 10 sinava girdim ve gercekten sinav kısmında çok başarılı oldum kendisi de biliyor.Fakat işim mülakata kalınca ne kadar iyi olsam da sonu hüsran oldu.
Esimin davranislarindan sonra beni tek önemli kilacak şeyin bu olduguna inanmaya basladim malesef ki.

İşte sorun da burda başlıyor. Siz buna inanırsanız bu durum iyice bunalıma sürükler sizi. Eğer siz dik durup özgüvenli tavrınızı korumazsanız eşiniz daha da kırcı olabilir bir süre sonra. Çünkü eşiniz bu durumu sizin başarısızlığınız olarak görüyor şuan ve siz de buna inanmaya başlamışsınız artık. Oysaki ülkenin durumu ortada, milyonlarca insan giriyor bu sınavlara. Onlarca sınava girip mülakat aşamalarına kadar gelmişsiniz, bunların hepsi muazzam başarılardır. Sonuçlanmadı diye bunca emeği kimse göz ardı edemez, siz de buna izin vermemelisiniz. Kendinize güvenin, sağlam durun bu konudaki iğneleyici lafları asla sineye çekmeyin. Yoksa bu böyle devam eder gider.

Eşinin tavrı gerçekten kötü. Bi de sarktasin ki o da kendini kötü hissetmen için yeterli sebep zaten. Kendimden bilirim.. eksik,ise yaramaz hissedersin. Çünkü gerçekten o yerlerde yapabilecek bişey yoktur. Ben 3 yıllık sark döneminde bunu hissettim. 3 yıl bitti hemen istanbula döndük ve ise başladım. Yeniden toparladim kendime güvenimi . Senin orda böyle bir ruh haliyle yaşaman ciddi fedakarlık aslında. Esin sana haketmedigin bir davranış sergiliyor. Keşke destek olsa ..

5 aylık evliyim.Eşim 29 yaşında.2 senelik flört döneminden sonra evlendik.Eşim askeri personel.Ben de üniversite mezunuyum çok istememe rağmen ve birçok kez denememe rağmen malesef hep mulakatlarda elendim.Puanim iyiydi ama merkezi atamaya yetmiyordu.
Eşim hep memur olmamı istedi.Destekledi nisanliyken de.Ama ben lisans sinavina girdigim için (lisansa tamamliyorum) asil mezuniyetim olan aylarca çalıştığım önlisans sinavina girme hakkimi kaybettim.Bu benim sucumdu nasil bir aptalliksa haberim bile yoktu bundan.Ve etrafimda okadar kişiye dememe rağmen kimsenin bundan haberi yoktu.O gün dugunume 1 ay kadar vardi.Bana okadar hakaretler etti, asagiladi ki inanamadim.Zaten yıkılmış 2 senemi kaybetmistim.Onun hayallerini,umutlarini sondurmusum.
Neyse evlendikten sonra 2014 puanimla son katiplik sinavina da girdim.Herşeyim mukemmelken yine mülakatta elendim.Sağolsun beni sinava,mülakata götürdü.Ama elendigim zaman saglik olsun diye teselli etti ama içten içe bunu yazmış.Birgun navigasyondan takip edip bir yere gidecektik yanlış yere yönlendirdi yanlış gittik oyuzden.Bana bir işe yara onu bile beceremiyorsun vs diye epey kizdi.Ardindan özür dilese de kirildim.
5 aylık evliyiz ama ciddi hicbir kavgamiz olmadi.Ben doğuda çok zor sartlarda lojman da kalıyorum.Dağ başında diyeyim.Canım sıkılıyor diye beni 20 günlüğüne ailemin yanina gönderdi o konularda çok yardimci oldu hep.Ama ben bu konuyu okadar sorun ettim ki artik eşim yanimda bilgi yarismasinda mezuniyetini vs söyleyen kişiye helal olsun vs diyince bile üzerime aliniyordum.Birinin atandığı haberini alinca hep icleniyordum.Epey üyeli bir grubum var orada insanlara katiplik için yardimci olup bilgi veriyordum çoğu kisi yaziyordu ilani bile okumadan sorular soruyordu.Ben de kendi kendime dedim ya ilani bile okumadan sorular soruyorlar insan bi okur anlamadığını cevabini bulamadığını sorar dedim.Bana sen kiskaniyorsun onlar sinava girecek diye vs diye bana kızdı.Bugün de ailemin yanindayim arkadaslarim geldi.Ben de dedim sinif öğretmeni arkadasim var cok iyi bir kiz keske abimle olsa gibisinden.Bana demediğini birakmadi.Senin sinavin yok mu arastiriyor musun copcatanlik yapacağına önce kendine bir hayrin olsun gibisinden konuştu.Çok kırıldim.Halbuki ben ne kadar cok istiyorum birseyler yapabilmek kendisi de cok iyi biliyor.
Bana evde de iş yap,ozel de calis diyecekler simdiden demesin.Ben da basinda yeri geliyor bir ekmek alamiyorum nereye gideyim calisayim.Kendimi cok eksik ve ezik hissediyorum....
Esiniz streslidir oralarda. Bende askeri personel annesiyim. Belkide size bilerek gaz vermek icin yapiyordur. Anlayisli olun sizde. Allah gonlunuze gore verir ins..

Şu sınavlar çok yıpratıcı.Eşin madem bu kadar sorun yaratacaktı direk memur biriyle evlenseydi ya. Hem kendi seni seçmiş hemde laf ediyor.

