Kendimi savunamıyorum :(

Bende öyleydim zamanında ama artık aşıyorum tamamen aşmış değilim ama deneye deneye oluyor yani o anda ufak bi, savunma yap kötü bi savunma olsa da bişeyler söylemeye çalış zamanla bakmışsın artık güçlü savunmalar yapıyyosun insanlar da susup kalıyor karsında böle kem küm ediyolar.Zamanla alışıcaksın ama uğraş ve KONUŞ :)

İnsan ailesinin yanında kendini hep güvende hissettiğinden kendini savunma psikolojisi gelişmiyor. Biraz da kendini tekmiş gibi hisset

Merhaba arkadaşlar sorunum kendimi savunamamam biri Hakkımda eleştirimi yapsın Hakkımda kötü sözler söylesin baba o an kendimi savunamıyorum donup kalıyorum aklıma gelmiyor o an ve sonrasında da kafama çok takıyorum keşke şunu deseydim niye sustum diye çok pişman oluyorum kendime özgüvenli biriyim ama karşımdaki biri Hakkımda olumsuz yorum yapınca ve ben de cevap veremeyince o an olmasa da sonrasında Günlerce kafama takıyorum Söylenen sözleri aşırı mutsuz oluyorum Söylenen sözlere cevap versem bu kadar üzülmücem ama o an Birşey demiyorum ama sonrasında çok içime oturuyor :KK43:((

Merhaba özgüven sorununuz var sanırım
Kendinize güvenin içinizden ne geliyorsa öyle konusu kimsenin sizi ezmesine izin. vermeyin

bak bırde aile durumunu bılmıyorum,ben hep kendı işimi kendım yaptım,önümde kımse yoktu,kendımı korumak savunmak zorunda kaldım belki ondandır
ben de tersi cok el bebek gul bebek buyuttu ailem beni hicbir zorluk gormedim hayati toz pembe goruyorum simdi oyle degilim tabi zorluklar yasiyorum evliym ve sorumluluklarim var suanda yalnizim kendimi savunmasizmis gibi hissediyorum onceden yeri geldi baskici da oldular ama cok el bebek gul bebek buyudum korumaci bir aileydi benim ailem belki de ondanboyleyim

Bende lisede ve üniversiteyi ilk kazandığımda kimseye bi laf edemezdim ezilir kalırdım ama yıllar geçtikçe alıştım sende alışcan üzülme :)

ben de tersi cok el bebek gul bebek buyuttu ailem beni hicbir zorluk gormedim hayati toz pembe goruyorum simdi oyle degilim tabi zorluklar yasiyorum evliym ve sorumluluklarim var suanda yalnizim kendimi savunmasizmis gibi hissediyorum onceden yeri geldi baskici da oldular ama cok el bebek gul bebek buyudum korumaci bir aileydi benim ailem belki de ondanboyleyim
işte bunun etkisi var şeker

İnsan ailesinin yanında kendini hep güvende hissettiğinden kendini savunma psikolojisi gelişmiyor. Biraz da kendini tekmiş gibi hisset
aynen ailem cok korumaci bir aileydi el bebek gul bebek buyudum hayatin zorluklarini gormedim toplum da gormedim tabi... Ama su anda oyle degilim tek basimayim kendimi savunmaliyim hayata guclu durmam gerek kendime yapilan bi elestiri kabullenemiyorum o an birsey dememk beni sonrasinda cok uzuyor cok hem de

Bende lisede ve üniversiteyi ilk kazandığımda kimseye bi laf edemezdim ezilir kalırdım ama yıllar geçtikçe alıştım sende alışcan üzülme :)
ezilmek nedir canim sonucta her insan esit kimsenin kimseye ustunlugu yok ki neden ezilesin ki hem ben neden ezileyim yapma boyle alismak dogru degil!!!!!! peki suan ki durumun nasil yine mi aynisin belki yillar hayatin zorluklari seni guclu yapmistir yine mi aynisin?

Merhaba özgüven sorununuz var sanırım
Kendinize güvenin içinizden ne geliyorsa öyle konusu kimsenin sizi ezmesine izin. vermeyin
ben kendime cok guveniyorum asla ozguven eksikligim yok ezdirmiyorum ama biri birsey dein karsimda o an laf soyleyememk beni uzuyor ve soylenenleri cok kafama takiyorum keske sunu deseydim bunu deseydim diye sonrasinda cok kafama takiyorum

