- 9 Ekim 2015
- 2.637
- 6.511
- 158
- Konu Sahibi redvelvetcupcake
Koyun kurt ile gezerdi fikir başka başka olmasa türküsünü dinletin.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
aynı odada çalışıyorsunuz oda araştırma görevlisi değilmi ?
Eğer öyleyse bu kadar sığ biri nasıl araştırma görevlisi şaşırdım, besbelli sizi kıskanıyor.
Bunun olduğu gibi doğal biri olmasıyla alakası yok, terbiyesiz, görgüsüz ve patavatsız olmakla alakası var. Şöyle gerinip gerinip ağzına bi' tane çakacaksın gerizekalının, ağzı yüzü yamulsun. Tövbe tövbe ya.
Şaka bir yana, muhabbet etmeyin, peşinizde dolaşırsa savuşturun. ''Saçma sapan laflarına yeterince tolerans gösterdim, iş dışında seninle muhatap olmak istemiyorum o yüzden sözlerine dikkat et. Züppe gibi laflar ettiğini de, çocuğumla ilgili yorum yaptığını da duymayacağım, sınırını çizmeyi bil. Bu ne laubalilik?'' diye çıkış, devam ederse git danışmana anlat. Böyle geçer mi canım? Arsızlığı ele almış resmen !
Sanırım sizin aile yaşamınız,hem evli,hem kariyer yapmaya çalışan bir kadın olmanız aynı zamanda kendinizi geliştirmeniz arkadaşın gözüne batıyor.Kıskançlık kaynaklı olduğunu düşünüyorum.Ama ben olsam dayanamaz sorardım sonunda,sen benimle niye uğraşıyorsun sana adım attıkça diye..
Senin yerinde olsam kıskançlıktan çatlatırdım onu, İlber Ortaylı edasıyla cahilliğini yüzüne yüzüne vururdum. Ağlayarak lavaboya kaçardı
Ama buradan gözlemlediğim kadarıyla senin hanımefendiliğin buna izin vermez
Sinir olmaman adına sadece şunu söyleyeyim: İyi ki onun yerinde değilsin. Kıskanılanın durumu kıskanandan her zaman iyidir. Böyle insanlara bir süre sonra sadece acıyorsun...
not: bağlantı sorunu yüzünden mesajımı parçalara bölerek yayınlamak zorunda kaldım. Kusura bakmayın hanımlar.
ilk olarak şunu söyleyeyim, meslektaşız redvelvetcupcake biliyorsun ve hislerimi çok iyi anlayacaksın ki bizim mesleğimiz farklı bir adanmışlık gerektiriyor. kendini geliştirmeye isteği olmayan, kendini donatmayan ve bu işi sadece "üniversiteye kapağı atayım da dolgun bir maaş alayım" diye görenlerin bu ülkenin yüksek öğrenim sistemine çok ciddi zarar verdiğini düşünüyorum. Resmen içim acıyor, kendine hayrı olmayan adamın öğrenciye, ülkesine ve bilime ne hayrı olacak Allahaşkına? başlıkta demişsin ya hah işte ben böyle insanları gerçekten anlamıyorum ve kabullenemiyorum. İşin bir fabrikada bir makinenin bir vidasını sıkmak bile olsa düzgün ve layıkıyla yapacaksın başka türlü olmaz.
Ayrıca branşı ne olursa olsun bir akademisyenin toplumsal ilişkilerinin de doğru düzgün olmasından yanayım her zaman, yeri geliyor yabancı bir ülkede ülkemizi temsil ediyoruz sempozyumlarda, insan ilişkileri konusunda etkili iletişim becerilerimiz olmalı...
daha çok yazarım da asıl konuya geçeyim...
yaklaşık on-onbeş senedir zihnimi kurcalar bu konu...
popüler kültürün etkisi ve ülkemizdeki aydın kesimin bir kısmının halk düşmanlığının da etkisiyle son yıllarda entelektüel birikime, seçkin zevklere ve farklılıklara karşı gitgide daha anlayışsız daha tahammülsüz bir toplum haline geliyoruz.
