• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kendimizden farklı olan insanları neden kabullenemiyoruz?

En son ortaokulda falan kitap okumuştum, hiç işim olmaz romanla' demişti. :KK57:
Bu ne demek ya? Nasıl o pozisyona gelmişki bu arkadaş?
Sorsanız ya, kendisi tesadüfen oradan geçerken , al sana burada kadro var otur mu demişler ki ? Arkadaşınızı uslubu konusunda uyarmalısınız bence.. Torpille falanmı gelmiş oraya, ne yine güveniyor ne kadar ayıp.. Allah kolaylık versin size ama, bu kadar müsemma göstermeyin.. Saygı göstermeyi bilmiyorsa, o zaman sizden de o görmesin.

Sizin gibi zengin züppeler dedikten sonra oturaklı bir cevabı haketmiş, neden yapmadın :)

evet ayrı dünyaların insanlarısınız bu çok net,
fakat onun yaptıgı başlı başına saygısızlık.
Senin hayatın sana, onun hayatı ona.
Ondan farklı olman bunu diline dolamasına ve aşşagılama hakkını vermez ona.
Bence arada bir onun anladıgı uslupla konuşmayı denemelisin.

Kendisinden farklı olanları kabul edemeyenler genelde kişisel gelişimini tamamlamamış, kendileri muhtemelen ezilmeye çalıştıklarında boyun eğmiş, ve sonuçta ezilmiş, ama kendine yalanlar söyleyerek kendini bir şekilde ego şişirmeleri ile ve bir kaç kişinin poh pohu ile özgüven sandıkları aslında özgüven olmayan sadece moral vermek olan maksadı aşmış, kendini şişirmiş tipler.. Aslıda herkes kendini bir sorgulamalı, ben kimim, dün neredeydim? Bu gün neredeyim? Yarın nerede olacağım? Kısacası kalp kırmaya değermi? Ama ısrarla kendini bilmeyene hatırlatılması taraftarıyım.. Belki uyanır..

Burda farklı olanı kabullenmeme durumu yok bence. Muhtemelen sizden hoşlanmıyor, belki kıskaniyor/çekemiyor bu sebeple her yaptığınıza bir kulp takıyor. Sizin yerinizde olsam Zengin Züppe vb yakıştırma yaptığında ağzının payını verirdim,beni sevmeyebilir,sevmek zorundada değil ama haddini ,lafını bilmeli.
Haddini aştığı durumlarda dur demelisiniz.

Ne yazık ki bizim toplumumuz böyle, merak edeni kendini geliştirmek isteyeni ve 'eski köye yeni adet getireni' sevmeyiz biz. Etrafınızda gerçekten çalışan kim var ki, çalışkan öğrenciye inek, aptal, çalışan insana keriz, saf deriz biz. Şark kurnazlığını zeka olarak görürüz. 'Düşün düşün b..tur işin ' diye özlü sözü olan bir milletiz :) Düşünmeyi , sevmeyiz. Hatta avrupalıları pratik zekaları yok diye aşağılarız, sanki biz bir yaraya merhem olmuşuz gibi. En güzel örneği çok dindar olduğunu söyleyen, bu uğurda bıraksan adam öldürecek milletin kendi kitabını bile okumamış olması, okudum diyenin de be beyli bala bula camburleyli cap cup diye anlamadığı sesleri tekrar edip okuduğunu sanmasıdır, gözümde 2 yaşında kitap okuyomuş gibi numara yapan bir çocuktan farkları yok. Özellikle kadınlar kendini geliştirmek isterse hor görülür, işgüzar 'entel dantel' denir, erken evlenmiş, 3 de çocuk yapmış kadın her zaman okumuş çalışan çabalayan kadından yeğdir.

