Kendini anne gibi hissedememek…

Bildiğini okuduğun zaman yine bıdı bıdı yapıyorlar . Şahsen ben denedim
az önce kv telefonda esimin kardesiyle konusuyor diyor ki ben diyorum diye yapmıyorlar doktor söylese hemen yaparlar diyor. önerdiği şey de bebeğe sekerli su içirmek, uyuyorsa uyanana kadar emzirmemek, altını kirlettiyse ağlamasın diye saatlerce değiştirmemek, 27 derece evde cocugu kat kat giydirmek

Kıyamam geçmiş olsun sarılığı kolay atlatır inşallah. Uyku düzeni zamanla oturacaktır daha yeni anne karnından çıktı anne rahminin konforunu arıyorlar ilk zamanlar. İkinci çocuğu düşünme şimdi zaten kim düşünür lohusalıkta kabus gibi gelir insana Demek istediğim; bu günler zor da olsa öyle bir geçiyor ki insan böylesine kasvetli günleri unutup başka çocuk bile yapabiliyor yani. Mesela 'bebeği benimkinden 3 ay büyük insanları görünce kıskanıyorum' demişsin ya, ben de çocuğu okula gidenleri kıskanıyorum. Sonra aklıma bir gün üniversite için evden ayrılacağı sonra da bir daha eve gelmeyeceği geliyor. Tıpkı bizim kendi anne-babamıza yaptığımız gibi... Bizim annelerimiz de biz doğduğumuzda aynı şeyleri düşündüler.

Oluyor be kuzum bak benimki suan 5.5 aylık bazen hayretle dönüp bakıyorum bu benim bebeğim mi ben mi doğurdum diye gercekten sanki 9 Ay karnımda tasimamisim gibi milleti duyma etme bana hep iste annelik şöyle mükemmel böyle muhteşem bir şey falan diyorlardı ama bende tık yok çocuğumu tabiki seviyorum ama o bahsettikleri guzellemeleri hissetmedim yani hissedemiyorum

Ağzının üzerine terlikle bir tane vuracaksın aklı başına gelir belki

Coook benzer seyler hissettim. Ne zamanki herkes gitti esimle birlikte kaldiiik o zaman iste yavas yavas kizim da buyudukcee tum garip ve kotu duygular gecti. Suan 3 aylik ve sanki o ilk gunlerdeki ben gitti yerine bambaska bi insan geldi. Eve gelenlere ben lohusa bunalimindayim diyodum gerçekten de oyleydim. Sabah asla kalkmak istemiyodum. Cok mutsuzdum. Gunler gectiii ben alistim bebegim dunyaya alismaya basladi. Hala var tabiki zorlandigim zamanlar ama o ilk bir bir bucuk ay gibi asla degil. Kendinize zaman verin hepsi gececek.

tek umudum bu

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki.. ben de doğum yapalı 37 gün oldu. Dediklerinizi birebri aynısını yaşadım,yaşıyorum. Tek farkımız bizim evimizde çekirdek aile olarak yaşamamız. Üstüne bir de benim sütüm yetmiyor,mama takviyesi yapıyoruz. Bu da insanı gerçekten strese sokuyor. Ben tam ,4 sene uğraştım bebek sahibi olmak için,en sonunda tüp bebekle oldu. Hamilrliğim de biraz zor geçmişti,son 15 güne kadar da çalıştım. Hiç dinlemedim esasen. Ben lohusalığa inanmazdım ama gerçekten varmış diyorum şuan aslında hissettiğimiz olumsuz şeylerin çoğu lohusa psikolojisinden kaynaklı. Zaten doğum sonrası hormon değerleri bir anda tepetaklak oluyor ve bu da bu durumu tetikliyor. Benim ilk 20 gün çok zordu, özellikle akşamları bi garip oluyordum,hep ağlama hissi hatta kaçıp gitmek.. eski hayatımı,işimi düşündükçe bir daha asla eskisi gibi olamayacağını bilmek hatta özgürlüğünün bittiğini bilmek beni çok korkutuyordu. Bir de üzerimizdeki ömür boyu bitmeyecek olan sorumluluk. Ama ebeveyn olmak böyle bir şeymiş işte. Emin olun bu olumsuz düşüncelerin hepsi zamanla azalıyor. Özellikle ben son bir haftadır kendimi çok daha iyi ve enerjik hissediyorum. Kabul ediyorum hiç kolay bir süreç değil ama bir o kadar da güzel ve eğlenceli. Size tavsiyem eşiniz ve bebeğinizle kendi evğnize vakit geçirmeniz. Böylelikle daha çabuk adapte olacağınızı düşünüyorum. Lütfen olumsuz düşüncelere kapılıp kendinizi üzmeyin,çok iyi bir anne olduğunuzdan gram şüphem yok bu günler elbette geçecek ve bebeğinizle hayatın tadını çıkaracaksınız

