• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kendimizi niye yaşayamıyoruz....

elagam

Beraber büyüyoruz kızım; )
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2010
3.490
125
113
iyi akşamlar kızlar,
bilen bilir,2 aydır nişanlıyım.görücü usulü nişanlandık ama birbirimizi çok sevdik,nişan öncesinde çok fazla zaman geçirerek birbirimizden emin olmaya çalıştık ve sonunda,birbirimiz için doğru insanlar olduğumuzu,yüreklerimizin aynı olduğunu,bir ömrü beraberce geçirmek istediğimizi,olacak yavrularımızın birlikte olmasını,derdimizi,sevincimizi birlikte yaşamak istediğimizi anladık ve evlilik yolunda bir adım atarak nişanlandık.
6 7 aydır tanıyorum nişanlımı.bu süre içinde sık sık beni görmeye geldi(başka bi şehirde çalışıyor).bol bol vakit geçirdik,bana değerli olduğumu hissettiren tek kişiydi o belkide...
adeta gözümün içine bakıyor,beni asla bilerek üzmüyor.bana kızdığında acıısını canımı yakarak geçirmiyor,beni hep seviyor...
öyle şanslıyımki...
sorun nerede diyeceksiniz.sorunda değil aslında ama 2 haftadır içim buruk.
biz 5 ay sonra evleneceğiz Allah'ın izniyle.o yüzden eşya işlerini acele halletmemiz gerekti.bundan 3 ay evvel nişanlım beni aradı '' bitanem bi tanıdığın dükkanındayım,beyaz eşyalarda güzel bi indirim yapacak eğer alırsam,buzdolabı,çamaşır makinesi,bulaşık makinesi.markası ve modelide X netten bakın annemle onaylarsanız alayım'' dedi.annemle baktık ve almasını söyledim.ben beyaz eşyalardan hiç anlamam o yüzden çok önemsemedim,önemli olan oydu,bitanem...onunla geçireceğim ömür,aynı evi aynı hayatı paylaşmak...(halada öyle)
tabi aradan 3 ay geçti o konu kapandı.nişanlım beni görmeye geldi.gezdik eğlendik derken büyük bi markete grdik,teknolojik aletler satılan.gezerken öylesine beyaz eşyaların orayada gittik.
gelişigüzel bi sohbet sırasında nişanlım 'A(erkek kardeşi) da beyaz eşyalarını düzdü geçen B(kaynımın sevgilisi) ile beraber bakıp almışlar' dedi.
kaynımla sevgilisi nişanlı değiller ve kaç defa istemelerine rağmen kızın ailesi vermedi kaynıma(kaynım subay,eltim doktor.yakıştıramıyorlar).
yani işleri olmuyor bir türlü...
içim burkuldu birden,kesinlikle iğnelemek için değil,bazen insanın içinden bi düşünce geçer,ansızın diline yansırya?aynı öyleydi...şöyle dedim 'ne güzel değil mi aşkım? beraber seçip almışlar onca engele rağmen....''
çok masumca demiş olacağımki nişanlım üzüldü,gözlerimin içine baktı: (
''bitanem benim,ben sana göstermiştim değil mi?bakmıştın değil mi?beğenmiştin değil mi?fırsat olmadığı için beraber alamadık biz ama söz fırın ve ocağımızı yalnız ikimiz seçerek alacağız''dedi.
çok sorun değildi aslında.sadece bi an için kaynım ve eltimi kıskandım galiba: (
başka bir konuda: ben tesettürlüyüm o yüzden düğünü çalgılı istememiştim.benim hep hayalimdi ya ilahili bi düğünüm olsun ya da şık bi nikah....
fakat nişanlım ve ailesi hiç istemedi bunu.oyun oynamayı çok seviyorlar,düğünde yas tutar gibi mi duracağız,oyunlu olmalı dediler.gönüllleri hoş olsun diye kabul ettim istemeye istemeye...
derken geçen hafta konusu açıldı,düğün arabamızı konuştuk,ben gayet hevesli:''bitanem şöyle nostaljik olsun,eski bi model araba olsun mu,pembe veya kırmızı renkli?: ) ne güzel olur değil mi: )?'' bunu derken bile mutluluğum yüzüme yansıyordu.nişanlımda ''aşkım bizim düğün arabamız olmak isteyen o kadar çok kişi var ki.hem eski araba fikrini ne senin ailen ne de benim ailem kabul eder,boşver,güzel bi araba ayarlanır'' dedi...
haklıydı.ikimizinde ailesi böyle değişikliklere(gelinle damadın fikrine) önem vermezdi....herşey klasik olmalıydı,sabit olmalıydı,geleneklere uygun olmalıydı(!) değil mi?
üzüldüm ve şöyle dedim...''bizim en mutlu günümüz fakat,ikimizin dışında herkesin istediği oluyor...galiba hep içimde bişeyler ukte kalacak...: ( ''
sonra o da çok üzüldü,ben üzüldüm diye.kıyamam ona ben.baktım üzülüyor hemen kapadım konuyu: ''neyse aşkım boşver,o da olur,arabasız kalmıyoruz sonuçta: ) '' diyerek ortamı yumuşattım ve unutmuş gibi yaptım bi daha da hiç hissettirmedim ona.
düğün davetiyelerimi konuşurkende aynısı oldu.ben:''aşkım karkatürlü,orijinal bişeyler olsun,konuklarımızında çok hoşuna gidecek hep saklayacakları,onlara tebessüm ettirecek bişay olsun'' dedim.
bitanemde:''ben klasik bişeyler olsun diye düşünmüştüm ama...neyse bitanem geldiğimde alırken bakarız,seçenek çok'' diyerek kibarca onada cık dedi..