Merhaba arkadaşlar sorunum kendimi savunamamam biri Hakkımda eleştirimi yapsın Hakkımda kötü sözler söylesin baba o an kendimi savunamıyorum donup kalıyorum aklıma gelmiyor o an ve sonrasında da kafama çok takıyorum keşke şunu deseydim niye sustum diye çok pişman oluyorum kendime özgüvenli biriyim ama karşımdaki biri Hakkımda olumsuz yorum yapınca ve ben de cevap veremeyince o an olmasa da sonrasında Günlerce kafama takıyorum Söylenen sözleri aşırı mutsuz oluyorum Söylenen sözlere cevap versem bu kadar üzülmücem ama o an Birşey demiyorum ama sonrasında çok içime oturuyor :KK43:((
Sana beni eleştirme hakkını verdim mi diye sor yeter.

ezilmek nedir canim sonucta her insan esit kimsenin kimseye ustunlugu yok ki neden ezilesin ki hem ben neden ezileyim yapma boyle alismak dogru degil!!!!!! peki suan ki durumun nasil yine mi aynisin belki yillar hayatin zorluklari seni guclu yapmistir yine mi aynisin?
alışmak derken ezilmeye alışmak değil :) Tabiki daha iyiyim hemde çok .Artık kimsenin lafının altında kalmıyorum hazır cevap oldum

bi de ben yurtdisinda yasiyorum arkadaslar zaten elestiri yapanlar hepsi turk yani genelde turk tanidigim es dost akraba mesala ve o an soyleyecek soz bulamiyorum bi de yillardir yurtdisindayim ve turkce kelimeleri bile neredeyse unuttum biliyorsunuz bizim turk milleti laf sokma konusunda ustune yoktur yani ben de yillardir yurtdisinda kala kala onlar gibi laf sokamiyorum unuttum turkcemi valla :))))

bi de ben yurtdisinda yasiyorum arkadaslar zaten elestiri yapanlar hepsi turk yani genelde turk tanidigim es dost akraba mesala ve o an soyleyecek soz bulamiyorum bi de yillardir yurtdisindayim ve turkce kelimeleri bile neredeyse unuttum
O kötü olmuş

aynenn canim yurtdisinda yasadigim icin hep turk est dost akraba bunu yapanlar ve dogal olarak lafin altindda kaliyorum turkcemi bile unuttum neredeyse o an bir kelime birsey gelmiyor ifade edemiyorum sonrasinda cok uzuluyorum kendimi anlattamadigim icin savunamadigim icin

Yavaş yavaş alisacaksiniz hanımefendi bir iki kere yaptıktan sonra alisirsiniz.
Ben mesela çok fena cazgirlasabilirim sadece yöneticilerime bişey diyemiyordum onu da içlerinden biriyle tartisinca astım. Şimdi padişah gelse vız gelir tiris gider modundayim:KK50:
Ayrıca türkçesi aklınıza gelmiyorsa yabancı dilde söyleyin yaninizdakiler biliyorlardir herhalde

Ayn
Yavaş yavaş alisacaksiniz hanımefendi bir iki kere yaptıktan sonra alisirsiniz.
Ben mesela çok fena cazgirlasabilirim sadece yöneticilerime bişey diyemiyordum onu da içlerinden biriyle tartisinca astım. Şimdi padişah gelse vız gelir tiris gider modundayim:KK50:
Ayrıca türkçesi aklınıza gelmiyorsa yabancı dilde söyleyin yaninizdakiler biliyorlardir herhalde
aynen öyle de Olmalı ben de sessiz kalmıcam neden içime atayım ki ister kırılsınlar ister küssünler türkçe yabancı lafımı esirgemicem beni kırarken eleştirirken düşünsünler artık bundan sonra böyle En azından çatan bi daha çatmasın korksun!!

Ayn
aynen öyle de Olmalı ben de sessiz kalmıcam neden içime atayım ki ister kırılsınlar ister küssünler türkçe veya yabancı lafımı esirgemicem beni kırarken eleştirirken düşünsünler artık bundan sonra böyle En azından çatan bi daha çatmasın korksun!!

Ben insanları kurmayım üzmeyin derken onlar beni kırıp üzüyor ama bu şekilde de olmuyor geç te olsa anladım

bi de ben sakin bi yapidayim cok ince dusunurum birsey soylerken karsimdaki kirilir mi falan diye o yuzden karsimdaki biirsey soylerse kotu ya da elestiri bazinda malesef ben beni kirdiklari uzdukleri gibi yapamiyorum napicam ben boyle ama cok ta kafama takiyorum ya
Ya arkadas senin yasin kac? Burcun ne cok merak ettim. Bende senin gibi beceriksizim. Saftirik miyiz neyiz anlamadim?! Insanlara insanca yaklasiyorum. Herseyi konusarak cözebilecegimize inaniyorum velakin karsima cikan insanlar benim gibi degiller. Kendimi nesli tükenmekte olan insan gibi göruyorum. Biri bana birsey derse tek yapabildigim Allaha havale etmek oluyor. Yani o derece beceremiyorum. Halbuki annem ve kiz kardeslerime hic benim gibi degiller :)

kac yasindasiniz

X