• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendini eksik hissetmek

birgaripyazar

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Mayıs 2013
1.528
677
123
5 aylık evliyim.Eşim 29 yaşında.2 senelik flört döneminden sonra evlendik.Eşim askeri personel.Ben de üniversite mezunuyum çok istememe rağmen ve birçok kez denememe rağmen malesef hep mulakatlarda elendim.Puanim iyiydi ama merkezi atamaya yetmiyordu.
Eşim hep memur olmamı istedi.Destekledi nisanliyken de.Ama ben lisans sinavina girdigim için (lisansa tamamliyorum) asil mezuniyetim olan aylarca çalıştığım önlisans sinavina girme hakkimi kaybettim.Bu benim sucumdu nasil bir aptalliksa haberim bile yoktu bundan.Ve etrafimda okadar kişiye dememe rağmen kimsenin bundan haberi yoktu.O gün dugunume 1 ay kadar vardi.Bana okadar hakaretler etti, asagiladi ki inanamadim.Zaten yıkılmış 2 senemi kaybetmistim.Onun hayallerini,umutlarini sondurmusum.
Neyse evlendikten sonra 2014 puanimla son katiplik sinavina da girdim.Herşeyim mukemmelken yine mülakatta elendim.Sağolsun beni sinava,mülakata götürdü.Ama elendigim zaman saglik olsun diye teselli etti ama içten içe bunu yazmış.Birgun navigasyondan takip edip bir yere gidecektik yanlış yere yönlendirdi yanlış gittik oyuzden.Bana bir işe yara onu bile beceremiyorsun vs diye epey kizdi.Ardindan özür dilese de kirildim.
5 aylık evliyiz ama ciddi hicbir kavgamiz olmadi.Ben doğuda çok zor sartlarda lojman da kalıyorum.Dağ başında diyeyim.Canım sıkılıyor diye beni 20 günlüğüne ailemin yanina gönderdi o konularda çok yardimci oldu hep.Ama ben bu konuyu okadar sorun ettim ki artik eşim yanimda bilgi yarismasinda mezuniyetini vs söyleyen kişiye helal olsun vs diyince bile üzerime aliniyordum.Birinin atandığı haberini alinca hep icleniyordum.Epey üyeli bir grubum var orada insanlara katiplik için yardimci olup bilgi veriyordum çoğu kisi yaziyordu ilani bile okumadan sorular soruyordu.Ben de kendi kendime dedim ya ilani bile okumadan sorular soruyorlar insan bi okur anlamadığını cevabini bulamadığını sorar dedim.Bana sen kiskaniyorsun onlar sinava girecek diye vs diye bana kızdı.Bugün de ailemin yanindayim arkadaslarim geldi.Ben de dedim sinif öğretmeni arkadasim var cok iyi bir kiz keske abimle olsa gibisinden.Bana demediğini birakmadi.Senin sinavin yok mu arastiriyor musun copcatanlik yapacağına önce kendine bir hayrin olsun gibisinden konuştu.Çok kırıldim.Halbuki ben ne kadar cok istiyorum birseyler yapabilmek kendisi de cok iyi biliyor.
Bana evde de iş yap,ozel de calis diyecekler simdiden demesin.Ben da basinda yeri geliyor bir ekmek alamiyorum nereye gideyim calisayim.Kendimi cok eksik ve ezik hissediyorum....

İyi güzel de Can'ım.E iş olsa bile çıkamıyorsan nasıl işe gideceksin.Aynı durumdayız.Benim eşimde asker ve bende şuan mali müşavirlik tamamlama sınavlarına giriyorum.Zor bir süreç ama eşim daha çok çalışmamam taraftarı.Heleki memur olmamı asla istemiyor ayrı kalırız diye,o yüzden Müşavirliğe yöneldim.Ankara da oluyor sınavlarım bulunduğum yere 10 saat uzaklıkta ama her seferinde götürüp getiriyor 1 günlüğüne Oray'a.2 puanla kaybettim.Olana kadar devam deyip yüreklendiriyor,ucunda ölüm yok ya diyor.Seni eşin çok incitmiş belli ki.Madem öyle sürekli çalış mülakatlar için veya kpss için.Hiçbirşey engel olmasın sana.Bunu kendin için yap.Belli ki psikolojisi biraz bozulmuş.Karacı sanırım

Siz bu konuyu daha önce de açmıştınız

Bu navigasyon olayı vs sizi yıpratmış mesela önemsenmeyecek şeyler bile önemli olmuş

Oturun çalışın lisansı tamamlayın bari diğer sınava kadar

Ama lisans mezunu değilken niye önlisans sınavına giremediniz ben onu anlamadım

Sonuçta tek dersten bile okulu bitmeyenler lisans mezunu sayılmaz ki

Örneğin üçüncü sınıf sınava girer ama mezun olamazsa sınavda birinci olsa da tercih yapamaz