uzun oldu kızlar...anlayacağınız,bitanemle kuracağım yuva için,o yuvaya giden yolda hep tatminkar davranmaya çalışıyorum....fakat içimde çok şey ukte kaldı...
hayallerimdeki gibi olmadı hiçbirşey.hayalimdekindende güzel olan tek şey BİTANECİK HAYAT ARKADAŞIM...tek avuntum o.bu yüzden bu tür şeyleri olabildiğince takmamaya çalışıyorum.
çünkü nişanlım gözümün içine bakıyor,öyle iyiki...ve onu öyle çok seviyorumki...
hayallerimdeki gibi evlenemeyeceğim belki ama hayalimdende iyi bi eşim olacak Allah nasip ederse,onu bana verdiği için Allah'a her gün şükrediyorum.
peki sizce doğru olan bu mu?
yoksa insan bi kezde olsa yaşayacağı şey için herşeyin içine sinmesi için mücadele mi etmeli?
siz nasıl yaptınız...fedakarlık yaptınız mı?ya da görmezden geldiniz mi?
yoksa ben bunu bir kere yaşayacağım deyip,bu konuda katı mı oldunuz?
hadi konuşalım bunu biraz?

bence ufak ayrıntı bunlar, davetiye, araba falan..
ben gelin arabamızdaki süslenme şeklin bile hatırlamıyorum,hoşuma gitmemişti ama üstünde de durmadım..
düğün günü stresi yoğundu zaten, bi de onu yüklenemezdim...:34:

beyaz eşya konusunda fikrini de almış..nişanlın makul biri bence..üzüntü yapma..

gelıp gecıcı şeyler bunlar onemlı olan ıyı anlaşabılıyor musunuz?
hayatta beklentılerınız uyuşuyor mu?
aılesıne takıntısı var mı?
vs vs..