Ben artık takmamayı öğrendim, daha bir hafta önce bir arkadaşımla gezerken bir kitaba 60tl verdim diye eleştirildim, 'Sen de kıyafetlere pahalı dersin, beğenmemek için bir sürü bahane bulursun, kitabı hiç düşünmeden alırsın' dedi. Dış görünüşüne çok önem veren ama resmi okul süresi bittikten sonra kendini entellektüel olarak geliştirmesi durmuş bir insan. Bu aralar 1080 tl.lık orijinal bir textbooku nasıl alacağımı düşündüğümü bilse beni deli diye doktora götürür sanırım :) Bu insan iyi bir üniversiteden mezun bir lise öğretmeni, sizin çocuğunuzu yetiştirecek., ona örnek olacak güya. Ne zaman ilgi duyduğum şeyleri insanlarla paylaşmak istesem aynı tepkiyi almışımdır, entel dantel, işgüzar, sen de hep böyle şeylerle uğraşırsın vs. Oysaki yaptığım tek şey dünyada olan bitene merak duymam ve daha iyi olmak istemem. :)

Bazılarının yazdığı gibi sizi kıskandığını düşünmüyorum, kıskanan insan sizin gibi olmaya çalışır, imkansız şeyler yapmıyorsunuz, müze gezmek, kitap okumak, dünyada olana bitene ilgi duymak için ne para ne gerek ne başka birşey. Bu insana çok yabancı anlaşılmaz şeyler yapıyorsunuz o kadar . Neyse çok uzattım, çok doluyum bu konuda :) Özetle 'he he' deyin, kendi bildiğinizi yapın geçin :)

Bırakın ne derlerse desinler, kendileri bitki gibi yaşamaktan mutlu olabilirler, kendi çocuğunuz bile sizi örnek alsa yeterli, bir dünya vatandaşı yetiştirmiş olacaksınız, sebze değil :)

İyi ki yazmışsınız böyle uzun uzun. Ben nerede hata yapıyorum acaba diye düşünmekten kendimi yanlış bir şeyler yapıyor gibi hissetmeye başlamıştım. Ufak tefek tepkiler görmüştüm daha öncesinde de ama bu derece bir durumu ilk defa yaşadığım için, karşımdakini anlamaya yöneldim karşılık bir tepki vermeden önce. Ben de kıskandığını düşünmüyorum ama bu derece kabullenememesinin bir açıklamasını bulamıyorum işte.
Ben de 21 yaşında evlendim ve erken sayılabilecek bir yaşta anne oldum ama yine de kızıma her konuda örnek bir anne olmaya çalışıyorum. Son cümleniz bu sebeple beni çok mutlu etti :)

Arkadasınız trdeki universitelerin durumuna bir ozet niteliginde. Kitap okumamakla ovunen bir arastırma gorevlisi... Ne denilebilir ki.

Turk insanı cahili sever, samimi bulur. Entelektueli otekilestirir, kasıntı olmakla suclar. Arkadasın 20 kusur yasındayım bir ilgi alanım yok diye hayıflanacagına kompleksini seni karalayarak gidermeye calısıyor. Sen su an onun gozunde tatillere cıkan, iyi bir aileden gelen, entel dantel islerle ugrasan bir beyaz turksun:) ana muhalefet partisini de hep boyle kucumserler ya, aynı sey iste:)

Arkadasın su cehalete ovgu durumundan sıyrılır umarım. Bilmemekle ovunmek gelismeye bu kadar kapalı olmak cok kotu ya. Ama hata sende degil kesinlikle. Sorun onun. Tiyatroya giden insana bu konuda nasıl laf sokulur aklım almadı. Ulan ben niye gitmiyorum diye eksikligini hissetmez mi insan. Ama iste o samimi, halkın icinden gelen saf ve temiz anadolu insanı, sen ise entel ve halktan kopuk sosyete kızı:)

Aynı bu dediğinize benzer cümleler kurdu bana daha önce kendisi. Bir şekilde anne ve babamın mesleklerini öğrenmiş, okuduğum okulları vs öğrenmiş hep ısıtıp ısıtıp önüme koyuyor şimdi sizde öyledir diye :))
Çok doğru yazmışsınız.

En son ortaokulda falan kitap okumuştum, hiç işim olmaz romanla' demişti. :KK57:
Bu ne demek ya? Nasıl o pozisyona gelmişki bu arkadaş?
Sorsanız ya, kendisi tesadüfen oradan geçerken , al sana burada kadro var otur mu demişler ki ? Arkadaşınızı uslubu konusunda uyarmalısınız bence.. Torpille falanmı gelmiş oraya, ne yine güveniyor ne kadar ayıp.. Allah kolaylık versin size ama, bu kadar müsemma göstermeyin.. Saygı göstermeyi bilmiyorsa, o zaman sizden de o görmesin.

