Kendimi yetersiz hissediyorum

1anne1bebek0

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2024
6
0
23
Merhabalar hanımlar benim sizlere danışmak istediğim bir konu var 10 aylık kızım var ve gelişiminden bahsetmek istiyorum benim bebeğim ev ortamında çok aktif kıpırdak konuşkan güler yüzlü bir bebek ama kalabalık ortama ya da bizden başka insan olduğunda ortamda çok sessizleşiyor kimi zaman oturup sadece izliyor ve belli bi süre sonra eğer alışırsa normal haline dönüyor ama yabancılığını yenemezse o ortamdan kalkana kadar huysuz oluyor ve sürekli bana gelmek istiyor, sessiz ve hiç gülmeden oturuyor insanların yanında bazen hiç konuşmuyor sizce böyle olması normal mi?
Kendinden 2 ay küçük erkek kuzeni var o herkese gülüyor hiç kimseyi yabancılamıyor ve ağlamıyor ve aynı ortama girdiklerinde insanlar kıyaslama yapıyor ve ben kendimi çok kötü hissediyorum acaba ben mi yetersizim diye sürekli düşünüyorum aslında bunları sormamın sebebi de bu sizce normal bi süreç mi bu ?
Bebeğimin fiziksel gelişimi de emekliyor oturuyor ama daha bir yerlere tutunup kalma gibi bir çabası yok birde çocuklarla oynarken biraz fazla darladıklarında sıkılıyor ve ağlamaya başlıyor görüşlerinizi merak ediyorum bana yardımcı olur musunuz?

Benim kızım 2 yaşında ve hala böyle davranıyor. Hatta son zamanlarda abarttı kucaktan inmek istemiyor. Artık konuştuğu için konuşuyoruz anlatıyoruz. Oda çok seviniyor gitmek istiyor orda arkadaş varsa oynucam diyor. İçeri girdiğimiz anda sus pus. Sanki orası hakkında konuşan o değilmiş gibi. Bunda yetersiz hissedecek ne var. Bazı çocuklatın hıyu böyle. Büyüdükçe düzelir

Bebeğiniz normal bir davranış sergiliyor. Siz tanımadığınız insanlarla kucaklaşıp gülüşüyor musunuz? Onu da öyle düşünün. Anneye tamamen bağlı bir bebeğin başkalarını ayırt edip gitmek istememesi normal. Ve sizinle güvenli sağlıklı bir bağ kurduğunu da gösterir. Çocuk anneyi aramıyor herkese aynı davranıyorsa bu iyi değil. Kalabalıkta Zorlamayın ters teper. Büyük kızım 2 yaşına kadar öyleydi şimdi uçan kuşla sohbet muhabbet ediyor. Küçük kızım 1 yaşında suan o da yabancılıyor ağlıyor bazen. Çok normal.

Bu durum bence de normal. Bebeğim 8 aylık aynı anlattığınız şekilde davranıyor. Kucak seviyor, benden başkasına gitmek istemiyor. Yabancı ortamda huysuz oluyor...
Çocuk gelişim uzmanı değilim ama her bebek aynı olmaz, kıyaslamayın, kiyaslayanlari da kaile almayın.

Hiç endişe etmeyin benimki de aynı. Evin içinde bir saniye durmaz sürekli bıcır bıcır bir şeyler anlatmaya çalışır tabi hiçbir anlamlı kelimeler değil. Ama dışarıya çıkartayım susar kucağımdan kalkmak istemez. Tanımadığı biri varsa ortamda özellikle onu inceler. Hatta dün
Yumuşak alana götürdüm. çok mutlu oldu ama çocukları inceledi sadece.

Merhabalar hanımlar benim sizlere danışmak istediğim bir konu var 10 aylık kızım var ve gelişiminden bahsetmek istiyorum benim bebeğim ev ortamında çok aktif kıpırdak konuşkan güler yüzlü bir bebek ama kalabalık ortama ya da bizden başka insan olduğunda ortamda çok sessizleşiyor kimi zaman oturup sadece izliyor ve belli bi süre sonra eğer alışırsa normal haline dönüyor ama yabancılığını yenemezse o ortamdan kalkana kadar huysuz oluyor ve sürekli bana gelmek istiyor, sessiz ve hiç gülmeden oturuyor insanların yanında bazen hiç konuşmuyor sizce böyle olması normal mi?
Kendinden 2 ay küçük erkek kuzeni var o herkese gülüyor hiç kimseyi yabancılamıyor ve ağlamıyor ve aynı ortama girdiklerinde insanlar kıyaslama yapıyor ve ben kendimi çok kötü hissediyorum acaba ben mi yetersizim diye sürekli düşünüyorum aslında bunları sormamın sebebi de bu sizce normal bi süreç mi bu ?
Bebeğimin fiziksel gelişimi de emekliyor oturuyor ama daha bir yerlere tutunup kalma gibi bir çabası yok birde çocuklarla oynarken biraz fazla darladıklarında sıkılıyor ve ağlamaya başlıyor görüşlerinizi merak ediyorum bana yardımcı olur musunuz?
Her çocuk şahsına münhasır lütfen insanlara kulak asmayın inşanlar herşeyi yargılar, herşeye bir bahaneleri vardır, bır lafları vardır mesela bende oğluma telefon vermiyorum kısıtlı süre ile Tv veriyorum diye kötü anne ilan ediliyorum 🤷🏻

9 aylık bebeğim aynı. Normal bence çekirdek aile yetisiyoruz insan içine girince ne yapacağını bilemiyor :)

Yaşadığınız durum gayet normal benim kızımda aynısını yapıyor hatta sessiz olmak şöyle dursun milletin yüzüne bakıp bakıp ağlıyor. Hiç bilmediğiniz bir ülkeye gittiğinizi düşünün ve orda sadece annenizi tanıyorsunuz. Haliyle annenizin dibinden ayrılmazsınız. Bebeklerin bu durumu çok çok normal. Yabancı ortamda güvende hissetmek için sadece bizi istiyorlar.

Her bebegin gelişim süreci farklı birbiriyle kıyaslama yapanlara kulak asmayin. Zaten bu dönemde bebeklerin yabancisaması çok normal gelisimlerinin bir parçası.

X