Evlendiğin zaman davetiyenin,nikahın ,düğünün gelin arabasının hatta ve hatta gelinliğinin bile önemli olmadığını.
Evliliğin kreması olduğunu anlayacaksın.Mutlu bir yuvan varsa ne buzdolabı ne salondaki koltuk ne de davetiye umrunda bile olmaz.
Ben herşeyi gönlüme göre yaptım ama şu an hatırlamıyorum bile :)
Yani ne davetiye umrumda ne de buzdolabı,alındı kullanıyoruz gelin arabası siyah olsun diye ortalığı yıkmıştım :)
Ama ne,siyah oldu ama mor olsa da farketmezmiş.
Şu an çok hassassın ama bence çok şirin bir nişanlın var.
Ilımlı,tatlı sana karşı ilgili boşver.
Belli ki çok güzel bir evliliğiniz olacak,evinize girdiğinizde şimdi size karışan o insanlardan kurtulacaksınız.

benim cogu seyler icimde kalmisti
ama esimin gözlerimin icine bakmasi ,beni her konuda kayirmasi beni mutlu etmeye calismasi -sahip cikmasi herseyi ört baz etti
su da var sana bir abla tavsiyesi eger ilerde kaynin yada eltinin herseyi istedikleri gibi olabiliyor diye
huzursuzluk cikartabilecegini düsünüyorsan..simdiden icinde birseylerin kalmasina müsade etme..cünkü böyle basit konulardan evlilikler huzursuz ortamlara dönüsüyor
ve geriye dönüsüde olmadigindan ,yani esin tutupta evlendikten yillar sonra senin hayalindeki davetiyeyi bastiramayacagina göre
bu olay kokmus yemek gibi sürekli gündeme gelir kalpler kirilir ve sonu sadece huzursuzluk getirir diye düsünüyorum

ama yazdiklarini okudugumda nisanlinin seni cok sevip sana deger verdiigni düsünüyorum birde bu dügün konusunda asla taviz vermemeni tavsiye ediyorum
yani dünyalik 3-5 caput bir yana insanin dügününde istemedigi halde sevmedigi bir ortama girmesi bir yana..

Allah C.C sana islerinde kolayliklar versin simdiden mutluluklar insallah

ben diğer arkadaşlara katılmıyorum.benim için yrıntılar çok önemlidir.nişanlının seni üzmemesiçok güzel ama sanada hep istediği şeyleri yaptırması hoş değil.sen bir kere evleneceksın ve içinde uhte birşey kalmamalı bence.benimde düğünümde içimde kalan bazı şeyler olmuştu.sonra hep pişman oldum.keşke istediğim olsaydı falan diye.insan bir kere evleniyor ve herşey gelinin istediği gibi olmalı.beyaz eşyaya karar vermiş, davetiyeye, arabaya hep karar vermiş.sen sessiz kalırsan istediğin gelinliğide alamazsın.seni seviyorsa nişanlın senin fikirlerine öncelik verir.bu kadar sessiz kalman seni yıpratır.

elbette herşey dörtdörtlük olmuyor.fedakarlıklar yapıyoruz.ben ençok davetiye ve gelinliğe önem verdim.eşyalarımıda mobilyaları ben seçtim beyaz eşyayıda netten baktım o aldı.oda başka şehirdeydi.ama önem verdiğim biçok şey istediğim gibi oldu.bazı şeyleride görmezden geldim.bende at arabası istemiştim olmadı:)ama olsun napim çabaladı oda yeter:) bunlar geçer umarım mutlu olursunuz.davetiyeyi siz yaptırın bu kadar önemsiyorsanız.düzenlemesini ben yapmıştım nikah davetiyesinin.düğünüde eşim yaptı.çok irdelemeyin seviyorsanız.düğün zamanı çok mühim.sıkıntıya girmeyin derim tadını çıkarın sevdiğinizle evleniyosunuz 1-0 öndesiniz.

civcivim bende senin gibi ayrintilari cok kafama takiyorum :)
Ama bi noktada diger arkadaslara hak veriyorum.
Önemli olan mutlu huzurlu bir yuva kurabilmek.
Belki de bu kadar cok ufak tefek detaylara takilmadan bu zamanlarin keyfini cikarmak gerekiyor.
Öyle yapmaya calis sende canim.
Baka burda daha yeni nisanini atan bir arkadasimiz var mesela.
Onun yasadiklarini düsününce bizim durumumuz cok cok iyi gercekten.
Akisina birakmaya calis civcivim.
Ve en önemlisi nisanlinla birlikte bu dönemi atlatmaya calisin.
Bir birinize hep destek olun.
Az kaldi canim bu dönemi de hayirlisiyla atlatip burada 'kizlaaar artik evlendiiim' diyecegin günleri görecegiz insaAllah :16:

davetiye bir kağıt parçası,en pahalısı en cafcaflısı dahi olsa çöpe gidiyor..
araba desen öyle ,yaya gidecek değilsiniz ya düğüne..