Saçma sapan şeyleri marifetmiş gibi gösteren insanlara kılım resmen!
"Müzikten anlamam" , "en son ortaokulda kitap okudum" aman ne büyük marifet!
Nasıl araştırma görevlisi olabildiğini ben de çok merak ettim.

Malesef durum bu arkadaşlar, yüksek lisans/doktora eğitimine devam eden ve belirli sınavları geçerek iyi puan alan, not ortalaması yüksek olan kişiler araştırma görevlisi olabiliyor. Çok hırslı olduğunu söylemişti muhtemelen sınavlara çok iyi hazırlanmıştır.

Sizin gibi zengin züppeler dedikten sonra oturaklı bir cevabı haketmiş, neden yapmadın :)

evet ayrı dünyaların insanlarısınız bu çok net,
fakat onun yaptıgı başlı başına saygısızlık.
Senin hayatın sana, onun hayatı ona.
Ondan farklı olman bunu diline dolamasına ve aşşagılama hakkını vermez ona.
Bence arada bir onun anladıgı uslupla konuşmayı denemelisin.

Burda farklı olanı kabullenmeme durumu yok bence. Muhtemelen sizden hoşlanmıyor, belki kıskaniyor/çekemiyor bu sebeple her yaptığınıza bir kulp takıyor. Sizin yerinizde olsam Zengin Züppe vb yakıştırma yaptığında ağzının payını verirdim,beni sevmeyebilir,sevmek zorundada değil ama haddini ,lafını bilmeli.
Haddini aştığı durumlarda dur demelisiniz.

Evet beni hiç sevmiyor bunu ben de anlıyorum ama aramızda olumsuz hiçbir şey geçmediği için yeni tanıdığı bir insanı neden sevmiyor işte onu anlayamıyorum.
Şu zamana kadar açıkça bir tepki vermedim, bağırıp çağırma ve laf sokma gibi davranışlarda bulunmam. Karşıma alıp sakince konuşmayı ben de düşünüyorum ama olayları daha fazla büyütmesinden çekiniyorum çünkü aynı odada olmak bir yana ortak bir çalışmada görev alıyoruz ve daha uzun süre yüzyüze bakacağız. Genelde alttan alırım ve yumuşak yüzlüyüm sanırım o yüzden ezebileceğini düşündü ve böyle davranıyor.

Hayır yüksek lisans yapmadım, lisans sonrası bütünleşik doktora programına başladım. Yeterliliği daha geçen baharda verebildim araya bir hamilelik soktuğum için :) Bu sene 5.senem olacak yani doktorada. Bakalım ne zaman bitecek? :)

Mesafe koymaya çalışıyorum ama ortak bir çalışma yapıyoruz o yüzden çok zor oluyor mesafe koymak.
Gene de çok başarılı buldum seni..

Ben meslek olarak değil bir yandan alakasız işlerde çalışıp diğer yandan tezli Master Yaptım. Aman Allah'ım o nasıl okumak hem de.. Şuan doktora Programı'ndayım. Gözlerimin feri gitti kitap okumaktan, araştırma yapmaktan ..

Nasıl okumaz kitap, nasıl kültürel etkinlikleri küçümser .. Sanırsın bakkal işletiyor..

Iş Gereği diyalog kur ötesine hiç girme.. Seni düşürür böyle tipler. Hediye falan almak cok gereksiz incelik Böylelerine . Tepeden bak, geçimsiz ol ama kavga etmeden.. Bak ağzını açabiliyor mu?

Hiii bi süredir düzenli kitap okumadığım için huzursuzluk hissediyodum.Ortaokuldan beri okumayan arkadaşınız sayesinde biraz rahatladım :KK45:
Şimdi her insanla her konu konuşulmuyor,her fikir paylaşılmıyor. Bence de özel ilgi alanlarınızdan,hobilerinizden bahsetmeyin. Çünkü belli ki korkunç fark var arada. Bu farkı da hiç hoş olmayan tabirlerle dile getirmiş. "Ben hoşlanmıyorum ya" diyip geçebilir sonuçta.
Mesela ben bugünlerde bebek şekeri ile uğraşıyorum.Fakat içine ne bonibon,ne de badem şekeri,ne de lavanta bilmem nesi koymaya hiç niyetim yok. Bir kaç tohum ve bir avuç toprak koyacağım minik poşetlere. O şekilde ahşap kutulara yerleştireceğim.Peki bunu ortaokuldan beri kitap okumadığını gerine gerine söyleyen birine anlatır mıyım? Hayır :KK70:
Bebek şekerini avucuna koyup evine postalarım :KK37:

Malesef durum bu arkadaşlar, yüksek lisans/doktora eğitimine devam eden ve belirli sınavları geçerek iyi puan alan, not ortalaması yüksek olan kişiler araştırma görevlisi olabiliyor. Çok hırslı olduğunu söylemişti muhtemelen sınavlara çok iyi hazırlanmıştır.

