Kendimizden farklı olan insanları neden kabullenemiyoruz?

Olaya hiç bu bakış açısından bakmamıştım aslında.
Bunu sormayı da deneyebilirim.

Tek adı var "çekememezlik"

Yıllar evvel ilk iş hayatına atıldığımda aynısı Başıma geldi ama ben malesef "ay beni bir şey sanıyor, zengin züppesi vs, öyle olmadığımı ispatlayayım" diyr safça kızla orta yol bulmaya çalışmıştım. Hatayı kendi yaşam biçimimde ya da beni tanımadan ismime soyismini takılmış aslında onun da bir suçu yokmuş gibi davrandım.

Değmezmiş. Seni çekemiyor. Neden benim ve her yaptığım hakkında yorum yapıyorsun? Benimle bu kadar meşgul olman senin akıl ve ruh sağlığına zarar verir de bir gün.

Ve o sana kahve getiriyor mu? Benimki asla getirmezdi, hiçmetçisi miyim dermiş arkamdan. Ama ben ona kahve taşırdım sütü az şekeri çok hep Lafı olurdu... Sen sakın bu hatalara düşme.

Kızının motor Gelişimi, yaratıcılığı ve müzik kulağını geliştiriyorsun, bu da harika:) ben de on aylık kızımı TV'den uzak tutuyorum diye eleştiri alıyorum ama çok cahilce. Ve çekemediklerinden..

Bu daha güzel cevapmış:)) kk kadınlarına ce hazır cevaplarına bayılıyorum :))

Kompleksli ve ezik insan kendi ezikliğini perdelemek için karşısındakini küçümser, sürekli laf sokar ve alttan alttan iğneler.
Eski eşim aklıma geldi, oda böyleydi :))))
Rahat olun, ne güzel bu genç yaşta hem doktora tamamlamak üzeresiniz hem de bebeğiniz var. O kıskanmasın da kim kıskansın sizi yaaa :)))

Dışardan bakan biri olarak sizin yaptığınız hatayı şöyle değerlendirdim ben:Onda benimle istediğin gibi konuşabilirsin izlenimi uyandırmışsınız.Sonuçta yeni tanıştığınız biri ne olursa olsun cümlelerini doğru seçmeli.Siz onu ilk lafında uyarmamışsınız o da istediğimi söyleyebilirim diye devam etmiş bu tür ithamlarına.Üstelik bunu başkalarının yanında da yapmış.
Bence hiç vakit kaybetmeden konuşmalısınız.Evet sizden farklı şekilde yaşam tarzı,ailesi vs. olabilir.Ama bu ona saçma sapan sözcükler kullanma cürreti vermez.Huzurlu bi çalışma ortamı için kırmadan-ki hiç kıracak bir insana benzemiyorsunuz-etraflıca konuşmalısınız.

Sanırım ben de şu an bu koyulaştırdığım yerdeki gibi davranıyorum Öyle olmadığımı ispatlamaya çalışıyorum. Buna acilen dur demem gerekiyor, ilk iş bunu yapacağım.
Hayır hiç kahve getirmiyor. Aslına bakarsanız teklif dahi etmedi bugüne kadar ama ben aynı odadayız diye hep getiriyorum kendisine kahve.

Evet, evde de tencere tavaya vura vura müzik yapıyoruz. Gereksiz oyuncak kirliliği yaratmıyorum, beyaz bir kağıdın üzerine el baskısı yapmak bile çoğu oyuncaktan daha eğlenceli bizim için :) Benim kızım da 1.5 yaşında ve hiç tv izlemedi, tabletle oynamadı diye parkta oynadığı çocukların anneleri bile şok oluyor bize ama ben elimden geldiğince uzak tutacağım, bir süre sonra nasıl olsa tanışacak teknoloji ile.

Çok teşekkür ederim :)

Bayanmı bu kisi. Kıskançlık ve kompleks diyorum vee elestirilerin altında ğizli hayranlık yatar diyorium

Evet bayan ve yaşlarımız da yakın.

Evet çok haklısınız. Beni yumuşak yüzlü gördüğünün farkındayım. Normalde insanların benim hakkımda ne düşündüğünü umursamam ama sürekli böyle şeyler söylemesi artık canımı sıkmaya başladı ve konuşmam gerektiğinin sinyallerini almaya başladım.

Bahsettigin kisinin ogrencilerine acidim. Bizde de birkac manyak hoca vardi, onlar da derste insanlarin ingilizce kelimeleri telaffuzuyla alay ederlerdi mesela... O ögrenci bir daha derse katilmak ister mi? Hayir.
Bence onun emri altinda falan olmadigniz icin sukredin zira kendisi baya manyakmis. Zengin zuppe dediginde agzinin payini vermedin mi peki? Resmen hakaret etmis. Sen de onun laflarinin altinda kalma yani. Herkes bidi bidi bir suru sey soyleyip birbirine karisiyor, ben de yapistiriyorum cevabi mesela. O dilden anliyorlar...