çok önemli olmayan unsurlar..
gelinliğini istediğin gibi seçersin..

eşyanın da en hasının ömrü 10 yıl..
huzurlumusun ona bak..

bizim davetiyemizi eşim bana bıraktı seçmem için..
gittim sade, makul fiyatlı bişey seçtim..
matbaa istediğim renklerde bile basmamıştı ,
aman olsun boşver gerek yok strese dedim kendime..

hepinize ayrı ayrı çok teşekkür ederim ne de güzel yazmışsınız.
haklısınız..aslında bende farkındayım bunların geçici şeyler olduğunun..fakat bu öyle bişeyki tecrübe etmeyince içinde kalıyor,edince çok da lüzumu yokmuş diyorsun...
mesela bi arkadaş siyah araba diye tutturmuş,şimdi aklıma gelince gülüyorum diyor.işte bu yaşanmışlık...yani ben henüz o anları yaşamadığım için,evlilikteki huzurun o anları silip süpürdüğüne henüz şahit olamadığım için,sizin kadar derin düşlünemiyorum sanırım...
toyum biraz.aslında biliyorumki bitanecik sevdiğimle olmak en güzel mutluluk...
nişanlım beni mutlu etmek için gerçekten çok uğraşıyor ve ben bu isteklerimde diretseydim eminimki ikiletmez yapardı fakat biliyorumki bazı şeyler onunda elinde değil....
işin içinde aileler olunca,aman gönülleri kırılmasın diye kendimizden taviz veriyoruz.alında biliyorumki o da istiyor benim istedikleimi ama alacağımız tepkilerden korkuyor.
en basitinden kayınvalidemin ahdı varmış,iki oğlumunda gerdek gecesi benim evimde olacak,odalarını sünnet odası gibi tüllerle çiçeklerle süsleyeceğim :9:
bu ne sevdiğimin ne de benim istediğim bişey...kim istemezki ilk gecesinde erkeğiyle kendi evinde veya balayında olmayı...fakat kayınvalidem kırılmasın diye kabul ettik ve balayı tatilimizi 3 gün ileriye attık.
ikimizde bu konuda ailelerimizi kıramıyoruz.belki iyi olanda budur...
dün teyzemle telefonda görüşüyorduk(teyzem biraz patavatsızdır) düğün salonumuzu söyleyince şöyle dedi:''aaa orayı mı tuttunuz,başka yer mi yok Y(nişanlım)nin o kadar parası var.o eski yeri mi tuttunuz daha güzel bi yer yok muydu?'' deyince üzüldüm...zaten içime sinen bi düğün olmayacak...Allah'ın uygun gördüğü,helal kıldığı şekilde olmayacak...bi çok insanın kadınlı erkekli oynayarak günaha gireceği ve bizim buna vesile olacağımız bi ortam olacak ve bu da bizim düğünümüz olacak..yani ÖMRÜMÜZÜ PAYLAŞACAĞIMIZIN İLANI....bu kadar uygunsuz bi ortamda yapıyoruz ya...Rabbim evliliğimize bereket verir inşallah...en büyük korkum bu.

Son düzenleme:
bende düğünümde havai fişek istemiştim
eşim aldı ama gel gör ki
o akşam yağmur yağınca bizim onca havai fişek telef oldu:52:
hatta kaynanamlar gülüştüler
bana ve eşime yani oğluna bunlar ne bereketliymiş diye
hem düğün hem kına yağışlı olunca:52:
aman boşver napalım her şey istediğin gibi olmuyor
mutluysan olsun napalım diyosun çok üstündede durma bence

davetiyemi bende karikatürlü istemiştim ama kayınbabam istemedi diye olmadı
ama seçtiğimiz normal davetiye de çok hoştu

anlıycan boşver çok takılma bunlara
Allah mutluluk huzur versin gerisi fasafiso:32:

Son düzenleme:
civcivvvv kaynananın o isteği kabul edilir mi ya? e ben başlarım öyle ahdına. :1: nişanlın da sende çok sessizsiniz olmaz ama bu kadar da. sonuçta siz evleniyorsunuz, evet belli başlı şeylerde ailenin dediği daha ön planda olur ama bu kadarı da olmaz ki.

bende düğünümde havai fişek istemiştim
eşim aldı ama gel gör ki
o akşam yağmur yağınca bizim onca havai fişek telef oldu:52:
hatta kaynanamlar gülüştüler
bana ve eşime yani oğluna bunlar ne bereketliymiş diye
hem düğün hem kına yağışlı olunca:52:
aman boşver napalım her şey istediğin gibi olmuyor
mutluysan olsun napalım diyosun çok üstündede durma bence

davetiyemi bende karikatürlü istemiştim ama kayınbabam istemedi diye olmadı
ama seçtiğimiz normal davetiye de çok hoştu

anlıycan boşver çok takılma bunlara
Allah mutluluk huzur versin gerisi fasafiso:32:

haklısın canım,çok fazla takılmamam gerekiyor galiba... :31:
aslında ayrı ayrı çokta önemli olmayan bu diyologlar hep art arda geldiği için böyle bi düşünce sardı beni...
bir anlık psikolojik yorgunluk galiba

nasıl bir aht mış kaynananınkisi:53:
.:44:ilginçmiş..

bende ilk duyduğumda aynen böyle oldum :53: :53: :53: :53: :53: :53: :53:
şaka yaptığını bile düşündük annemle ama çok ciddi valla :9:
nişanlım 2 kardeş,2 oğlanada aynısını yapacakmış.
nişanlımla benim planım düğünden sonra hemen antalya ya gitmekti.bunu öğrendikten sonra 3 gün ileri çektik balayımızı artık :25:

civcivvvv kaynananın o isteği kabul edilir mi ya? e ben başlarım öyle ahdına. :1: nişanlın da sende çok sessizsiniz olmaz ama bu kadar da. sonuçta siz evleniyorsunuz, evet belli başlı şeylerde ailenin dediği daha ön planda olur ama bu kadarı da olmaz ki.

aslında normall şartlarda kabul etmemem gerekirdi ama kayınvalidem öyle iyiki....hep benim ve oğlunun iiyiliği için uğraşıyor.
yıllardan beri böyle bi hayali varmış,yıkmak istemedim.
görsen öyle hevesliki bu konuda :1:
sürekli anlatıyor: ''tüllerle donatacağım odayı,yatağın olduğu tavandan tüller sallandıracağm,çadır gibi olacak,duvarlara çiçekler,güller yapıştıracağım,çeşit çeşit pastalar,tatlılar koyacağım odanıza'' :9:
o böyle heveslendikçe hoşuma gidiyor,kırmak istemiyorum onu.
ki elti adayım böyle bişeyi tahminimce hiç istemeyecek,yapısı itibariyle baskın ve taviz vermeyen bi tip.en azından nişanlımda gerçekleştirebilsin bu haayaliniki içinde kalmasın.
not:ben çok da sessiz değilim :17: hatta diğer konuma bakarsan agresif yapıda olduğumu itiraf ettiğimi bile söyleyebilirim :9:

Son düzenleme:
aslında normall şartlarda kabul etmemem gerekirdi ama kayınvalidem öyle iyiki....hep benim ve oğlunun iiyiliği için uğraşıyor.
yıllardan beri böyle bi hayali varmış,yıkmak istemedim.
görsen öyle hevesliki bu konuda :1:
sürekli anlatıyor: ''tüllerle donatacağım odayı,yatağın olduğu tavandan tüller sallandıracağm,çadır gibi olacak,duvarlara çiçekler,güller yapıştıracağım,çeşit çeşit pastalar,tatlılar koyacağım odanıza'' :9:
o böyle heveslendikçe hoşuma gidiyor,kırmak istemiyorum onu.
ki elti adayım böyle bişeyi tahminimce hiç istemeyecek,yapısı itibariyle baskın ve taviz vermeyen bi tip.en azından nişanlımda gerçekleştirebilsin bu haayaliniki içinde kalmasın.
not:ben çok da sessiz değilim :17: hatta diğer konuma bakarsan agresif yapıda olduğumu itiraf ettiğimi bile söyleyebilirim :9:

Canım arkadaşlara katılıyorum bunlar küçük ayrıntılar elbett.
Ama gel gör ki sadece buradaki konulara bile baksan, "evlenirken hiç bir şey istediğim gibi olmadı, eşimin ailesi yardım etmedi, borca girmeyelim diye şunu şunu yapamadık, birçok şey içimde kaldı" diyen bir çok kişi vardır.
Yani her ne kadar önemsiz ayrıntılar diye düşünülse de yeri gelince önemli olabiliyor kimisi için, buna saygı duyulmalı bence.
Bence aşırıya kaçmadan bazı isteklerinde diretebilirsin diye düşünüyorum, her şeyde baskın olmaya çalışmak de iyi değil, her istenilene evet diyip oturmak da iyi değil bence.
Orta yolu bulmak zor değil, sen isteklerinden taviz verirsin biraz, onlar da birazcık daha müsamaha gösterirler olur biter.Mesela davetiye çok uç bir şey değil, kayınbaban niye karışacak anlayabilmiş değilim.
Bir de düğün formatın önemli bence, şöyle bir fikir at ortaya(birebir gördüğüm uygulama, kuzenim evlenirken damadın babası yeni vefat ettiği için böyle uygun görülmüştü, hatta düğünü de ilahiliydi)Kına gecen çalıgılı çengili olsun, üzerine de sade bir nikah yaparsın olur biter.Nasılsa kına geceleri genelde kadınlar arasında oluyor(bazı yerlerde karışık da yapılabiliyor, bilemiyorum sizde nasıl).
Bak kaynanam iyi biri diyorsun, madem çok iyi biri kendi ahdını gerçekleştirirken senin hayallerini de bir kenara sıkıştırıversin bari, gelin olan sensin o değil.

bu öyle birşey ki istediğin gibi oluyor amaaaan ne gerek varmış diyorsun sonradan olmasa da olurdu para da cebimize kalırdı diyorsun.ama olmazsa da içinde kalıyor.bir yerde görsen için burkuluyor.o yüzden isteklerin uçuk değilse ki seninkiler değil neden olmasın.
bence nişanlın "kibar dikdatör".resmen sana emrivaki yapıyor.alacaklarına sadece netten baktırıp kabul ettiriyor.hehalde tanıdığına "haftaya nişanlımla gelip seçelim" dese indirim yapmaktan vazgeçmeyecekti.
herkes sizin düğün arabanız olmak istiyormuş.iyi ya işte kimse kırılmazdı başkasınınkini seçti diye kiralamış olurdunuz arabayı nekadar tutacak sonuçta 3-4 saatlik kiralama.hadi bunu beleş olsun diye istedi diyelim bari davetiyeye karışmasaydı onu size bıraksaydı.bizim de düğünümüzde ben karikatürlü davetiye istedim,görümcem olmaz öyle şey osmanlı fetvası gibi ağır bir şey olmalı dedi.peki eşim ne dedi "canım kardeşim bu senin düğünün değil sen kendi düğününde onu bastırırsın,biz karikatürlü istiyoruz" o kadar.
bence nişanlı sevimli ve kibar duruyor ama ipleri eline almış bile ve herşey onun istediği gibi oluyor.bence isteklerinde diretmelisin.cici kızların herşey içinde kalıyor bilesin.gfc