bir ülkede insanları geçim derdine sokarak onların en öncelikli mücadelesini bir dilim ekmek şeklinde belirlemelerine zorlarsan o insanlar için bir müddet sonra karın doyurmayan hiçbir aktivite onlara anlamlı gelmez. Bir örnekle açıklamak gerekirse ay sonunu nasıl getireceğini düşünen insana dünya klasiklerini okudun mu dersen küfür addeder.
bu bir noktaya kadar kabul edilebilen bir durum iken iş öyle bir hale geldi ki şu an en derinini yaşadığımız kutuplaşma ve toplumun ayrıştırılması "Kasımpaşalılık tavrının yüceltilmesi ile gitgide siyasi bir ayrışmaya vardı. İşin özü bu çıkarımının detayında yatıyor ama daha ilerlersem konuyu farklı bir mecraya sokacağımdan korkuyorum. Kapatıyorum bu kısmı :)
Senin özelinde ise bahsettiğin oda arkadaşın, yukarda bahsettiğim meselelerin altyapısının yanı sıra seni bariz kıskanıyor ve aşağılık kompleksini ileri geri konuşarak tatmin ediyor.
bunun siyaseyle ilgisi oldugu dusunmuyorum ben her iki cevredende tanidiklarim yani her iki siyasi gorusten boyle bir insanla karsilasmadim ozelikle sizin dediginiz siyasi gorusten olanlarla bunun gorguyle alakasi var aile telbiyesi ile alakasi var R redvelvetcupcake hanimin oda arkadasi buyuk ihtimalle sonradan gorme ACI AMA GERCEK BENCE KONU SAHIBININ ODA ARKADASI GUNAHINI ALMAYAYIM AMA BENCE ORAYA KENDI EMEGI ILE GELMEMIS OLABILIR TANIDIKLARININ YARDIMI ILE GELMIS OLABILIR GENEDE KESIN KONUSMAYAYIM GUNAHINI ALMAYAYIM R redvelvetcupcake hanim oraya kendi emekleri ile gelmis oda arkadasida onu cekemiyor olan buoda arkadaşınız yıprandığının farkına varabilir mi bilemiyorum, hırs gözünü bürümüş. siz yorumlarda iyi niyetle "kıskandığını düşünmüyorum isterse kendisinin de ulaşabileceği şeyler bunlar" diyorsunuz ama ben öyle düşünmüyorum. sizde şu an ailenizin 25 yıllık özeni var. kabaca 15-18 yılda geliştirilmiş seçkin bir zevk, hassasiyetler, kültür ve bilgi birikimi var. bunlar çok kıymetli ve öyle çabucak elde edilen şeyler değil. hızlandırılmış bir kursla alınacak bir formasyon değil :)
arkadaşınızın en büyük başarısı ciddi bir hırsla seçkin bir üniversiteye araştırma görevlisi olarak alınmak olmuş ve şu an bunu satacağı, bunun üzerinden böbürleneceği bir yok karşısında... o da size muadil bir durum yaratamayacağı için "cehalete övgü" komedisiyle yaşama bakış açınızı aşağılamaya çalışıyor kendini iyi hissetmek için... siz ne derseniz deyin hiç iyi niyetli bulmuyorum kendisini...
sınıf atlayınca kendini şaşıran ve makam mevki sahibi olunca ne olduğu açığa çıkan insanlar işte böyle tiplerden türüyor.
kendi yıpranmışlığı ve iç kemirmesini size yaşatmaya çalışıyor bu oyuna gelmeyin :)
bunun siyaseyle ilgisi oldugu dusunmuyorum ben her iki cevredende tanidiklarim yani her iki siyasi gorusten boyle bir insanla karsilasmadim ozelikle sizin dediginiz siyasi gorusten olanlarla bunun gorguyle alakasi var aile telbiyesi ile alakasi var R redvelvetcupcake hanimin oda arkadasi buyuk ihtimalle sonradan gorme ACI AMA GERCEK BENCE KONU SAHIBININ ODA ARKADASI GUNAHINI ALMAYAYIM AMA BENCE ORAYA KENDI EMEGI ILE GELMEMIS OLABILIR TANIDIKLARININ YARDIMI ILE GELMIS OLABILIR GENEDE KESIN KONUSMAYAYIM GUNAHINI ALMAYAYIM R redvelvetcupcake hanim oraya kendi emekleri ile gelmis oda arkadasida onu cekemiyor olan bu