Herkes aynı şeyi yaşıyor demek. Ben de aynı durumdayım. 20. Gündeyim ve boşluğa bakıyorum arada. Eski hayatımı özlüyorum, eski düzenimi, eski beni. Aynaya bakmıyorum artık görünce kendimi tanıyamayacağım diye. Bana çık gez dolaş diyorlar onu da yapamıyorum bebeğimi bırakmamak için. Çünkü içimdeki bir ses yükseliyo o an nasıl annesin nasıl bebeğini bırakırsın diye. Onu öyle çok seviyorum ki bu anları izletseler yine de ister misin deseler gözüm kapalı isterim. Ama biliyorum ki geçecek. Atlatacağım ve o büyüyecek. Sadece ne günlerdi be diyeceğim. Sen de öyle hissedeceksin zamanla bebeğine senden başka kimse bu kadar yetemez. Bunu da unutma

umarım hepsi bir süreçtir. iyi bir uyku çektiğimde bile büsbütün değişiyor ruh halim. iyi veya kötü her sey çok fazla etkiliyor beni malesef.. umarım zamanla alışırız birbirimize

umarım hepsi bir süreçtir. iyi bir uyku çektiğimde bile büsbütün değişiyor ruh halim. iyi veya kötü her sey çok fazla etkiliyor beni malesef.. umarım zamanla alışırız birbirimize
1 saat önceki benle bile aynı değiliz çok normal lohusayız ve bize tüm bunları hissettiren prolaktin hormonu. Hormonlarımız tavan duygularımız tavan. Geçecek Aslı inan herkes söylüyor ama gerçekten geçtiği için söylüyorlar

Kendimi gördüm okurken :)
4 aylığız.
Her saat farklı bir ANNE oluyorum.
Bazen duygusallaşıyorum,bazen hissiz.
Galiba ben de annelik duygusu yok diyorum bazen,sonra bir şey oluyor gözlerimin içine bakıyor mesela gülüyor falan dünya benim oluyor.

Eşinizin büyük oranda ilgilenmesi çok büyük bir artı ve zaman ilerledikçe daha iyi hissetmenize yardımcı olacak,tüm duygularınızı şekillendirecek en büyük etkenlerden birisi hatta en büyük etken.
Bebeğiniz çok küçük ve çekirdek ailenizle henüz kalamamış olmanız her şeyi had safhada yaşıyor hissediyor olmanıza sebep...

Güzellemeler yapamayacağım (en azından kendi adıma)o eşsiz kutsal annelik duygusu ile kutsanmadım henüz:) ve sanırım bu gel-gitleri her anne belli bir gün belli bir saat belli bir dakika hissediyor olmalı.Seviyor muyum oğlumu ? Dünyayı yakarım onun için ama gel-gitlere engel olmuyor bu sevgi.
Belki bu da bir dönüm noktası bekliyoruz o kontağı kurabilmek adına.
Anne demesi,yürümeye-konuşmaya çalışması,sarılabilmek VS.
O yüzden sabır en büyük yardımcı.

Sağlıkla büyütün bebişinizi. :)

Yani hamilelikten beri seni takip ediyorum, yanlış anlamanı istemem, ama sana en büyğk tavsiyem acilen şu kalabalıktan bi sıyrıl bi kurtul artık. Eşinle dönüşümlü olarak bakabilirsin.
En kötü yanına anneni ablanı falan al yanında götür. Lohusalık yaşıyorsun böyle hissetmen düşünmen de gayet normal.
Kalabalıktan kurtul dememin sebebi de herkesin sana yardım etmek istiyor oluşu. Böyle olunca belki de yeteri kadar sorumluluk sahibi olamıyorsundur bebeğine karşı. Kendini asla kötü hissetme
Ben de anne olduğumda kendimi uzun bi süre anne gibi hissedemedim. Ama zaman geçtikçe bebeğim bana bakıp gülmeye başlayınca tek ihtiyacım sensin der gibi baktıkça o duygu yüklendi. Biraz zaman biraz sabır güzelim

Canım ben anne değilim ama etrafımda anne olanlara bakarak yorum yapıyorum haddim değil belki de bilmiyorum. Ama bence biraz rahat olan annelerin bebekleri de daha rahat oluyor. Baskalarının kucağına vermemek biraz kendine fazla sorumluluk yüklüyormussun gibi düşündürdü bana. Tabii ki her gelen misafir kucağına almasın ama ne bileyim ananesi babanesi amcası halası teyzesi vs cocuğu kucağına alsa ne olacak. Biraz daha rahat olursan belki duygusal olarak da rahatlarsın kendi kendine baskı da yapıyorsun dış etkenlerin baskısı haricinde.

