- 1 Ocak 2015
- 1.441
- 1.306
Dış görünüşe son derece önem veren bir eşim var...kilodan hiç hoşlanmaz...şuan 56 kiloyum onu bile fazla buluyor...11 yıldır evliyim eşimin bu özelliği için değil her zaman kendim için korudum kilomu...az yerim, hareket etmeye çalışırım, abur cubur yemem,..bazen insanlar tarafından abarttığım söylenir ama bu benim yaşam tarzım çünkü sağlığımı önemsiyorum...kilo evet olabilir ama bunu vermek için çabalamamak yanlış,..örneğin, kocam, sevgilim beni böyle beğeniyor algısıda yanlış...kilo= diabet, kalp hastalığı bu kadar net....özelliklede yeni nesil çok obez, çok kötü....bir sabah saat 8:00 civarı metroda yanıma bir genç kız oturdu en iyi ihtima 100 kilo vardı...çantasından bir kutu kola ve fıstıklı çikolatayı çıkardı yemeğe başladı...işte buna nedesen yeridir de bana düşmez tabiki.....
ahahah aynen ya :) kilo vermek azıcık iradeye bakıyor, zaten karar verip egzersiz yaparsan yemeklere de o kadar dikkat ediyosun, yani bende öyle oluyo :) geçen aylarda bayağı abartmıştım her gün saatlerce egzersiz egzersiz.. yeter artık görünmücen diyodu :) bıraktım ben de şu aralar. ama ne çok zayıflık ne de fazla kilo..
boylarımız seninle aynı benm kiloda 50-52 arası gidip geliyo ama kendimi cok yağlı hissediorum göbek basen falan ayna karşısında öyle geliyor psikolojik sanırım bende
K Kimlabu 77 canım kusra bakma konunu işgal ediyorum ama
Canim haklisin, saglik icin de fiziksel gorunum icin de insan yedigine ictigine sporuna dikkat etse cok iyi olur. Ama kimseye de bunlari yapmiyor diye bisey deme hakkimiz yok. Anladigim kadariyla sen sadece kendi kilonu degil herkesin dis goruntusunu takinti yapmissin. Her insan tercihlerini yasar, kilolu diye fistikli cikolata yemesini elestirmek cok yanlis olur. Mental saglik da cok onemli, lutfen sen de bu takintindan kurtulmaya calis. Her insani oldugu gibi kabul etmek, saygu duymak en dogrusu...Dış görünüşe son derece önem veren bir eşim var...kilodan hiç hoşlanmaz...şuan 56 kiloyum onu bile fazla buluyor...11 yıldır evliyim eşimin bu özelliği için değil her zaman kendim için korudum kilomu...az yerim, hareket etmeye çalışırım, abur cubur yemem,..bazen insanlar tarafından abarttığım söylenir ama bu benim yaşam tarzım çünkü sağlığımı önemsiyorum...kilo evet olabilir ama bunu vermek için çabalamamak yanlış,..örneğin, kocam, sevgilim beni böyle beğeniyor algısıda yanlış...kilo= diabet, kalp hastalığı bu kadar net....özelliklede yeni nesil çok obez, çok kötü....bir sabah saat 8:00 civarı metroda yanıma bir genç kız oturdu en iyi ihtima 100 kilo vardı...çantasından bir kutu kola ve fıstıklı çikolatayı çıkardı yemeğe başladı...işte buna nedesen yeridir de bana düşmez tabiki.....
Canim haklisin, saglik icin de fiziksel gorunum icin de insan yedigine ictigine sporuna dikkat etse cok iyi olur. Ama kimseye de bunlari yapmiyor diye bisey deme hakkimiz yok. Anladigim kadariyla sen sadece kendi kilonu degil herkesin dis goruntusunu takinti yapmissin. Her insan tercihlerini yasar, kilolu diye fistikli cikolata yemesini elestirmek cok yanlis olur. Mental saglik da cok onemli, lutfen sen de bu takintindan kurtulmaya calis. Her insani oldugu gibi kabul etmek, saygu duymak en dogrusu...
Gençlerin Beslenme alışkanlıkları kötü diye örnek vermiş
Sabahın 8 inde kola ve çikolata sağlıksız yaşanıyor demiş bence takıntı vs bunun neresinde
Gençlerin Beslenme alışkanlıkları kötü diye örnek vermiş
Sabahın 8 inde kola ve çikolata sağlıksız yaşanıyor demiş bence takıntı vs bunun neresinde
Aynen daha biz kendimizi beğenmiyor giydiklerimizi yakıştıramıyoruz bide karşı tarafdan ilgi bekliyoruz bal gibide biliyoruz kilonun yakışmadığını biride birşey dedimi aman ne tripler dün parkda gördüm iki küçük bebeği var bayanın daha yeni doğurmuş sayılır tığ gibi içim gitti sırfffff bu yüzden 6 ay eğitimime ara vericem bayramdan sonra kendime bakıcam yeeeeeterrrr diyeee bağırasımmmm varrrr bu kilolardan herkes ideal kilosunda olmalı saglık için şart başka yolu yokBenim de fazla kilom var,yok olmuyor valla,insan zayıf olmalı bence,daha doğrusu ideal kilosunda olmalı.Toplum tarafından da zorluk çekiyorsunuz ,kendinizi de beğenmiyorsunuz.(Bakınız şekil aa,yani ben )
"Buna ne desen yeridir" demek ne demek?
1. Bu kelimesi ile direk kucumsenmis.
2. Zaten bu kelimesine gerek yok direk her lafa her hakarete müstahak denmis ezilmiş geçilmiş.
Bu cümleyi söyleyen kişi belki dünyanın en iyi insanidir ama kesinlikle ayıp etmiş. Sizde Bu cümleyi haklı buluyorsanız sizde ayıp ediyorsunuz.
Cümlesi hatalı olabilir ama takıntılısın diye yaftalanacak boyutta değil bence
Zaten kilolu olduğu halde hatalı besleniyor bunu örneklemiş kişiler kendi sağlığını düşünmüyor demiş gibi geldi bana
Bir de buraya yazarken konuşur gibi yazdığımız için tam anlatamıyoruz ki