ÖSYM direkt üniversiteden alıyor bilgileri

Benim sayfamda lisem üniversitem ve halen devam ettiğim bölüm ayrı ayrı görülüyor

5 aylık evliyim.Eşim 29 yaşında.2 senelik flört döneminden sonra evlendik.Eşim askeri personel.Ben de üniversite mezunuyum çok istememe rağmen ve birçok kez denememe rağmen malesef hep mulakatlarda elendim.Puanim iyiydi ama merkezi atamaya yetmiyordu.
Eşim hep memur olmamı istedi.Destekledi nisanliyken de.Ama ben lisans sinavina girdigim için (lisansa tamamliyorum) asil mezuniyetim olan aylarca çalıştığım önlisans sinavina girme hakkimi kaybettim.Bu benim sucumdu nasil bir aptalliksa haberim bile yoktu bundan.Ve etrafimda okadar kişiye dememe rağmen kimsenin bundan haberi yoktu.O gün dugunume 1 ay kadar vardi.Bana okadar hakaretler etti, asagiladi ki inanamadim.Zaten yıkılmış 2 senemi kaybetmistim.Onun hayallerini,umutlarini sondurmusum.
Neyse evlendikten sonra 2014 puanimla son katiplik sinavina da girdim.Herşeyim mukemmelken yine mülakatta elendim.Sağolsun beni sinava,mülakata götürdü.Ama elendigim zaman saglik olsun diye teselli etti ama içten içe bunu yazmış.Birgun navigasyondan takip edip bir yere gidecektik yanlış yere yönlendirdi yanlış gittik oyuzden.Bana bir işe yara onu bile beceremiyorsun vs diye epey kizdi.Ardindan özür dilese de kirildim.
5 aylık evliyiz ama ciddi hicbir kavgamiz olmadi.Ben doğuda çok zor sartlarda lojman da kalıyorum.Dağ başında diyeyim.Canım sıkılıyor diye beni 20 günlüğüne ailemin yanina gönderdi o konularda çok yardimci oldu hep.Ama ben bu konuyu okadar sorun ettim ki artik eşim yanimda bilgi yarismasinda mezuniyetini vs söyleyen kişiye helal olsun vs diyince bile üzerime aliniyordum.Birinin atandığı haberini alinca hep icleniyordum.Epey üyeli bir grubum var orada insanlara katiplik için yardimci olup bilgi veriyordum çoğu kisi yaziyordu ilani bile okumadan sorular soruyordu.Ben de kendi kendime dedim ya ilani bile okumadan sorular soruyorlar insan bi okur anlamadığını cevabini bulamadığını sorar dedim.Bana sen kiskaniyorsun onlar sinava girecek diye vs diye bana kızdı.Bugün de ailemin yanindayim arkadaslarim geldi.Ben de dedim sinif öğretmeni arkadasim var cok iyi bir kiz keske abimle olsa gibisinden.Bana demediğini birakmadi.Senin sinavin yok mu arastiriyor musun copcatanlik yapacağına önce kendine bir hayrin olsun gibisinden konuştu.Çok kırıldim.Halbuki ben ne kadar cok istiyorum birseyler yapabilmek kendisi de cok iyi biliyor.
Bana evde de iş yap,ozel de calis diyecekler simdiden demesin.Ben da basinda yeri geliyor bir ekmek alamiyorum nereye gideyim calisayim.Kendimi cok eksik ve ezik hissediyorum....
Lisansi bitirmediysen onlisanstan girebilirsiniz. Seni yanlış yonlendirmisler

1. si lisans ve önlisans sınavı içerik olarak birebir aynı, yani birine çok iyi hazırlandıysan ikisini de yaparsın, sadece rakipler değişiyo. Ayrıca sınava girmenin bir önemi yok önemli olan lisanstan mezun olman, kim uydurdu sana bunu anlamadım.

İyi güzel de Can'ım.E iş olsa bile çıkamıyorsan nasıl işe gideceksin.Aynı durumdayız.Benim eşimde asker ve bende şuan mali müşavirlik tamamlama sınavlarına giriyorum.Zor bir süreç ama eşim daha çok çalışmamam taraftarı.Heleki memur olmamı asla istemiyor ayrı kalırız diye,o yüzden Müşavirliğe yöneldim.Ankara da oluyor sınavlarım bulunduğum yere 10 saat uzaklıkta ama her seferinde götürüp getiriyor 1 günlüğüne Oray'a.2 puanla kaybettim.Olana kadar devam deyip yüreklendiriyor,ucunda ölüm yok ya diyor.Seni eşin çok incitmiş belli ki.Madem öyle sürekli çalış mülakatlar için veya kpss için.Hiçbirşey engel olmasın sana.Bunu kendin için yap.Belli ki psikolojisi biraz bozulmuş.Karacı sanırım
Memur olma durumunda yaşadığın yer de genelde ona gore daha yasanilasi bir yer oluyor canim.Kazansam da o bir süre ayri kalmaya da razi.Simdilik oyle gozukuyor.