Haklisiniz hersey iyi giderken sadece bu durumu yani bu olaylari bitirmek icin sebep bulamamıştım ama sonra ayildim.Seven insan her türlü destek olurdu.Destek oldu ama beni kırıp doktukten sonra.

Seni zorlamak değil amaç
Proğramın olsun beraberde yapabilirsiniz
Tartısarak çözülür Kavga değil

Siz eşinizden her türlü laf yemeyi hakediyorsunuz ,
bu fırsatı ona siz vermişsiniz .adam size her türlü hakareti hak görmüş siz nişanı atacağınıza bir güzel evlenmişsiniz ,
emin ol siz yanında yokken o dağ başında memur olmuş bekar bir hanım arıyordur ,
adam kendine hayat planı kurmuş ,memur bir hanımla evlenecek böyle bir çift olacak ,
yarın öbürgün bu siizn boşanma nedeniniz bile olacak ,
eşinizi karşınıza alın bir konuşun siz çalışmasanız sakat olsanız sizi sevip istermiymiş ,
bu adamdan çocuk yapmayın sakın ...
allah size akıl fikir versin
Herşey okadar güzel gidiyordu ki bu durumu o anda bitirmek için sebep olark gormemistim aslinda görmüştüm ama kendi kendimi avuttum bu adamin bana tek sorunu bu oldu diye.Ama şimdi diyorum keşke hak gormeseydim kendimd diye.

Şu durumu anlamadım, açıklarsanız sevinirim.
Evde iş yapamıyorsunuz, özelde çalışamıyorsunuz çünkü dağ başında yaşadığınız için bir ekmek bile almaya zor gidiyorsunuz.
Ama mesele memurluk olunca bütün bu saydığınız etkenler nasıl ortadan kalkıyor, bunu açıklayabilir misiniz?

İşte sorun da burda başlıyor. Siz buna inanırsanız bu durum iyice bunalıma sürükler sizi. Eğer siz dik durup özgüvenli tavrınızı korumazsanız eşiniz daha da kırcı olabilir bir süre sonra. Çünkü eşiniz bu durumu sizin başarısızlığınız olarak görüyor şuan ve siz de buna inanmaya başlamışsınız artık. Oysaki ülkenin durumu ortada, milyonlarca insan giriyor bu sınavlara. Onlarca sınava girip mülakat aşamalarına kadar gelmişsiniz, bunların hepsi muazzam başarılardır. Sonuçlanmadı diye bunca emeği kimse göz ardı edemez, siz de buna izin vermemelisiniz. Kendinize güvenin, sağlam durun bu konudaki iğneleyici lafları asla sineye çekmeyin. Yoksa bu böyle devam eder gider.
Sineye cekmeyip çok tartışmasını yaptim bu konunun.Hatta bir gun psikolojim iyicene bozuldu 2 gün yataktan çıkmadım o bu durumumu görünce söz verdi ama nafile.Böyle her ufak durumda yine konu buralara geliyor.Kendisi yeri geldiğinde sizin yazdiklarinizin aynisini telaffuz ediyor ama gelgelelim yol hep buraya çıkıyor.

Eşinin tavrı gerçekten kötü. Bi de sarktasin ki o da kendini kötü hissetmen için yeterli sebep zaten. Kendimden bilirim.. eksik,ise yaramaz hissedersin. Çünkü gerçekten o yerlerde yapabilecek bişey yoktur. Ben 3 yıllık sark döneminde bunu hissettim. 3 yıl bitti hemen istanbula döndük ve ise başladım. Yeniden toparladim kendime güvenimi . Senin orda böyle bir ruh haliyle yaşaman ciddi fedakarlık aslında. Esin sana haketmedigin bir davranış sergiliyor. Keşke destek olsa ..
Destek oluyor bazen fazlasiyla iyi oluyor ama nedense bazen alakasizca konular hep buraya geliyor laf sokmalar, küçük görmeler..

Şu durumu anlamadım, açıklarsanız sevinirim.
Evde iş yapamıyorsunuz, özelde çalışamıyorsunuz çünkü dağ başında yaşadığınız için bir ekmek bile almaya zor gidiyorsunuz.
Ama mesele memurluk olunca bütün bu saydığınız etkenler nasıl ortadan kalkıyor, bunu açıklayabilir misiniz?
Çünkü memur olunca ona göre yerlerde çalışıyorsunuz.Mesela bir vergi dairesinde calisirsaniz merkezde oluyorsunuz yani isinizin konumuna gore yaşadığın yer değişiyor.

Çünkü memur olunca ona göre yerlerde çalışıyorsunuz.Mesela bir vergi dairesinde calisirsaniz merkezde oluyorsunuz yani isinizin konumuna gore yaşadığın yer değişiyor.
Ben yanlış biliyorum o zaman.
Her devlet çalışanına lojman hakkı mı veriliyor?
Bu sadece belirli görevler ve mevkilerde sağlanır.
Sadece devlette memur oldunuz diye, neye göre, kim yaşadığınız yeri değiştiriyor?
Ayrıca şuan zaten lojmanda olduğunuzu belirtmişsiniz, eşinizden yana böyle bir imkanınız varken, size başka bir daha mı tanınacak?
Velev ki atandınız, eşiniz o zaman şube değişikliği mi yapacak?
Yani bana mantıksız geldi eşinizin yaptıkları zaten saçma da, sizin de diğer seçenekleri elemeniz bahane gibi...

Back