Ozaman 9 senelik görevli eşim yanlış biliyor :) ki oyle olsaydi bana her fırsatta memur olsaydın daha iyi bir yere tayinim olurdu demezdi ki merkezdeki hemen hemen her arkadaşının eşi memur ve benim gibi ücra köşede olan kimsenin eşi çalışmıyor.Devlet tabii ki çalışanla çalışmayan eşi bir tutmuyor.Herhangi bir memuru benim gibi ulaşımı zor bir yere asla tayin etmezler o kişinin nerede çalıştığına ve sartlarina gore tayin ederler.Benim etrafimda gördüğüm herkes de böyle.
Diger konuya gelince agzinin payini versem de malesef huyundan vazgecmiyor bir yerde patlak veriyor.
Evet, eşiniz yanlış biliyor.
Sizin çalışmanız için bir baskı da oluşturuyor olabilir.
Eşinizin 9 senelik bilgisi ile, benim 25senelik(görevde iken) askeriye yaşantımı, babamın 38 senelik mesleki bilgisini kıyaslayamazsınız herhalde.
Askerlik bu, ücraya dağa taşa gitmek istemiyorsa, seçmeyecekti.
Orada olmanızın sebebi siz değilsiniz, öncelikle bunu bilin.
Torpil dönüyorsa bilemem ama atamalarda yine belirtiyorum hiçbir şekilde eş durumuna bakılmaz, bakılamaz!
Yıllarca eşi öğretmen olan aile dostlarımız sınır karakollarında çalıştı, okul olmayan yerlerde.
Çünkü tsk da önemli olan kendi bünyesindeki insandır, ailesi değildir.
Ha mesela, babam yıllarca benim öğrenimime devam edemeyeceğim illere atandı, nakil yapabileceğim denk bir okul yoktu çünkü ben almanca eğitim gören bir lisede okuyordum, bu bile örnektir size.
Diğer konuda eşiniz gerçekten çok ama çok uyanık, kendinizi ezdirmeyin asla.
Sizinle değil de memur olabilme kapasitenizle evlenmiş gibi.
Çok biliyorsa kendi yüksek lisans master yapsın, kurmaylık alsın ona göre masa başı ve tayini az olan yerlere geçin.
Siz de bunu önerin, bakalım ne diyecek?