kendimi kötü hissediyorum.

zeynones

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Ağustos 2014
17.656
31.606
598
Neresinden baslayim bilemedim. uzun bir dertlesme.. kimse okumasa da olur dediklerimden.. ne oldugunu anlayamadigim icin buraya bit günlük misali yazdim.

Ilk olarak benim okulum 5 yıllık bir bölümdü, kendi bölümümuzde Türkiyede ilk sıralarda llan bir üniversitede okudum. Maalesef ki okulu uzattim. Bir kac dersim var basaramiyorum. Ne kadar zorladiysam becerip veremedim bes yıl icinde..
universite hayatim hareketli idi. Öğrenci topluluklari, dernekler, öğrenciler, projeler... pek cok yerde aktif rol aldim. Okulum aktif olarak bittigi gün ise basladim. Tabi arkamdan kalan derslerim dururken.. öğrenci iken babamdan annemden neredeyse hic maddi destek almadim. Kendi yagimla kavrulacak kadar bursum vardi. Görev aldığım yerlerde de bazen proje karsiliginda belli miktarlarda para geciyordu elime.. telefonlarimi, bilgisayarimi dahil kendim aldim cok şükür.. maddi olarak yük olmadim kesinlikle.. babam esnaf. Cok asiri duzenli degildir kazanci ama şükür evimizin gecimi bir sekilde olur. Yine de dikkatli oldum yük olmayim diye..
bir taraftan bu yıl nisanlandim. Nisanlimla sevgili iken, ablam nisanliydi o dönem. Ve eski nisanlisi ile benim sevgilim arkadaslardi. eski nisanlisi bizim iliskimizi bilince ablamin nisan atma sürecinde ailemin karsisina bunu getirdiler. Bulundugumuz cevre birbiri ile cok baglantili. Büyük bir şehirde yasiyoruz ama laf söz cok çıkacağı bir ortam.. sevgilim de bunu öğrenince cok sinirlendi. Sehir disinda idi o dönem. Gelir gelmez tanistilar babamla.. sonrasinda ablam atti nisani.. sirf laf gelmesin diye.. yani bence garip degil evlilik cagindaki bir kiz ile erkegin kendisinin tanisip gorusmesi ancak ailem bunu cok normal karsilamadilar. Cikacak lafi hesap etmek durumunda kaldilar gelecegimizi gozeterek..
Nisanlim sagolsun mert bir insandir, bur baskasinin yaptigi namertligi temizleyecek kadar.. yanimda oldu hep.. babamla tanistiklarinda da zaten begenmislerdi. Ailesi, kendisi zaten bize uygundu. Bunlari düşünmüştük ilk basladigimizda küçük bile olsak..

babam dün durduk yerde bana çocuk degilsin diye sertce söyledi. Ne oldu dedim?.. Annem cok bagirarak konustugu icin kucuklugumden beri bagirmak bende irkilme sebebidir,tutamam aglarim hemen..
Nisanlimdan icin o cok asil ve temiz bi cocuk. Senin gibi değil layik gormuyorum onu sanafalan dedi. Baya ağır cümleler kullandi bana karsi. Nisan arefemizde bile bir sey dememisti. Baya bir üzdü anlayacaginiz.. Sonra okul mevzusunu getirdi. O kadar kizdi ki.. okula basladigim dönemde bazi sebeplerden dolayi bölümümu rercih etmek durumunda kalmistim. Babamda kapagi at kac yilda bitirirsen bitir demisti. Bunu hatirlattim. Hatirlatmaz olsaydim.. biraksaydin o zaman okulu mu demediler neler neler..
ne oldugunu anlamadigim garip bir sekilde annemle birlikte üstüme gelip bütün aksamimi mahvettiler. Gündüz de nisanlimlarda oturmustuk nasil mutlu gelmistim eve.. sonra dedi kayinvalidene söyleyeceğim diplomayi almadan nikah tarihi aldirtmam kesinlikle deyip yemin etti. halbuki ailem okurken evlilige karsi olan insanlar degillerdi normal sartlar altinda. Ablam da ayni bölüm mezunu. Calismiyor, calistirmak ta degil dertleri..
gece gece böyle sacma kırıcı üzüntü verici bir sey yasadim. Ne basarisizligim ne beceriksizligim ne de haysiyetim kaldi.
Sabah ta gelmis bana yurtdışından gelecek ogrenciler icin egitim programi hazirlamami soyluyor. Basarisiz bir insanim kendin yap diyecegim daha büyüyecek.
Öyle cok acı biriktiriyorlar ki icimde..
nisanlimin ailesi de ona aynisini yapiyor. Nedertleri var anlamadim. Onlarda beni övüp ogullarini yeriyor. Bi evlensekte siyrılsak gitsek baska sehre ülkeye

Harbiden bende anlamadım dertleri ne neden kinleniyorlar annen zaten bir tuhaf ablan elmas sen sanki cakiltasisin acaba evlatlik misin ?bir sorsana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…