Acaba artık karşı tarafa bıkkınlık verme pahasına okuduğunuz kitaplardan,gittiğiniz oyunlardan ya da ne bileyim kızınızı nasıl eğittiğinizden bahsediyor olabilir misiniz?Arkadaş da rahatsızlığını belli etmek adına bilerek abartılı bir karşı tavır sergiliyor olabilir mi diye düşünmedim değil.
Böyle değilse evet var bir çekememezlik.

Ciddi anlamda bir tepki vermedim bugüne kadar.
En büyük hatam bu oldu. Genelde alttan alırım, gülerek geçiştiririm falan daha çok yüz buldu.

En büyük hatam bu oldu. Genelde alttan alırım, gülerek geçiştiririm falan daha çok yüz buldu.
Herkese anladigi dilden konusacagiz mecbur. Senin baska sekilde anlatmandan anlamamis kendisi. İlla laf soyle bana diyor.

Ben olsam bu kadar silik ve ezik biri nasıl bu konuma gelir ki der kapıyı çarpar odadan çıkarım...

Böyle mi diye düşündüm ben de ama ben kendim hakkında konuşmayı seven bir insan değilim aslında, konu açılırsa fikrimi belirtirim. Hatta bu davranışlarından rahatsız olmaya başladığımdan beri doğru düzgün konuşmamaya gayret ediyorum. Diyalogları da o yüzden yazdım, genel olarak konuşulan bir konuda bile benim dediğimi cımbızla çekiyor. Mesela tiyatro konusunu da şöyle öğrendi, kargo gelmişti kampüse ağır olduğu için eşimi çağırdım tiyatroya gideceğimiz gün zaten kampüse gelecekti beraber gidecektik, kargoyu odadan arabaya götürmesini rica ettim ben de. Eşim geldi odaya girdi aldı kargoyu 'Canım ben arabada bekliyorum, sen çıkabilecek misin trafik vardır oyuna geç kalmayalım' dedi. Ben de şimdi çıkıyorum dedim. Eşim çıktıktan sonra bu arkadaş 'Ne oyunu?' dedi, tiyatroya gidiyoruz dedim söyledim ismini. 'Ayy hiç güleceğim yoktu, tiyatroya da mı gidiyorsun sen ?' dedi. Olay aynen böyle oldu, ne bir eksik ne bir fazla.

Herkese anladigi dilden konusacagiz mecbur. Senin baska sekilde anlatmandan anlamamis kendisi. İlla laf soyle bana diyor.

Ben olsam bu kadar silik ve ezik biri nasıl bu konuma gelir ki der kapıyı çarpar odadan çıkarım...

İş olarak da benim yaptığımı pek beğenmez aslında, yaşlarımız yakın ama onun doktorasının ilk senesi çünkü yüksek lisansı yeni bitmiş. Ben yüksek lisansı atladığım için beni ciddiye almaz,şu an kendisinin kadroya geçtiği Türkiye' nin sayılı özel üniversitelerinden birinden mezunum ama kendisi devlet üniversitesi bitirdiği için beni parayla okudum sanıp küçümser(üstün başarı bursu ile okudum,okumam için para bile aldım ama gel de anlat:)) :) Dedim bir kere o zaman sen neden buraya başvurdun kadro için, o ayrı lisans ayrı diyor..

Halk dilinde buna KISKANCLIK diyoruz haaa bide FESATLIK biraz ayni kapiya cikiyor ama

uzak durun kesinllikle,esinizide uzak tutun!bu tipler cok tehlikeli olabiliyorlar canim..

Valla ben cok rahat, aklina geleni soyleyen ici disi biri gibi goremedim bu sahsiyeti.aksine son derece fesat ve kıskanç bir yapiya sahip oldugunu düşünüyorum, aksi halde bir insan daha yeni tanımaya basladigi biri hakkinda bu kdr rahatca kotu yorumlarda bulunup zuppe vs gbi abesle iştigal laflar edemez. Bence haddini bildirmenin zamani gelmis de geciyor bile. Bir iki ke sen de aynen onun yaptigi gibi onu kabaca eleştir kucumse de neye ugradigini sasirsin.

uzak durun kesinllikle,esinizide uzak tutun!bu tipler cok tehlikeli olabiliyorlar canim..

Eşimin kampüse gelebildiği sayılıdır, o da çok yoğun çalışıyor ve çok ters istikamette çalıştığımız yerler. Bir kere geldi işte o varken, onun yanında konuşmadı bile ama eşim çıkınca diyeceğini dedi yine.

Kendi kişiliğini ,değerini ortaya koymuş sözleriyle arkadaşınız..
Arkadaşlar sorunun kaynağını ve çözüm yolunu tespit etmişler benimkisi tekrar olacak..
İzin vermeyin sizinle bu şekilde kaba konuşmasına bir lafınız yeterli haddini bilmesi için..
Kırmayayım dedikçe bazı insanlar iyi niyetli davranışlardan kendine pay çıkarıyor sınırlarını aşıyorlar..
Sınırlarınızı belli edin ki cüret edemesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…