merhaba. 5 aylık Bi anneyim..
Öncelikle kendini yetersiz asla hissetme, hiçbirimiz mükemmel değiliz sütün azalabilir kesilebilir de olabilir mama zehir değil korkma.. Emzirmeye çalış sadece sütün belli zamanlarda azalır stresle azalır sağım yap bol su iç helva ye dut kurusu kaynat iç çoğalacaktır, çoğalmazsa da dünyanın sonu değil.. Annem de beni 2 ay abimi 3 ay emzirmiş sonra pirinç unu içmiş abim, ben de çay ve bebe büsküvisi yemişim kız büyüyene kadar bak turp gibiyim çok şükür
benim de 4.ayda sütüm iyice azaldı ve mama içiriyorum benim kızım da çok obur bazen 2 saatte acıkıyor.. Öncelikle obez olur şu olur diye kafana takma.. Bebek bu kilo alır sonra emeklemeye başlayınca biraz daha hareketlenmeye başladıkça zayıflar zaten.. Ayrıca çok geliyorsa da gazını çıkarırken kusar beslenince hemen yatırma al omzuna küçük küçük sırtına pıt pıt yap gazını çıkarırken fazlasını kusar zaten. 2 3 saatte bir mama verebilirsin daha küçüktür midesi çabuk sindirir çabuk acıkır mama ile beslediğin için 3 saate kadar bekleyebilirsin..küçük daha Acıktığını hemen belli eder aranır ağzını açar zaten.. Korkma.. Ailem kilometrelerce uzakta ve ben tek başıma bebek büyütüyorum senin eşinin desteği kadar desteğim de yok ve ilk bebeğim.. Yaşaya yaşaya öğreniyorsun.. Daha lohusasın böyle hissetmen çok normal.. Bebek bu çok ağlayabilir, annesin merak etme Allah tarafından bütün yetenekler sana yüklendi onu ancak sen iyi edebilirsin. Bak hiçbi desteğim yok inan ki banyosuna kadar her şeyi tek başıma yapıyorum başından beri.. Stres olma hem kendine hem bebeğine zarar düşünsene senden başka hiç kimsesi yok.. Merak etme hiçbişey olmaz Bi bakmışsın emekliyor yürüyor olur.. Sağlıkla büyüt güzel anne