Ne yazık ki bizim toplumumuz böyle, merak edeni kendini geliştirmek isteyeni ve 'eski köye yeni adet getireni' sevmeyiz biz. Etrafınızda gerçekten çalışan kim var ki, çalışkan öğrenciye inek, aptal, çalışan insana keriz, saf deriz biz. Şark kurnazlığını zeka olarak görürüz. 'Düşün düşün b..tur işin ' diye özlü sözü olan bir milletiz :) Düşünmeyi , sevmeyiz. Hatta avrupalıları pratik zekaları yok diye aşağılarız, sanki biz bir yaraya merhem olmuşuz gibi. En güzel örneği çok dindar olduğunu söyleyen, bu uğurda bıraksan adam öldürecek milletin kendi kitabını bile okumamış olması, okudum diyenin de be beyli bala bula camburleyli cap cup diye anlamadığı sesleri tekrar edip okuduğunu sanmasıdır, gözümde 2 yaşında kitap okuyomuş gibi numara yapan bir çocuktan farkları yok. Özellikle kadınlar kendini geliştirmek isterse hor görülür, işgüzar 'entel dantel' denir, erken evlenmiş, 3 de çocuk yapmış kadın her zaman okumuş çalışan çabalayan kadından yeğdir.
Ben artık takmamayı öğrendim, daha bir hafta önce bir arkadaşımla gezerken bir kitaba 60tl verdim diye eleştirildim, 'Sen de kıyafetlere pahalı dersin, beğenmemek için bir sürü bahane bulursun, kitabı hiç düşünmeden alırsın' dedi. Dış görünüşüne çok önem veren ama resmi okul süresi bittikten sonra kendini entellektüel olarak geliştirmesi durmuş bir insan. Bu aralar 1080 tl.lık orijinal bir textbooku nasıl alacağımı düşündüğümü bilse beni deli diye doktora götürür sanırım :) Bu insan iyi bir üniversiteden mezun bir lise öğretmeni, sizin çocuğunuzu yetiştirecek., ona örnek olacak güya. Ne zaman ilgi duyduğum şeyleri insanlarla paylaşmak istesem aynı tepkiyi almışımdır, entel dantel, işgüzar, sen de hep böyle şeylerle uğraşırsın vs. Oysaki yaptığım tek şey dünyada olan bitene merak duymam ve daha iyi olmak istemem. :)
Bazılarının yazdığı gibi sizi kıskandığını düşünmüyorum, kıskanan insan sizin gibi olmaya çalışır, imkansız şeyler yapmıyorsunuz, müze gezmek, kitap okumak, dünyada olana bitene ilgi duymak için ne para ne gerek ne başka birşey. Bu insana çok yabancı anlaşılmaz şeyler yapıyorsunuz o kadar . Neyse çok uzattım, çok doluyum bu konuda :) Özetle 'he he' deyin, kendi bildiğinizi yapın geçin :)
Bırakın ne derlerse desinler, kendileri bitki gibi yaşamaktan mutlu olabilirler, kendi çocuğunuz bile sizi örnek alsa yeterli, bir dünya vatandaşı yetiştirmiş olacaksınız, sebze değil :)