Evet beni hiç sevmiyor bunu ben de anlıyorum ama aramızda olumsuz hiçbir şey geçmediği için yeni tanıdığı bir insanı neden sevmiyor işte onu anlayamıyorum.
Şu zamana kadar açıkça bir tepki vermedim, bağırıp çağırma ve laf sokma gibi davranışlarda bulunmam. Karşıma alıp sakince konuşmayı ben de düşünüyorum ama olayları daha fazla büyütmesinden çekiniyorum çünkü aynı odada olmak bir yana ortak bir çalışmada görev alıyoruz ve daha uzun süre yüzyüze bakacağız. Genelde alttan alırım ve yumuşak yüzlüyüm sanırım o yüzden ezebileceğini düşündü ve böyle davranıyor.
Sizin açınızdan olumsuz birşey geçmiyor ama karşınızdaki,saygısız,seviyesiz bir insan. Konunuzu okuduğumda farkettiğim,hep bir ötekileştirme halinde sizi,zengin züppe,senin gibiler vs diyerek. Siz tabiki seviyenizi koruyun ama muhakkak cevabınızı verin. Bunlar inanın alttan alınacak şeyler değil. Siz cevap vermediğiniz sürece dozu artarak devam edecektir. Konuşmalısınız muhakkak.

Genelde alttan alırım ve yumuşak yüzlüyüm sanırım o yüzden ezebileceğini düşündü ve böyle davranıyor.

evet senden hoşlanmadığı ortada.
belki dogal bulmuyordur seni, yadırgıyor olabilir.
Ki ben iyi niyetli bulmadım kendisini.
Benim de bir arkadasım var, entellektüelligin doruklarında kendisi ama ben çok seviyorum onu,
takılırız birbirimize,
bişey söyler ben anlamam, bide bu söylediginin türkçe mealini alayım derim gülüşürüz.
Dedigim gibi sevmeyebilir ama saygısızlık yapamaz.

Gene de çok başarılı buldum seni..

Ben meslek olarak değil bir yandan alakasız işlerde çalışıp diğer yandan tezli Master Yaptım. Aman Allah'ım o nasıl okumak hem de.. Şuan doktora Programı'ndayım. Gözlerimin feri gitti kitap okumaktan, araştırma yapmaktan ..

Nasıl okumaz kitap, nasıl kültürel etkinlikleri küçümser .. Sanırsın bakkal işletiyor..

Iş Gereği diyalog kur ötesine hiç girme.. Seni düşürür böyle tipler. Hediye falan almak cok gereksiz incelik Böylelerine . Tepeden bak, geçimsiz ol ama kavga etmeden.. Bak ağzını açabiliyor mu?

Çok teşekkür ederim :)
Psikoloji bölümünde akademisyen çok yakın bir arkadaşım var. Ona bahsettim biraz, o da sınırlarımı çizmem gerektiğini söyledi. Bana çok zor böyle davranmak çünkü o hediye almak konusunda falan ona karşı değil ben hep böyleyim. Ama diğer türlü de hep ezmeye çalışacak sanırım. Ne kadar komik aslında kaç yaşında insanların böyle davranması...

Hem ayrı bir işte çalışıp hem de doktoraya devam etmek çok zor, eşimden biliyorum o da aynı durumda sizinle, size de çok kolay gelsin :)

Hiii bi süredir düzenli kitap okumadığım için huzursuzluk hissediyodum.Ortaokuldan beri okumayan arkadaşınız sayesinde biraz rahatladım :KK45:
Şimdi her insanla her konu konuşulmuyor,her fikir paylaşılmıyor. Bence de özel ilgi alanlarınızdan,hobilerinizden bahsetmeyin. Çünkü belli ki korkunç fark var arada. Bu farkı da hiç hoş olmayan tabirlerle dile getirmiş. "Ben hoşlanmıyorum ya" diyip geçebilir sonuçta.
Mesela ben bugünlerde bebek şekeri ile uğraşıyorum.Fakat içine ne bonibon,ne de badem şekeri,ne de lavanta bilmem nesi koymaya hiç niyetim yok. Bir kaç tohum ve bir avuç toprak koyacağım minik poşetlere. O şekilde ahşap kutulara yerleştireceğim.Peki bunu ortaokuldan beri kitap okumadığını gerine gerine söyleyen birine anlatır mıyım? Hayır :KK70:
Bebek şekerini avucuna koyup evine postalarım :KK37:

İşte benim hatam bu belki de haklısınız. Bakış açımı genişletti yorumunuz, çok teşekkür ederim. Ben hep böyle olduğum için, bir insanın bunlardan rahatsız olacağı ve karşıma bu derece korkunç bir şekilde geleceğini hiç düşünmemiştim. Yani nereye gittiğimi, ne içtiğimi vs saklama gereği hiç duymamıştım ama sanırım yapmam gerekiyormuş. Yani mesela en basidinden devlet tiyatrosuna ben kendimi bildim bileli gideriz, son birkaç senedir ben sezon açıldığında bütün oyunlara bilet alırım hep de 2 tane alırım, yanıma eşim annem arkadaşlarım kim müsaitse o gün gideriz. Bu benim rutinim olduğu için başka insana garip gelmesini anlayamıyorum.

Ben sadece soruya cevap vermek istiyorum. Cünkü biz millet olarak: insanlari yargilamayi, baskalarinin isine burnumuzu sokmayi, üstümüze vazife olmayan seylere karismayi ve görüslerimizi baskalarina dayatmayi severiz. Sonracigima insanlari istedigini gibi yasamasina izin veremeyiz kiskaniriz, özeniriz. Bende olmayan ondada olmasin deriz. Ah bir anlaya bilsek herkezin kendi hayatindan sorumlu oldugunu. Ama anlamayiz öylede garip bir milletiz. Istedigimiz gibi yasayalim ve yasanmasina izin verelim

Son düzenleme:
Sizin açınızdan olumsuz birşey geçmiyor ama karşınızdaki,saygısız,seviyesiz bir insan. Konunuzu okuduğumda farkettiğim,hep bir ötekileştirme halinde sizi,zengin züppe,senin gibiler vs diyerek. Siz tabiki seviyenizi koruyun ama muhakkak cevabınızı verin. Bunlar inanın alttan alınacak şeyler değil. Siz cevap vermediğiniz sürece dozu artarak devam edecektir. Konuşmalısınız muhakkak.

Evet çok haklısınız.
Tatil bitsin ciddi ciddi konuşmayı deneyeceğim.

evet senden hoşlanmadığı ortada.
belki dogal bulmuyordur seni, yadırgıyor olabilir.
Ki ben iyi niyetli bulmadım kendisini.
Benim de bir arkadasım var, entellektüelligin doruklarında kendisi ama ben çok seviyorum onu,
takılırız birbirimize,
bişey söyler ben anlamam, bide bu söylediginin türkçe mealini alayım derim gülüşürüz.
Dedigim gibi sevmeyebilir ama saygısızlık yapamaz.

Doğal bulmuyordu ilk başlarda bence de ama sürekli bir aradayız artık doğal olduğunu anlaması gerekiyordur diye düşünüyorum :)
Ben liseye kadar yaşıtlarımdan ayrıştırılmış bir sınıftaydım (üstün zeka/üstün yetenekli çocukların ayrıldığı, farklı bir eğitimden çok sosyalleşip normal hayata katılabilmelerini sağlayan bir eğitim aldım) çünkü yaşıtlarımla anlaşamıyordum. Çok iyi bir eğitim aldım ve liseden beri normal eğitim / sosyal hayatın içindeyim, hatta bu durumumu bilen çok az kişi vardır. O zamandan beri de ilk defa bir insana karşı bu derece çaresiz kaldım.

Söylediği her şey ile kendisi küçük düşmüş farkında değil
Kahvedeki aromayı bilmeyen kitaptan anlamayan kültür sanat seviyesi sıfır cahil kültürsüz biri gibi geldi gözüme
İnsan kendine niye bu kadar hakaret eder ki
Ben olsam yine bir gün "ay ben onu bilmem anlamam" derse, kendini sürekli neden eziyorsun? Diye sorardım

Back