Siz bu konuyu daha önce de açmıştınız

Bu navigasyon olayı vs sizi yıpratmış mesela önemsenmeyecek şeyler bile önemli olmuş

Oturun çalışın lisansı tamamlayın bari diğer sınava kadar

Ama lisans mezunu değilken niye önlisans sınavına giremediniz ben onu anlamadım

Sonuçta tek dersten bile okulu bitmeyenler lisans mezunu sayılmaz ki

Örneğin üçüncü sınıf sınava girer ama mezun olamazsa sınavda birinci olsa da tercih yapamaz

ÖSYM direkt üniversiteden alıyor bilgileri

Benim sayfamda lisem üniversitem ve halen devam ettiğim bölüm ayrı ayrı görülüyor
Sadece lisans mezunu olan değil 3. Veya 4.siniftakiler de sinava girebiliyor.Sadece tercih hakki olmuyor mezun olmadigi icin.

Bu konuyu daha önce okudum eminim.navigasyondan hatırladım:)

Evde yapamazsın yaşadığın yer dağ başı bilmiyorum ki nasıl bir şey onerilebilir.

Eşinin tutumu da kaba bence.

1. si lisans ve önlisans sınavı içerik olarak birebir aynı, yani birine çok iyi hazırlandıysan ikisini de yaparsın, sadece rakipler değişiyo. Ayrıca sınava girmenin bir önemi yok önemli olan lisanstan mezun olman, kim uydurdu sana bunu anlamadım.
Mezuniyetle alakali değil canim benim durumum.1 sene icinde ayni kpss b grubu sinavlarin giremiyorsun.Yani ben mayista lisansa girdigimden ekimdeki onlisansa giremedim sistem kabul etmedi.

Temel kural

KPSS B grubundaki temel kural şudur: Bir kişinin aynı veya farklı düzeyde hala geçerli olan iki tane farklı b grubu puanı olamaz. Bu da demektir ki; bir aday 2014 yılında lisans, önlisans ya da lise KPSS'den sadece birine başvurabilir.

İki düzeyden başvuru yapılabilir mi?

Hayır yapılamaz. Bu konuda ÖSYM sistemi de yanıltılamaz. Çünkü lisans KPSS'ye giren bir kişinin artık daha alt düzeylenen KPSS başvurusu yapmasını sistem engellemektedir. Yani Mayıs'ta lisans düzeyinde başvuran bir kişi Temmuz'daki önlisans-lise başvurularında işlem yapamaz.

Yine aynı şekilde önlisans ve lise başvuruları aynı anda alınmaktadır. Fakat bir aday bu öğrenim düzeylerinin her ikisinden birden sınava giremez.

Daha önce lisans düzeyinde girenler 2014'te lise veya önlisans olarak sınava girebilir mi?

Hayır. Kılavuzda da açıkça belirtildiği üzere başvuru tarihlerinin son günü itibariyle en yüksek öğrenim düzeyinden KPSS'ye başvuru yapılabilir. Zaten daha önce lisanstan giren bir adayın daha alt bir öğrenim düzeyinden (önlisans-lise) düzeyinden başvuru yapmasını ÖSYM online başvuru sistemi engellemektedir.

Herkes girdiği düzeyden mi tercih yapacak?

Evet herkes, sınava hangi düzeyden girmiş ise, 2 yıl boyunca sadece o düzeyden tercih yapabilecek. Yani sınava lisans düzeyinden girmiş bir aday, 2 yıllık süre boyunca sadece lisans kadrolarını tercih edebilecektir.

Esin cok kaba, sen memur olunca eziklemesi gececek belki ama sende kirildiginla kalacaksin. Madem cok istiyo kostek olur gibi senin moralini bozacagina destek olsun.

Yetersiz ve ezik hissedeceğiniz hiçbir durum yok. Hepimiz biliyoruz ki Kpss ve benzeri sınavlar oldukça yıpratıcı oluyor. Defalarca mülakatlardan elenen binlerce insanın bozulan psikolojisine değinmiyorum bile. Herkes elinden geleni yapmaya çalışıyor ki siz de öyle yapmışsınız zaten. Eşinizin bu anlamda kırıcı olmaya hiç hakkı yok. Bu tarz durumlar karşısında kendinize güvenin ve tavrınızı koruyun. Sizi hayatta değerli ve başarılı kılan tek koşul sanki atanmanızmış gibi bir tavrı hiçkimsenin göstermesine izin vermeyin. Bu bir süreçtir, elinizden geleni yaparsınız ve olacağı varsa olur zaten. Akışına bırakın..

Back