Canım arkadaşlara katılıyorum bunlar küçük ayrıntılar elbett.
Ama gel gör ki sadece buradaki konulara bile baksan, "evlenirken hiç bir şey istediğim gibi olmadı, eşimin ailesi yardım etmedi, borca girmeyelim diye şunu şunu yapamadık, birçok şey içimde kaldı" diyen bir çok kişi vardır.
Yani her ne kadar önemsiz ayrıntılar diye düşünülse de yeri gelince önemli olabiliyor kimisi için, buna saygı duyulmalı bence.
Bence aşırıya kaçmadan bazı isteklerinde diretebilirsin diye düşünüyorum, her şeyde baskın olmaya çalışmak de iyi değil, her istenilene evet diyip oturmak da iyi değil bence.
Orta yolu bulmak zor değil, sen isteklerinden taviz verirsin biraz, onlar da birazcık daha müsamaha gösterirler olur biter.Mesela davetiye çok uç bir şey değil, kayınbaban niye karışacak anlayabilmiş değilim.
Bir de düğün formatın önemli bence, şöyle bir fikir at ortaya(birebir gördüğüm uygulama, kuzenim evlenirken damadın babası yeni vefat ettiği için böyle uygun görülmüştü, hatta düğünü de ilahiliydi)Kına gecen çalıgılı çengili olsun, üzerine de sade bir nikah yaparsın olur biter.Nasılsa kına geceleri genelde kadınlar arasında oluyor(bazı yerlerde karışık da yapılabiliyor, bilemiyorum sizde nasıl).
Bak kaynanam iyi biri diyorsun, madem çok iyi biri kendi ahdını gerçekleştirirken senin hayallerini de bir kenara sıkıştırıversin bari, gelin olan sensin o değil.

haklısın canım ama düğün hayallerimi kurtarmak için artık çok geç...düğün salonu 2 ay önce tutuldu çünkü.
bilmiyorum...içim burukç.bugün annemler bi akrabamızın düğününden geldiler,annem öve öve bitiremedi,ilahili ve yemekliymiş çok güzelmiş herşey...
sonra anneme dedimki:''anne benim düğün salonum çok mu kötü?niye kimse beğenmiyor..'' dedim.
kendimi çok yalnız hissettim o an için.

bu öyle birşey ki istediğin gibi oluyor amaaaan ne gerek varmış diyorsun sonradan olmasa da olurdu para da cebimize kalırdı diyorsun.ama olmazsa da içinde kalıyor.bir yerde görsen için burkuluyor.o yüzden isteklerin uçuk değilse ki seninkiler değil neden olmasın.
bence nişanlın "kibar dikdatör".resmen sana emrivaki yapıyor.alacaklarına sadece netten baktırıp kabul ettiriyor.hehalde tanıdığına "haftaya nişanlımla gelip seçelim" dese indirim yapmaktan vazgeçmeyecekti.
herkes sizin düğün arabanız olmak istiyormuş.iyi ya işte kimse kırılmazdı başkasınınkini seçti diye kiralamış olurdunuz arabayı nekadar tutacak sonuçta 3-4 saatlik kiralama.hadi bunu beleş olsun diye istedi diyelim bari davetiyeye karışmasaydı onu size bıraksaydı.bizim de düğünümüzde ben karikatürlü davetiye istedim,görümcem olmaz öyle şey osmanlı fetvası gibi ağır bir şey olmalı dedi.peki eşim ne dedi "canım kardeşim bu senin düğünün değil sen kendi düğününde onu bastırırsın,biz karikatürlü istiyoruz" o kadar.
bence nişanlı sevimli ve kibar duruyor ama ipleri eline almış bile ve herşey onun istediği gibi oluyor.bence isteklerinde diretmelisin.cici kızların herşey içinde kalıyor bilesin.gfc

canım nişanlım erzurumda bense ankaradayım.beyaz eşyalar erzurumdan alındı.benim oraya gitmem mümkün olmadığı için öyle alındı.
düğün arabasınıda şöyle istemedi,aylardır konuşuluyor,düğün arabası X(kaynım) olacak diye.
davetiyeler konusunda tam fikir vermedi...seçerken zevkimize göre ortak bi nokta buluruz dedi ama biliyorumki ben gene onu kıramayacağım ve daha çok onun beğendiği modellerden birini beğeneceğim :50:

Back