Öncelikle hayırlı olsun hatırlıyorum hamileliğini yaşadığın şey lohusa depresyonu olabilir psikolojik destek almalısın. Aile apartmanında yaşayan biri olarak bebeği görmeye gelip durdular ben 40 derece ateşli mastitken yatak odasında yatarken evimde oturmalar kahkahalar delirmiştim artık ertesi gün eşimin izni bittiğinde kolundan tutup işe gitme diye ağladım yalvardım. Çok duygusal tahammülsüz biri olmuştum. Bu duygular geçecek şu anda böyle hissetmen normal. Ve şunu söyleyebilirim ki senin gibi düşünüp büyük çocukla anneleri imrendiğim anları öyle çok özlüyorum ki öylesine özlüyorum kızımı 6 yaşında şu anda ve ikinci bebek için çırpınıyorum şu an içinde bulunduğun durum o kadar eşsiz o kadar güzel ki bir daha asla bebek olamayacak büyüdüğünde onu emziremeyeceksin o eşsiz koku yine çok güzel olacak ama o bebek kokusu burnuna gelince içinde bir yerlerin sızlayacak onu kucağına alıp beslemek gazını çıkarmasına yardım etmen. Hepsi ileride yüzünde gülümsemeyle hatırlayacağın şeyler ve çocuğun büyüdüğünde asla ikinci çocuğu istemiyorum diyen anneler gibi belki de bunları bile bile ikinci çocuğu isteyeceksin şu an bunları gözlerim dolu dolu yazıyorum uykusuzluktan şikayet ettiğim anlar için bir an önce büyüse rahat etsem dediğim anlar için çok pişmanım. Öyle çok istiyorum ki kızımın kardeşi olmasını bir bebek sahibi olmayı yeniden. Lütfen dışarıdan bakmaya çalış ve lütfen psikolojik destek alabiliyorsan al bebeğin sana ihtiyaç duyduğunda odanıza geçin o güzel eşsiz anların tadını çıkart stresini onunla yen onun
sesinle öpücüklerinle sakinleştir. O minicik parmaklarını minicik yanaklarını öp dur.

benim bebe 4,5 aylik ve her gün ayri bir savas inan. Bazen benim de aklimdan geciyor, acaba cocuksuzken daha mi mutluyduk diyorum. Cok klişe evet ama onun bir gülüsü yine herseyi unutturuyor. Ha ama su da bir gercek ki cocuktan sonra inanilmaz monoton bi hayata gecis yaptik, yani markete gitmek bile lüks oldu, gezme tozma bitti, her gün ayni gectigi icin günleri karistirir oldum. Bazen cok bunaliyorum ve herseyi birakip kacip gidesim geliyor. Kisacasi bu duygular da normal, oldugu gibi kabul et, kafanda tabulastirma.

Bebegim ilk doğduğunda ben emziriyordum, annem gazını çıkarıyordu. Kendimi süt annesi hatta abla gibi hissediyordum:) ne zaman annem gitti, o zaman anladım öğrendim yavaş yavaş. İlk zamanlar yalnız olmamak çok kıymetli tabi. Bunları düşünüp kendinizi üzmeyin. Zamanla oturuyor her şey, öğreniliyor.

Yasadigin her sey o kadar normal ki. Unutma o senin bebegin ve kimse senin gibi bakamaz ona. Maalesef hayatta herseye hazir hissediyoruz ama annelige hicbir zaman hazir olunmuyor bir affalliyoruz. Kendi evine bence gitmelisin bebeginle yalniz kaldiginda onunla yasamayi ogrendiginde o kadar mutlu olacaksin ki. Yapabilirsin öyle bir guc geliyor insana. Kimseye laf anlatmaya calisma herkes bir yorum yapar konusur en iyi sen bilirsin bebegini o yuzden canini lutfen sıkma. Ben her gun aglar uzulurdum bu bebekle nasil yasayacagim diye simdi o gunlerin tadini cikarmadigima uzuluyorum. Annelik bir basari degil sinirlenmeyen kizmayan ofkelenmeyen anne tanimiyorum.

Kaçarken beni de allll

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…